Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:To już muszę być konsekwentna wredna mama i jak pozbawilam dwójkę do tej pory to i trzeciego muszę. Trzeba być sprawiedliwym
Chyba że jakas babcia czy Ciocia się żachnie o prezent kupi
Nie no napisałam dobitnie w odpowiedzi na dobitny komentarz blue. Jakby te osoby, które używają szumisia przyzwyczajały dziecko to złego. Ale to przez te ok. 40 tyg ten szum towarzyszył naszemu dziecku 24/24. Paula pisała o IV trymestrze też w niego wierze. ale dzieci i bez szumisia się wychowują. Chodzi o to by nie generalizować. To tak jak jedne z nas będą używać kaftaniki i spioszki a drugie nie ot co.
Mama36
Wysłany: Dzisiaj, 02:55 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
Karmelllka90 napisała:
I masz taki stożek na brzuchu? Oglądałam właśnie zdjęcia i jak brzuch idzie w stożek to jest właśnie rozstęp.Ja się go boje strasznie bo u góry już lekki mam
A to jest tak że jak wstaje i lekko napinam brzuch to właśnie się robi ten stożek? Jak tak to tak mam
I co po porodzie udać się do fizjoterapety czy teraz już coś porobić?
- Ja w szkole rodzenia miałam przez fizjoterapeute sprawdzany i był nie duży. Po porodzie na pewno się zgłoszę. Ale myślę czy teraz jeszcze się nie zgłosić. Bo jeśli mogę zapobiec np tejpami to wolę tak. Nastraszyły nas na szkole rodzenia, o ty wypadających wnętrznościach. -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:zjadłam ogórka do śniadania.. ale mam dziwny posmak... chyba zwymiotuję
Fasolka a może jak zęby umyjesz, pomożemartusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelka ja w wiekszosci moich postów wsadza doze uśmiechu, humoru albo nawet szydery. Odpowiedziałam o szumisiu z humorem po prostu :*
Kiedyś nie było zmywarek i baby dawały radę a ja mam.. Dobra akurat nie mam bo jest popsuta. ;p
Ale przecież wiem o co chodzi. Jak coś jest nowego dobrego dla dzieci można korzystać.B_002, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Karmelka ja w wiekszosci moich postów wsadza doze uśmiechu, humoru albo nawet szydery. Odpowiedziałam o szumisiu z humorem po prostu :*
Kiedyś nie było zmywarek i baby dawały radę a ja mam.. Dobra akurat nie mam bo jest popsuta. ;p
Ale przecież wiem o co chodzi. Jak coś jest nowego dobrego dla dzieci można korzystać. -
wczoraj wieczorem posiedzialam godzinke przed kompem przy stole, plotkujac w Wami i myslalam ze do lozka nie dojde nogi i rece tak mi spuchly...
nogi juz przeszly ale rece tragedia z dnia na dzien bardziej opuchniete.....w poniedzialek jade do tej nowej kliniki na wazenie malego zobaczymy co powiedza na rece.....ale cisnienie mam dobre bym powiedziala ze nawet za niskie 116/64 wiec nie ma sie czego uczepic....... -
Fasolka77 wrote:to jest normalne Aga, nie przejmuj się.
hb1ac masz super... musisz mieć chyba spadki cukru w ciągu dnia/ nocy... ja już kompletnie nie rozumiem tej cukrzycy... a kiedy robiłaś to badanie? byłaś wtedy na lekach? -
Mama36 wrote:A mi się właśnie chciało na śniadanie parowek ogórka i kakao (bo oczywiscie jak ktoś napisze kakao to muszę od razu zrobić :p)
Fasolka a może jak zęby umyjesz, pomoże
umyłam.. wieczorem coś mnie w gardle chwyciło, nie wiem czy to zgaga bo pali trochę, czy jakaś infekcja... może coś mnie łapie cholera.. a miałam się szczepić! No nic.. i tak mam dziś wizytę u internisty to zobaczymy co powie...Fasolka77
-
stresant wrote:Misiabela trzymamy kciuki daj znac co powiedza, przy zlych przeplywach wazne aby dziecko przybieralo na wadze, nie wazne czy duze czy male ale trzeba czesto wazyc......
a jakie jest jeszcze zagrożenie z tych niskich przepływów? coś z rozwojem np nerwowym, psychicznym? czy chodzi o wagę dziecka?Fasolka77
-
nick nieaktualnystresant wrote:wczoraj wieczorem posiedzialam godzinke przed kompem przy stole, plotkujac w Wami i myslalam ze do lozka nie dojde nogi i rece tak mi spuchly...
nogi juz przeszly ale rece tragedia z dnia na dzien bardziej opuchniete.....w poniedzialek jade do tej nowej kliniki na wazenie malego zobaczymy co powiedza na rece.....ale cisnienie mam dobre bym powiedziala ze nawet za niskie 116/64 wiec nie ma sie czego uczepic.......
U mnie w sali dziewczyna co leżałam w Ujastku miała ciśnienie 99/50 a w moczu miała to cholerne białko. I o dziwo nie miała dużych obrzęków.
Ale ja też dzisiaj w nocy miałam dość nabrzmiała prawą rękęale już odpuściła.
-
MamaAga85 wrote:W grudniu na lekach nie bylam(Metformina odstawiona wraz z pozytywnym testem) i od czasu odstawienia wynik maksymalny to właśnie 5.1
może po prostu to "uroki" ciąży.. w III trymestrze wzrasta zapotrzebowanie na insulinę..Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarmelka90
Zbyt osobiście odebrałaś mojego posta... Ja nie napisałam że ktoś kto to używa jest zły czy gorszy , napisałam że dla.mnie to jest przwreklamowane mając dwójkę dzieci poprostu już wiem co się przydaje A co nie. A jeśli ktoś sobie życzy na to wydać kasę i w coś wierzy to ja mu w tym przeszkadzać nie będę bez przesadyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:44
-
nick nieaktualnyWłaśnie dziewczyny są 4 przepływy, dwa jakby matki prawy lewy jakoś tak mi doktor Nocus mówiła jak mi sprawdzała pępowinowa i przez główkę. I o ile 2 sa na pewno takie nasze czyli ten prawy lewy i z nich są się nawet sprawdzić ryzyko nadciśnienia w ciąży bo właśnie mi sprawdzała w styczniu, pepowinowy dziecko łożysko to ten w główce chyba jest już całkiem zależy od dzieciątka ?? Nie wiem pytam. może któras wie. Bo jak dodam dzisiaj jeszcze jedno pytanie do pani doktor to ona chyba tam padnie hahaha
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dziś pierwszy raz spałam jak zabita i obudził mnie słony kopniak wprost pod zebra z lewej strony
A za chwilę przyleciał mój syn z mega rykiem obsmarkany i obsikany rety myślałam że coś się stało A tu drobnostka A on biedny się wystraszył i 10 minut nie mogłam.go uspokoić
Ktoś dziś wizytuje ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:43
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Karmelka90
Zbyt osobiście odebrałaś mojego posta... Ja nie napisałam że ktoś kto to używa jest zły czy gorszy , napisałam że dla.mnie to jest przwreklamowane mając dwójkę dzieci poprostu już wiem co się przydaje A co nie. A jeśli ktoś sobie życzy na to wydać kasę i w coś wierzy to ja mu w tym przeszkadzać nie będę bez przesady
Chodzi bardziej o to, żebyś przeczytała jak budujesz wypowiedzi, nawet tą na którą ja właśnie odpisuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:44
-
Karmelllka90 wrote:Właśnie dziewczyny są 4 przepływy, dwa jakby matki prawy lewy jakoś tak mi doktor Nocus mówiła jak mi sprawdzała pępowinowa i przez główkę. I o ile 2 sa na pewno takie nasze czyli ten prawy lewy i z nich są się nawet sprawdzić ryzyko nadciśnienia w ciąży bo właśnie mi sprawdzała w styczniu, pepowinowy dziecko łożysko to ten w główce chyba jest już całkiem zależy od dzieciątka ?? Nie wiem pytam. może któras wie. Bo jak dodam dzisiaj jeszcze jedno pytanie do pani doktor to ona chyba tam padnie hahaha
Karmellka wypytaj pls jak masz dziś wizytę bo mnie to tez interesujeFasolka77
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Ja już też nie sypiam dobrze, żadna pozycja nie jest dla mnie wygodna i co 2 minuty ją zmieniam, poduszka ciążowa już nie pomaga ... no cóż, dam radę! Wstaje z łóżka, boli mnie głowa, zjem śniadanie, umyje się i jakże pięknie zapowiada się mój dzień, na leżąco!
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny! Czekamy na informacje i na zdjęcia!Fasolka77 lubi tę wiadomość