X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To już muszę być konsekwentna wredna mama i jak pozbawilam dwójkę do tej pory to i trzeciego muszę. Trzeba być sprawiedliwym ;)
    Chyba że jakas babcia czy Ciocia się żachnie o prezent kupi :)
    Konsekwencja jak najbardziej ;)
    Nie no napisałam dobitnie w odpowiedzi na dobitny komentarz blue. Jakby te osoby, które używają szumisia przyzwyczajały dziecko to złego. Ale to przez te ok. 40 tyg ten szum towarzyszył naszemu dziecku 24/24. Paula pisała o IV trymestrze też w niego wierze. ale dzieci i bez szumisia się wychowują. Chodzi o to by nie generalizować. To tak jak jedne z nas będą używać kaftaniki i spioszki a drugie nie ot co.

Mama36
    Wysłany: Dzisiaj, 02:55 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
    Karmelllka90 napisała:
    I masz taki stożek na brzuchu? Oglądałam właśnie zdjęcia i jak brzuch idzie w stożek to jest właśnie rozstęp. :/ Ja się go boje strasznie bo u góry już lekki mam
    A to jest tak że jak wstaje i lekko napinam brzuch to właśnie się robi ten stożek? Jak tak to tak mam :(
    I co po porodzie udać się do fizjoterapety czy teraz już coś porobić?

- Ja w szkole rodzenia miałam przez fizjoterapeute sprawdzany i był nie duży. Po porodzie na pewno się zgłoszę. Ale myślę czy teraz jeszcze się nie zgłosić. Bo jeśli mogę zapobiec np tejpami to wolę tak. Nastraszyły nas na szkole rodzenia, o ty wypadających wnętrznościach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zjadłam ogórka do śniadania.. ale mam dziwny posmak... chyba zwymiotuję :(
    A mi się właśnie chciało na śniadanie parowek ogórka i kakao (bo oczywiscie jak ktoś napisze kakao to muszę od razu zrobić :p)
    Fasolka a może jak zęby umyjesz, pomoże

martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja w wiekszosci moich postów wsadza doze uśmiechu, humoru albo nawet szydery. Odpowiedziałam o szumisiu z humorem po prostu :*
    Kiedyś nie było zmywarek i baby dawały radę a ja mam.. Dobra akurat nie mam bo jest popsuta. ;p
    Ale przecież wiem o co chodzi. Jak coś jest nowego dobrego dla dzieci można korzystać. :)

B_002, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela trzymamy kciuki daj znac co powiedza, przy zlych przeplywach wazne aby dziecko przybieralo na wadze, nie wazne czy duze czy male ale trzeba czesto wazyc......

Misiabella lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella
    Daj znać po wizycie koniecznie. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!!!

Misiabella lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka ja w wiekszosci moich postów wsadza doze uśmiechu, humoru albo nawet szydery. Odpowiedziałam o szumisiu z humorem po prostu :*
    Kiedyś nie było zmywarek i baby dawały radę a ja mam.. Dobra akurat nie mam bo jest popsuta. ;p
    Ale przecież wiem o co chodzi. Jak coś jest nowego dobrego dla dzieci można korzystać. :)
    To dawaj tam uśmiecha czy co ;p wolałam sprostować. Haha ale odebrałam to w sposób taki jaki napisałaś czyli dobrze :p

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj wieczorem posiedzialam godzinke przed kompem przy stole, plotkujac w Wami i myslalam ze do lozka nie dojde nogi i rece tak mi spuchly...

nogi juz przeszly ale rece tragedia z dnia na dzien bardziej opuchniete.....w poniedzialek jade do tej nowej kliniki na wazenie malego zobaczymy co powiedza na rece.....ale cisnienie mam dobre bym powiedziala ze nawet za niskie 116/64 wiec nie ma sie czego uczepic.......

• MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to jest normalne Aga, nie przejmuj się.
    hb1ac masz super... musisz mieć chyba spadki cukru w ciągu dnia/ nocy... ja już kompletnie nie rozumiem tej cukrzycy... a kiedy robiłaś to badanie? byłaś wtedy na lekach?
    W grudniu na lekach nie bylam(Metformina odstawiona wraz z pozytywnym testem) i od czasu odstawienia wynik maksymalny to właśnie 5.1

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na którejś instrukcji (albo pena albo insuliny) było że to nie ma wpływu na wynik i że się nie dodaje więcej.
    Dzięki Paula za info :)

31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A mi się właśnie chciało na śniadanie parowek ogórka i kakao (bo oczywiscie jak ktoś napisze kakao to muszę od razu zrobić :p)
    Fasolka a może jak zęby umyjesz, pomoże

umyłam.. wieczorem coś mnie w gardle chwyciło, nie wiem czy to zgaga bo pali trochę, czy jakaś infekcja... może coś mnie łapie cholera.. a miałam się szczepić! No nic.. i tak mam dziś wizytę u internisty to zobaczymy co powie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Misiabela trzymamy kciuki daj znac co powiedza, przy zlych przeplywach wazne aby dziecko przybieralo na wadze, nie wazne czy duze czy male ale trzeba czesto wazyc......

a jakie jest jeszcze zagrożenie z tych niskich przepływów? coś z rozwojem np nerwowym, psychicznym? czy chodzi o wagę dziecka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wczoraj wieczorem posiedzialam godzinke przed kompem przy stole, plotkujac w Wami i myslalam ze do lozka nie dojde nogi i rece tak mi spuchly...

nogi juz przeszly ale rece tragedia z dnia na dzien bardziej opuchniete.....w poniedzialek jade do tej nowej kliniki na wazenie malego zobaczymy co powiedza na rece.....ale cisnienie mam dobre bym powiedziala ze nawet za niskie 116/64 wiec nie ma sie czego uczepic.......
    A mocz dawno robiłaś?
    U mnie w sali dziewczyna co leżałam w Ujastku miała ciśnienie 99/50 a w moczu miała to cholerne białko. I o dziwo nie miała dużych obrzęków.
    Ale ja też dzisiaj w nocy miałam dość nabrzmiała prawą rękę :/ ale już odpuściła.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    W grudniu na lekach nie bylam(Metformina odstawiona wraz z pozytywnym testem) i od czasu odstawienia wynik maksymalny to właśnie 5.1

może po prostu to "uroki" ciąży.. w III trymestrze wzrasta zapotrzebowanie na insulinę..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90

Zbyt osobiście odebrałaś mojego posta... Ja nie napisałam że ktoś kto to używa jest zły czy gorszy , napisałam że dla.mnie to jest przwreklamowane mając dwójkę dzieci poprostu już wiem co się przydaje A co nie. A jeśli ktoś sobie życzy na to wydać kasę i w coś wierzy to ja mu w tym przeszkadzać nie będę bez przesady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny są 4 przepływy, dwa jakby matki prawy lewy jakoś tak mi doktor Nocus mówiła jak mi sprawdzała pępowinowa i przez główkę. I o ile 2 sa na pewno takie nasze czyli ten prawy lewy i z nich są się nawet sprawdzić ryzyko nadciśnienia w ciąży bo właśnie mi sprawdzała w styczniu, pepowinowy dziecko łożysko to ten w główce chyba jest już całkiem zależy od dzieciątka ?? Nie wiem pytam. może któras wie. Bo jak dodam dzisiaj jeszcze jedno pytanie do pani doktor to ona chyba tam padnie hahaha

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz spałam jak zabita i obudził mnie słony kopniak wprost pod zebra z lewej strony o.O A za chwilę przyleciał mój syn z mega rykiem obsmarkany i obsikany rety myślałam że coś się stało A tu drobnostka A on biedny się wystraszył i 10 minut nie mogłam.go uspokoić :/

Ktoś dziś wizytuje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka90

Zbyt osobiście odebrałaś mojego posta... Ja nie napisałam że ktoś kto to używa jest zły czy gorszy , napisałam że dla.mnie to jest przwreklamowane mając dwójkę dzieci poprostu już wiem co się przydaje A co nie. A jeśli ktoś sobie życzy na to wydać kasę i w coś wierzy to ja mu w tym przeszkadzać nie będę bez przesady
    Nie odebrałam tego osobiście. Wiesz co się przydaje a co nie twoim dzieciom i tak na prawdę tym, które już masz.
    Chodzi bardziej o to, żebyś przeczytała jak budujesz wypowiedzi, nawet tą na którą ja właśnie odpisuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:44

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Właśnie dziewczyny są 4 przepływy, dwa jakby matki prawy lewy jakoś tak mi doktor Nocus mówiła jak mi sprawdzała pępowinowa i przez główkę. I o ile 2 sa na pewno takie nasze czyli ten prawy lewy i z nich są się nawet sprawdzić ryzyko nadciśnienia w ciąży bo właśnie mi sprawdzała w styczniu, pepowinowy dziecko łożysko to ten w główce chyba jest już całkiem zależy od dzieciątka ?? Nie wiem pytam. może któras wie. Bo jak dodam dzisiaj jeszcze jedno pytanie do pani doktor to ona chyba tam padnie hahaha

Karmellka wypytaj pls jak masz dziś wizytę bo mnie to tez interesuje :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka wypytaj pls jak masz dziś wizytę bo mnie to tez interesuje :)
    Fasolka mam dziś wizytę o 16 USG III trymestru

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja już też nie sypiam dobrze, żadna pozycja nie jest dla mnie wygodna i co 2 minuty ją zmieniam, poduszka ciążowa już nie pomaga ... no cóż, dam radę! Wstaje z łóżka, boli mnie głowa, zjem śniadanie, umyje się i jakże pięknie zapowiada się mój dzień, na leżąco! ;)

Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny! Czekamy na informacje i na zdjęcia! :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ