Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba zrobie tak ze znajde lekarza na NFZ i bede chodzila na wizyty i skorzystam z 3 darmowych usg w ramach NFZ a dodatkowo w ramach wewnętrznych potrzeb bede chodzila na samo usg prywatnie
-
B_002 gratulacje udanej wizyty! Na kolejnej już na pewno zobaczysz serduszko Moja wizyta jutro, ale dopiero o 19stej.. Umrę do tego czasu :o A ja dzisiaj robiłam betę i jest.. 17981!! Nie wiem jakoś mnie uspokaja robienie bety przez te plamienia.. skoro beta rośnie to pewnie plamię z nadżerki a dzidzia grzecznie rośnie. Oby tak było i obym jutro zobaczyła serdusio!
-
Rub45 nie martw się, że nie masz objawów tylko się ciesz. U mnie objawy raz są a raz zanikają Też zle mi się śpi w nocy, nie mogę się ułożyć.. Jak zawsze byłam śpiochem i potrafiłam spać do 12stej tak teraz o 7 jestem wyspana i się przewracam z boku na bok.
-
Ogolnie to... nie wiem.
Powiem tak, 2 ciaze prowadzilam w Norwegii. Tam ciąze prowadzi lekarz rodzinny albo polozna, przypada 1 usg itd.
W ciązy z corką plamic zaczelam w trakcie gdy powinnam dostac @, kilka dni po tescie. Plamienia byly mniejsze lub wieksze, potem przerwa, potem krwawienia. Po 10 tc zaczelo sie uspokajac. Ale jie mialam ani badanego progesteronu ani usg. Poszlam na usg prywatnie to dowiedzialam sie tyle ze dziecko zyje.
W ciazy z synem plamienia byly takie same ale juz wiedzialam ze tak sie moze dziac a po drugue nie mialam czasu rozmyslac zajmując się corką. I tez po 2-3 tyg sie skonczyly.
Wygladalo to jak brudny taki brunatny gęsty sluz, jakby byl zbrudzony krwią. Z corką tez krwawilam żywą krwią.
Takze podejrzewam ze za kilka dni i teraz bede plamic. Dopiero pojutrze powinna byc @. Ale musialam miec owulacje bardzo wczesnie bo 8 dpo wyszedl mi cien a 10 dpo juz ladna kreseczka. Dzisiaj jest 12 dpo i wyraznie ciemnieje -
A jeszcze co do plamien. Mam endometrioze i po czasie jeden z lekarzy stwierdzil ze to przez nią moglam plamic. Albo taki moj urok. Prawde mówiac bardzo duzo kobiet plami na początku ciązy
-
Dziękuję za Twoją historię Peppa! Teraz w 3 ciąży jak zobaczysz plamienie to już Cię nawet nie ruszy Pewnie za pierwszym razem też przeżywałaś.. Może taki i mój urok, albo ta nieszczęsna nadżerka. Lekarz powiedział tydzień temu, że to najprawdopodobniej przez nią.. Ale wiadomo, w głowie milion myśli się kłębi. Prowadząc ciążę w Norwegii musiałaś się uzbroić w cierpliwość, u nas praktycznie co tydzień można chodzić na USG i podglądać maluszka.
-
Valetta ja jak zaczynam plamić to też wariuje, tak jak teraz przez parę dni plamilam. Ale zdałam sobie sprawę że na USG tak mnie wymęczył że ciężko było mi wstać z leżanki i pewnie po tym się pojawiło plamienie.
-
Tak mi sie zdaje bo jak ja plamilam to wlasnie najwiecej rano i po wysiłku.
A co do ciązy to powinno byc ok, mam przeczucie
Dzis mam okrutnego nerwa na caly swiat najchetniej poszłabym spac -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, można dołączyć? Mam 29lat, to moja druga ciąża. Pierwszą poroniłam w 6tygodniu. Wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście Termin pokazuje mi na 16.04. Boję się cieszyć, ale mam przeczucie, że teraz będzie dobrze. Musi być
valetta94, Rub45, Lili90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Ja dzisiaj w końcu przespałam calutką noc od 21:00 wstałam o 7 gdyby nie praca pewnie bym jeszcze spała ja dzisiaj byłam na kolejnej becie czekam na wyniki zrobiłam tez magnez i żelazo bo juz dwa razy miałam okropny skurcz łydki! I idę jutro do mojej gin na wizytę w ramach zeby dopytać ja o ten progesteron. Zazdroszczę juz wam tego ze widać cos na usg
-
Vilte89 wrote:Hej dziewczyny, można dołączyć? Mam 29lat, to moja druga ciąża. Pierwszą poroniłam w 6tygodniu. Wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście Termin pokazuje mi na 16.04. Boję się cieszyć, ale mam przeczucie, że teraz będzie dobrze. Musi być
Gratulacje i zapraszamy.Vilte89 lubi tę wiadomość
-
Vilte to mamy ten sam termin hej
Karmelka ja nie pamietam kiedy noc przespałam -.- ale juz jestem przyzwyczajona
Dziewczyny, ciągnie mnie w pachwinie tak jakby w jajniku. Macie tak?
Kompletnie nie pamietam czy tak mnie bolalo w poprzednich ciązach -
Beta robiona dzisiaj ok. 15 dpo 849,6 U/l
Doradźcie mi... nie wiem czy iść już teraz na wizytę? Wiem, że nic nie będzie widać, ale nie wiem może lekarz dałby mi coś "na wszelki wypadek" w związku z moim poprzednim poronieniem? Czy się nie stresować i iść doPiero jak będzie widoczne serduszko?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Piękna beta! Ja bym poszła jak beta przekroczy 1500, wtedy będzie już pęcherzyk a Ty się upewnisz, że jest w odpowiednim miejscu i zminimalizujesz chociaż trochę obawy a lekarz może przepisze Ci od razu Duphaston. Mnie też czasami kłuje, czasami ciągnie, czasami pobolewa, nie stresuj się Peppa