Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie, może być z ciśnienia to w PL już byś była badana pod kierunkiem gestozy.stresant wrote:no opieka jest inna, badan o wiele mniej...... usg III trymestru wogole nie ma a II tez nie jest obowiazkowe chyba ze chcesz to zaplacisz......ja na szczescie mam darmowe ze wzgledu na te przeplywy zle.......
cytologi do dzis nie mialam robionej, krew w calej ciazy pobierana byla 2 razy......inne wytyczne sa niz w PL.....
miesiac temu jak lekarz zobaczyl obrzeki to przepisal mi leki na cisnienie....i powiedzial ze to moze byc z cisnienia ale tez nie musi byc
wiec badz tu czlowieku madry 
-
O widzisz to ja coś źle zrozumiałam;-)MamaAga85 wrote:U mnie to prowadząca ginekolog jest winna całej sytuacji.
Pani diabetolog to złota kobieta
A profesor to mega specjalista i chyba nie podważam Jego zdania
Tak to wyglada
A jeśli chodzi o profesora to ja też w życiu nie podważyłabym jego zdania, ale z tyłu głowy mam zawsze, że pomyłki się zdarzają, szczególnie w pomiarach dzieciątka w brzuchu
-
Karmelllka90 wrote:Ja się absolutnie nie znam!!! Sama zapytałam jak to z tym jest :p Jak ginka mówi że ok to tak jest! Mi już tyle razy badali te przepływy wszyscy mówią że super to ja się nie wgłębiam. Nawet ich nie czytam, żeby się nie doszukiwać głupot.
no to nie będę się zastanawiać
20.02 kolejne pomiary to zobaczymy jaki jest postęp
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Dziś Paula, czy ktoś jeszczeDorotaAnna wrote:Ale szybko piszecie od rana
wszystko nadrobiłam zjadłam śniadanie i znowu musiałam 3 strony nadrabiać 
Dzisiaj też ktoś wizytuje prawda?
powodzenia
Karmelka ja się zastanawiam skąd Ty takie sklepy fajne wynajdujesz
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJem parówki, mam kakałko i herbatkę

Ja muszę dziś pranie jeszcze jedno wstawić, i obiad zrobić. I szkoła rodzenia ale nie wiem czy dam radę pójść.
Wczoraj zrobiłam to pranie kocykow i becikow jak Wam pisałam no i jednego nie zrobiłam zdjęcia i nie możemy go z malzem złożyć. Hehe.
Jest wiązany. Wymyslaja jakieś wynalazki teraz i cholercia no ni jak nam nie pasuje
Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koszmarna noc. Ciagle mi goraco i sie poce... Wstaje już co chwile. Zanelam po 6 i dopiero teraz chciało mi sie spac to juz musze wstać.. Oczy az zaklejone mialam i otworzyć się nie dalo.
Boli mnie mocno lewy migdal..
I snil mi się moj synus jak karmilam go piersią :p byl taki malutki.. -
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:A te przepływy są oznaczane jakimiś skrótami na wydruku?
Mam mase tych oznaczeń...
ja ma identyczne skale jak Fasolka...tylko ona chyba nie ma na swoim wydruku tych macicznych przepywow......
mam opis po lacinie......Arteria uterina to jest maciczna....
potem mam arteria umbilicalis PI 0,86 to bedzie chyba ta pepkowa - Fasolka ma 0,80
a potem jeszcze arteria cerabri media to bedzie ta srodkowa mozgu - Fasolka 1,37 - ja - 2,2 idealnie na srodku...
wspolczynnik Fasolkowy 1,71 ja mam 2,56 powyzej srodkowej kreski, Fasolka na ponizej.....
Aga nie kazde usg musi byc robione z badaniem dopplerowskim wiec moze wcale tego nie masz na karcie.....
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie nie chcialam pisac bo im wiecej tym tel po oczach sobie rażę tym gorzej z zasnieciem.Mama36 wrote:Daffi trzeba było pisać jak spać nie mogłaś!!
Sen z synusiem cudny ale ze migdal boli to nie dobrze
Mam pierwszy raz w tej ciąży uczucie ze mnie choroba rozlozy. Sucho w gardle, nos zatkany i sliny przelykac sie nie da. -
nick nieaktualnyWiem Daffi. Tez tak mam.. Siedzę w tel i jest jeszcze gorzej...
Młody dostał kakałko (cukier jak piszecie) i oszalał z radości! A że ma w dupiu matki żebra że bolą to już inna sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 08:40
Daffi, Lolka30, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Jem parówki, mam kakałko i herbatkę

Ja muszę dziś pranie jeszcze jedno wstawić, i obiad zrobić. I szkoła rodzenia ale nie wiem czy dam radę pójść.
Wczoraj zrobiłam to pranie kocykow i becikow jak Wam pisałam no i jednego nie zrobiłam zdjęcia i nie możemy go z malzem złożyć. Hehe.
Jest wiązany. Wymyslaja jakieś wynalazki teraz i cholercia no ni jak nam nie pasuje
no to popiłam.. nie mam kakałka...
Fasolka77

-
Dzień dobry

Udało mi się nadrobić i tak mnie to zmeczylo, że muszę znesc śniadanko i nie wiem, czy nie zasne. W nocy miałam tak twardy brzuch, że jak wstawalam na siku to myślałam, że wybuchnie
Na noc wzięłam nospe, bo czułam ból brzucha ale taki z boków schodząc do środka, powyżej pępka zdecydowanie. Dziwne to było. I było mi niedobrze. Jak tak mają wyglądać jeszcze 2 miesiące to ja dziękuję
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
stresant wrote:ja ma identyczne skale jak Fasolka...tylko ona chyba nie ma na swoim wydruku tych macicznych przepywow......
mam opis po lacinie......Arteria uterina to jest maciczna....
potem mam arteria umbilicalis PI 0,86 to bedzie chyba ta pepkowa - Fasolka ma 0,80
a potem jeszcze arteria cerabri media to bedzie ta srodkowa mozgu - Fasolka 1,37 - ja - 2,2 idealnie na srodku...
wspolczynnik Fasolkowy 1,71 ja mam 2,56 powyzej srodkowej kreski, Fasolka na ponizej.....
Aga nie kazde usg musi byc robione z badaniem dopplerowskim wiec moze wcale tego nie masz na karcie.....
hmmmm.... 2 tyg wcześniej miałam tylko ten pępkowy przepływ 0,99 wtedy był.. tego drugiego nie mam... nie mogę się doczekać 20.02.....Fasolka77

-
Daffi wrote:Wlasnie nie chcialam pisac bo im wiecej tym tel po oczach sobie rażę tym gorzej z zasnieciem.
Mam pierwszy raz w tej ciąży uczucie ze mnie choroba rozlozy. Sucho w gardle, nos zatkany i sliny przelykac sie nie da.
zdrówka Daffi! ja już mam trzecie podejście choroby.. drugie było z gorączką, teraz na razie lekko gardło.. no ale przecież kurna nie mogę siedzieć cały czas w domu... troche się ociepliło i zaczęłam wychodzić bez czapki., to pewnie dlatego
Fasolka77

-
Paula miałam tak samo jak się pochwalilam tym spaniem
.
Noi przez Was muszę dziś kupić kakałooo haha.
Mama36 mój syn wczoraj przez cały dzień miał w dupiu moje żebra także łącze się w bólu
.
Powodzenia na wizytach dziś dziewczyny!
mysla.nieskalana, Paula 90 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki