Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Franka2104 wrote:Dzień Dobry! To była dobra noc:) zero pobudek, aż do teraz - głód zmotywował mnie do wyjścia z łóżka. jestem zawsze tak obolała po nocy, że aż strach się podnosić, wszystko ciagnie I kłuje
Fasolka, wstępnie mnie to przypinanie snuza do dziecka wręcz zachwyciło, takie to mobilne, można zabrać do wózka, do auta, na wakacje itp....muszę chyba pomacać oba typy na żywo w sklepie i zobaczyć co i jak.
Jestem totalnie zielona w kwestii tych wazystkich dziecięcych gadżetów, ostatnie małe dziecko w moim najbliższym otoczeniu to moja siostra, rocznik ‘92
no to jest argument na plus, że można zabierać ze sobą... też najlepiej będzie chyba pomacać różne warianty w sklepie i wtedy zdecydować...Fasolka77
-
Kiwona wrote:Macie dziwaczne sny? Mi się śniło, że brałam kąpiel w jakiejś luksusowej łazience, gdzie był sejf. W tym czasie włamal mi się do łazienki Błaszczykowski z Liroyem i okradli ten sejf. Później sprawę próbowała rozwiązać Beata Szydlo i jej goryle. Kurtyna.
KIWONA jesteś zwycięzcą!stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Twardy orzech z tym monitorem...Paula tak na oko jak oceniasz, snuza będzie dla dziecka jakkolwiek zauważalny czy odczuwalny? Z drugiej strony zupełnie nie wiem czy dużo jest gimnastyki z montowaniem takiego tradycyjnego modelu w łóżeczku...,
Po wyborze wózka i fotelika myślałam, że już będzie z górki -
Kiwona... aż takich snów to ja nie miewam:D
Niestety często mi się śni, że mój mąż np. nie chce mnie dotknąć i jestem na niego za to wściekła, potem się budzę i chcę mu robić awanturęZastanawiałam skąd biorą się te sny, ale to chyba dlatego, że go praktycznie przy mnie nie ma
Od rana do nocy jest w pracy, jedynie weekendy spędzamy wspólnie, ale wtedy mamy ogrom rzeczy do zrobienia. Strasznie za nim tęsknię... już nie mogę się doczekać tych dwóch tygodni po urodzeniu Bianki które spędzimy cała czwórką... ahh jaki to będzie cudowny czas
-
Fasolka77 wrote:współczuję Wam dziewczyny, ja się kładę 22-22:30 i śpię całą noc do 6-7.... wstaję ok północy na siku tylko, czasem 2 x.... w dzień spać nie mogę... nigdy nie lubiłam.. rzadko mnie ścina popołudniu na pół h ale potem się czuję jak zdjęta z krzyża....
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Co do monitora oddechu, my wybieramy ten: BABYSENSE ZESTAW MONITOR ODDECHU 7 + VIDEONIANIA. Jednak z zakupem wstrzymujemy się do kwietnia, bo teraz ogrom wydatków nas przytłoczył. Dopiero co zapłaciliśmy za okna dachowe... nawet nie wiedziałam, ze to cholerstwo tyle kosztuje ;/
-
Myślałam nad monitorem oddechu, ale na SR nam mówili, że odradzają,bo to naprawdę jest ulamek procenta, te przypadki bezdechu itp. Sama już nie wiem. Mam jeszcze sporo do kupienia, jeszcze pewnie trochę rzeczy wyjdzie w praniu. Hm hm hm
-
Natalia-tosia wrote:Co do monitora oddechu, my wybieramy ten: BABYSENSE ZESTAW MONITOR ODDECHU 7 + VIDEONIANIA. Jednak z zakupem wstrzymujemy się do kwietnia, bo teraz ogrom wydatków nas przytłoczył. Dopiero co zapłaciliśmy za okna dachowe... nawet nie wiedziałam, ze to cholerstwo tyle kosztuje ;/
też rozważam ten babysense 7 ale cholerka snuze hero można zabierać wszędzie ze sobą... hmm no i mam dylemat...Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Kiwona wrote:Myślałam nad monitorem oddechu, ale na SR nam mówili, że odradzają,bo to naprawdę jest ulamek procenta, te przypadki bezdechu itp. Sama już nie wiem. Mam jeszcze sporo do kupienia, jeszcze pewnie trochę rzeczy wyjdzie w praniu. Hm hm hm
Moja Jula miala bezdechy podczas placzu.. Zanosila sie.. Bezdech.. Kilka sek utraty przytomności i znow normalnie. Bylysmy u neurologa wszystko ok niektóre dzieci tak mają i wyrastają z tego. Grunt to nie dac sobie wejsc na glowe bo dziecko w rozum wezmie i na kazde nie wywola placz i bezdech. Mloda miala jakieś 1.5 roku do 2 lat jak tak nam cudowala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:54
Kiwona, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFranka2104 wrote:Twardy orzech z tym monitorem...Paula tak na oko jak oceniasz, snuza będzie dla dziecka jakkolwiek zauważalny czy odczuwalny? Z drugiej strony zupełnie nie wiem czy dużo jest gimnastyki z montowaniem takiego tradycyjnego modelu w łóżeczku...,
Po wyborze wózka i fotelika myślałam, że już będzie z górki
Wydaje mi się że to kwestia przyzwyczajenia. Użytkowniczki (już wywiad robiłam) mówiły, że trzeba na początku nauczyć się go zakładać, bo źle założony lubi sobie wyć bez przyczyny. Ale to podobno proste, tylko trzeba 2-3 razy założyć.
To tak samo jak z pieluszką. Dziecko rodzi się bez i musi się przyzwyczaić do jej noszenia. Myślę, że taka malutka snuza to już żadna różnica.
A jest mobilne, można zabrać ze sobą zawsze i wszędzie. Ja planuję brać młodego do łóżka naszego od początku. W łóżeczku pewnie będzie tylko "bywał" więc założenie monitora na łóżeczko kiedy dziecko śpi z nami nie ma sensuFranka2104 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:też rozważam ten babysense 7 ale cholerka snuze hero można zabierać wszędzie ze sobą... hmm no i mam dylemat...
-
Kiwona wrote:Myślałam nad monitorem oddechu, ale na SR nam mówili, że odradzają,bo to naprawdę jest ulamek procenta, te przypadki bezdechu itp. Sama już nie wiem. Mam jeszcze sporo do kupienia, jeszcze pewnie trochę rzeczy wyjdzie w praniu. Hm hm hm
Ja nie kupuję, nawet o tym nigdy nie myślałam. Dziecko będzie spało w naszej sypialni a przez cały dzień tez będzie blisko, więc sama będę mogła kontrolować czy wszystko jest w porządku. Elektronicznej niani też nie potrzebuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:00
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Kiwona... aż takich snów to ja nie miewam:D
Niestety często mi się śni, że mój mąż np. nie chce mnie dotknąć i jestem na niego za to wściekła, potem się budzę i chcę mu robić awanturęZastanawiałam skąd biorą się te sny, ale to chyba dlatego, że go praktycznie przy mnie nie ma
Od rana do nocy jest w pracy, jedynie weekendy spędzamy wspólnie, ale wtedy mamy ogrom rzeczy do zrobienia. Strasznie za nim tęsknię... już nie mogę się doczekać tych dwóch tygodni po urodzeniu Bianki które spędzimy cała czwórką... ahh jaki to będzie cudowny czas
Mój pracuje 4 dni na 4 dni wolnego. Uwielbiam ten jego system pracy. Jest dużo z nami. I zawsze strasznie tęsknie jak go nie ma.
Po porodzie planujemy, że weźmie tatusiowe plus 2 tygodnie urlopu, żeby ten miesiąc pobyć z nami na wyłączność. Jak usypiamy to musimy czuć się obok. Wtedy usypia się nam o wiele lepiej.
Kurcze 10 lat za nami a dalej szalejemy za sobą jak nastolatki (chociaż nie zawsze tak było)
B_002, Kiwona, estrella lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Ja gdzieś ostatnio czytałam, że ten Snuze Hero działa tylko jeśli dziecko śpi na plecach... nie wiem ile w tym prawdy, ponoć jak dziecko się obróci lub położy się je na boku, to często ten Snuze daje fałszywy alarm.
na stronie jest napisane, że dzieci nie powinny spać na brzuszku i na boku... o brzuszku nam mówił rehabilitant ale o spaniu na boku nie wspominał.. hmmm w sumie dzieci będą się chyba same na bok przekręcać... no i kurcze nie wiemFasolka77
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Myślałam nad monitorem oddechu, ale na SR nam mówili, że odradzają,bo to naprawdę jest ulamek procenta, te przypadki bezdechu itp. Sama już nie wiem. Mam jeszcze sporo do kupienia, jeszcze pewnie trochę rzeczy wyjdzie w praniu. Hm hm hm
-
Nie wyobrażam sobie kłaść dziecka na pleckach, zawsze córkę kładłam na boczku raz prawym, raz lewym a to z prostej przyczyny, gdyby jej się ulało podczas snu to na plecach ta wydzielina nie miałaby szans na wypłynięcie.
Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Ja gdzieś ostatnio czytałam, że ten Snuze Hero działa tylko jeśli dziecko śpi na plecach... nie wiem ile w tym prawdy, ponoć jak dziecko się obróci lub położy się je na boku, to często ten Snuze daje fałszywy alarm.
"Monitor oddechu Snuza został zaprojektowany tak aby odczytywać ruchy oddechowe bezpośrednio z brzuszka gdzie ruchy oddechowe są najbardziej widoczne. Jeśli dziecko śpi na brzuszku możesz umieścić monitor na boku, jednakże w tej części ciała ruchy oddechowe nie są tak silne jak na brzuszku - przy takim umieszczeniu monitora mogą się pojawić tzw fałszywe alarmy. Zgodnie z zaleceniami WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) najbezpieczniej jestu układać dziecko do snu, ta pozycja znacznie redukuje ryzyko wystąpienia SIDS (śmierci łóżeczkowej)"
Źródło: https://snuza.pl/-cabout-pol-391.html
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:na stronie jest napisane, że dzieci nie powinny spać na brzuszku i na boku... o brzuszku nam mówił rehabilitant ale o spaniu na boku nie wspominał.. hmmm w sumie dzieci będą się chyba same na bok przekręcać... no i kurcze nie wiem
Taki maluszek śpi tak jak go ułożysz, zaczyna się przekręcać po kilkunastu tygodniach