X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha

U mnie w szpitalu dają na czas pobytu dla dziecka szpitalne ubranka,beciki, pampersy też daje szpital podkłady na łóżko dla mamy też szpital i podkłady z ligniny dla kobiet też są na oddziale w specjalnej szafie ogólnodostępne.

Ja na pobyt biorę 2 ręczniki duży i mały biorę tylko klapki basenowki (w nich chodzę bo łatwo je umyć i zdezynfekowac) 2 koszule, 2 staniki do karmienia kilka wkładek lakatacyjnych w woreczku, paczkę podkładów bella mama , majtki jednorazowe, kubek sztućce, pastę szczotką do włosów szczotką do zębów kulkę pod pachy, środki czystości przelewam do małych pudełek z rosmana,gabke do mycia,ładowarkę do telefonu, papier toaletowy,suche chusteczki dla dziecka biorę kilka awaryjnie pampersow i mokre chusteczki i dla mnie 3 małe wody z dziubkiem po operacji i nic więcej nie biorę ,po cc jeśli jest okej wypuszczają po 2 dniach do domu A w razie coś mi braknie to mąż dowiezie

Na wyjście ciuchy dla małego szykuje w nosidełku z którym mąż przyjeżdża jak nas odbiorą A wracam w ubraniach w których przyjechałam bo przecież świeże ubieram A w szpitalu chodzę w koszuli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 13:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczynie na grupie na FB w 32 tygodniu się okazało że jednak dziewuszka a nie chłopak tak jak wszyscy mówili do tej pory :D
    A ona wszystko ma na chłopca. Że w tych czasach ciągle się takie coś zdarza :)

Dlatego jA kupiłam wszystko w uniwersalnych pastelowych kolorach błękitu,seledyn,szarości łóżeczko szaro turkusowe A wózek czarno-zloty :) dopóki się nie urodzi nie kupuje żadnych ciuszkow dedykowanych pod konkretną płeć :)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja swoją porodowke pierwszego wybory będę zwiedzać na ostatnich zajęciach szkoły rodzenia, a drugą planowałam w lutym, ale póki co we Wrocławiu zakaz odwiedzin w szpitalach więc nie ma też zwiedzania.
    Filip też szaleje na słoneczku hihi.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To musza puszczać dętki, bo przecież dętki pompujesz. Może przy zakładaniu uszkodziliście? To bardzo częste, że się uszkadza dętkę przy zakładaniu.I sprawdź wentyle, bo to przy wentylu lubi puszczać.

Co nie zmienia faktu, że raczej nowe dętki będzie trzeba
    Szlag, dobrze że się za to wcześniej zabraliśmy to jest czas zacząć od nowa. A tak się cieszyłam że wózek gotowy :)

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szczepieniach mialam scisle zalecenia, ale nie takie profilaktyczne. Ja bym nie obciazala przeciwbolowymi jelit dziecka, jesli nie ma takiej potrzeby. Ale moje dziecko ma problemy jelitowe, dlatego jestem uwazna pod tym wzgledem. Paracetamol jest troche lagodniejszy niz ibuprofen, ale wiadomo jak goraczka nie przechodzi i po 4 godzinach trzeba cos podac na nowo to stosuje ibuprofen. Czytalam kiedys jakis artykul ze w Polsce ibuprofen traktuje sie jako lek przeciwwirusowy, zamiast dac dziecku w chwilach bezwzglednej koniecznosci. Ja sie z tym zgadzam i nie stosuje, jako leku leczacego, ale ktos inny moze stosowac i ok, ja nie mam patentu na racje i nikt nie bedzie jej mial, bo to nie sa rzeczy ktorych skutki da sie zobaczyc golymi oczami. Ja zbijam goraczke jak temperatura siega blisko 39, albo osiagnie 39. Ale gdy widac ze dziecko jest mocno oslabione, to tez bym nie czekala pewnie. Moje do 39 to jeszcze hasa i chce sie bawic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 13:33

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Malutka mycha

U mnie w szpitalu dają na czas pobytu dla dziecka szpitalne ubranka,beciki, pampersy też daje szpital podkłady na łóżko dla mamy też szpital i podkłady z ligniny dla kobiet też są na oddziale w specjalnej szafie ogólnodostępne.

Ja na pobyt biorę 2 ręczniki duży i mały biorę tylko klapki basenowki (w nich chodzę bo łatwo je umyć i zdezynfekowac) 2 koszule, 2 staniki do karmienia kilka wkładek lakatacyjnych w woreczku, paczkę podkładów bella mama , majtki jednorazowe, kubek sztućce, pastę szczotką do włosów szczotką do zębów kulkę pod pachy, środki czystości przelewam do małych pudełek z rosmana,gabke do mycia,ładowarkę do telefonu, papier toaletowy,suche chusteczki dla dziecka biorę kilka awaryjnie pampersow i mokre chusteczki i dla mnie 3 małe wody z dziubkiem po operacji i nic więcej nie biorę ,po cc jeśli jest okej wypuszczają po 2 dniach do domu A w razie coś mi braknie to mąż dowiezie

Na wyjście ciuchy dla małego szykuje w nosidełku z którym mąż przyjeżdża jak nas odbiorą A wracam w ubraniach w których przyjechałam bo przecież świeże ubieram A w szpitalu chodzę w koszuli.
    No to w sumie mam to samo plus właśnie pampersy i podkłady. To jednak nie jest ze mną tak źle.
    U nas ubranka też szpital, dla dziecka mam mieć pampersy, mokre chusteczki i maść do dupki.

Dzisiaj mi pierwszy raz maleńka kropelka siary wpłynęła. Czyli coś tam jednak się produkuje :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie też dzisiaj piękne powietrze i czuć wiosnę. Ja czekam na obiadek po obiadku z godzinka leżenia i spróbuje iść na krótki spacer. Może katar przejdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dwie butelki i dwa smoczki i opakowanie na smoczek i muszę to wyparzyć- nie planuje kupować sterylizatora bo uważam to za zbedne. Ale jak się wyparza? Mam to gotować czy jak? Nie stopi się ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja pije kawę i jem ciacho na tarasie i powiem Wam że we Wrocławiu wiosna!!! Ubralam bluzę ale musiałam ja ściągnąć od razu bo mi gorąco. Koty też szczęśliwe że wyszły.
    Ojjj tak.. Ja całe pranie na balkonie susze... Okna potwierane.. Jest pięknie. Ja Lolka liczę że u Nas w marcu będzie tak z 15,17 st i będzie cudnie :D

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny mam dwie butelki i dwa smoczki i opakowanie na smoczek i muszę to wyparzyć- nie planuje kupować sterylizatora bo uważam to za zbedne. Ale jak się wyparza? Mam to gotować czy jak? Nie stopi się ?
    Zalej wrzątkiem niech ostygnie i wylej.:) smoczki daj do kubka zalej wrzątkiem.. Niech ostygnie i wylej :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mama36! Myslalam, że muszę to gotować.

Mama36 lubi tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jakie masz te butelki?:-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wentyla cholera uciekalo. Ale dokrecilam bolec (który chyba przez przypadek odkrecilismy) i w wodzie nie widać babelkow. Zobaczymy za kilka dni :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 16stopni. Ponoć po weekendzie znowu ma być zimno. Susze pranie, sprzątam balkon, łazienkę. Wyglądam śmiesznie, bo D przyniósł mi maseczkę na twarz która nie wpuszcza żadnego smrodu że środków :D

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś tu któraś z was się zastanawiała jak butelka jest amtykolkowa skoro nie ma tego całego mechanizmu w środku z rurka. Odkryłam! Butelki antykolkowe ale bez tej rurki, z tomme tippee maja dziurkę w smoczku z boku dodatkowa, tak, że smok się nie zassie :)

DorotaAnna, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54ef040329a5.jpg

Mega mięciutkie w dotyku

Kasionek, Mama36, Kasiulka90, KarmeLoVe, Wiewióreczka, Daffi, mysla.nieskalana, martusiawp, Sansivieria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Karmelka jakie masz te butelki?:-P
    Dr Browns jedną plastikowa druga szklana z systemem antykolkowym. I dokupie Rimmel tippe dwie też z systemem antykolkowym bo teraz też mają je.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dr Browns jedną plastikowa druga szklana z systemem antykolkowym. I dokupie tomme tippe dwie też z systemem antykolkowym bo teraz też mają je.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Z wentyla cholera uciekalo. Ale dokrecilam bolec (który chyba przez przypadek odkrecilismy) i w wodzie nie widać babelkow. Zobaczymy za kilka dni :)
    Mi też puszcza .Byliśmy na wulkanizacji z kołem i pa mówił że te od wózków tak maja.Ze czasami tak się trafi że trzeba non stop pompować bo nasze dziury też nie ma.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ojjj tak.. Ja całe pranie na balkonie susze... Okna potwierane.. Jest pięknie. Ja Lolka liczę że u Nas w marcu będzie tak z 15,17 st i będzie cudnie :D
    Dziś i jutro temperatura powietrza już miała być 14st, a w słoneczku to już wogole. Jak dla mnie może już tak zostać do wiosny. Już wystarczy tych czapek i szalikow.

Karmelllka90, Mama36, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ