X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oby nigdy nie był ci potrzebny! No ale jak do porodu to też tam. Kochana jak wchodzisz na Kopernika to skręcasz tam w lewo jest ta poczekalnia a na środku drzwi o dzwonek tam trzeba zadzwonic. Chociaż wczoraj nam otwierała ochrona i ona dzwoniła do położnej i wyszła po mnie
    O dzięki. A ja myślałam, że wchodzi się gdzieś od tył.

Cieszę sie, że u Ciebie wszystko ok i że na Kopernika też można trafić na miłą opiekę.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja już po drugim śniadanku, piję ciepłą herbatę bo muszę się rozgrzać.
    Wróciłam z sesji zdjęciowej w plenerze, ciepło nie było, ale za to jakie piękne słoneczko od samego rana. Bardzo mi się podobało, teraz tylko czekać na efekty :)
    MamaAga85 wrote:
    Czy ma któraś z Was w planach albo używała przy poprzednim dziecku nakładki na łóżeczko do przewijania???
    Ja zamówiłam przewijak który można nakładać na łóżeczko i na komodę. Planuję zwykle trzymać na komodzie, ale zobaczę, na łóżeczku też pewnie wypróbuję.
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny do kiedy planujecie prowadzic samochod?
    Ja tego nie planuję, prowadzę samochód jak mam taką potrzebę, ale już tylko po mieście lub w okolicach. W trasy poza miasto mąż siada za kierownicą.
    Myślę że do 38tc spokojnie będę czasem gdzieś jeździć.

mysla.nieskalana, Karmelllka90, malutka_mycha, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam jogurt, teraz zrobiłam herbatę i wypadało by zjeść coś bardziej tresciwego,ale jakoś nie mam weny co i jak.... e ogóle jakiś dzień bez humoru mam,chyba zrobię oponki bo chodzą za mną takie swieze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    1.03 ide.. Ale ciekawe czy leki nie maja wplywu na to teraz.. Wiem ze np musze zglsoic przy badaniach moczu i glukozy w labo ze przyjmowałam amoksycyline.
    Na każdego inaczej pewnie leki działają. Ja już nie przyjmuje nic za pewnik. Ja pewnie miałabym 120 po antybiotyku :-D Taka uroda mojej kochanej siostry cukrzycy.
    Widocznie Twoja siostra cukrzyca jest odwrotna w tym wypadku ;-)

Misiabella lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia,to nie ma żadnej reguły. Ktoś może mieć młodziutką mamę,a mieć ją krócej..Różne rzeczy w życiu się zdarzają,nie ma co sobie nabijać takich rzeczy do głowy. Będzie miała najlepszą mamę pod słońcem i to najważniejsze.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na każdego inaczej pewnie leki działają. Ja już nie przyjmuje nic za pewnik. Ja pewnie miałabym 120 po antybiotyku :-D Taka uroda mojej kochanej siostry cukrzycy.
    Widocznie Twoja siostra cukrzyca jest odwrotna w tym wypadku ;-)
    u mnie jest pokrecona :P
    ale zobaczymy jeszcze czy mi glukometr nie swiruje.
    te nasze siostry sa paskudne mimo wszystko.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mój syn zrobił prawko, wiec też mam zastępstwo za kółkiem.

Syn był wczoraj na studniówce jako osoba towarzyszącą. Przyniósł zdjęcia z tej foto budki. I uświadomił mi, że oni są już pełnoletni. Najlepsze lata przed nimi.
    A ja się zastanawiam kiedy to zleciało. Przecież dopiero przywiozłam go maleńkiego ze szpitala.
    No i moja córka będzie mieć mame o 20 lat krocej niż syn. :(

No tak i znowu dołek. Chyba hormony mnie odpadły.
    Kochana, dziecko odmładza. Mówię Ci.
    Moja mama ma teraz 53 lata, ogarnia telefon, internet, zakupy internetowe i ogólnie świat.
    Moja teściowa rownolatka nie ogarnia smsów nawet.
    Moja mama pewnie by gnuśniała teraz ze swoimi koleżankami pod blokiem. A tak musi się ogarnąć bo siostrę trzeba do szkoły wyszukiwać, ogarnąć zajęcia pozalekcyjne, zrobić zakupy. Młoda też ja motywuje do wychodzenia z domu.
    Zobaczysz. Twoje życie zmieni się na lepsze ;-)

mysla.nieskalana, Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po badaniach. U nas malutki sukces. Polcia zaczęła troszke przybierać na wadze - juz ma 2090 ;) żółtaczka odpuszcza wiec mam nadzieje, ze z dnia na dzień bedzie coraz lepiej :) dalej trzymajcie za nas kciuki

Paula 90, Lolka30, Daffi, mysla.nieskalana, Mama36, B_002, Natalia-tosia, Lili90, Karmelllka90, Karollinax26, espoir, malutka_mycha, AniaKJ, MamaAga85, DorotaAnna, Wiewióreczka, Syska2202, Franka2104, Anete, estrella, Tunia76, Kasiulka90, Misiabella, martusiawp, Fasolka77, Sansivieria, Kiwona lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Jestesmy po badaniach. U nas malutki sukces. Polcia zaczęła troszke przybierać na wadze - juz ma 2090 ;) żółtaczka odpuszcza wiec mam nadzieje, ze z dnia na dzień bedzie coraz lepiej :) dalej trzymajcie za nas kciuki
    super kochana! dzielne dziewczyny jestescie:) to pewnie jak zltaczka odpusci i zacznie systematycznie przybierac to wyjdziecie do domku :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - nie przestałyśmy trzymać ani przez chwilę. Ja przez trzy dni byłam na gorącej linii z moderatorka grupy FB Kwietniówki żeby każda z nas została dodana i mogła zobaczyć Pole.
    Był nawet pomysł nadania mi praw do moderacji, ale koniec końców się nie zdecydowałam ;-)
    Duuuuzo zdrówka :-*

Kasiulka90, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India trzymamy bardzo!
    Ja mam. Na śniadanko dwie parówki, pomidora, dwa tosciki z maselkiem do tego majonezik i cebulka ta prażona i kakałko :D

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India super wiadomości! Pola już ma tydzień, oby tak dalej a już niedługo będziecie razem w domu. Szybko zleci :) Trzymamy kciuki cały czas.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wy pojęcie kakao? Ja piłam nesqiuk z ekspresu ale to chyba za duży syf :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mój syn zrobił prawko, wiec też mam zastępstwo za kółkiem.

Syn był wczoraj na studniówce jako osoba towarzyszącą. Przyniósł zdjęcia z tej foto budki. I uświadomił mi, że oni są już pełnoletni. Najlepsze lata przed nimi.
    A ja się zastanawiam kiedy to zleciało. Przecież dopiero przywiozłam go maleńkiego ze szpitala.
    No i moja córka będzie mieć mame o 20 lat krocej niż syn. :(

No tak i znowu dołek. Chyba hormony mnie odpadły.
    Nie myśl tak! Ja jestem młodsza od sióstr 12 lat i 9 lat. Moja mama jest najwspanialsza pod słońcem i nigdy się nie zastanawiam jak długo ja będę mieć. Ty dla swojej córki będziesz również wspaniałą mamą i oby jak naj naj naj naj dłużej !

mysla.nieskalana, Tunia76, Lili90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jakie wy pojęcie kakao? Ja piłam nesqiuk z ekspresu ale to chyba za duży syf :/
    Pije od czasu do czasu i nie mam z tym problemu. Moje nastolatki też piją i też nie mam z tym problemu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nawet gdyby przyspieszyc to ja muszę diablo ustawiać pod męża prace bo to trzeba jechac 50km dalej a ja sama tam nie dotre inaczej.
    O kurcze faktycznie te dojazdy sa ograniczeniami czasem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pije od czasu do czasu i nie mam z tym problemu. Moje nastolatki też piją i też nie mam z tym problemu :)
    Ale ten z ekspresu? Ja go piłam nawet mi cukru nie podnosił ale zaczełam się zastanawiać czy to nie sama chemia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    India cudownie niech rośnie słoneczko malutkie. Buziaków miliony dla was dziewczynki!! Ah mała dzielna kruszynka a u mnie już wodospad łez.. eh <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, parówki przysmakiem ciężarnej. Kurde nigdy nie włożę tego dziecku do ust, tyle ile zjadłam tego w ciąży ooo mamuśku hahahahaah

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Ja gotuję normalne DecoMoreno na mleku dodaje odrobinę cukru do smaku :)

‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ