Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
espoir wrote:stresant ja nawet śmieci przed dom nie idę wywalić, nieważne czy śpią czy nie - boję się, że mi się drzwi zatrzasną czy coś. ba, ja nawet w kiblu się nie zamykam. wiadomo, nie zawsze jestem w tym samym pomieszczeniu co oni, ale jednak ograniczam to ryzyko zagrożenia (czy jak to nazwać) do minimum...
wlasnie tak .....kazdy niech se gada na mnie co chce...ja tak mam i koniec i nikt mnie nie przekona zeby inaczej robic........a ze naopiekuncza ze przesadzam ...to mam to w dupie moje dzieci to moge robic co chce
to samo sie nasluchalam ze, za czysto trzymam dzieci
i siebie tez ...
ale ja lubie spac w czystej poscieli i bardzo czesto przebieram i nikogo nie prosze zeby mi do rachunku za wode czy na proszek dolozyl........
a malego dziecka nie poloze bezposrdnio na tapczanie gdzie przedtem ktos siedzial z dupa w spodniach, w ktorych siedzial tez w tramwaju, pracy i na lawce w parku gdzie zule spia........
oczywisice teorie znam ze dzieci powinny lapac bakterie ale jakos nie potrafie sie do niej przekonac
-
No teraz trzeba sie zabierać za pranie tego wszystkiego i dekorowanie pokoiku. Na latanie po sklepach nie mam już sił za bardzo.Fasolka77 wrote:eee to już Lolka finiszujesz

O Mama36 mi przypomniała że wanienki też jeszcze nie mam. Zamawiałam w smyku jak robiłam zakupy, ale mi anulowali chamy wanienkę i zwrócili kasę, a w ofercie dalej jest. Może zrobię drugie podejście po są te z firmy Tega po 25zl to kupię do rodziców od razu druga.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Nie mam siły was nadrabiać teraz, jeszcze kilka stron mi zostało z samego późnego popołudnia i wieczoru

Dzisiaj mąż miał wrócić później do domu wiec mu dałam znać że obiadu nie gotuje tylko zrobię jakąś dobrą kolację to zjemy razem.
Zaskoczył mnie bo przyszedł do domu z bukietem tulipanów, tak bez okazji
Uwielbiam tulipany, jutro się rozwinął do słońca i będą pięknie pachnieć.
Resztę wieczoru już musiałam tylko odpoczywać bo moje dziecko tak sobie szalało w brzuchu że niektóre kopniaki aż bolały i zaczął mi twardnieć brzuch z każdym kolejnym mocnym kopnięciem. Po 20 już leżałam w łóżku i tak dalej leżę i się uspokoiło, zarówno dziecko jak i twardnienia.
Chyba idę spać dziś wcześniej, trochę ćwiczeń potem zakupy, w domu pranie, zakupy internetowe i gotowanie i jakoś mnie ten dzień wyczerpał. Jutro nic nie mam w planach to będę odsypiać i leżeć.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyPrzed wizytą.Fasolka77 wrote:czemu masz Paula stresa? przed jutrzejszą wizytą czy ogólnie przed tym co będzie po porodzie?

Tym co będzie po porodzie w ogóle się nie martwię, doświadczenie przy dziecku mam a zresztą tu nie ma się co martwić bo macierzyństwo jest kompletnie nieprzewidywalne. Nie ma co na zapas się stresować
Wiem że to irracjonalne, ale tak jest i już.
Tak samo irracjonalne są nasze cukry a robią z nami co chcą. -
Jeśli to infekcja intymna to badanie moczu wcale nie musi jej wykazać. Najlepsza byłaby chyba wizyta o ginekologa dziecięcego, ale u Ciebie w mieście pewnie ciężko o takiego.Daffi wrote:widzisz boje sie isc.. dzis znajoma o 7 rano byla w przychodni zapisac corke.. to w kolejce 40 osob... telefonicznie sie nie dostaniesz... a ja boje sie w tych epidemiach stac no i zeby mloda ani ja sie czyms nie zarazila... i dlatego myslalam by cos zadzialac.. w swoim zakresie moge jutro mocz prywatnie dac do zbadania to nie drogie badanie...Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Ja to chyba wydalam najmniej z Was wszystkich

1000zl za wozek plus pare razy w SH (moze ze 200zl w sumie) plus pieluchy grzebyki smoczki i takie pierdy 300zl
no w 2000zl sie zamkne spokojnie....ale wszystkie drogie rzeczy mam po dzieciach (monitory oddechu lozeczka kolyski itp.)......wiec po 2000zl razy 3 dzieci to wychodzi ze 6000 czyli podobnie jak u Was z tym, ze ja to mialam rozlozne w "ratach" na 12 lat
martusiawp, B_002, Fasolka77, valetta94 lubią tę wiadomość
-
no niestety nie mamy nikogo takiego. nawet sie nie orientuje gdzie moze byc..Lolka30 wrote:Jeśli to infekcja intymna to badanie moczu wcale nie musi jej wykazać. Najlepsza byłaby chyba wizyta o ginekologa dziecięcego, ale u Ciebie w mieście pewnie ciężko o takiego.
nic nie ma nawet zaczerwienione wszystko ladnie jasno rozowe ale rzeczywiscie golym okiem widac u niej wydzieline... -
nie ma zadnej poprawy na czczo .Fasolka77 wrote:a zauważyłaś poprawę cukru na czczo po insulinie? ja zwiększam.. już mam 18j.. i jakoś nie zauważam różnicy... hmmm... może to moja IO sprawia, że nie działam na insulinę... było 90-96 i tak jest ....chyba, że to jest tak, że nagle znajdziesz swoją dawkę i nagle wszystko leci na łeb na szyję.. jak Ty masz Aga 120 na czczo to te 14j to chyba zdecydowanie za mało...
a sama zwiększać nie mogę dawki a diabetolog nie dostępna pod tel...
zwariowac idzie no ale moze byc chora np...jutro będę probowac sie do niej dodzwonic -
a co do zakupów to tylko ja jestem na szarym końcu

mam tylko ciuszki i Szumisia
no ale wyplata w nast.tyg.to coś się chyba kupi konkretniejszego a jak nie to w marcu
ja nawet nie wiem gdzie będę mieszkać a tu zakupy konkretne trzeba robić
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI masz taki stożek na brzuchu? Oglądałam właśnie zdjęcia i jak brzuch idzie w stożek to jest właśnie rozstęp.barbillla86 wrote:W nadchodzącą niedzielę urządzamy imprezę na czwarte urodziny
Wpadam tu regularnie i kibicuję, ale najczęściej jestem nie na czasie o tym co piszecie, obecnie poszłam na zwolnienie i intensywnie kompletuję wyprawkę
Co do problemów zdrowotnych staram się nie grzebać w necie i nie wczytywać intensywnie dopóki wszystko idzie ok.
Na razie tylko ten rozstęp mnie martwi, po pierwszej ciąży udało mi się go zamknąć, ale teraz wrócił i widzę że może nie być tak różowo.
Karmelllka90 - na wizycie w 28tc miałam około 7cm na wysokości ok 5cm nad pępkiem. Od tego czasu obwód brzucha powiększył się o ok 5cm więc pewnie też trochę poszedł do przodu.
Ja się go boje strasznie bo u góry już lekki mam
-
Stresant dokładnie jest tak jak mówisz. Przy drugim dziecku odpadnie już naprawdę sporo wydatków, najdroższy właśnie ten wózek był i mebelki, a to można zachować dla kolejnych i już się robi lżej
stresant lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Stresant dokładnie jest tak jak mówisz. Przy drugim dziecku odpadnie już naprawdę sporo wydatków, najdroższy właśnie ten wózek był i mebelki, a to można zachować dla kolejnych i już się robi lżej

Ja w sumie wózek,łóżeczko,gemini,materac,rożek zestaw ubranek na start kocyk,kołderką pampersy,wanienka,koszule i staniki i na początek więcej nic nie kupuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTylko że twoje dziecko już jest do białego szumu przyzwyczajone. Więc ty go wręcz tego pozbawiasz. To nie jest gadżet niezbędny, ale mimo wszystko świetny i ładnie wygląda.Blue2019 wrote:Mama36
Dla.mnie te szumisie są przwreklamowane i mnie nie przekonuja nie chce uczyć dziecka od małego uzależnienia od jakiegoś dźwięku bo potem.pierdolca dostanę jak dziecko bez tego nie będzie chciało spać. Moja dwójka spala bez problemu tylko że szmatka-przytulanka.albo.zwykla.tetra pachnąca mama minuta i dzieci.nie było
Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi też często leci. Ja wkluwam tylko w udo.MamaAga85 wrote:A tak apropo insuliny ...nie wiem czemu ale zawsze po zastrzyku w udo leci mi krew z tego miejsca...nie mega duzo ale jest a z brzucha nigdy...
Zjadłam pół bułki żytniej z serem. Zawsze po całej tej bułce (biorę z jednej piekarni) miałam cukier 110-120 a teraz 155.
Ja już nic nie czaje.
-
nick nieaktualnyCo do filtrów Lolka30 napisała wystarczają co i się pod tym podpisuje. Ja osobiście uważam że 50 jest obowiązkowa sama używam. Niestety ale słońce nie jest zdrowe a skóra dziecka jest delikatna. Bardzo delikatna.
Osobiście pod względem bezpiecznych zmywalnych filtrów bez problemu derma i momme to są dwa filtry, których sama będę używać dla córki.
Lolka30 lubi tę wiadomość