Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kasiulka90 wrote:Dziękuję, Basiu :* No to chyba tak zrobimy, że kupimy wcześniej, bo boję się czekać do ostatniej chwili i w kwietniu jechać specjalnie 100 km tylko po to, żeby fotelik dopasować. A może tylko wydziwiam i uda się go kupić w Opolu?
Zobaczymy, to może jeszcze chwilę poczekać. W najgorszym wypadku pożyczymy auto z fotelikiem od sąsiadów, bo oni będą mieli dzidziusia na początku marca, więc są już przygotowani
My jak kupowaliśmy fotelik to nie montowaliśmy go na próbę w swoim samochodzie. Pan w sklepie pytał jaki mamy model i nam zaproponował kilka fotelików które będą odpowiednie. Te foteliku nie są produkowane pod konkretne modele, muszą być choć trochę uniwersalne żeby pasowały do różnych samochodów. A też samochody wewnątrz często są dość podobne. Najlepiej zapytać w sklepie o konkretny model samochodu.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Moja koleżanka urodziła w 37+0 i już jej mówili w szpitalu że dziecko urodzone w terminie, nie wcześniak
Także nie mogę się już doczekać. Ostatnio mi szybko czas leci, więc pewnie zleci i teraz.
Tysia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
B_002 wrote:Do donoszonej ciąży, racja, jest różnica
No ale mówi się że kobieta jest w terminie od 38 do 42 tcdlatego tak napisałam.
Po prostu zaczęłam się zastanawiać czy Ty już zaraz będziesz miała donoszonąB_002 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:A w Opolu nie macie jakiegoś sklepu z dobrym wyborem fotelików ? My conprawda jechaliśmy też do innego miasta ale 50 km chyba nawet nie
W treści podaje linka do listy sklepów, w których pracują przeszkoleni doradcy ds. fotelików dziecięcych. Niestety mało jest tych sklepów w Polsce. Nawet we Wrocławiu nie ma, musielibyśmy najbliżej do Częstochowy jechać. W sumie to moje rodzinne strony, więc kto wie, może akurat zajedziemy -
nick nieaktualnyJa po podwójnej wizycie w szpitalu. Byłam dzisiaj oglądać oddział, wrażenia słabe.
I wieczorem zaczęłam plamić na brązowo. Pojechałam na IP, zrobili KTG, zbadali i powiedzieli że jest ok ale przyjmą na oddział. Chyba że się nie zgodzę. Musiałam napisać że świadoma zagrożenia nie zgadzam się na przyjęcie na oddział.
Plamie po wczorajszym badaniu ginekologicznym u mojej gin. Mąż już chciał z pracy wracać
Chrzest bojowy załatwiony -
Kasiulka jak masz możliwość to ja bym jednak podjechała do dobrego sklepu z fotelikami. To tylko teoria że wiekszość fotelików pasuje do większości samochodow. często sie okazuje że nie do końca, jeden lepiej drugi gorzej. W sklepie specjalizującym się w fotelikach dobiorą najlepiej. Często ten sam model auta ma rożne wersje wyposażania i rożne kanapy, a bardzo dużo zależy od kąta nachylenia kanapy. Pasy mogą być za krótkie, isofix za gleboko. Trzeba też sprawdzić ile miejsca przy danym foteliku zostanie dla pasażera z przodu. I pewnie jest jeszcze milion innych aspektow które mogą mieć wpływ na dopasowanie, a my nie mamy o tym pojęcia
. Ja na pewno wybiorę się do 8gwiazdek, bo w tych sklepach ogólnodzieciecych z wozkami itd. to też już różne głupoty slyszalam od sprzedawców.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Kasiulka zobacz jeszcze na fejsie jest grupa społeczność 8* (przepraszam nie sprawdzałam listy z Twojego linku ale te sklepy 8* są uznawane za bardzo dobre) i tam na tej grupie też podają sklepy w których są ogarnięci ludzie. I ogólnie dużo fajnych informacji na temat fotelików
Ta grupa nazywa się: społeczność osiem gwiazdek- profesjonalne sklepy z fotelikami samochodowymiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 21:59
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:Kasiulka jak masz możliwość to ja bym jednak podjechała do dobrego sklepu z fotelikami. To tylko teoria że wiekszość fotelików pasuje do większości samochodow. często sie okazuje że nie do końca, jeden lepiej drugi gorzej. W sklepie specjalizującym się w fotelikach dobiorą najlepiej. Często ten sam model auta ma rożne wersje wyposażania i rożne kanapy, a bardzo dużo zależy od kąta nachylenia kanapy. Pasy mogą być za krótkie, isofix za gleboko. Trzeba też sprawdzić ile miejsca przy danym foteliku zostanie dla pasażera z przodu. I pewnie jest jeszcze milion innych aspektow które mogą mieć wpływ na dopasowanie, a my nie mamy o tym pojęcia
. Ja na pewno wybiorę się do 8gwiazdek, bo w tych sklepach ogólnodzieciecych z wozkami itd. to też już różne głupoty slyszalam od sprzedawców.
O u nas tak było że kiddy powinien pasować a z jakiegoś powodu pasy za krótkie i nie pasowałtakże ja też jestem za przymierzaniem a zawsze można sprawdzić czy gdzieś w necie będzie taniej i zamówić z internetu
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Ja po podwójnej wizycie w szpitalu. Byłam dzisiaj oglądać oddział, wrażenia słabe.
I wieczorem zaczęłam plamić na brązowo. Pojechałam na IP, zrobili KTG, zbadali i powiedzieli że jest ok ale przyjmą na oddział. Chyba że się nie zgodzę. Musiałam napisać że świadoma zagrożenia nie zgadzam się na przyjęcie na oddział.
Plamie po wczorajszym badaniu ginekologicznym u mojej gin. Mąż już chciał z pracy wracać
Chrzest bojowy załatwiony
O matko Paula. A co Ci wczoraj gin robiła? Zaglądała wizerunkiem pobierała jakiś wymaz ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:Kasiulka jak masz możliwość to ja bym jednak podjechała do dobrego sklepu z fotelikami. To tylko teoria że wiekszość fotelików pasuje do większości samochodow. często sie okazuje że nie do końca, jeden lepiej drugi gorzej. W sklepie specjalizującym się w fotelikach dobiorą najlepiej. Często ten sam model auta ma rożne wersje wyposażania i rożne kanapy, a bardzo dużo zależy od kąta nachylenia kanapy. Pasy mogą być za krótkie, isofix za gleboko. Trzeba też sprawdzić ile miejsca przy danym foteliku zostanie dla pasażera z przodu. I pewnie jest jeszcze milion innych aspektow które mogą mieć wpływ na dopasowanie, a my nie mamy o tym pojęcia
Kurczę, no to trochę będziemy musieli poczekaćDługo się czeka na nowe auto, ale nie przyspieszymy tego. W lipcu, kiedy zamawialiśmy auto, w życiu nie sądziłam, że za chwilę zajdę w ciążę
Już ponad rok nam się nie udawało. A tu proszę
-
KarmeLoVe wrote:My mamy smaxa a jakoś niedługo mamy zamiar kupić VW sharana
kupiliśmy kiddy evoluna isize
KarmoLove, mam pieluszki z tych firm co wymieniłaś i najcudowniejsze są bambusowe z Texpolu
Karola, męża zagoniłam do roboty, bo z makrelą w łóżku mogłoby się źle skończyć...później jacyś goście i byłoby, że to ode mnie tak dajeKasiulka90, KarmeLoVe, Karollinax26 lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Kasiulka zobacz jeszcze na fejsie jest grupa społeczność 8* (przepraszam nie sprawdzałam listy z Twojego linku ale te sklepy 8* są uznawane za bardzo dobre) i tam na tej grupie też podają sklepy w których są ogarnięci ludzie. I ogólnie dużo fajnych informacji na temat fotelików
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wiedziałam że promują Rwf ale nie wiedziałam, że to pionierzy
ja też trafiłam na nich jak zaczynałam ogarniać temat fotelików i naprawdę ogarniają temat i są bardzo pomocni. Ja nie mam nigdzie w pobliżu ich sklepu więc musiałam się zadowolić ich wskazówkami
Lolka30 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:Osiem gwiazek to pionierzy, którzy wprowadzali na polski rynek RWF, ale z tego co się zorientowałam to foteliki.info traktują ich jako mocną konkurencję i chyba w niektórych kwestiach mają różne poglądy, dlatego w linku który podała Kasiulka nie ma sklepów gwiazdkowych. Dla mnie po kilkumiesięcznym codziennym śledzeniu grupy na fb społeczność 8* to są fachowcy bardzo godni zaufania.
Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Osiem gwiazek to pionierzy, którzy wprowadzali na polski rynek RWF, ale z tego co się zorientowałam to foteliki.info traktują ich jako mocną konkurencję i chyba w niektórych kwestiach mają różne poglądy, dlatego w linku który podała Kasiulka nie ma sklepów gwiazdkowych. Dla mnie po kilkumiesięcznym codziennym śledzeniu grupy na fb społeczność 8* to są fachowcy bardzo godni zaufania.
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:W segregatorze który mam od mama ginekolog jest ciąża donoszona 37+0. Ale ja bym jakoś chciała rodzić po 38+0.
Ja bym chciała żeby teraz czas przyspieszył przynajmniej najbliższe 4 tygodnie. Połowa marca będzie już mam nadzieję wyczuwalna wiosna.
Fakt że moje dziecko jest na razie małe i lepiej niech sobie siedzi w brzuchu i rośnie jak najdłużej. No ale już bym chciała żeby była ta połowa marca