Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati28M wrote:Wedlug ovu 5+4 i termin na 2 kwietnia.
To we wtorek na wizycie będziesz w 6t2d ciekawe czy juz cos zobaczysz bo ja w takim terminie teoretycznie będę 13 go sierpnia jak bede mała wizytę
Ps. Jakos dziwnie cie liczy mi liczy termin porodu miedzy 30.03-3.04 w zależności od aplikacji a dzisiaj mam 4t6d Chociaż ja mam bardzo krótkie cykle 24-25 to pewnie dlatego i chyba według tych kalkulatorów ciaza pewnie jest starsza a jak jest naprawde to pewnie zobacze dopiero na usglusica lubi tę wiadomość
-
A ja robiłam test elektroniczny i wyszło, że więcej niż 5 tygodni jestem od zagnieżdżenia przy 28dniowych cyklach a ja mam 40 dniowe wiec to jest koło 6-7tc czyli lekarz w Polsce poprostu to przeoczył. Raczej powinno być widać serduszko za tydzień na wizycie
-
Summis95 wrote:A ja robiłam test elektroniczny i wyszło, że więcej niż 5 tygodni jestem od zagnieżdżenia przy 28dniowych cyklach a ja mam 40 dniowe wiec to jest koło 6-7tc czyli lekarz w Polsce poprostu to przeoczył. Raczej powinno być widać serduszko za tydzień na wizycie
A to nie jest przypadkiem tak że przy dłuższych cyklach ciąża jest młodsza? Przecież owulacja zdarza się wtedy później niż w 14-15dc, czyli do zapłodnienia dochodzi później niż w przypadku 28 dniowych cyklów.
Ja na przykład gdybym miała liczyć na podstawie daty OM to bym dzisiaj musiała być w 8tyg+2dniu, ale owulacje miałam w 35dc wiec jestem dopiero w 5tyg+3dniu.valetta94 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
Summis95 wrote:Nie rozumiecie mnie, test liczy od zagnieżdżenia się zarodka, nie od daty @, bo jest oczywistym, że nie wie kiedy ją miałam. Czyli jestem w 6/7tc, czyli na wizycie będę w około 8tc. Jakbym miala liczyć od @ tez bym miała więcej.
-
U mnie kiepsko z betą. Było 164,1 a po 48 godz urosło tylko do 215,10.
-
Frufru wrote:U mnie kiepsko z betą. Było 164,1 a po 48 godz urosło tylko do 215,10.
Ja nie mam możliwości sprawdzić bety ale uważam że najbardziej wiarygodne jest USG bo już znalazłam przypadki że neta kiepsko przyrastala a dziecko ładnie się rozwijało Fakt beta może być wyznacznikiem że coś się dzieję ale nie musi -
Wciąż w to wierzę! Usg w czwartek, muszę dotrwać... ale tak bardzo się boję!
Rub45 lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:Wciąż w to wierzę! Usg w czwartek, muszę dotrwać... ale tak bardzo się boję!
Będziemy trzymać kciuki aby było wszystko dobrze. Czy będziesz jeszcze robić betę? -
Frufru nie denerwuj się, to szkodzi jeszcze bardziej.
Przede wszystkim zrób betę za kolejne 48h, może akurat beta się rozpędzi
Na USG dopiero dowiesz się wszystkiego więc głowa do góry i myśl pozytywnie!Frufru lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN