Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Jakoś bardziej do mnie przemawia układanie na boku, ale nie pamiętam, jak układała syna, pomrocznosc normalnie!
Ale mnie korci, żeby już prac. Ale K w weekend maluję, to może się jednak wstrzymam te parę dni... Chociaż i tak nie pomaluje całego mieszkania w weekend przecież. Ech dylematy
Nie martw sie ja wczoraj dopiero proszek dostałam z zamówieniem hehe i dopiero też będę się zabierać za pranie bo nic nie mam zrobioneale cieszę się że się nie stresujesz i będzie w końcu malowanie !!
-
Blue2019 wrote:Ja do pępka kupiłam tak jak przy synu jednorazowe gaziki spirytusowe i wiem że to jest skuteczne i sprawdzone i będę to stosować. Octenisept to kupiłam dla siebie do rany po cc i do dezynfekcji miejsc na zastrzyki
-
Blue2019 wrote:Ja dziecko w dzień kladlam na pleckach A jak spałam to kladlam na zmianę raz prawy raz lewy boczek
ja do snu będę na pleckach układać w a ciągu dnia jak będę mieć kontrolę to na brzuszku (ale nie pojedzeniu) i na boczkach
Blue2019 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:U nas w rodzinie dzieci maja niestety predyspozycje. O ile z Jula nie trafilo sie tak poza wszyscy mieli klopot z odksztalcaniem i sie zastamawialam.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ja do snu będę na pleckach układać w a ciągu dnia jak będę mieć kontrolę to na brzuszku (ale nie pojedzeniu
) i na boczkach
Pewnie że tak , a zanim ten.maly clzowieczek skuma że sam się może przekrecac to będzie już miał.dobre kilka miesięcy bo an początku to będzie leżeć jak lalka jak to położyszFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Na ogólnych kwietniówkach na FB (nie naszych
) Jest następny wcześniaczek.
33tc, 37cm, 1120g wczoraj w południe urodzona.
Ale jest silna, w inkubatorze, pod respiratorem. Takie Maleństwa już dają radęU mnie leci 30 tydzień i obstawiam, że Klemek waży ok. 1400 g. A ta w 33tc nieco ponad 1000?
U mnie brzuch praktycznie całe dnie twardy... Mimo luteiny, magnezu i wypoczywania. Strasznie się boję, że urodzę skrajnego wcześniaka
-
Ja też słyszałam że ta poduszeczka dopiero jak będą problemy, oczywiście każdego decyzja
ja nie kupuje i jak będę dzidźka pilnować to będę układać go na boczki na brzuszek, a na noc jak już nie będę go pilnować to nanplecko- w tym momencie mówią że to najbezpieczniejsze, a faktycznie te zalecenia zmieniają się co pare lat
Paula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Co do monitoru ooddechu to my zdecydowalismy sie jednak na mate z czujnikiem pod materac.
Czytalam, ze te zapinane na pieluszke sprawdzaja sie super, ale u troszke wiekszych dzieci, ale nie u noworodkow. Na takim malenstwie podobno ciezko jest go odpowiednio przypiac by dobrze przylegal. Nie chcemy przeciez uciskac brzuszka, ani podrazniac kikuta pepowinowego. Czesto gubi przez to sygnal i alarm wlacza sie niepotrzebnie. Z kolei dla wiekszego i bardziej aktywnego dziecka moze stwarzac dyskomfort przy zmianie pozycji… I wez badz tu madry.
Z kolei jesli chodzi o ta mate to super jest u noworodkow, ktore leza w jednym miejscu, ale gdy juz dzidzia podrosnie i potrafi sie w nocy przemiescic z jednego konca lozeczka na drugi to mata tez przestaje rejestrowac ruch i znowu alarm urochamia sie bez powodu.
To tylko teoria nie wiem jak jest w praktyce wiec dopiero jak kupimy i bedziemy uzywac to bedziemy w stanie stwierdzic czy to byl dobry wybor..
-
Tak,dziewczyna tam w komentarzu opisała,że miało hipotrofię i mało wód...
Zresztą jeszcze jedna też w komentarzu się pochwaliła synkiem. Trochę to się robi przerażające...
Aaa i jeszcze,że zwapanienia łożyska.
Tak w ogóle,dzień dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:44
Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Kasiulka myśl pozytywnie! Nie urodzisz skrajnego wcześniaka, wszystko będzie dobrze! Zobacz jak się Valeccie skraca szyjka, czy Wiewióreczce, ale każdy dzień to jest sukces
Sansivieria, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Kurczę, straszne maleństwo
U mnie leci 30 tydzień i obstawiam, że Klemek waży ok. 1400 g. A ta w 33tc nieco ponad 1000?
U mnie brzuch praktycznie całe dnie twardy... Mimo luteiny, magnezu i wypoczywania. Strasznie się boję, że urodzę skrajnego wcześniaka
Tam od początku musiało być coś nie tak. Nasz Ignacy waży 1,8kg a to 31tydzień. Klemek też na pewno klocek. Kiedy masz jakieś USG pomiarowe?Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Hehe u nas uzywalo sie przy corce wlasnie jednorazowych gazikow nasaczonych spirytusem o nazwie Leko.
Haha ale.ja to błyskotliwa jestem xD wiesz co ja kupowałam w.aptece na początku na sztuki przy synu teraz zakupiłam na gemini całe opakowanie i się nazywają Soft zellin -
DorotaAnna wrote:Kasiulka myśl pozytywnie! Nie urodzisz skrajnego wcześniaka, wszystko będzie dobrze! Zobacz jak się Valeccie skraca szyjka, czy Wiewióreczce, ale każdy dzień to jest sukces
-
Paula 90 wrote:Na ogólnych kwietniówkach na FB (nie naszych
) Jest następny wcześniaczek.
33tc, 37cm, 1120g wczoraj w południe urodzona.
Ale jest silna, w inkubatorze, pod respiratorem. Takie Maleństwa już dają radęPaula 90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Siedzę już pod drzwiami do naczyniowca.
Trzymajcie kciuki by dało się zmniejszyć ilość zastrzyków.
Już mnie tak skóra na brzuchu boli, że chyba trzeba przenieść się na plecy. A tam już sama sobie nie zrobię.Daffi, mysla.nieskalana, Natalia-tosia, DorotaAnna, martusiawp, B_002, Fasolka77, Kiwona, estrella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Kochana, nic się nie stresuj. Pamiętaj, że stres szkodzi. Mi nawet wczoraj doktor przypomniał, że jak się stresujesz to gorzej przyswaja się magnez.
Tam od początku musiało być coś nie tak. Nasz Ignacy waży 1,8kg a to 31tydzień. Klemek też na pewno klocek. Kiedy masz jakieś USG pomiarowe?Dziękuję! :* Usg mamy 19 lutego, więc już lada chwila
Nie miałam usg od połówkowego, więc liczę na to, że ta wizyta znowu mnie na jakiś czas uspokoi
Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Haha ale.ja to błyskotliwa jestem xD wiesz co ja kupowałam w.aptece na początku na sztuki przy synu teraz zakupiłam na gemini całe opakowanie i się nazywają Soft zellin