X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczucie że się posikam zaraz to moje drugie Ja teraz :D

Wiewióreczka, Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram sie spac. Zobaczymy jak długo i czy gardlocda choc troche pospac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna w naszej SR w ogóle ma jakieś dziwne pojęcie o wytrzymałości pęcherza. Bo ostatnio właśnie mówiła o trzymaniu moczu i powiedziała że w tak zaawansowanej ciąży jak my jesteśmy to na pewno już wszystkie miałyśmy takie wpadki i dziwne gdybyśmy nie miały. I jakoś generalizacja mi tu zajechalo bo na to się składa chyba więcej zmiennych. Ja np nie mam w ogóle problemu z pecherzem oprócz tego że częściej sikam. Ale ani razu nie popuscilam. I oprócz tego że widocznie mam mocne mięśnie to wystarczy że dziecko cały czas siedzi na pęcherzu i jest problem. A moje akurat sobie inne miejsca wybrało do boksowania.
    Niby nic a jakoś nieprofesjonalizmem mi wtedy zalecialo.

Daffi zdrówka dużo życzę, niech Ci ten antybiotyk zacznie działać.

Kasiulka ja dzisiaj też zaobserwowałam taka maleńka kropelke. I też się ucieszyła, od razu sobie pomyślałam że jednak moje piersi coś tam produkują więc dziecko może z głodu nie umrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 00:57

Wiewióreczka, Daffi, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie grzecznie śpią :D no ładnie!

Ja padłam jakoś po 24, teraz był mój pierwszy spacer do łazienki na siku i idę dalej spać :)

Marcelina wariuje a mnie boli to kolano, jeszcze pies mi na pół łóżka się rozłożył, ehh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 03:40

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha doszlam do wniosku ze zapalenie gardla bylo bakteria bo antybiotyk poradził sobie ekspresowo a krtan ktora mnie zlapala to wirus. Ssoja droga pierwszy raz bym tak miala ze 2 rozne syfki zaatakowaly mi biedne gardlo hehe

Karola ja nie spie moj posterunek jest jak zawsze dzis tylko przesuniety lekko o godzinke.
    Wspolczuje tego kolana wiem jaki to bol. Moze musisz isc do ortopedy?

Fifi mi brzuch rozpruwa.. Ten to ale będzie nocny harcerz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 04:08

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - :-D na przyszłość się poprawie i pojadę dopiero rodzić ;-) Z lekarzem też się tak śmialiśmy właśnie.

Nie ma plamienia już, więc jestem spokojna. Ignas figluje w brzuchu więc jest ok.

Mój cukier dziś 97. A myślałam że na takim luzie tam pojechałam.

Daffi, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jem normalnie jak zawsze, a druga noc z rzędu budzę się i nie mogę spać taka jestem głodna ! I zastanawiam się bo jedyny co się zmieniło to to że biorę letrox. Czynprzez niego mogę być bardziej głodna? Xd

Chyba że mój krasnal postanowił urosnąć i zapotrzebowanie ma większe :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to dobrze że już nie ma plamienia. Ja miałam dzisiaj okropny koszmar nawet nie będę Wam opowiadać...

Paula 90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się niedzielnie :)
    po śniadaniu,zastrzyku i w oczekiwaniu na pomiar.
    Mimo 22j insuliny mam 113 na czczo- kompletnie nie rozumiem...Dzień wcześniej najnizszy wynik od czasu insuliny-97 i juz liczyłam na to,że to dobry znak.
    Dzień jedzeniowo wyglądał tak samo praktycznie plus intensywność dnia podobnie a wynik różny...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Malutka mycha doszlam do wniosku ze zapalenie gardla bylo bakteria bo antybiotyk poradził sobie ekspresowo a krtan ktora mnie zlapala to wirus. Ssoja droga pierwszy raz bym tak miala ze 2 rozne syfki zaatakowaly mi biedne gardlo hehe

Karola ja nie spie moj posterunek jest jak zawsze dzis tylko przesuniety lekko o godzinke.
    Wspolczuje tego kolana wiem jaki to bol. Moze musisz isc do ortopedy?

Fifi mi brzuch rozpruwa.. Ten to ale będzie nocny harcerz.

Daffi, a jak się czujesz dziś ?

Nie wiem czy mi ortopeda pomoże, w tej sytuacji :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko się tak rozruszalo, że udało mi się nagrać filmik jak próbuję sobie wykopać dziurę przez brzuch chyba.
    I właśnie kliknął mi :-D

Dorota - ja też miewam takie noce że budzę się głodna. Jem wtedy coś po prostu, jakiś mały jogurt, kromkę chleba. I zazwyczaj nie ma co wpływu na cukry nawet

DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś nie miało m- 90 na czczo a zazwyczaj mam tak 87-88 także nic się nie stało m, ale po prostu meczy mnie to :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ma któraś z Was w planach albo używała przy poprzednim dziecku nakładki na łóżeczko do przewijania???

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    my to najpierw musimy auto kupić... a że musi być miejsce z tyłu na 3 foteliki to trochę ciężki wybór...
    Chciałam zacytować, my kupiliśmy citroena c4 grand Picasso, ma trzy osobne siedzenia z tyłu.

espoir lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje Was troszke ale jestem u rodzicow i dlatego tak na pol gwizdka... Paula dobrze, ze wszystko jest ok!
    Co do uczucia siusiania to tez tak mam, wrazenie, ze czasem jest mokro a przy kichaniu albo kaszlu to juz w ogole...
    Wczoraj sie troszke sforsowalam bo impreza byla a siostre cos rozkladalo wiec jej powiedziałam, zeby nie przyjezdzala bo i tak jestem trochę przeziebiona....
    Wczoraj po drodze temp ok 15 st, pieknie! A dzis rano -1 i widac przymrozek no ale w koncu jestem na poludniu.
    Rodzinka stwierdzila, ze mam zgrabny brzuszek i ze chyba malo przytylam.

Mistella co u Ciebie?

Karmella jak dzis brzusio?lepiej sie czujesz?

Daffi jak zdrowko? Co u córeczki? Nie napisalas co w koncu z ta wydzielina?

Karola to jak odbierzesz fotelik to masz juz komplet? Super!

Ja jeszcze w lutym kupie wieksza suszarke i dokoncze pranie i prasowanie, za tydzień kupimy komode a w marcu zostala niania, szumis i detektor oddechu....chyba zdecydujemy sie na ten snuze hero bo jest mobilny

Jesli chodzi o mleko to mi na razie nic nie kapie, piersi bez zmian, rozmiar i konsystencja taka sama jak przed ciaza

W sprawie auta to tez sie rozgladalam za nowym...podoba mi sie volvo, ten suv ale nie ogladalam na zywo... juz prawie kupilam forda kuge ale kurcze....maly bagaznik...aktualnie jezdze oplem insignia kombi i chyba tak zostanie na razie bo ma mega duzy bagaznik, ma moc i jest mega wygodny!

Dzis przezylam kolejny szok bo cukier rano 78!!!!! Wow.....

Zycze Wam milej niedzieli i do zobaczenia wieczorem!

Ps dostalam wiadomosc, ze dzis dostane linka z efektami sesji brzuszkowej....ale mam stresa przed wynikami... jak przed egzaminem ;)

DorotaAnna, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    witam się niedzielnie :)
    po śniadaniu,zastrzyku i w oczekiwaniu na pomiar.
    Mimo 22j insuliny mam 113 na czczo- kompletnie nie rozumiem...Dzień wcześniej najnizszy wynik od czasu insuliny-97 i juz liczyłam na to,że to dobry znak.
    Dzień jedzeniowo wyglądał tak samo praktycznie plus intensywność dnia podobnie a wynik różny...

Aga ja tez sie frustrowalam, ze insulina nie dziala...ale lekarka mowila, ze mam zwiekszac dawke max do 20j...nie wiem skad wiedziala ale okazalo sie to byc moja dawka bo właśnie przy niej moj cukier spadl ponizej 20j....a dzis to juz w ogóle czad bo 78 ;). Bądź cierpliwa! Trzymam kciuki

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Uczucie że się posikam zaraz to moje drugie Ja teraz :D

Dajcie spokoj z tym siku...kilka dni temu tak mnie K.rozsmieszyl....a prosilam zeby tego nie.robil, ze posikalam sie a majtki...musialam zmienic bielizne i spodnie...wczoraj w sklepie zaczal robic to samo ale mu pogrozilam, ze bedzie siara i odpuscil...normalnie bawi go to ;)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu okno na noc otwarte w sypialni.. Cła noc i proszę! Pospane do 8! Kocham spać przy otwartym oknie!! Kocham wiosnę!! W końcu!!!
    Krystek widać że snów urósł.. Nie łudze się.. Wypycha stopy że można złapać za ostre końce aż. Jeszcze parę dni temu tak nie było.. Ja jednym okiem jeszcze śpię. Miłej cudownej słonecznej niedzieli!!! :*

Fasolka77, Lolka30, mysla.nieskalana, estrella, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Czy ma któraś z Was w planach albo używała przy poprzednim dziecku nakładki na łóżeczko do przewijania???
    Ale chodzi przewijak? Jaka nakładkę?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na noc jeszcze zamknięte ale od rana do nocy otwarte tez uwielbiam wiosne! I wole się cieplej ubrać a mieć świeżutkie powietrze w domu.
    Ja też mam takie kłucie na pęcherz jak już coś tam jest a mały w niego kopie albo jakoś się wierci i o niego zahaczy to wtedy aż się boje że się kiedyś posikam xd no nie oszukujmy się zdarza się, ja wtedy co myślałam że mi sie wody sączą to pewnie coś popuściłam :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ