X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    A właśnie....w co się pakujecie do szpitala? Myślałam o małej walizce kabinówce. Tak by było chyba najporęczniej, tylko czy ja tam wszystko zmieszczę?

Ja biorę zwykła torbę sportową mam taką z 4f średniej wielkości ,bez problemu się wszystko zmieści ja biorę tylko rzeczy 1 potrzeby nie pakuje się jak na wakacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 11:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm dzisiaj potrzebował dużo snu! Ja wczoraj miałam okropne stawianie macicy, w nocy też czułam z napięty i dzisiaj też się napina a teraz mnie boli delikatnie dołem czyli to są skurcze? Wzięłam nospe X2 leżę . Ale to gówno daje. Boje się o szyjkę. Z chęcią bym pojechała na IP żeby to wyciszyli ale pewnie każą brać pierdzielone nospe a ona nic nie daje . Na razie poleze jak nie przejdzie to pojadę niech zrobią KTG.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka to są podejrzewam napinania, ale jeśli to Cię niepokoi to jedz. Skurcze jak nadejdą takie właściwie to nie będziesz miała wątpliwości ;) uwierz hehe

espoir lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelka to są podejrzewam napinania, ale jeśli to Cię niepokoi to jedz. Skurcze jak nadejdą takie właściwie to nie będziesz miała wątpliwości ;) uwierz hehe
    Kurde ale.te napinanie tak nabrało na czestotliwosci. Teraz mała nie dość że ma czkawkę to jeszcze wije się mały wężyk to naciąga wszystko. Bardziej to cmienie mnie przestraszyło. Nie miałam tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Paula, dzięki za te opisy. Ja nie wiem nic, więc chłonę tę wiedzę :)
    Czyli reasumując - twarde podłoże, odchylamy lekko główkę, 5 wdechów i 30 szybkich uciśnięc (2-3 na sekundę) dwoma palcami, później 2 wdechy i 30 uciśnięc itd. Na puls i sprawdzanie oddechu szkoda czasu, bo jeśli są to poznamy w trakcie. Piszę, żeby sobie utrwalić hihi :)
    Tak jest, do takich dokładnie wniosków doszliśmy wspólnymi siłami :)

espoir, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja też mam dziś brzuch napięty ale to nie skurcze. Skurczy nie da się pomylić :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, takie ćmienie jak okresowe? Miałam tak kilka razy jak sie przeforsowałam, nospa i leżakowanie pomagały. Ale to nie przejdzie to może lepiej udać się na IP? Ta końcówka ciaży potrafi człowieka zestresować

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Oj tak, ja też mam dziś brzuch napięty ale to nie skurcze. Skurczy nie da się pomylić :)
    Ale skurcze to nie ten ból okresowy?

• Mistella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja mam „ skurcze „ z uczuciem bólu na miesiączkę ale nie jest to bardzo silny ból, jestem w stanie z nim funkcjonować . Dziś jest lepiej , ale ostatnie dni były nieprzyjemne ... zauważyłam się ze wzmagają się gdy mała wywija w brzuchu

• Mistella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka skurcze to będzie taki ból ze nie wiesz czy robić kupę czy wstrzymywać oddech ;) tak wyglądają skurcze te silne , są nie do zniesienia, te lekkie tez mogą skracać szyjkę dlatego ciężko jest coś powiedzieć... jeśli Cię niepokoi to idź na IP , ale myśle ze wszystko jest dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Karmelka, takie ćmienie jak okresowe? Miałam tak kilka razy jak sie przeforsowałam, nospa i leżakowanie pomagały. Ale to nie przejdzie to może lepiej udać się na IP? Ta końcówka ciaży potrafi człowieka zestresować
    No takie okresowe w dole brzucha. Plus właśnie twardy lub napięty brzuch. Ja na takie atrakcje nie jestem przygotowana.
    Skąd ja mam wiedzieć czy to nie skraca szyjki i nie wywołuje porodu. Kurde Indii nawet w szpitalu nie wierzyli że rodzi a ty Pola już tydzień będzie miala

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, czy macie już przygotowane łóżeczka ? Mam na myśli to czy pozakładałyscie już prześcieradełka na materace itp.

U mnie akurat łóżeczko to było pierwsze co kupiliśmy dla Malucha i stoi już rozłożone od stycznia, a w łóżeczku narazie tylko materac, ale jeszcze w folii. Nie chce żeby się zakurzylo.... tak myśle - może za 2 tygodnie zdejmę już ta folie i wszystko ogarnę

martusiawp lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodkie mamy - chleb to wiem, że Probody, a masło jakie jecie? oceniam sytuacje, czy mam tu te produkty w razie cukrzycy...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella mój ból jest taki cmiacy ale jak się nie czuło go tyle tygodni to trochę strach pewnie też przez ta szyjkę. Mała się wije. Na razie leżę jak nie puści to ana pewno pojadę. Ale już mam coraz większe zawstydzenie jak tam jade. A może zadzwonię pierw i zapytam czy powinnam jechać. Na razie leżę i obserwuje sytuację.

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to nic poważnego, często miewam takie objawy więc już nie robia na mnie wrażenia. Ale u mnie to zawsze szybko przechodzi. Jakby utrzymywało się dłużej to dla spokoju ducha pojechałabym do szpitala.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masło ja zwykle :) 82%

Aktualnie poszukuje innego chleba niż probody xd ten co wczoraj miałam to po kolacji 120 a dzisiaj po śniadaniu 148 więc jadę dzisiaj kupić inny

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie okresowe ćmienie przez 2-3 dni i mały się wtedy bardzo bardzo ruszał. Może się wtedy skubaniec przekręcał

Ale nie brałam nawet nospy ani nic to był taki ból z którym spokojnie mogłam sobie poradzić. A brzuch się napisał ale po prostu leżakowała wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 12:01

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a są inne? bo ja to zielona jestem w temacie...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie okresowe cmienie w sumie od początku ciąży. Przychodzi i odchodzi raz na jakiś czas. A szyjka żyrafia.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mistella mój ból jest taki cmiacy ale jak się nie czuło go tyle tygodni to trochę strach pewnie też przez ta szyjkę. Mała się wije. Na razie leżę jak nie puści to ana pewno pojadę. Ale już mam coraz większe zawstydzenie jak tam jade. A może zadzwonię pierw i zapytam czy powinnam jechać. Na razie leżę i obserwuje sytuację.
    Miałam już nie raz twardnienia brzucha z lekkim bólem okresowym na dole. Nic się nie stało. I z tego co wiem niebezpieczne jest jak ten ból jest bardzo silny - wtedy może skracać szyjkę. Spokojnie Kochana. Na IP nie dadzą Ci nic konkretnego tylko nospę i magnez.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ