X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie młodości nie mam ale piersi bolą jak cholera. Brzuch boli. I śluz jest przebarwiony. Tak więc lezing i odpoczywanie.

valetta94 lubi tę wiadomość

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam rano progesteron wynik 26,41 wiec miałyście racje z tymi wahaniami. Ulżyło mi musze sie mniej stresować bo tym wykończę siebie.

Ja mdłości jako tako nie mam, ale jestem co rusz głodna i jak nie zjem zaczyna mnie modlić. Piersi bolą mnie tak tylko troszkę i to nie cały czas w zależności od pory dnia. I lekko wrażliwe sutki. Brzuch czasem cos zaćmi lub zakuje. Tylko ja w ogóle spać nie mogę w nocy

Mistella lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w nocy czuje się najgorzej ... strasznie bolą w nocy piersi, mam uczucie pustki i mulenia w żołądku, jest mi mega gorąco... potem złe się czuje jeszcze do ok południa , ale już nie tak. Do 18 jest ok i zaraz znów się zacznie mulenie i zmęczenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już odpowiednio się ułożę to i prześpię większość nocy tylko czasami się budze. Ale mnie za to od 3 dni okropne mdłości męczą i czuje się taka osłabiona.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje się osłabiona. Dosłownie nie mam na nic siły, a rodzina jeść coś musi i jakoś funkcjonować trzeba. Jeszcze z miesiąc i będzie lepiej...

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja tez czuje się osłabiona. Dosłownie nie mam na nic siły, a rodzina jeść coś musi i jakoś funkcjonować trzeba. Jeszcze z miesiąc i będzie lepiej...

Moze przez upały tak sie zle czujesz

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię bez problemu. Ogólnie mogłabym spać na okrągło nawet na stojąco :D do tego mega jestem rozkojarzona... piersi nie bolą, ale są nabrzmiałe. Brzuch mnie za to boli czasem jak na okres

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze ze ja mam USG za tydzień bo ja żadnych objawów nie mam dzisiaj sikłam na test z tego wszystkiego jak sobie poczytała co u was ale nadal 2 mocne kreski. Zadnych mdłości, zachcianek, bóli brzucha nie jestem spiąca nie jest mi ani gorąco ani zimno pije w normie nie mam zatwardzę ani rozwolnień piersi tez mnie nie bolą

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny dobrze ze ja mam USG za tydzień bo ja żadnych objawów nie mam dzisiaj sikłam na test z tego wszystkiego jak sobie poczytała co u was ale nadal 2 mocne kreski. Zadnych mdłości, zachcianek, bóli brzucha nie jestem spiąca nie jest mi ani gorąco ani zimno pije w normie nie mam zatwardzę ani rozwolnień piersi tez mnie nie bolą

Ja na początku też nie miałam zbyt wielu wyraźnych objawów. Dopiero z czasem się nasilają coraz bardziej. Na razie nie mam mdłości i mam nadzieję że szybko nie przyjdą bo nie chcę się jeszcze ujawniać w pracy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawow brak ale to jeszcze za wczesnie, spodziewam sie za ok 2 tygodnie.
    Rub45 ciesz sie kochana :D ja w poereszej ciązy nie mialam kompletnie żadnych objawow i bardzo się martwilam ze sie nie rozwija (a bylam po 4 poronieniach) i doslownie wariowalam. Ale z ciązą bylo wszystko ok a brak objawow byl prezentem :D w kolejnej wymiotowalam do 20 tc kilkanascie razy dziennie wiec docenilabym brak objawow

Mam nadzieje ze ta ciaza mnie tak nie przeczołga jak poprzednia

Poki co piersi delikatnie tkliwe i czuje sie mega śpiąca

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Okazało się że z rożnych powodów nie mogłam iść na tą wizytę w czwartek więc na szybko szukałam innego terminu na ten tydzień.
    Dzisiaj rano zwolnił się termin.
    Ciąża potwierdzona, widać piękny pęcherzyk ale jeszcze nie widać serduszka.
    Pani doktor przyznała mi rację że owulacja mi się znacznie opóźniła i dlatego ciąża młodsza niż wynika z terminu OM.
    Mam przyjść za 2 tygodnie znowu.

W weekend zamierzam powiedzieć już mojej mamie :) Strasznie się cieszę.

valetta94, teverde lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 super informacje. Ja jutro idę sprawdzić czy już jest zarodek.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Cześć dziewczynki :)
    Okazało się że z rożnych powodów nie mogłam iść na tą wizytę w czwartek więc na szybko szukałam innego terminu na ten tydzień.
    Dzisiaj rano zwolnił się termin.
    Ciąża potwierdzona, widać piękny pęcherzyk ale jeszcze nie widać serduszka.
    Pani doktor przyznała mi rację że owulacja mi się znacznie opóźniła i dlatego ciąża młodsza niż wynika z terminu OM.
    Mam przyjść za 2 tygodnie znowu.

W weekend zamierzam powiedzieć już mojej mamie :) Strasznie się cieszę.

Gratuluję super że widziałaś że wszystko dobrze zagniezdzone

..a w którym tygodniu i dniu ciąży jesteś według usg i na kiedy masz teraz termin

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Gratuluję super że widziałaś że wszystko dobrze zagniezdzone

..a w którym tygodniu i dniu ciąży jesteś według usg i na kiedy masz teraz termin

Wg USG jest podobnie jak wynika z mojego suwaczka poniżej, niecałe 4 tygodnie po owulacji/zapłodnieniu, nawet można powiedzieć że jeszcze jakieś 1-2 dni później było zapłodnienie komórki.
    Więcej się okaże za 2 tygodnie.

Kalendarz Belly pokazuje że serduszko powinno być widoczne w następną sobotę (6t+4d). Pewnie się to zgadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:37

Rub45 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyty :)

Ja jeszcze nie wiem kiedy isc na wizyte, pewnie ok 7 tygodnia zeby juz serduszko bylo

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Gratuluje wizyty :)

Ja jeszcze nie wiem kiedy isc na wizyte, pewnie ok 7 tygodnia zeby juz serduszko bylo

No w sumie fajnie pójść jak już bije serduszko, ale ja się cieszę że byłam już teraz. W między czasie porobię sobie już badania i przynajmniej mam już pewność że jestem w ciąży, bo widziałam ją na ekranie :) Piękny widok.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jak sie za to zabrać. To moja pierwsza ciąża prowadzona w Polsce.
    Dotychczas szłam do lekarza ok 10 tc po karte ciązy, robilam podstawowe badania z krwi a kolejna wizyta to dopiero usg w 20 tc w szpitalu. W miedzy czasie spotykalam sie z połozną.
    A w Polsce? Wiem ze jest multum badań
    Ale czy cos powinnam przygotowac przed pierwszą wizytą?

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No w sumie fajnie pójść jak już bije serduszko, ale ja się cieszę że byłam już teraz. W między czasie porobię sobie już badania i przynajmniej mam już pewność że jestem w ciąży, bo widziałam ją na ekranie :) Piękny widok.

Wiesz ja w mojej poprzedniej ciąży byłam w 5t3 dniu był tylko pęcherzyk bez obrazu zarodka ale bardzo sie cieszyłam bo wykluczyło to usg np ciaze pozamaciczna lekarz sprawdził ze wszytko ładnie sie zagnieździło i nic sie nie rozwarstwia nie ma żadnych krwiaków w macicy mysle ze dobrze zrobiłaś za 2 tygodnie sobie pójdziesz i na 100% bedzie serduszko.
    Ja za bardzo nie mam wyboru jade teraz do Pl to zrobię sobie usg w przyszłym tygodniu to będzie ok 6t2d mam nadzieje ze juz będzie widac zarodek i moze serduszko bo ciaza w moim przypadku moze byc trochę starsza mam krótkie cykle ok 25dniowe a owu była ok 10-11dc To moja jedyna szansa zeby cos zobaczyć bo w UK to pierwszy skan ok 12tc

• Peppa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub ja z moimi maluchami bylam na ush w 6+1 i w 6+4 i w obydwu przypadkach były serduszka :)
    Teraz tez pojdę w podobnym czasie

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Rub ja z moimi maluchami bylam na ush w 6+1 i w 6+4 i w obydwu przypadkach były serduszka :)
    Teraz tez pojdę w podobnym czasie

Dziekuje mam tez taką cicha nadzieje ze bedzie jak nie to bede musiała poczekać do 12tc zeby zobaczayc dzidziusia i serduszko.

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ