X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Misiabella współczuję tego szpitala, zagłodzić chcą tam ludzi.
    Mnie najbardziej drażni to że w więzieniach mają odpowiednie wyżywienie, a w szpitalu głodowa dieta bo nie ma funduszy na to.
    Tak...i kolacja o 15:30 - tak miałam jak leżałam w święta. Przecież to z głodu można paść wieczorem.

Malutka_Mycha, daj znać od razu po! :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka te godziny też jakieś z kosmosu. Ciekawe czy ci którzy te posiłki ustalają i przygotowują też jedzą ostatnią kolację o 15:30. Ja to obiad jem około 16:30-17:00 a potem jeszcze kolacja przecież. Do szpitala będę musiała się zaopatrzyć w coś do jedzenia najwidoczniej, wcześniej o tym jakoś nie myślałam.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej rzeczywiście te godz kosmos. U nas na szczescie tak nie ma. Wiem ze kolacja jest po 17 tej ale mi tak wystarczy jakis serek na dojedzenie. Ciekawe jak cukrzycowe ciężarne karmią jak takich przerw dlugich nie mozna robic między posilkami.

Ja wypilam magiczny napoj.. Jeszcze mi sie cofa.. Dalam sobie kropelki i wlasnie puscil mi nos. Czuje jak oddycham.. Na bol gardla nie mam juz co zaradzic.. Isla nie dziala :(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi kup sobie tamtum verde albo uniben jutro. Mi to pomogło na gardło.
    Zdrówka życzę, wiem jakie to męczące.
    Ja mam właśnie przeziębionego męża w domu i mam nadzieję że mnie nie zarazi bo niedawno sama byłam przeziębiona.

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, Isla jest dobra, ale tylko nawilża, na ból gardła tylko i wyłącznie Tantum Verde w spray - leczy a nie łagodzi.
    Ja tę miksturkę bez mleka jem, bo mleko nie przejdzie mi przez gardło. Sam czosnek i miód, aż żołądek czasem pali ;)

Basiu, ja po tej szpitalnej kolacji jeszcze dwa razy dożerałam ;) Pewnie godziny takie, bo kuchnia pracuje od 7 do 15...przegięcie, no ale cóż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 00:56

Daffi lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Basiu, ja po tej szpitalnej kolacji jeszcze dwa razy dożerałam ;) Pewnie godziny takie, bo kuchnia pracuje od 7 do 15...przegięcie, no ale cóż.
    Skoro w restauracjach kuchnia może pracować do wieczora to i w szpitalach powinna. No ale nie ma co się nad tym użalać. Takie mamy warunki w szpitalach i musimy sobie radzić. Byle opieka medyczna była na wysokim poziomie :)

Widzę że też nie możesz spać. Ja dziś po tym prasowaniu padłam i zdrzemnęłam się godzinę popołudniu, teraz są efekty. Oczy szeroko otwarte a przydałoby się pójść spać.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Widzę że też nie możesz spać. Ja dziś po tym prasowaniu padłam i zdrzemnęłam się godzinę popołudniu, teraz są efekty. Oczy szeroko otwarte a przydałoby się pójść spać.
    Ja strasznie późno zasypiam w ciąży...wczoraj zrobiłam eksperyment, bo byłam zmęczona i położyłam się o 23...i dupa, i tak zasnęłam po 1, a jak się namęczyłam...
    A spanie w ciągu dnia skutkuje u mnie bezsenną nocą, więc Cię rozumiem :)

Całą swą wyprawkę zamówiłam nocą ;)
    Też podliczałam wczoraj koszty i wyszło mi 5000 zł plus krew pępowinowa 3000 zł (o ile uda się pobrać). Tylko że wózeczek i fotelik brałam w idealnym stanie z gwarancją, ale używane, więc tu sporo zaoszczędziłam. Nianię elektroniczną, łóżeczko i full ciuchów dostałam. No i pokoiku nie urządzałam, kupiłam tylko komodę do sypialni. Jakoś nie ogarnął mnie szał zakupowy. Za to klimę niedawno zamontowałam w mieszkaniu i mówię, że to dla dzidziusia ;)

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psikam uniben bo mam po mlodej.
    Jest koszmar mam takie pieklo w gardle ze nie mam jak sliny przełknąć taki bol. Nie pamietam kiedy mnie ostatnio tak bolalo.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu jaka ja jestem monosenna... Cała noc poród... Plan porodu... Nudne to jak z flaki olejem.. Ja bym chciała np takiego młodegoVin diesla na bezludnej wyspie jak robi mi masaż.. A ja leżę na brzuchu.. Oooo!!!!!!

B_002, Kasiulka90, martusiawp, mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to może do lekarza się wybierz jak nie nie pomaga. To chyba będzie najlepsze rozwiązanie.

Ja dzisiaj mam beznadziejną noc, widzę że wy w większości śpicie dzisiaj. Ja sobie akurat wyprałam poszewkę z poduszki ciążowej a że mam tylko jedną to śpię bez tej poduszki. No i tak to właśnie się skończyło że nie śpię prawie wcale. Przeleżałam większość nocy z zamkniętymi oczami, przekręcałam się na lewo i prawo bo mi niewygodnie, plecy bolą, jestem zmęczona aż głowa zaczyna mnie boleć a tu już rano. Będę odsypiać w dzień o ile się uda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 06:14

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Po takim intensywnym weekendzie specjalnie położyłam się wcześniej, zamierzałam spać 11 godzin, ale co tam plany, spontan jest dobry :D Godzinę temu obudziła mnie czkawka w brzuchu, do tego doszły kopniaki, obracanki, wypychania. Dziecię zasnęło, a ja się zrobiłam głodna i już nie potrafiłam zasnąć, więc przyszłam na jogurt straciatella ;)

Życzę powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj :*

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, w wolnej chwili przyjmij proszę moje zaproszenie, bo chciałabym dołączyć do tej grupy facebookowej :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitalnego jedzenia ja w Ujastku miałam dietę cukrzycowa. Miałam więcej jedzenia niż moje współlokatorki, dla nich nawet herbaty bez cukru nie było, bo kobiety ryjki wykrzywialy,że mają mało a 24 pacjentki z DC, ja miałam 5 posiłków ale bez rewelacji to było. Oczywiście 3 posiłki dojadalam swoje. Kolacja była jakoś o 17. Co jest przesada. Ja miałam w szpitalu porządna wałówkę ze sobą. A i byl sklep bar i nawet restauracja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 06:35

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja to bym za to mogła spac i spac a tu do pracy trzeba (jeszcze 3 dni!. Pewnie potem będę się sama budzić o 6 jak wy hehe.

Powodzenia wizytującym!

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja śpię całą noc i w dzień 1-1.5h.
    Jak ja będę wstawać w nocy do dziecka to nie wiem.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Daffi to może do lekarza się wybierz jak nie nie pomaga. To chyba będzie najlepsze rozwiązanie.

Ja dzisiaj mam beznadziejną noc, widzę że wy w większości śpicie dzisiaj. Ja sobie akurat wyprałam poszewkę z poduszki ciążowej a że mam tylko jedną to śpię bez tej poduszki. No i tak to właśnie się skończyło że nie śpię prawie wcale. Przeleżałam większość nocy z zamkniętymi oczami, przekręcałam się na lewo i prawo bo mi niewygodnie, plecy bolą, jestem zmęczona aż głowa zaczyna mnie boleć a tu już rano. Będę odsypiać w dzień o ile się uda :(
    Tak właśnie planuje od 8 mam rejestrację telefoniczną. Ciekawe czy sie dostane.
    Czuje sie jak zwloki.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    czytam o tym fenspirydzie w syropach i sie kurw*a okazuje ze o ile fosidal mam innego producenta tak elofen wlasnie tego wycofanego.. mloda dostawala go 3x12,5ml prawie cala butelka zuzyta zostalo jeszcze troche. Mam to do apteki oddaac? kuzwa jak sobie pomyhsle ze mogl jej powodowac zaburzenia rytmu serca az mnie szlak trafia. wez tu czlowieku dbaj o zdrowie dziecka.
    Daffi - tu nie chodzi o konkretnych producentów tylko o fakt że fenspiryd jako substancja może wyrządzić więcej szkody niż pożytku. On maskuje objawy pochodzące z górnych i dolnych dróg oddechowych. Dziecko nie kaszle ale infekcja się pogłębia. Dzieci trafiają do szpitala dopiero z 40stopni gorączki i zapaleniem płuc bo fenspiryd zamaskował objawy tych ciężkich chorób.
    Ten lek powinno podawać się pod ścisłą kontrolą lekarza i po wdrożeniu antybiotyku jako leczenie wspomagające, bo on przynosi ulgę i jest dobrym lekiem. Ale rodziv, który nie jest przecież lekarzem i nie osłuchuje swojego dziecka nie jest w stanie stwierdzić czy coś tam się nie dzieje (bo tak jak już wspomniałam, dziecko nie kaszle i w miarę dobrze się czuje po nim)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak właśnie planuje od 8 mam rejestrację telefoniczną. Ciekawe czy sie dostane.
    Czuje sie jak zwloki.
    Daffi pamiętaj o tej ustawie o ciazy, więc dodatkowo możesz laryngologa chcieć i mają parę dni na termin.

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula ty na prawdę już nie będziesz miała żadnego USG pomiarowego? A twoja ginekolog nie mówiła że żze względu na CC ma się częściej pomiary w ciąży? Np mój diabetolog na kazda wizytę chce mieć aktualna wagę dziecka i na jakim jest centylu. I proporcje brzuszka.
    Ja mam nadzieję że będzie. Ale ona jest dziwna. Jedyne USG pomiarowe robiła mam zanim poszłam na pierwsze prenatalne. Od tego czasu ani razu nie zajrzała do dziecka.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi pamiętaj o tej ustawie o ciazy, więc dodatkowo możesz laryngologa chcieć i mają parę dni na termin.
    Taak wiem jak mi bedzie kombinowac powiem grzecznie lekko naginajac ze jestem w 8 mcu ciąży ze naprawde potrzebuję. Nie chce sie klocic bo jeszcze uzyskam odwrotny efekt.

b2ujp2.png

‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ