X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka to sie pochwał chociaż jednym zdjęciem :)

Janpoliczylam dzisiaj w kalendarzu i 21.03 mam 37+0 a to jest za 32 dni! :O

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, wózek i fotelik od razu odbieram jakoś w tygodniu :) wszystko jest z jednego sklepu, tylko fotelik chciałam w innym kolorze :) Marcelina będzie już miała furę, jeszcze tylko czekamy na torby żeby się spakować i spokój :)

Jak tam Ci jest u rodziców ? Kiedy wracasz ?

Ja jestem po śniadaniu, 3 parówki, 2 kanapki i warzywa, teraz piję kakałko :D

DorotaAnna, Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    U nas córka rrozłożyła się na całego, antybiotyk i gorączka ookolo 40C. Podejrzenie i leczenie w kierunku chlamydi :( Dziś ppowinien zzacząć działać aantybiotyk, liczymy, że bbędzie lepiej. Póki co leki przeciwgoraczkowe działają chwilowo.
    Daffi dobrze, że u Ciebie już lepiej.
    Paula całe sszczęście, że to nic poważnego.
    Jeśli chodzi o nakładke na łóżeczko, jeśli to przewijak to moja koleżanka uużywa i bardzo sobie chwali.
    Ja miałam przy pierwszej córce w zestawie z lozeczkiem turystycznym, wystarczyło na około 2 miesiące, później już się na nim nie mieściła, ale Paula pisała, że przy siostrze używali długo (o ile mnie pamięć nie myli):D

Miłego słonecznego dnia dla wszystkich!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, wózek i fotelik od razu odbieram jakoś w tygodniu :) wszystko jest z jednego sklepu, tylko fotelik chciałam w innym kolorze :) Marcelina będzie już miała furę, jeszcze tylko czekamy na torby żeby się spakować i spokój :)

Jak tam Ci jest u rodziców ? Kiedy wracasz ?

Ja jestem po śniadaniu, 3 parówki, 2 kanapki i warzywa, teraz piję kakałko :D

No to juz finiszujemy z wyprawkami! U rodzicow super, nie spodziewałam sie, ze az tak bedzie widac po mamie, ze sie cieszy ;)
    Zapytałam jak wygladaly jej porody, czy mieliśmy bezdechy, zakrztuszenia i jakie miala brzuszki ;) cenna wiedza.
    A propos torby to mnie sie nie udalo spakowac to kabinowki wiec podklady poporodowe musze wrzucic do torby Maluszka ale i tak chcialam osobne torby takze luz
    Wracamy dzisiaj ;)

Natalia zdrowka dla.córeczki!

Co do przewijka to ja sie balam, ze naklada jakos ograniczy dostep do dziecka i kupilismy osobny polko- przewijak z Klupsia

Dziewczyny do kiedy planujecie prowadzic samochod?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 08:49

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - trzymam kciuki żeby antybiotyki zadziałały jak najszybciej.
    Tak, to ja pisałam o przewijaku.

MamaAga- moja mama używała przewijaka bardzo długi dla siostry. Młoda już na pewno siedziała a być może i chodziła jak był nadal w użyciu. My też mamy taki nakładany kupiony. Super sprawa. Przekonała się też sąsiadka i mówiła że sama by tego nie kupila a teraz nie wyobraża sobie życia bez tego ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli to przewijak to ja miałam dla każdego i teraz trzeci raz też będę miała.
    Karolcia u mnie też będzie kakałko ale dalej leżę i delektuje się tym cudownym świeżym powietrzem.. Ptakami za oknem. No bosko!
    Fasolka wiedzą od mam jest bezcenna i nikt jej nie zastąpi :*
    Moja mama jak pisałam Nasza 4 i 7 wnuk jej czeka w brzuchu na wychowanie... Jest chłodząca encyklopedia wiedzy, porad, przebytych chorób, operacji, zachowań... Mieć taki skarb - bezcenne.

Karollinax26, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja prowadzę auto dalej ale na krótke trasy.. Do lekarza jak musze sama.. Do mamy.. Takie znane trasy gdzie wiem co i jak. Ale już nie jeżdżę lewym pasem.. Dobra kłamie.. Do mamy jeżdżę bo jak w smole się ruszają tam tym prawym i nie wytrzymuje :p
    Na zakupy do biedronki i Lidla też podjadę., ale mówię stałe znane trasy żebym się nie stresowała niczym.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prowadzić dopoki będę czuła że jestem w stanie :D ale tez jeżdżę tylko do lekarza do sklepu. Jak do mamy czy teściów to i tak jeżdżę z mężem wiec on prowadzi. Tak to się kiedyś kłóciliśmy kto ma prowadzić bo ja bardzo lubię jeździć samochodem :) ale już odpuszczam. No i ja też staram się nie szaleć na ulicach, ale no czasem trzeba kogoś wyprzedzić jak jedzie jakby miał umrzeć zaraz

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odespałam. Oby dzisiaj dzień był bez napięć twardnień itd.
    Generalnie nie wiedziałam, że stres aż tak wpływ na macicę! I na dziecko. Moja mała wczoraj przez 5 godzin ruszyła się dosłownie 3 razy bardzo ospale.
    I o 22:40 jakoś mój mąż mówi, że musimy to sprawdzić więc pojechaliśmy na IP, pojechaliśmy na Kopernika miałam przeczucie że będzie pusto i tak było weszłam od razu. Przekochany położna zrobiła wywiad, sprawdziła czy jest tętno, zadzwoniła po lekarza i powiedziała, zebym wyszła uspokoić męża. Przyszedł lekarz młody ale jaki miły, zbadał mnie na fotelu sprawdził napięcie brzucha i taaa daaam mówi że macica jest normalna - wytłumaczył mi jak stres na nią wpływa. Zrobił USG wg jego pomiarów mała ma już 2150g wszystko posprawdzal i jest prawidłowo. Ale mała też była zestresowana i tętno 167! Ja już jestem przyzwyczajona 4 razy wnikliwie badane serce w tym 2 echa serca wszystko jest prawidłowo, na ma taką lekka tachykardie okresowa. No ale do tego cukrzyca ciążowa muszę mieć KTG! Laski leżałam ponad godzinę bo na początku mała miała wysoki zapis później wyluzowała bo ja chyba relaks złapałam. I położna zapytała czy chce męża, że nikogo nie ma będę się czuła lepiej. Siedział że mną i słyszał te wszystkie ruchy a jaka radość była jak mała dostała czkawki.
    Lekarz wrócił, i pyta się mnie czy zostaje na oddziale bo jest sobota a w sumie niedziela i jak on ma rozpoznana tachykardie to dzisiaj musi mnie skierować na patologie ale wiedział że w poniedziałek mam wizytę i że tętno to jest pilnowane i ona po prostu takie ma więc sam mi powiedział, że on by nie zostawał. Ale oświadczenie musiałam napisac, że sama nie wyrażam zgody na hospitalizacje na oddziale. W ogóle się okazało, że ostrzegł położna ze zapis ktg będzie bardzo wysoki, a położona mówiła że są skoki ale że wygląda to dobrze, i sam mi powiedział że myślałam że będzie dużo gorzej a zapis jest przyzwoity. I nie czepia się. Na szczęście skurcze się nie pisały. Nie licząc tego że tam coś migało na poziomie 7-12 ale mówił że to płaski zalis. O 2 byliśmy w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 09:09

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry paniom :)
    Ależ dzisiaj się wyspałam, noc bez zgagi... coś cudownego. Jak zasnełam po 24, tak aby o 4 pobudka na siku i dalej sapałam jak zabita do teraz ;)
    Co do fotelików my kupiliśmy avionaut pixel, pohechaliśmy z nastawieniem że kupimy maxi cosi, ale w sklepie jakoś ten bardziej do nas przemowił po prezentacji.
    Jakie zestawy ubrań pakujecie do woreczów dla dzieciaczków do szpitala?? Co taki zestaw zawiera? Body, pajac, skarpetki, czapeczka?? Jak mi się uda dzisiaj to dopakować to mozna powiedzieć, że jestem spakowana :) ale rodzić to jeszcze nie mogę ;)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dwie czapeczki tylko i dwie pary skarpetek. A 5 zestawów: kaftanik plus śpiochy lub półśpiochy. Położna na SR mówiła że u nas w szpitalu jest tak gorąco że dzieci leżą najczęściej w kaftaniku pieluszce i skarpetkach :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i najważniejsze ja mowie, że ja nie wiem co brać za normalne a co nie. I gdyby mąż się nie wystraszył o te ruchy ja bym czekała bo już kilka razy byłam na IP, na szczęście zawsze wszystko ok. A on mi powiedział, że lekarze położne mają duzo pracy czasem się okazuje że wychodzi z nich przemęczenie, bo pacjentki przyjeżdżają dla nic z taką oczywistością ale dla kobiety ciężarnej to nie jest oczywiste. I prawda jest że przed badaniem ja sam nie wiedziałem czy napiecie brzucha w tej chwili u pani to patologia czy urok III trymestru, dlatego to trzeba sprawdzać. A już na pewno jak dziecko zmienia częstotliwość ruchów - dziewczyny powiedział że do sprawdzenia jest i zmniejszona i zwiększona aktywność ruchowa. I dojebal mi przykładem gdzie właśnie dziewczyna 1,5 godziny przede mną przyjechała a jak ja leżałam na KTG to on robił nagle cięcie więc czekalismy na niego. A jak zszedł do mnie na dół za pierwszym razem to wlasnie z położna o niej plotkowali. Wyglądało niewinnie a potem jeszcze w badaniach im wyszło białko bardzo wysokie do tego ale dzidzis też był wagowo duży więc wszystko dobrze .

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą jadacie łososia wędzonego na kanapki? Wywala Wam po nim cukier?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Karmelka biedna znowu stres, najważniejsze że wszystko dobrze z malutką! I już klocuszek :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny z cukrzycą jadacie łososia wędzonego na kanapki? Wywala Wam po nim cukier?
    Mi po żadnej rybie nie wywala. Mi wywala po kebabie, makaronie pełnoziarnistym, lody solony karmel, i jak na prawdę zjem za dużo słodyczy bo jak sobie zjem jak czlowiek to ładnie w normie mam wszystkie cukry

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny jem normalnie jak zawsze, a druga noc z rzędu budzę się i nie mogę spać taka jestem głodna ! I zastanawiam się bo jedyny co się zmieniło to to że biorę letrox. Czynprzez niego mogę być bardziej głodna? Xd

Chyba że mój krasnal postanowił urosnąć i zapotrzebowanie ma większe :D

Wiesz że ja tak mam... budzę się niby na siusiu załatwię się wracam do łóżka niedojz ze nie mogę zasnąć to zaraz mi nie dobrze i mam ssanie jak odkurzacz...masakra o.O teraz mam +10 kg jak będę tyle jeść to zaraz drugie tyle przytyje , a zostało mi 2 miesiące i mam nadzieję że więcej jak 4-5 kg nie przytyje A najlepiej to 2 i będzie książkowo haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

Ja narazie jezdze cały czas,ale to też są wycieczki typu poczta,sklep czy przedszkole w promieniu najdalej 10 km. A jak już brzuch mi będzie przeszkadzał na tyle to mąż będzie mnie woził :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli90 ja spakowałam 4 zestawy do ubrania body + pajacyk + czapeczka. Mam dwa zestawy z budy z długim rękawem i dwa z krótkim. Pierwsze dwa dni mam zestawy z długi rękawem no b jak czytałam o tym że noworodki szybko się wychładzają, i że stąd ta wysoka temperatura na oddziałach, potem czytałam u mamy ginekolog o wyprawce i jej Roger trafił do cieplarki a ona się zalewała łzami to jak to tak na mnie działa że wzięłam. I biorę rożek i otulacz i kocyk, żeby mi nie zmarzła. Zawsze lepiej jedna rzecz zdjąć niż mam pluć sobie że za mało wzięłam.
    Mam też na kangurowanie przygotowane pieluszki kocyk i czapeczkę. Mam osobna czapeczke na kangurowanie bo ta główka pewnie będzie taka mokra od mazi i wód więc wydaje mi się ze czapeczka pochłonie to przez 2 godz kangurowania, to ubiorą ja w świeża po kangurowaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka aż miło się czyta jak piszesz o takiej opiece na ostrym dyzurze :)
    Dobrze ze wszystko dobrze. Tez bym się zamartwiala jakby mój był ospaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka o! Przypomniałas mi o otulaczu że mogę wziąć! U mnie co prawda jeszcze długo zanim się spakuję ale podczytuje i zapisuje sobie czasem takie oczywistości :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ