X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od paru dni skurcze BH. Są bardzo charakterystyczne. Nie sposob je pomylić z czymś niebezpiecznym.. I o ile skurcze w 28 tyg które miałam i twardnienia mnie martwily to słuchajcie wchodzimy w 30ktorys tydzień i one będą się pojawiłamy z różnym Natężeniem.
    Więc jak zaczniecie mieć pojedyncze skurcze.. Ze łapie i puszcza bez boli okresowych i one się nie powtarzaja to nic złego się nie dzieje i spokojnie :) to tylko ćwiczenia.. Jak ćwiczenie w szkole ewakuacji hihi.

ago91, mysla.nieskalana, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia też tak miałam, bo wczoraj pierwszy raz zderzył się taki ból okresowy ale powiedziałam sobie, że nie będę panikować i się nakręcać. To było lekkie, bez skurczy. Dziś też to mam, mała gdzieś mi tam w dole głową kręci, może dlatego.

Ja sobie wmawiam, że do bezpiecznego terminu dotrwam i nie ma, że nie. Marcyśka ma tam siedzieć i czekać, jeszcze wózek trzeba odebrać i torbę spakować a dopiero przyjdzie od dziadka, także nie ma nowy :P
    Na razie przeszło. Mała poszla spać. Ale aż się boje wstać do WC żeby znowu nic nie poczuć.

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Dziewczyny czy któraś ma lub miała problem z cholestazą ciążową??

Nic mi o tym nie wiadomo...jeszcze ;) a masz jakieś podejrzane objawy? Czy to już potwierdzona diagnoza?

tb739vvj5r83d9nz.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Rośnie w buzi hahaha u mnie :) jakbyś żula ziarna bez smaku
    rozumiem... pychotka ;)

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Misiabela.

A są jakieś widoki kiedy byście mieli wyjść z tego szpitala ??
    Widoki sa takie ze za dwa tygodnie od usg, tylko nie wiem czy poniadzialkowego, wtorkowego czy czwartkowego ;) Jesli maly bedzie nadal co najmniej na 10 centylu, ale urosnie do wieku ciazy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a ten chleb to chociaż dobry w smaku czy taki "zapchaj-żołądek" po prostu?
    Pro body?
    Mi smakuje, ale musze robić przerwy bo po jakimś czasie rośnie w buzi.

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja ja podejrzewałam tylko u siebie 3 razy. Na szczęście badania wszystkie dobre.
    A co się dzieje? Robiłas badania? Wysypka? Świąd?
    Niedawno wyszłam ze szpitala i wyniki miałam dobre. Teraz mój gin kazał mi zrobić próby watrobowe, po tym jak pojawiły się sporadyczne wymioty. I wyszły mi podwyższone próby wątrobie. Do tego mam ciągle bóle głowy. Dziś jeszcze raz powtarzała badania i czekam na wyniki. W poniedziałek mam wizytę. Ale nie ukrywam, że zaczęłam się denerwować już

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Nic mi o tym nie wiadomo...jeszcze ;) a masz jakieś podejrzane objawy? Czy to już potwierdzona diagnoza?
    Póki co tylko wyniki wątrobie źle wyszły i położna mówi, że to może się lada chwila przerodzić w cholestaze

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Niedawno wyszłam ze szpitala i wyniki miałam dobre. Teraz mój gin kazał mi zrobić próby watrobowe, po tym jak pojawiły się sporadyczne wymioty. I wyszły mi podwyższone próby wątrobie. Do tego mam ciągle bóle głowy. Dziś jeszcze raz powtarzała badania i czekam na wyniki. W poniedziałek mam wizytę. Ale nie ukrywam, że zaczęłam się denerwować już
    Jakie masz wartości? Ja swojej jak mówiłam o tym wymiotowanie żółcią w II trymestrze też od razu dała skierowanie na próby i na kwasy zolciowe - kwasy zolciowe jako pierwsze się podnoszą przy cholestazie.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy się do jednej torby spakowalyscie? Ja też mam tylko najpotrzebniejsze rzeczy a mam zapakowane 2 sportowe torby. Wprawdzie nie wypchane ale do jednej nie dałabym rady. Pampersy, podkłady za dużo miejsca mi zajmują.

Ja dziś mam lepszy trochę dzień, więcej energii. Całe szczęście bo mieszkanie jest do ogarnięcia :) samo się nie zrobi a mąż w pracy.

Może Wy będziecie miały jakiś pomysł. Wózek mamy po rodzinie, dętki były do wymiany. Pięknie zamówiłam, założyliśmy, napompowalismy i się okazało że flap. Dętki są nowe, nowe są wentyl tylko opony zostały stare. Dlaczego powietrze się nie trzyma? Wczoraj napompowalam jeszcze raz ale widzę że dzisiaj już są mieksze. Jak całe powietrze zejdzie to zrobię im test wody. Ale oprócz dziurę zek może być jakiś powód? Myślicie że mi bubel sprzedali?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze cholestaza powoduje świąd. Czasem właśnie tylko wyniki badań ja pokazują. Generalnie jeśli są podwyższone to u nas w Krk już wtedy kierują na szpital podają chyba witaminę c w kroplówce i dieta wątrobowa i kontrolują. Bo jeszcze są w stanie je obniżyć. Oj w Ujastku dużo dziewczyn z tym leżało

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwasy żółciowego mam w normie alt 89,ast 50 i alp 132

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Kwasy żółciowego mam w normie alt 89,ast 50 i alp 132
    Faktycznie próby masz wysokie a bilirubina? Fosfataza jak? Ty masz ciążę prowadzona przez położna? Kiedy będziesz miała powtórzone wyniki? Moja ginekolog już by cię pilozyla w szpitalu. Ale spokojnie! Wczoraj dziewczyna na marcówkach urodziła synka a miała cholestaze od 18 tc. Bo miała ja już w pierwszej ciąży też. Urodziła planowana cesarka w 37+0 dzidziuś 10 pkt.
    Ważne że masz ja takich niskich poziomach wykryta czytałam że dziewczyny dopiero szły jak ich wszystko swedzialo do krwi a próby ponad 300 miały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jak Wy się do jednej torby spakowalyscie? Ja też mam tylko najpotrzebniejsze rzeczy a mam zapakowane 2 sportowe torby. Wprawdzie nie wypchane ale do jednej nie dałabym rady. Pampersy, podkłady za dużo miejsca mi zajmują.

Ja dziś mam lepszy trochę dzień, więcej energii. Całe szczęście bo mieszkanie jest do ogarnięcia :) samo się nie zrobi a mąż w pracy.

Może Wy będziecie miały jakiś pomysł. Wózek mamy po rodzinie, dętki były do wymiany. Pięknie zamówiłam, założyliśmy, napompowalismy i się okazało że flap. Dętki są nowe, nowe są wentyl tylko opony zostały stare. Dlaczego powietrze się nie trzyma? Wczoraj napompowalam jeszcze raz ale widzę że dzisiaj już są mieksze. Jak całe powietrze zejdzie to zrobię im test wody. Ale oprócz dziurę zek może być jakiś powód? Myślicie że mi bubel sprzedali?

To musza puszczać dętki, bo przecież dętki pompujesz. Może przy zakładaniu uszkodziliście? To bardzo częste, że się uszkadza dętkę przy zakładaniu.I sprawdź wentyle, bo to przy wentylu lubi puszczać.

Co nie zmienia faktu, że raczej nowe dętki będzie trzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_ mycha ja nie pomogę. Sama mam jakieś żelowe czy jakie te koła. Ja walsnie ze względu na kapcie pompowanie itd nawet nie brałam ich pod uwagę. Ale zawsze możesz kupić całe koła. Jaki macie wózek?

Ja dwie torby. Jak się już całkiem spakuje to wam wrzucę fotki jakie duże. I fakt myślałam że tobie dla siebie mam za duża a tak serio ledwo ja zasune :/ a wszystko przez podkłady i podpaski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 13:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam 33 tc już dziś pierwszy dzień i mam palpitacje serca. Strach? Ekscytacja? Niedowierzanie że tak blisko? - czy to normalne??
    Słuchałam coveru o ciąży i to jest takie prawdziwe że się śmiałam i płakałam że nie tylko ja tak mam :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też mam trochę energii, słońce ładnie świeci, nawet posprzątałam łazienkę na siedząco :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kawę i jem ciacho na tarasie i powiem Wam że we Wrocławiu wiosna!!! Ubralam bluzę ale musiałam ja ściągnąć od razu bo mi gorąco. Koty też szczęśliwe że wyszły.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka - ja też kocham mój balkon, ale w lecie faktycznie nie da się tam wystać w pełnym słońcu. Ja nie jestem w stanie utrzymać tam żadnych kwiatów. Mój pies posiedział 15 minut i uciekła ze słonka.
    A ja jak wystawiłam brzuch do słoneczka to Ignaś mało mi nie wyskoczył. Czytałam, że tam słońce dociera do brzuszka i razi w oczki

Czy któraś z Was też jeździ oglądać oddziały czy tylko ja mam takiego fisia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynie na grupie na FB w 32 tygodniu się okazało że jednak dziewuszka a nie chłopak tak jak wszyscy mówili do tej pory :D
    A ona wszystko ma na chłopca. Że w tych czasach ciągle się takie coś zdarza :)

Wiewióreczka, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ