X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no opieka jest inna, badan o wiele mniej...... usg III trymestru wogole nie ma a II tez nie jest obowiazkowe chyba ze chcesz to zaplacisz......ja na szczescie mam darmowe ze wzgledu na te przeplywy zle.......

cytologi do dzis nie mialam robionej, krew w calej ciazy pobierana byla 2 razy......inne wytyczne sa niz w PL.....

miesiac temu jak lekarz zobaczyl obrzeki to przepisal mi leki na cisnienie....i powiedzial ze to moze byc z cisnienia ale tez nie musi byc :) wiec badz tu czlowieku madry :(
    No właśnie, może być z ciśnienia to w PL już byś była badana pod kierunkiem gestozy.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U mnie to prowadząca ginekolog jest winna całej sytuacji.
    Pani diabetolog to złota kobieta :)
    A profesor to mega specjalista i chyba nie podważam Jego zdania :)
    Tak to wyglada :)
    O widzisz to ja coś źle zrozumiałam;-)
    A jeśli chodzi o profesora to ja też w życiu nie podważyłabym jego zdania, ale z tyłu głowy mam zawsze, że pomyłki się zdarzają, szczególnie w pomiarach dzieciątka w brzuchu :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja się absolutnie nie znam!!! Sama zapytałam jak to z tym jest :p Jak ginka mówi że ok to tak jest! Mi już tyle razy badali te przepływy wszyscy mówią że super to ja się nie wgłębiam. Nawet ich nie czytam, żeby się nie doszukiwać głupot.

no to nie będę się zastanawiać :) 20.02 kolejne pomiary to zobaczymy jaki jest postęp :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ale szybko piszecie od rana :D wszystko nadrobiłam zjadłam śniadanie i znowu musiałam 3 strony nadrabiać :D

Dzisiaj też ktoś wizytuje prawda? :) powodzenia

Karmelka ja się zastanawiam skąd Ty takie sklepy fajne wynajdujesz
    Dziś Paula, czy ktoś jeszcze ;-)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem parówki, mam kakałko i herbatkę :)
    Ja muszę dziś pranie jeszcze jedno wstawić, i obiad zrobić. I szkoła rodzenia ale nie wiem czy dam radę pójść.
    Wczoraj zrobiłam to pranie kocykow i becikow jak Wam pisałam no i jednego nie zrobiłam zdjęcia i nie możemy go z malzem złożyć. Hehe.
    Jest wiązany. Wymyslaja jakieś wynalazki teraz i cholercia no ni jak nam nie pasuje :D

Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś USG III trymestru o 16:00. I już czuję że to będzie długi czas oczekiwania ale o 11:20 mam jeszcze endokrynologa

Daffi, Mama36, DorotaAnna, B_002, Natalia-tosia, MamaAga85, Fasolka77, martusiawp, Kasionek lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszmarna noc. Ciagle mi goraco i sie poce... Wstaje już co chwile. Zanelam po 6 i dopiero teraz chciało mi sie spac to juz musze wstać.. Oczy az zaklejone mialam i otworzyć się nie dalo.
    Boli mnie mocno lewy migdal..
    I snil mi się moj synus jak karmilam go piersią :p byl taki malutki..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzeba było pisać jak spać nie mogłaś!!
    Sen z synusiem cudny ale ze migdal boli to nie dobrze :(

Daffi lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A te przepływy są oznaczane jakimiś skrótami na wydruku?
    Mam mase tych oznaczeń...

ja ma identyczne skale jak Fasolka...tylko ona chyba nie ma na swoim wydruku tych macicznych przepywow......
    mam opis po lacinie......Arteria uterina to jest maciczna....
    potem mam arteria umbilicalis PI 0,86 to bedzie chyba ta pepkowa - Fasolka ma 0,80
    a potem jeszcze arteria cerabri media to bedzie ta srodkowa mozgu - Fasolka 1,37 - ja - 2,2 idealnie na srodku...
    wspolczynnik Fasolkowy 1,71 ja mam 2,56 powyzej srodkowej kreski, Fasolka na ponizej.....

Aga nie kazde usg musi byc robione z badaniem dopplerowskim wiec moze wcale tego nie masz na karcie.....

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę na pue postep. Moje zwolnienie sie pojawilo w zasilkach jako opracowywane ale jeszcze bez wiekszych szczegółów czyli jaka kwota i kiedy wypłata..

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi trzeba było pisać jak spać nie mogłaś!!
    Sen z synusiem cudny ale ze migdal boli to nie dobrze :(
    Wlasnie nie chcialam pisac bo im wiecej tym tel po oczach sobie rażę tym gorzej z zasnieciem.

Mam pierwszy raz w tej ciąży uczucie ze mnie choroba rozlozy. Sucho w gardle, nos zatkany i sliny przelykac sie nie da.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Daffi. Tez tak mam.. Siedzę w tel i jest jeszcze gorzej...
    Młody dostał kakałko (cukier jak piszecie) i oszalał z radości! A że ma w dupiu matki żebra że bolą to już inna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 08:40

Daffi, Lolka30, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jem parówki, mam kakałko i herbatkę :)
    Ja muszę dziś pranie jeszcze jedno wstawić, i obiad zrobić. I szkoła rodzenia ale nie wiem czy dam radę pójść.
    Wczoraj zrobiłam to pranie kocykow i becikow jak Wam pisałam no i jednego nie zrobiłam zdjęcia i nie możemy go z malzem złożyć. Hehe.
    Jest wiązany. Wymyslaja jakieś wynalazki teraz i cholercia no ni jak nam nie pasuje :D

no to popiłam.. nie mam kakałka... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Udało mi się nadrobić i tak mnie to zmeczylo, że muszę znesc śniadanko i nie wiem, czy nie zasne. W nocy miałam tak twardy brzuch, że jak wstawalam na siku to myślałam, że wybuchnie :/ Na noc wzięłam nospe, bo czułam ból brzucha ale taki z boków schodząc do środka, powyżej pępka zdecydowanie. Dziwne to było. I było mi niedobrze. Jak tak mają wyglądać jeszcze 2 miesiące to ja dziękuję :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka najgorzej!!!!! :(
    A żeby ktoś Ci poszedł kupić?

Macie któraś wiązany becik minky z szeroką kokarda? No nie żartuję.. Muszę chociaż zdjęcie zobaczyć. One są do okola? Czy tylko duża kokarda z przodu? :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie pobudzam mojego dziecka żadnymi słodkościami, no jedynie owoce na drugie śniadanie bo nie chce żeby jej się wiercipiętka włączyła przed USG

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja ma identyczne skale jak Fasolka...tylko ona chyba nie ma na swoim wydruku tych macicznych przepywow......
    mam opis po lacinie......Arteria uterina to jest maciczna....
    potem mam arteria umbilicalis PI 0,86 to bedzie chyba ta pepkowa - Fasolka ma 0,80
    a potem jeszcze arteria cerabri media to bedzie ta srodkowa mozgu - Fasolka 1,37 - ja - 2,2 idealnie na srodku...
    wspolczynnik Fasolkowy 1,71 ja mam 2,56 powyzej srodkowej kreski, Fasolka na ponizej.....

Aga nie kazde usg musi byc robione z badaniem dopplerowskim wiec moze wcale tego nie masz na karcie.....

hmmmm.... 2 tyg wcześniej miałam tylko ten pępkowy przepływ 0,99 wtedy był.. tego drugiego nie mam... nie mogę się doczekać 20.02.....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam jeszcze przelewu z ZUSu, na dodatek byłam wczoraj w żłobku i rozmawiałam z szefową, to mi coś mówiła, że po jakimś czasie zwolnienia chorobowego, przechodzi się na jakieś zwolnienie rehabilitacyjne ... coś wiecie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wlasnie nie chcialam pisac bo im wiecej tym tel po oczach sobie rażę tym gorzej z zasnieciem.

Mam pierwszy raz w tej ciąży uczucie ze mnie choroba rozlozy. Sucho w gardle, nos zatkany i sliny przelykac sie nie da.

zdrówka Daffi! ja już mam trzecie podejście choroby.. drugie było z gorączką, teraz na razie lekko gardło.. no ale przecież kurna nie mogę siedzieć cały czas w domu... troche się ociepliło i zaczęłam wychodzić bez czapki., to pewnie dlatego :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula miałam tak samo jak się pochwalilam tym spaniem :D.
    Noi przez Was muszę dziś kupić kakałooo haha.
    Mama36 mój syn wczoraj przez cały dzień miał w dupiu moje żebra także łącze się w bólu ;).
    Powodzenia na wizytach dziś dziewczyny!

mysla.nieskalana, Paula 90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ