X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wątpliwości co do tego kiddy. Raczej tak jak Ty, Wiewióreczka, traktuje to z dużym przymrużeniem oka. Za mało jest danych na mój gust i tak też mi mówili na grupie (albo 8* albo ogólna RWF, nie pamiętam :) )

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja też bym nie woziła na leżąco absolutnie, chodzi tylko o to że jest taka możliwość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko czy macie czasami takie uczucie jakbyscie miały się za chwilę zesiusiac wprost w majtki?? Może to śmieszne komuś się wyda ale w żadnej ciąży nie miałam takiego uczucia.... to jest taki chwilowy napór na pęcherz że momentami ściskam nogi bo ledwo mogę nad tym zapanować :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka

A to my mieliśmy dokładnie to samo, napalilismy się na auto to bum jeden dzień i nie było nawet się umówić nie zdążyliśmy i mój tata mówił że nie mamy auta kupować oczami i najlepiej na spokojnie w swoim czasie napewno coś się trafi i po bagatela pół roku wow ten wymarzony mnie olsnil jak grom z jasnego nieba :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wiewióreczka- żaden fotelik nie jest przeznaczony do wożenia w pozycji rozłożonej w trakcie jazdy autem. Ta pozycja rozkładana jest dozwolona tylko i wyłącznie poza samochodem. Też to sprawdzałam, bo się napaliłam, że Mały będzie miał tak wygodnie. Ale mnie uświadomili :)

Też mieliśmy właśnie brać Kiddy z tego względu

Dokladnie jest tak jak Paula pisze, nie wozi sie dziecka w rozłożonym foteliku. My kupilismy cybex cloud z z baza za 1700 zl wlasnie dlatego, ze mozna na postoju rozlozyc fotelik i pospacerowac bez konieczności przekładania dziecka do gondoli

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już leżę i odpoczywam. Mąż kupił dzisiaj monitor oddechu - zamontowaliśmy już na łóżeczku i testowaliśmy na różne sposoby. W końcu zawiesił mi tez ramki nad komoda, muszę tylko znaleźć jakieś fajne pasujące plakaty i będzie pięknie. Wszystko powoli nabiera kształtów ;) jutro mamy szkołe rodzenia, straaaaasznie mi się nie chce..... od 10:00 do 16:00. Tylko jeden dzień i jedno długie spotkanie, wiec zobaczymy czy dowiemy się czegoś nowego. Mam nadzieje, ze oprowadza nas po szpitalu

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, więc jak Julka mówi, że pyszne to takie musi być :) dziecko zawsze prawdę powie :)

Wiewióra, najwyżej gości będzie mniej, przecież miałaś dość :D jesteś leżąca to i myć się nie wolno :D

Ja będę miała fotelik Cybex Aton też, dziś pisał do mnie Pan ze sklepu, że jest już do odebrania, bo zamawiałam w kolorze szarym, ze względu na szary wózek :)

Paula, Ty też masz takie IP, że od razu pchają na oddział ? Ja teraz też bym się nie zgodziła gdybym wiedziała, że wszystko ok. Nadal plamisz ?

Ja pospałam chwilę, bo Marcelina urządziła mi piekło w brzuchu, cały czas miałam twardy, brałam no spę i magnezy :)

Karmelka, mnie się wydaje, że to po prostu już ten czas, że macica będzie się przygotowywała i jedna będzie odczuwała to bardziej a druga mniej.

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dziewczyny pytanko czy macie czasami takie uczucie jakbyscie miały się za chwilę zesiusiac wprost w majtki?? Może to śmieszne komuś się wyda ale w żadnej ciąży nie miałam takiego uczucia.... to jest taki chwilowy napór na pęcherz że momentami ściskam nogi bo ledwo mogę nad tym zapanować :(
    Dzisiejszego wieczoru kilka razy zaciskałam tak nogi :P

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - tak, też zaraz chcą na oddział kłaść. I nie, już nie plamie. To była dosłownie odrobinka. Już koło 14 mi się wydawało że coś dziwny kolor wydzieliny ale koło 20 na majtkach miałam dwie kropki już takie jak 50groszy ciemne. I od tego czasu nic nie ma :-)

Mój cukier spadł do 130 po dwoch kromkach żytniego chleba.
    W międzyczasie podałam też insulinę ale na pewno nie zaczęła jeszcze działać

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:

Ja tak mam, już nie raz tak miałam.

Oczywiście nie zlałam się w gacie :D ale to dziwne uczucie dyskomfortu jest, nie jest to dla mnie przyjemne.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka, zaczyna mi coś leciutko wyciekać z jednej piersi :O Wspominałyście chyba, że absolutnie nie wolno teraz ściskać piersi i wywoływać laktacji? Dobrze pamiętam?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    O kurka, zaczyna mi coś leciutko wyciekać z jednej piersi :O Wspominałyście chyba, że absolutnie nie wolno teraz ściskać piersi i wywoływać laktacji? Dobrze pamiętam?
    Tak, jak będziesz smarować sutki to tylko obwódki. Nie powinno się stymulować bo zacznie Ci się laktacja na całego ;-)
    U mnie wyhamowało troszkę, już tak nie plamie koszulek. Nie uciskaj ich przede wszystkim. I dobrze jest zmienić stanik na miększy o ile nosisz

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, w lipcu miałam artroskopię na kolano, lekarz mnie ostrzegał, że ból może powracać i może zaatakować kolejne kolano.

No i chyba wrócił, dziś mi odzywa się to kolano.

:(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Oczywiście nie zlałam się w gacie :D
    .....wszystko przed nami.... :D

Karollinax26 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    .....wszystko przed nami.... :D

Nie mówię nie :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak, jak będziesz smarować sutki to tylko obwódki. Nie powinno się stymulować bo zacznie Ci się laktacja na całego ;-)
    U mnie wyhamowało troszkę, już tak nie plamie koszulek. Nie uciskaj ich przede wszystkim. I dobrze jest zmienić stanik na miększy o ile nosisz
    Dziękuję :* Przez 90% czasu nie noszę w ogóle stanika. Ale muszę się pilnować teraz, żeby nie ugniatać przypadkiem biustu ubraniami albo podczas leżenia. Ale to chyba dobry znak, że już się coś pojawiło? :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Szczerze??
    W każdej ciazy naciskalam cały czas bo to była mega frajda :D
    Nigdy się nic mi nie stało.. Oczywiście nie ręczne za wszystkich, ale nigdy nie słyszałam żeby komuś coś się stało.. Teraz też naciskam co jakis czas. To silniejsze. Mnie cieszy ze znów mam mleko i zapowiada się że będzie dużo.. Chodź oczywiście nigdy nic nie wiadomo do końca :)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue mój tato też nam tak mowi, i w teorii oczywiście ma rację, ale muszę przecież w pewnym momencie dobrać do czegoś ten fotelik. A jeździmy autem pożyczonym od szwagra, z resztą sami mu sprzedalismy ten samochód nidawno ;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Mam tak czesto jak gdzies ide. Najczesciej jak z psem spaceruje czy gdzies do miasta muszę wyskoczyc... Ale staram sie myslec o czyms innym zeby szybko zapomnieć i jakoś to idzie. Swoja droga mialam kilka nocy takich ze rano myslalam ze rzeczywiscie popuscilam..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ściskam piersi a wylatuje ze mnie juz od dawna. Ciagle na koszulce mam plamki od wyciekow.. Nie przejmuje sie tym . Po porodzie i tak od razu nie wiadomo jakich cudów nie będzie.. Ale na sama mysl ze 2 godzinki bedzie mnie ssak ssal :)

Paula cale szczęście ze u was wszystko wporzadku i ze plamienie nie jest niepokojące. Ale wybieraj sie do szpitala kolrjny raz za te 6-7tyg nie wcześniej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 00:01

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ