X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Dzień Dobry! To była dobra noc:) zero pobudek, aż do teraz - głód zmotywował mnie do wyjścia z łóżka. jestem zawsze tak obolała po nocy, że aż strach się podnosić, wszystko ciagnie I kłuje :/

Fasolka, wstępnie mnie to przypinanie snuza do dziecka wręcz zachwyciło, takie to mobilne, można zabrać do wózka, do auta, na wakacje itp....muszę chyba pomacać oba typy na żywo w sklepie i zobaczyć co i jak.
    Jestem totalnie zielona w kwestii tych wazystkich dziecięcych gadżetów, ostatnie małe dziecko w moim najbliższym otoczeniu to moja siostra, rocznik ‘92

no to jest argument na plus, że można zabierać ze sobą... też najlepiej będzie chyba pomacać różne warianty w sklepie i wtedy zdecydować...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Macie dziwaczne sny? Mi się śniło, że brałam kąpiel w jakiejś luksusowej łazience, gdzie był sejf. W tym czasie włamal mi się do łazienki Błaszczykowski z Liroyem i okradli ten sejf. Później sprawę próbowała rozwiązać Beata Szydlo i jej goryle. Kurtyna.

KIWONA jesteś zwycięzcą! ;)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardy orzech z tym monitorem...Paula tak na oko jak oceniasz, snuza będzie dla dziecka jakkolwiek zauważalny czy odczuwalny? Z drugiej strony zupełnie nie wiem czy dużo jest gimnastyki z montowaniem takiego tradycyjnego modelu w łóżeczku...,

Po wyborze wózka i fotelika myślałam, że już będzie z górki

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona... aż takich snów to ja nie miewam:D
    Niestety często mi się śni, że mój mąż np. nie chce mnie dotknąć i jestem na niego za to wściekła, potem się budzę i chcę mu robić awanturę :D Zastanawiałam skąd biorą się te sny, ale to chyba dlatego, że go praktycznie przy mnie nie ma :( Od rana do nocy jest w pracy, jedynie weekendy spędzamy wspólnie, ale wtedy mamy ogrom rzeczy do zrobienia. Strasznie za nim tęsknię... już nie mogę się doczekać tych dwóch tygodni po urodzeniu Bianki które spędzimy cała czwórką... ahh jaki to będzie cudowny czas ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    współczuję Wam dziewczyny, ja się kładę 22-22:30 i śpię całą noc do 6-7.... wstaję ok północy na siku tylko, czasem 2 x.... w dzień spać nie mogę... nigdy nie lubiłam.. rzadko mnie ścina popołudniu na pół h ale potem się czuję jak zdjęta z krzyża....
    Fasolka ja tak miałam od początku ciąży do końca drugiego trymestru. Ani raz nawet na siku nie musialam wstawać. Chodziłam spać o 23 i do 9 rano sobie w łóżku mogłam leżeć (jak już nie chodzilam do pracy), ale zaczął się 3 trymestr i zaczęły się problemy ze snem. No ale już niedługo. Aplikacja mi pokazuje że to terminu zostały mi 44 dni, a tak na prawdę do czasu kiedy można rodzić to około miesiąca :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitora oddechu, my wybieramy ten: BABYSENSE ZESTAW MONITOR ODDECHU 7 + VIDEONIANIA. Jednak z zakupem wstrzymujemy się do kwietnia, bo teraz ogrom wydatków nas przytłoczył. Dopiero co zapłaciliśmy za okna dachowe... nawet nie wiedziałam, ze to cholerstwo tyle kosztuje ;/

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam nad monitorem oddechu, ale na SR nam mówili, że odradzają,bo to naprawdę jest ulamek procenta, te przypadki bezdechu itp. Sama już nie wiem. Mam jeszcze sporo do kupienia, jeszcze pewnie trochę rzeczy wyjdzie w praniu. Hm hm hm

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Co do monitora oddechu, my wybieramy ten: BABYSENSE ZESTAW MONITOR ODDECHU 7 + VIDEONIANIA. Jednak z zakupem wstrzymujemy się do kwietnia, bo teraz ogrom wydatków nas przytłoczył. Dopiero co zapłaciliśmy za okna dachowe... nawet nie wiedziałam, ze to cholerstwo tyle kosztuje ;/

też rozważam ten babysense 7 ale cholerka snuze hero można zabierać wszędzie ze sobą... hmm no i mam dylemat...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

a nie przeszkadza Ci to, że to trzeba na dziecku zainstalować?

Właśnie upatruje to jako atut. Jest bliżej dziecka

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Myślałam nad monitorem oddechu, ale na SR nam mówili, że odradzają,bo to naprawdę jest ulamek procenta, te przypadki bezdechu itp. Sama już nie wiem. Mam jeszcze sporo do kupienia, jeszcze pewnie trochę rzeczy wyjdzie w praniu. Hm hm hm
    Ja nie kupuje. Przy corce nie mialam teraz tez nie. Dziecko i tak stale przy mnie bedzie a trzeba miec naprawde nieszczescie by być tym ulamkiem.

Moja Jula miala bezdechy podczas placzu.. Zanosila sie.. Bezdech.. Kilka sek utraty przytomności i znow normalnie. Bylysmy u neurologa wszystko ok niektóre dzieci tak mają i wyrastają z tego. Grunt to nie dac sobie wejsc na glowe bo dziecko w rozum wezmie i na kazde nie wywola placz i bezdech. Mloda miala jakieś 1.5 roku do 2 lat jak tak nam cudowala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:54

Kiwona, estrella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Twardy orzech z tym monitorem...Paula tak na oko jak oceniasz, snuza będzie dla dziecka jakkolwiek zauważalny czy odczuwalny? Z drugiej strony zupełnie nie wiem czy dużo jest gimnastyki z montowaniem takiego tradycyjnego modelu w łóżeczku...,

Po wyborze wózka i fotelika myślałam, że już będzie z górki

Wydaje mi się że to kwestia przyzwyczajenia. Użytkowniczki (już wywiad robiłam) mówiły, że trzeba na początku nauczyć się go zakładać, bo źle założony lubi sobie wyć bez przyczyny. Ale to podobno proste, tylko trzeba 2-3 razy założyć.
    To tak samo jak z pieluszką. Dziecko rodzi się bez i musi się przyzwyczaić do jej noszenia. Myślę, że taka malutka snuza to już żadna różnica.

A jest mobilne, można zabrać ze sobą zawsze i wszędzie. Ja planuję brać młodego do łóżka naszego od początku. W łóżeczku pewnie będzie tylko "bywał" więc założenie monitora na łóżeczko kiedy dziecko śpi z nami nie ma sensu

Franka2104 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Właśnie upatruje to jako atut. Jest bliżej dziecka

Paula a widziałaś ten monitor na żywo? nie ogranicza jakoś ruchów dziecka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też rozważam ten babysense 7 ale cholerka snuze hero można zabierać wszędzie ze sobą... hmm no i mam dylemat...
    Ja gdzieś ostatnio czytałam, że ten Snuze Hero działa tylko jeśli dziecko śpi na plecach... nie wiem ile w tym prawdy, ponoć jak dziecko się obróci lub położy się je na boku, to często ten Snuze daje fałszywy alarm.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mama-ginekolog przy ostatnim wpisie o wyprawce wspomniała że teraz monitory oddechu zalecane są przeważnie u wcześniaków. U zdrowych, urodzonych w terminie dzieci nie ma potrzeby ich mieć.
    Ja nie kupuję, nawet o tym nigdy nie myślałam. Dziecko będzie spało w naszej sypialni a przez cały dzień tez będzie blisko, więc sama będę mogła kontrolować czy wszystko jest w porządku. Elektronicznej niani też nie potrzebuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:00

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Kiwona... aż takich snów to ja nie miewam:D
    Niestety często mi się śni, że mój mąż np. nie chce mnie dotknąć i jestem na niego za to wściekła, potem się budzę i chcę mu robić awanturę :D Zastanawiałam skąd biorą się te sny, ale to chyba dlatego, że go praktycznie przy mnie nie ma :( Od rana do nocy jest w pracy, jedynie weekendy spędzamy wspólnie, ale wtedy mamy ogrom rzeczy do zrobienia. Strasznie za nim tęsknię... już nie mogę się doczekać tych dwóch tygodni po urodzeniu Bianki które spędzimy cała czwórką... ahh jaki to będzie cudowny czas ;-)

Mój pracuje 4 dni na 4 dni wolnego. Uwielbiam ten jego system pracy. Jest dużo z nami. I zawsze strasznie tęsknie jak go nie ma.
    Po porodzie planujemy, że weźmie tatusiowe plus 2 tygodnie urlopu, żeby ten miesiąc pobyć z nami na wyłączność. Jak usypiamy to musimy czuć się obok. Wtedy usypia się nam o wiele lepiej.

Kurcze 10 lat za nami a dalej szalejemy za sobą jak nastolatki (chociaż nie zawsze tak było ;) )

B_002, Kiwona, estrella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja gdzieś ostatnio czytałam, że ten Snuze Hero działa tylko jeśli dziecko śpi na plecach... nie wiem ile w tym prawdy, ponoć jak dziecko się obróci lub położy się je na boku, to często ten Snuze daje fałszywy alarm.

na stronie jest napisane, że dzieci nie powinny spać na brzuszku i na boku... o brzuszku nam mówił rehabilitant ale o spaniu na boku nie wspominał.. hmmm w sumie dzieci będą się chyba same na bok przekręcać... no i kurcze nie wiem

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie ten sam argument mam z tyłu głowy. Ale zaraz mi diabełek podpowiada: "A jak Ty będziesz tym ułamkiem"?

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie kłaść dziecka na pleckach, zawsze córkę kładłam na boczku raz prawym, raz lewym a to z prostej przyczyny, gdyby jej się ulało podczas snu to na plecach ta wydzielina nie miałaby szans na wypłynięcie.

Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Producent odpowiada na to pytanie:
    "Monitor oddechu Snuza został zaprojektowany tak aby odczytywać ruchy oddechowe bezpośrednio z brzuszka gdzie ruchy oddechowe są najbardziej widoczne. Jeśli dziecko śpi na brzuszku możesz umieścić monitor na boku, jednakże w tej części ciała ruchy oddechowe nie są tak silne jak na brzuszku - przy takim umieszczeniu monitora mogą się pojawić tzw fałszywe alarmy. Zgodnie z zaleceniami WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) najbezpieczniej jestu układać dziecko do snu, ta pozycja znacznie redukuje ryzyko wystąpienia SIDS (śmierci łóżeczkowej)"

Źródło: https://snuza.pl/-cabout-pol-391.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na stronie jest napisane, że dzieci nie powinny spać na brzuszku i na boku... o brzuszku nam mówił rehabilitant ale o spaniu na boku nie wspominał.. hmmm w sumie dzieci będą się chyba same na bok przekręcać... no i kurcze nie wiem
    Zanim zacznie się obracać na boki to już ogarnie jak się oddycha :) Taki maluszek śpi tak jak go ułożysz, zaczyna się przekręcać po kilkunastu tygodniach

‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ