Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalutka mycha
U mnie w szpitalu dają na czas pobytu dla dziecka szpitalne ubranka,beciki, pampersy też daje szpital podkłady na łóżko dla mamy też szpital i podkłady z ligniny dla kobiet też są na oddziale w specjalnej szafie ogólnodostępne.
Ja na pobyt biorę 2 ręczniki duży i mały biorę tylko klapki basenowki (w nich chodzę bo łatwo je umyć i zdezynfekowac) 2 koszule, 2 staniki do karmienia kilka wkładek lakatacyjnych w woreczku, paczkę podkładów bella mama , majtki jednorazowe, kubek sztućce, pastę szczotką do włosów szczotką do zębów kulkę pod pachy, środki czystości przelewam do małych pudełek z rosmana,gabke do mycia,ładowarkę do telefonu, papier toaletowy,suche chusteczki dla dziecka biorę kilka awaryjnie pampersow i mokre chusteczki i dla mnie 3 małe wody z dziubkiem po operacji i nic więcej nie biorę ,po cc jeśli jest okej wypuszczają po 2 dniach do domu A w razie coś mi braknie to mąż dowiezie
Na wyjście ciuchy dla małego szykuje w nosidełku z którym mąż przyjeżdża jak nas odbiorą A wracam w ubraniach w których przyjechałam bo przecież świeże ubieram A w szpitalu chodzę w koszuli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 13:26
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Dziewczynie na grupie na FB w 32 tygodniu się okazało że jednak dziewuszka a nie chłopak tak jak wszyscy mówili do tej pory
A ona wszystko ma na chłopca. Że w tych czasach ciągle się takie coś zdarza
Dlatego jA kupiłam wszystko w uniwersalnych pastelowych kolorach błękitu,seledyn,szarości łóżeczko szaro turkusowe A wózek czarno-zlotydopóki się nie urodzi nie kupuje żadnych ciuszkow dedykowanych pod konkretną płeć
-
Paula ja swoją porodowke pierwszego wybory będę zwiedzać na ostatnich zajęciach szkoły rodzenia, a drugą planowałam w lutym, ale póki co we Wrocławiu zakaz odwiedzin w szpitalach więc nie ma też zwiedzania.
Filip też szaleje na słoneczku hihi.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Paula 90 wrote:To musza puszczać dętki, bo przecież dętki pompujesz. Może przy zakładaniu uszkodziliście? To bardzo częste, że się uszkadza dętkę przy zakładaniu.I sprawdź wentyle, bo to przy wentylu lubi puszczać.
Co nie zmienia faktu, że raczej nowe dętki będzie trzeba -
Ja po szczepieniach mialam scisle zalecenia, ale nie takie profilaktyczne. Ja bym nie obciazala przeciwbolowymi jelit dziecka, jesli nie ma takiej potrzeby. Ale moje dziecko ma problemy jelitowe, dlatego jestem uwazna pod tym wzgledem. Paracetamol jest troche lagodniejszy niz ibuprofen, ale wiadomo jak goraczka nie przechodzi i po 4 godzinach trzeba cos podac na nowo to stosuje ibuprofen. Czytalam kiedys jakis artykul ze w Polsce ibuprofen traktuje sie jako lek przeciwwirusowy, zamiast dac dziecku w chwilach bezwzglednej koniecznosci. Ja sie z tym zgadzam i nie stosuje, jako leku leczacego, ale ktos inny moze stosowac i ok, ja nie mam patentu na racje i nikt nie bedzie jej mial, bo to nie sa rzeczy ktorych skutki da sie zobaczyc golymi oczami. Ja zbijam goraczke jak temperatura siega blisko 39, albo osiagnie 39. Ale gdy widac ze dziecko jest mocno oslabione, to tez bym nie czekala pewnie. Moje do 39 to jeszcze hasa i chce sie bawic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 13:33
-
Blue2019 wrote:Malutka mycha
U mnie w szpitalu dają na czas pobytu dla dziecka szpitalne ubranka,beciki, pampersy też daje szpital podkłady na łóżko dla mamy też szpital i podkłady z ligniny dla kobiet też są na oddziale w specjalnej szafie ogólnodostępne.
Ja na pobyt biorę 2 ręczniki duży i mały biorę tylko klapki basenowki (w nich chodzę bo łatwo je umyć i zdezynfekowac) 2 koszule, 2 staniki do karmienia kilka wkładek lakatacyjnych w woreczku, paczkę podkładów bella mama , majtki jednorazowe, kubek sztućce, pastę szczotką do włosów szczotką do zębów kulkę pod pachy, środki czystości przelewam do małych pudełek z rosmana,gabke do mycia,ładowarkę do telefonu, papier toaletowy,suche chusteczki dla dziecka biorę kilka awaryjnie pampersow i mokre chusteczki i dla mnie 3 małe wody z dziubkiem po operacji i nic więcej nie biorę ,po cc jeśli jest okej wypuszczają po 2 dniach do domu A w razie coś mi braknie to mąż dowiezie
Na wyjście ciuchy dla małego szykuje w nosidełku z którym mąż przyjeżdża jak nas odbiorą A wracam w ubraniach w których przyjechałam bo przecież świeże ubieram A w szpitalu chodzę w koszuli.
U nas ubranka też szpital, dla dziecka mam mieć pampersy, mokre chusteczki i maść do dupki.
Dzisiaj mi pierwszy raz maleńka kropelka siary wpłynęła. Czyli coś tam jednak się produkuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Ja pije kawę i jem ciacho na tarasie i powiem Wam że we Wrocławiu wiosna!!! Ubralam bluzę ale musiałam ja ściągnąć od razu bo mi gorąco. Koty też szczęśliwe że wyszły.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Dziewczyny mam dwie butelki i dwa smoczki i opakowanie na smoczek i muszę to wyparzyć- nie planuje kupować sterylizatora bo uważam to za zbedne. Ale jak się wyparza? Mam to gotować czy jak? Nie stopi się ?
smoczki daj do kubka zalej wrzątkiem.. Niech ostygnie i wylej
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas dziś 16stopni. Ponoć po weekendzie znowu ma być zimno. Susze pranie, sprzątam balkon, łazienkę. Wyglądam śmiesznie, bo D przyniósł mi maseczkę na twarz która nie wpuszcza żadnego smrodu że środków
Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Kiedyś tu któraś z was się zastanawiała jak butelka jest amtykolkowa skoro nie ma tego całego mechanizmu w środku z rurka. Odkryłam! Butelki antykolkowe ale bez tej rurki, z tomme tippee maja dziurkę w smoczku z boku dodatkowa, tak, że smok się nie zassie
DorotaAnna, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Z wentyla cholera uciekalo. Ale dokrecilam bolec (który chyba przez przypadek odkrecilismy) i w wodzie nie widać babelkow. Zobaczymy za kilka dni
-
Mama36 wrote:Ojjj tak.. Ja całe pranie na balkonie susze... Okna potwierane.. Jest pięknie. Ja Lolka liczę że u Nas w marcu będzie tak z 15,17 st i będzie cudnie
Karmelllka90, Mama36, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI