Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Nie odebrałam tego osobiście. Wiesz co się przydaje a co nie twoim dzieciom i tak na prawdę tym, które już masz.
Chodzi bardziej o to, żebyś przeczytała jak budujesz wypowiedzi, nawet tą na którą ja właśnie odpisuje.
Nie rozumiem dlaczego się mnie czepiasz, nie.napisalam nic personalnie do nikogo czy nie mam prawa mieć.sowjego zdania podobnie jak Ty. Jakis gorszy dzień ci się przytrafił ? Miłego dnia zatem ci życzę może będzie lepszy -
dzwoniła właśnie pani diabetolog(przepraszala za brak kontaktu-jej dziecko sie pochorowało)...
od dziś 18j na noc i codziennie o 1j więcej aż uzyskamy wartość na czczo 95.dodała,ze może się skończyć nawet na 48j bo i takie przypadki miała...
oczywiście napisała,ze zadziwiająca jest różnica w pomiarach u dziecka ale jak dopisalam ze jestem pacjentka pani X - odpisala - wszystko jasne...
ja naprawde znajdę kogoś kto pomoże mi już po porodzie napisać zażalenie na jej podejście do pacjenta i diagkostyke...
Fasolka77, Kasionek lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:dzwoniła właśnie pani diabetolog(przepraszala za brak kontaktu-jej dziecko sie pochorowało)...
od dziś 18j na noc i codziennie o 1j więcej aż uzyskamy wartość na czczo 95.dodała,ze może się skończyć nawet na 48j bo i takie przypadki miała...
oczywiście napisała,ze zadziwiająca jest różnica w pomiarach u dziecka ale jak dopisalam ze jestem pacjentka pani X - odpisala - wszystko jasne...
ja naprawde znajdę kogoś kto pomoże mi już po porodzie napisać zażalenie na jej podejście do pacjenta i diagkostyke...
też bym napisała!! to jest skandal!!! może pomożesz tym innym kobietom... dobrze, że masz już skonsultowaną sprawę z diabetolog! będzie dobrze Aga!Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:a jakie jest jeszcze zagrożenie z tych niskich przepływów? coś z rozwojem np nerwowym, psychicznym? czy chodzi o wagę dziecka?
Jest kilka rodzajow przeplywow, mozgowe pepowinowe maciczne sercowe, zalezy ktore z nich sa zle......nie wglebialam sie w to za bardzo zeby niepotrzebnie sie nie sresowac -
ja dziś zaliczam internistę, rehabilitację w Enel- med.. zapisałam się też do gina bo moja jest na urlopie a w sobotę chciałam jechać do rodziców kawał drogi i zależy mi na usg i badaniu czy wszystko jest ok głównie z szyjką... niestety muszę iść 2x bo dziś po skierowanie a potem dopiero mogą mnie zapisać na usg.. jak już nie będzie terminu przed sobotą to decydować się na zwykłe badanie? Dać sobie pogrzebać innemu lekarzowi czy nie cudować i odpuścić? Wizytę u mojej gin mam dopiero w przyszłą środę....Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Nie rozumiem dlaczego się mnie czepiasz, nie.napisalam nic personalnie do nikogo czy nie mam prawa mieć.sowjego zdania podobnie jak Ty. Jakis gorszy dzień ci się przytrafił ? Miłego dnia zatem ci życzę może będzie lepszy
-
Karmelllka90 wrote:A mocz dawno robiłaś?
U mnie w sali dziewczyna co leżałam w Ujastku miała ciśnienie 99/50 a w moczu miała to cholerne białko. I o dziwo nie miała dużych obrzęków.
Ale ja też dzisiaj w nocy miałam dość nabrzmiała prawą rękęale już odpuściła.
no zobaczymy co bedzie....za chwile to sie mi rozstepy na palcach porobiabo tam skora najbardziej rozciaga mi sie w ciazy
-
stresant wrote:Jest kilka rodzajow przeplywow, mozgowe pepowinowe maciczne sercowe, zalezy ktore z nich sa zle......nie wglebialam sie w to za bardzo zeby niepotrzebnie sie nie sresowac
na moich wydrukach są takie przedziałki pokazujące czy dziecko z danym pomiarem jest w środku czy z lewa czy z prawa... i mam przepływ własnie chyba mózgowy ciut poza lewą normą... ale tak samo miałam z głowką.. wykraczał poza prawe ograniczenie a jak sprawdziłam wymiar na parenting.pl to był w 95 centylu.. więc coś się im skala rozjechała.. moja gin mówiła, ze jest ok i mam się tym nie przejmować tylko kurde nie mogą tego jakoś ogarnąć? tej skali? tylko się kobiety niepotrzebnie denerwują. Ja się nie martwię bo skoro ginka mówiła, że ok to ok.. jestem tylko ciekawa jak te przepływy działają, na co i jakie jest ryzyko.. tak po prostu z ciekawościFasolka77
-
Fasolka77 wrote:też bym napisała!! to jest skandal!!! może pomożesz tym innym kobietom... dobrze, że masz już skonsultowaną sprawę z diabetolog! będzie dobrze Aga!
Dzięki Fasolka za dobre słowoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 08:02
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Od rana po sklepach
wiem wiem
Ale serio zwłaszcza mamusie chłopczyków polecam zajrzeć do sklepu na dział wyprzedaż
https://www.samiboo.com/kategoria/wszystkie
Jakie cudownosciskad oni biora takie piekne materialy.....super
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:Kurcze nie gadaj....ja mam mocz badany raz w miesiacu na wizycie kontrolnej....ale to wklada taki papierek do niego wiec nie wiem czy o to badanie chodzi......
no zobaczymy co bedzie....za chwile to sie mi rozstepy na palcach porobiabo tam skora najbardziej rozciaga mi sie w ciazy
-
Karmelllka90 wrote:Zauważyłam że u was ta opieka jest inna niż w PL. Jak powiedziałam mojej ginekolog o moich nabrzmiałych palcach i jedno razowym opuchnięcia nogi powiedziała że to może być już fizjologia ale badanie moczu ogólne już muszę robić co 2 tyg i mierzyć ciśnienie codziennie. Generalnie sikam w pojemniki i zanoszę do laboratorium a tam głównie chodzi o to czy jest bialko. Z tego co mi wiadomo nie ma na to pasków. Są laski na pH i ketony oraz glukozę.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:na moich wydrukach są takie przedziałki pokazujące czy dziecko z danym pomiarem jest w środku czy z lewa czy z prawa... i mam przepływ własnie chyba mózgowy ciut poza lewą normą... ale tak samo miałam z głowką.. wykraczał poza prawe ograniczenie a jak sprawdziłam wymiar na parenting.pl to był w 95 centylu.. więc coś się im skala rozjechała.. moja gin mówiła, ze jest ok i mam się tym nie przejmować tylko kurde nie mogą tego jakoś ogarnąć? tej skali? tylko się kobiety niepotrzebnie denerwują. Ja się nie martwię bo skoro ginka mówiła, że ok to ok.. jestem tylko ciekawa jak te przepływy działają, na co i jakie jest ryzyko.. tak po prostu z ciekawości
-
nick nieaktualny