Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tak, wyszło mi 31,1%
Dzięki dziewczyny, jeszcze nie wiem czy pójdę na bete,w czw mam usg to zobaczę... mój facet nie każe mi się łamać, mówi że musi być dobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 18:31
-
Ja też trzymam Frufru!
Podczytuję Wam bo na marcówkach jestem że wszystkim ostatnia (termin ok 29.03) więc poniekąd bliżej mi objawowo do Was. Tak czy siak piszę, żeby powiedzieć, że ja byłam wczoraj w 6t0d i serduszko już pięknie biło a maluch miał całe 3,4 mm więc w 6t2d też powinnyście zobaczyć to cudowne pulsowanievaletta94, B_002, Rub45, Frufru lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyteverde wrote:Ja też trzymam Frufru!
Podczytuję Wam bo na marcówkach jestem że wszystkim ostatnia (termin ok 29.03) więc poniekąd bliżej mi objawowo do Was. Tak czy siak piszę, żeby powiedzieć, że ja byłam wczoraj w 6t0d i serduszko już pięknie biło a maluch miał całe 3,4 mm więc w 6t2d też powinnyście zobaczyć to cudowne pulsowanie
To prawda te upały sa nie do wytrzymania a ja jeszcze walczę na wszelkie sposoby zeby mnie przeziębienie nie rozłożyło bo mój maz chory.... a ja nawet kupiłam na syrop dla kobiet w ciazy i tabletki dla kobiet w ciazy i kwiat lipy pije z sokiem malinowym i zaraz zjem kanapki z czosnkiem i inhalacje robię haha na razie mi nic nie jest poza tym ze wydaje mi sie jakby mi cos gardełka czasem drapalo. Boże człowiek nagle taki przewrażliwiony sie zrobil -
nick nieaktualnyFrufru wrote:Tak, wyszło mi 31,1%
Dzięki dziewczyny, jeszcze nie wiem czy pójdę na bete,w czw mam usg to zobaczę... mój facet nie każe mi się łamać, mówi że musi być dobrze...
Bedzie dobrze. Moja znajoma miała 3 betę po 48 h tylko 52% i kolejna juz wysoko ponad normę teraz w czerwcu synka urodzilaFrufru lubi tę wiadomość
-
Dzięki Valetta, na pewno skorzystam
Karmelllka ja miałam owu już w 13 dc, ale liczę ciążę i TP wg owulki, nie OM bo te mniej więcej 3 dni robiłyby różnice. Chyba policzyłam ok bo na USG też wyszło 6t0d. Wiadomo, że nie ma co się martwić jak na tym etapie jeszcze nie będzie widać serduszka, tylko podpowiadam, że nadzieje na nie jak najbardziej mają szanse się spełnićvaletta94, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystko serdecznie testy wychodzą pozytywne, w poniedziałek lecę na betę termin z ostatniej miesiączki wychodzi na 12.04.19 wiec chętnie do Was dołączę
Trzymam za wszystkie kciuki żebyśmy my i nasze fasolki były zdrowe
Czy korzystacie już z jakiś aplikacji ciążowych na telefon? Ja zainstalowałem sobie „pierwszą lepszą”, ale może macie jakieś sprawdzone, polecane?B_002, Lili90, valetta94 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Witamy ja używam kilku flo, Happy i asystent ciąży jak zrobisz betę to daj znać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 22:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 progesteron nie ma stałej wartości, do orhanizmu wydzielany jest rzutowo więc wcale twój wynik nie musi oznaczać, że spadł, być może gdybyś zbadała poźniej jego wartość byłaby wyższa. Ja przy pierwszym badaniu też miałam 27 i gin powiedział,że jak zbadam kilejny raz i mawet jak wyjdzie 15 to żeby nie panikować bo nic złego nie będzie się działo.
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny zrobiłam bHCG dzisiaj urosło prawie 130% po kolejnych 48 h ale progesteron mi spadł co ja mam zrobić spadł mi z 27,60 na 20,40 biorę duphaston 2x1
Duphaston to dydrogesteron, wspomaga progesteron ale to nie dokładnie to samo, więc w badaniu progesteronu nie jest wykrywany.
Wynik masz dobry, a jeśli dodatkowo bierzesz duphaston to nie masz się czym przejmować.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny zrobiłam bHCG dzisiaj urosło prawie 130% po kolejnych 48 h ale progesteron mi spadł co ja mam zrobić spadł mi z 27,60 na 20,40 biorę duphaston 2x1
Ładny wynik hcg a progesteron w ciągu dnia się zmienia, trzeba by było robić badania kilka razy dziennie żeby coś więcej wiedzieć. -
Karmelllka nie stresuj się progesteronem, ja badałam raz i był w porządku i już nie badałam pózniej aby się nie stresować, jak beta rośnie to jest wszystko OK. A mnie dziś powitał 6 tydzień i mdłości.. a rano leciutkie plamienie, wzięłam nospę i zwiększyłam dawkę duphastonu. Beta rośnie, więc może to ta nieszczęsna nadżerka znowu..
-
Hej chciałabym sie przywitac
Przedwczoraj na teście cien cienia, wczoraj blada kreseczka a dziś juz ewidentna różowa kreska tak więc witam i dolączam z teeminem wg belly na 16 kwietniavaletta94, B_002, Lili90, Mistella, teverde lubią tę wiadomość