X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam taki dzień że brzuch mnie bolał i dwie nospe zjadłam , po dzisiejszej nocy już wszystko się unormowalo na szczęście :)

Wypralam kolejne 2 pralki dzidziusiowych rzeczy A te z wczoraj jak dostanę wene to będę prasowac :)

Aga2606, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola poszukiwana!
    Przepis na pastę z makreli poproszę :D
    Pamiętam, że makrela wędzona, jajka (nie wiem ile), cebula (nie wiem ile) i majonez.

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie szczęśliwie też szyjka pozostaje niewzruszona na te wszystkie twardnienia mięśni. Te twardnienia oczywiście moga ale nie musza skutkować skracaniem szyjki, natomiast sama skracajaca się szyjka podobno nie daje żadnych objawów.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I staraj się rozluźnić Karmelka, bo stres bardzo wpływa na stawianie macicy. Wypij meliskę. Nic się złego nie dzieje :*

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale skurcze to nie ten ból okresowy?

U mnie skurcz to skurcz, czuję jak nachodzi. Nie ma przy tym bólu, tylko póki co lekki dyskomfort, po chwili puszcza. A od dwóch dni mam takie lekkie ćmienie okresowe właśnie, bez skurczy. Wczoraj nie miałam no spy to nie wzięłam, dziś wezmę, może pomoże. Kilka razy już tak miałam i no spa dawała radę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam zwyklego masla, tylko nie smaruje po kolnierzyk :) chleb ma duze znaczenie. Wczoraj moj maz nie zdazyl kupic tego co zwykle zytniego lub gryczanego z organica, a kupil w innym sklepie eko, i twierdzil ze tez jest super. Jak tylko spojrzalam na ten chleb to wiedzialam ze taki mieciutki chlebek nie bedzie dobry i ze nie jest taki super. I rzeczywiscie mialam po nim po 120 na kolacje i sniadanie a zazwyczaj mam nizsze cukry po posilku. Dzis na obchodzie byla lekarka ktora twierdzila ze cukry mam w normie, a dziecko jej zdaniem tez nie takie male...To byla lekarka starszej daty. Mieli mi robic przeplywy i usg ponoc co dwa dni, a jak zapytalam, czy bede miala dzis usg albo jutro to powiedzieli ze nie maja takich zalecen co do mnie...Chyba tylko w naglych przypadkach robia. Ale siedziec kaza.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się Wam nie dziwie, ze czasem zupełnie nie wiecie co robić szczególnie w pierwszej ciąży. Ja jestem w drugiej i bywa ze się zastanawiam czy tak ma być czy może zacznę rodzic ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody urzadza sobie chyba dzisiaj jakaś sportowa sobotę w brzuszku. Na raz czuję kopanie po szyjce i rozpychanie na żebrach :/

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlebek najlepiej obserwować jakie cukry po nim. Ten probody to się go nie da jeść za długo. Masło 82% tłuszczu a na kanapki to na co mam ochotę to jem

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karola poszukiwana!
    Przepis na pastę z makreli poproszę :D
    Pamiętam, że makrela wędzona, jajka (nie wiem ile), cebula (nie wiem ile) i majonez.

Wiewiórka, makrela wędzona( u mnie cała więc pasty było na 3 dni), 3 jajka drobno pokrojone i cebula czerwona(ja dałam pół ale żałowałam, że nie dałam całej) no i łyżka majonezu :)

Smacznego! <3

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak czuje coś nowego to bardzo się stresuje. Ale dam sobie czas. Zaraz wypije podwójna meliske, może znowu pójdę spać

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ma lub miała problem z cholestazą ciążową??

202312226851.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to mam nagranie Marcyśki, M nagrał telefonem, bo ginekologa miała jakiś problem z przestawieniem sprzętu ...

I jak sobie tak oglądam za każdym razem to się wzruszam! Jest taka piękna <3 i wyglada jakby sobie śpiewała :)

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten chleb to chociaż dobry w smaku czy taki "zapchaj-żołądek" po prostu?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela.

A są jakieś widoki kiedy byście mieli wyjść z tego szpitala ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja się Wam nie dziwie, ze czasem zupełnie nie wiecie co robić szczególnie w pierwszej ciąży. Ja jestem w drugiej i bywa ze się zastanawiam czy tak ma być czy może zacznę rodzic ;)

Ja jestem w 3 i też nie raz zadaje takie pytania jak bym nigdy w ciąży nie była haha :D ale potwierdza się teoria że każda ciąża jest inna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 12:23

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja to jak czuje coś nowego to bardzo się stresuje. Ale dam sobie czas. Zaraz wypije podwójna meliske, może znowu pójdę spać

Kasia też tak miałam, bo wczoraj pierwszy raz zderzył się taki ból okresowy ale powiedziałam sobie, że nie będę panikować i się nakręcać. To było lekkie, bez skurczy. Dziś też to mam, mała gdzieś mi tam w dole głową kręci, może dlatego.

Ja sobie wmawiam, że do bezpiecznego terminu dotrwam i nie ma, że nie. Marcyśka ma tam siedzieć i czekać, jeszcze wózek trzeba odebrać i torbę spakować a dopiero przyjdzie od dziadka, także nie ma nowy :P

Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Dziewczyny czy któraś ma lub miała problem z cholestazą ciążową??
    Ja ja podejrzewałam tylko u siebie 3 razy. Na szczęście badania wszystkie dobre.
    A co się dzieje? Robiłas badania? Wysypka? Świąd?

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak stres to zło- mnie właśnie stwardniała macica od samego czytania o bezdechach. Córka miała raz i to było straszne! Od tej pory profilaktycznie dmuchałam i działało.

Co do papek tez jadła długo bo ja panikarstwo jestem a gada w dwóch językach bardzo ładnie....

U nas tez piękne słońce! Miłej soboty;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 12:31

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a ten chleb to chociaż dobry w smaku czy taki "zapchaj-żołądek" po prostu?
    Rośnie w buzi hahaha u mnie :) jakbyś żula ziarna bez smaku

espoir lubi tę wiadomość

‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ