Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Podobno przerażająco to wygląda. Jak sobie radziliście? Podobno przechodzi około roku, bo wtedy dojrzewa układ nerwowy
U mnie mial moj najmlodszy brat bezdechy a u M jego 3 lata młodsza siostra. I wszyscy wyrastali z tego dranstwa.
A i neurolog wlasnie mowil nie potrzasac dzieckiem nie przewracac do góry nogami.. Ale mowil zeby wlasnie podczas kiedy zanosila się delikatnie i zdecydowanie dmuchnąć jej w nosek czy w buzke. Wiecie ze dzialalo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 09:19
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Blue u mnie dziś znowu twarożek i kakałko hihi. Właśnie wsuwam.
Smacznego.kochana :* A wiesz że ja też mam mleko na kakao wstawione hahahamęża wysłałam po bułki do piekarni i twarożek.do nich jak znalazł
Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi A powiedz mi jak z twoimi skurczami? Bo u mnie pojawiają się coraz częściej...Nie lubię ichStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
najważniejsze to nie wpaść w panikę. pamiętam jak mnie zawsze mama wkurzała, jak któryś coś jadł i miał odruch wymiotny, a ona zamiast obserwować na spokojnie, to już w panikę wpadała i mu paluchy do buzi wkładać chciała...
Paula 90, AniaKJ lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Lolka30 wrote:Daffi A powiedz mi jak z twoimi skurczami? Bo u mnie pojawiają się coraz częściej...Nie lubię ich
Za to skurcze w lydkach mam:p potrafie chodzic i mnie lapia co chwile. Powinnam zwiekszyc magnez? Biore 3x1 -
Daffi wrote:Nie pojawily sie wiecej.. Czulam tylko wtedy 2 razy i spokoj. Nawet twardnienia sa duzo mniejsze.
Za to skurcze w lydkach mam:p potrafie chodzic i mnie lapia co chwile. Powinnam zwiekszyc magnez? Biore 3x1Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka77 wrote:no ja nigdy nie poznam odp na pytanie co do właściwej godziny pomiaru i do którego pomiaru należy dobrać dawkę insuliny
wczoraj zjadłam kolację o 20.30 bo byłam na tych warsztatach (dobrze, że mieli w knajpie zupę ogórkową bo nic innego zjeść bym tam nie mogła), wróciłam późno, coś jeszcze ok 23 dojadłam lekkiego, insulina i lulu.. zasnąć nie mogłam, wstałam o 6:30 a tu niespodzianka bo cukier 83.... hmmmm -
Lolka30 wrote:Daffi A powiedz mi jak z twoimi skurczami? Bo u mnie pojawiają się coraz częściej...Nie lubię ich
. Także jeśli po nospie jest tak samo A gin nie widzi przeciwskazan to bardzo polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 09:47
-
Kasionek wrote:Skurcze dopadają Cię w tym samym czasie co mnie.Ja dostałam od gina te czopki buscopna dwa razy dziennie plus magnez.I przeszło do tego stopnia że teraz biorę czopki sporadycznie.Bo już minęło
. Także jeśli po nospie jest tak samo A gin nie widzi przeciwskazan to bardzo polecam.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Magnez biorę i próbowałam brać no- spe na te skurcze i nie było różnicy. Buscopanu też mam to jak się pojawia sprobuje wziąć. Mnie łapią głównie wieczorem i w nocy.
-
Super dziewczyny,że przekazujecie tu takie ważne informacje!
Mnie mega od zawsze przerażają takie bezdechy,zachłyśnięci itp. Okropnie to wygląda i mam nadzieje,że nie będę wpadać w panikę tylko zdrowy rozsądek wygra.
KArmelka,właśnie z bloga mamylekarz mam jej listę wyprawkową,tam też o lekach do domowej apteczki
Proszę:
https://www.mamalekarz.pl/wp-content/uploads/2017/02/Wyprawka-MamaLekarz.pdfPaula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się w sumie nie dziwię niektórym babciom/mamom bo ja jak widzę dlawiace się dziecko to też wpadam w panikę że aż mi duszno, dlatego na początku karmię papkami bo to nie na moje nerwy A tak przynajmniej wiem że tym się nie zadlawi, a prawdę mówiąc obiadki gotowałam przy 1 dziecku przy drugim szybko mi przeszło haha i kupowałam słoiczkiz teraz pewnie z wygodnictwa też będę kupować słoiczki nie chce mi się babrac i gotować jedna marchewkę
-
Blue2019 ale odruch wymiotny jest normalny przy jedzeniu u takiego dziecka i nie znaczy, że dziecko się dusi. tak sobie radzi z pokarmem, tym bardziej, że jego język jest "delikatniejszy" i szybciej ten odruch w obronie ma.
wkładając palce można mu to jedzenie tylko w gardło wepchać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 10:14
mysla.nieskalana, Paula 90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyEspoir
Nie mówię że zaraz trzeba dziecku pchać ręce do buzi jedynie o tym że też mnie to stresuje , a każdy człowiek inaczej na różne rzeczy reaguje, więc jeśli dla mnie papkowe jedzenie jest bezpieczniejsze to takie używam jak ktoś ma nerwy na stali i go to nie rusza to niech daje kawałki czemu nie -
mi nie chodzi o to, co jest bezpieczniejsze i czym karmisz, a o to, że każde dziecko kiedyś zaczyna przygodę z "normalnym" jedzeniem i mu może się takie coś zdarzyć - żeby starać się od razu nie panikować, tylko obserwować, bo ten odruch jest normalny.
Paula 90, KarmeLoVe, Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Wpadam się tylko przywitać
i zameldować,że żyję
Czytam Was dziewczyny na bieżąco i oglądam Wasze zdjęcia pięknych brzuszków i buziek(tych,które pokazały) ale jakoś nie mam weny by pisać... Dlatego tak z ukrycia nadrabiam sobie a jak będzie lepiej to napiszę
martusiawp, martusiawp, martusiawp lubią tę wiadomość