Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:Karola jest coś takiego jak świadczenie rehabilitacyjne. Jeśli wyczerpiesz na L4 te pół roku ale jeszcze nie wyzdrowiałaś ale rokujesz dobrze to możesz złożyć papiery w ZUS o świadczenie rehabiltacyjne. ZUS decyduje na komisji czy dostaniesz i na ile- max 12 miesięcy. Ale nie sądzę, żeby dotyczyło to ciąży... bo ciąża to przecież nie chorobaStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
martusiawp wrote:Misiabella a to masz jechać vdo szpitala żeby robić jakieś dokładniejsze USG? trzymam kciuki.
Angella a Ty jak się czujesz? Do 20juz nie daleko.:)oby szyjka tylko się nie skróciła.
Mama Aga i co teraz? U kogo będziesz wizytować w tej sytuacji?
Karollinax na l4 rehabilitacyjne przechodzi się po pół roku L4 zwyklego. Wtedy trzeba składac wniosek i przejść wizytę u lekarza z ZUSu. Ale to się nie tyczy ciąży. -
Karollinax26 wrote:Też nie mam jeszcze przelewu z ZUSu, na dodatek byłam wczoraj w żłobku i rozmawiałam z szefową, to mi coś mówiła, że po jakimś czasie zwolnienia chorobowego, przechodzi się na jakieś zwolnienie rehabilitacyjne ... coś wiecie ?
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:dzwoniła właśnie pani diabetolog(przepraszala za brak kontaktu-jej dziecko sie pochorowało)...
od dziś 18j na noc i codziennie o 1j więcej aż uzyskamy wartość na czczo 95.dodała,ze może się skończyć nawet na 48j bo i takie przypadki miała...
oczywiście napisała,ze zadziwiająca jest różnica w pomiarach u dziecka ale jak dopisalam ze jestem pacjentka pani X - odpisala - wszystko jasne...
ja naprawde znajdę kogoś kto pomoże mi już po porodzie napisać zażalenie na jej podejście do pacjenta i diagkostyke...MamaAga85 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Daffi skąd u Ciebie 2 suwaczki?
Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Moze dafi się spodziewa bliźniaków i się chwalić nie chciała hehe
.
Dafi
Jak córka ??
Myslicie ze bialy jelen będzie dla 9 latki odpowiedni do mycia tych okolic?Kiwona lubi tę wiadomość
-
martusiawp wrote:Mama Aga u Was nie można zmienić lekarza? W czasie ciąży? Dobrze że masz tego profesora;)
A inny dobry lekarz to już ok.200km ode mnie więc odpadło na starcie bo pociągiem to ok.4h w jedną strone... -
Karollinax26 wrote:Ta moja szefowa tak samo się zna, jak i jej księgowa
Zwolnienie miałam do 21 stycznia, to dopiero 1 lutego dotarł do Zusu z3, bo przed chwilą dzwoniłam.
Jak mnie ona denerwuje ... -
Jaaa cieee...!!! Wy to robicie specjalnie! Jak ja wstaję wcześniej i se myślę,że szybko nadrobie to się okazuje,że od 3 już pisały
Trzymam kciuki za wizyty,podekscytowana jestem jakbym sama szła
Ja wczoraj miałam jakieś napinanie brzucha,dziwne kłucia w pęcherzu czy gdzieś (już widziałam skracająca się szyjkę oczami wyobraźni)..ale dziś przeszło na razie.
Dzień bez dolegliwości dniem straconym!
Miłego dniamartusiawp lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ta moja szefowa tak samo się zna, jak i jej księgowa
Zwolnienie miałam do 21 stycznia, to dopiero 1 lutego dotarł do Zusu z3, bo przed chwilą dzwoniłam.
Jak mnie ona denerwuje ...
a dajcie spokój.. mało kiedy zdarza się profesjonalista.. ja zawsze wszystkich sprawdzam choć kadrową nie jestem... dawno temu pracowałam w KRK w dużej firmie transportowej to mi laska od płac źle wyliczyła ekwiwalent za urlop... musieli potem dopłacić. Wkurza mnie niekompetencjaFasolka77
-
Daffi wrote:Oj na szczęście mam jednego dorodnego i wystarczy mi. Corka sie okaze po calym dniu.. W nocy spi bez majteczek to nie wiem ale po szkole sprawdzimy co sie dzieje i bedzie nasiadowki robic.
Myslicie ze bialy jelen będzie dla 9 latki odpowiedni do mycia tych okolic? -
Widzę że zaczyna się już dla większości z nas mniej korzystny czas. Kręgosłup, zebra, brzuch, nieprzespane noce...
Ja zasnęłam koło 4 to mnie uprzejmą pani obudziła żeby potwierdzić jutrzejszą wizytę. Może mi się uda to później nadrobić bo oczy ledwo się otwierają. I już oczywiście bolą mnie zebra, żeby nie było zbyt kolorowo
-
nick nieaktualnyA słuchajcie.. Pytam bo się nie znam.. Czemu Wy piszecie że zwolnienia Wam tak późno dotarły. Mój mi wystawia elektronicznie i mówi że w tym samym czasie od razu jest z Zusie. Czy się mylę? Ale jak wchodzę na konto zusu to faktycznie widzę od razu.
-
Mama36 wrote:A słuchajcie.. Pytam bo się nie znam.. Czemu Wy piszecie że zwolnienia Wam tak późno dotarły. Mój mi wystawia elektronicznie i mówi że w tym samym czasie od razu jest z Zusie. Czy się mylę? Ale jak wchodzę na konto zusu to faktycznie widzę od razu.
Ale jeszcze pracodawca czy tam ksiegowa(nie wiem) za każdym razem musi dostarczyć do Zusu druk z3 i od tego czasu ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku.