X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja właśnie wstałam-tata mnie obudził bo dzwonił i był zdziwiony że jescze śpię A mój budzik 3 letni też spał, mąż w pracy córka w przedszkolu to sobie pozwoliliśmy hehe wczoraj tak ból głowy mnie wymeczyl że spałam jak kamień o.O

A jak u was ?? Jak samopoczucie , wyspane ?

• B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na stronie jest napisane, że dzieci nie powinny spać na brzuszku i na boku... o brzuszku nam mówił rehabilitant ale o spaniu na boku nie wspominał.. hmmm w sumie dzieci będą się chyba same na bok przekręcać... no i kurcze nie wiem
    W szkole rodzenia nam mówili że dzieci mogą spać na boku ale pod kontrolą rodziców, w nocy jak samemu się śpi to należy dziecko układać zawsze na plecach.

Paula 90, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Nie wyobrażam sobie kłaść dziecka na pleckach, zawsze córkę kładłam na boczku raz prawym, raz lewym a to z prostej przyczyny, gdyby jej się ulało podczas snu to na plecach ta wydzielina nie miałaby szans na wypłynięcie.
    Miałaby szanse, położna nam mówiła że dzieci się zakrzytuszają bo ulewają, ale to nie jest zachłyśnięcie. One sobie podobno z tym radzą doskonale nawet jak leżą na plecach. Mówiła to w kontekście czy trzeba jakieś kliny dawać do łóżeczka lub podnosić od strony głowy. Na płasko podobno jest naturalnie i nie powinno być problemów.

Lolka30 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raptem 1 dzien a ja dzis mam takie ruchy mlodego.. Nie kopie wcale on ciagle sie przeciaga.. Widze caly czas konczyny jak mi wypycha.. Cos niesamowitego.. Jeszcze wczoraj walil pod zebra i cycki a dzis tylko sie przeciaga

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    W szkole rodzenia nam mówili że dzieci mogą spać na boku ale pod kontrolą rodziców, w nocy jak samemu się śpi to należy dziecko układać zawsze na plecach.
    A kupujecie te podusie korekcyjne pod glowke? Moja mloda miala ladna okrągła bie odksztalcala sie.. I tak mysle czy kupic czy czekać na efekty u Fifiego.. Widzialan ze do tanich nie naleza..

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ogólnych kwietniówkach na FB (nie naszych ;) ) Jest następny wcześniaczek.
    33tc, 37cm, 1120g wczoraj w południe urodzona.

Ale jest silna, w inkubatorze, pod respiratorem. Takie Maleństwa już dają radę :)

Fasolka77, Kasiulka90, Franka2104, martusiawp, B_002, estrella, Lolka30, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A kupujecie te podusie korekcyjne pod glowke? Moja mloda miala ladna okrągła bie odksztalcala sie.. I tak mysle czy kupic czy czekać na efekty u Fifiego.. Widzialan ze do tanich nie naleza..

Czytałam opinie fizjo żeby tego nie kupować na zaś tylko już na zalecenie fizjo/ortopedy. Większość dzieci ich nie potrzebuje, wystarczy pilnować główki, żeby dziecko układało w różne strony :)

B_002 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Miałaby szanse, położna nam mówiła że dzieci się zakrzytuszają bo ulewają, ale to nie jest zachłyśnięcie. One sobie podobno z tym radzą doskonale nawet jak leżą na plecach. Mówiła to w kontekście czy trzeba jakieś kliny dawać do łóżeczka lub podnosić od strony głowy. Na płasko podobno jest naturalnie i nie powinno być problemów.
    To już zgłupiałam... jak się Tosia urodziła to spanie na plecach było wręcz odradzane... Zwariować można

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziecko w dzień kladlam na pleckach A jak spałam to kladlam na zmianę raz prawy raz lewy boczek

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    współczuję Wam dziewczyny, ja się kładę 22-22:30 i śpię całą noc do 6-7.... wstaję ok północy na siku tylko, czasem 2 x.... w dzień spać nie mogę... nigdy nie lubiłam.. rzadko mnie ścina popołudniu na pół h ale potem się czuję jak zdjęta z krzyża....

Ja dokladnie tak samo. Przesypiam cala noc, w nocy tylko 1x na siusiu ok 1.00 i od razu zasypiam spowrotem do rana. Mega dobrze mi sie ostatnio spi :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze miałam taką sytuację w szpitalu na drugą dobę po porodzie, że Tosia zachłysnęła się wodami płodowymi, biegłam z nią siniejącą do położnych, bo nie wiedziałam co robić :( Wtedy położne mi powiedziały, że mam nigdy nie kłaść dziecka na pleckach... naprawdę teraz to już mam mętlik w głowie.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    To już zgłupiałam... jak się Tosia urodziła to spanie na plecach było wręcz odradzane... Zwariować można
    Bo te zalecenia zmieniają się co chwilę. Jeśli coś u Ciebie działa a nie ma zaleceń, że może szkodzić to rób tak jak czujesz.

To tak jak z tymi pępkami. 90% naszego pokolenia miało pępek smarowany spirytusem i przecież jest ok. Dopiero co kazali smarować octeniseptem klka razy dziennie a teraz "na sucho".

Lolka30 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zanim zacznie się obracać na boki to już ogarnie jak się oddycha :) Taki maluszek śpi tak jak go ułożysz, zaczyna się przekręcać po kilkunastu tygodniach

dokładnie, miałam napisać, że wraz z rozwojem się bedzie przekrecał ale to było oczywiste :) , ja planuję Młodego układać też w koszu Mojżesza bo będę z nim gotować np (taki mam chytry plan :)) i jak będzie w koszu to lepszy jest ten snuzehero... albo jakieś wyjazdy etc... nie będę w stanie patrzeć na dziecko non stop...

Paula 90, Franka2104 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pępka kupiłam tak jak przy synu jednorazowe gaziki spirytusowe i wiem że to jest skuteczne i sprawdzone i będę to stosować. Octenisept to kupiłam dla siebie do rany po cc i do dezynfekcji miejsc na zastrzyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:28

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś bardziej do mnie przemawia układanie na boku, ale nie pamiętam, jak układała syna, pomrocznosc normalnie!
    Ale mnie korci, żeby już prac. Ale K w weekend maluję, to może się jednak wstrzymam te parę dni... Chociaż i tak nie pomaluje całego mieszkania w weekend przecież. Ech dylematy :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na ogólnych kwietniówkach na FB (nie naszych ;) ) Jest następny wcześniaczek.
    33tc, 37cm, 1120g wczoraj w południe urodzona.

Ale jest silna, w inkubatorze, pod respiratorem. Takie Maleństwa już dają radę :)

1120g??????/ Jezu. jakie maleństwo.. dobrze, że mój już pewnie ma 1,5kg...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    A jeszcze miałam taką sytuację w szpitalu na drugą dobę po porodzie, że Tosia zachłysnęła się wodami płodowymi, biegłam z nią siniejącą do położnych, bo nie wiedziałam co robić :( Wtedy położne mi powiedziały, że mam nigdy nie kłaść dziecka na pleckach... naprawdę teraz to już mam mętlik w głowie.

Natalia rób jak masz sprawdzone i jak ci intuicja mówi jak by chciał słuchać wszystkich zaleceń co kto wymyślił to by oszlal. Ja też jestem "starej" szkoły do pępka gaziki spirytusoee A spanie prawo lewo bok na zmianę i tego się trzymam nie słucham co rusz wymyślnych rzeczy (chyba że coś racjonalnie mnie przekonuje i ma sens)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella współczuje Ci tego szpitala, no ale jeśli mają Cię tam pod kontrola to czasem warto się przemęczyć.

Ja ostatnio zasypiam na stojąco już o 20 a po 7 budzi mnie budzik na mierzenie cukru i śniadanie xd niestety im dłuższa przerwa tym większe cukry u mnie wiec staram się wytrwać do 22 zjeść coś i isc spać

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czytałam opinie fizjo żeby tego nie kupować na zaś tylko już na zalecenie fizjo/ortopedy. Większość dzieci ich nie potrzebuje, wystarczy pilnować główki, żeby dziecko układało w różne strony :)

nam mówił to samo.. samo dziecko główki nie przekręci więc trzeba raz w jedną, raz w drugą układać.. jak łóżeczko jest w rogu to kładziemy Malucha raz w główce a raz w nogach :) tak,żeby nie patrzył cały czas w ścianę np :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas w rodzinie dzieci maja niestety predyspozycje. O ile z Jula nie trafilo sie tak poza wszyscy mieli klopot z odksztalcaniem i sie zastamawialam.

b2ujp2.png

‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ