X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to przerabane z ta opuchlizna masz, współczuję mocno. Skoro kolacja już w piekarniku to Ty się wyciagnij wygodnie, nóżki na podusie I może jakiś masaż na pobudzenie krażenia?

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra, cieszę się że smakowała :) robiłaś na leżąco czy mąż taki dobry ? :D

Daffi, poproszę jedno! :)

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Oj to przerabane z ta opuchlizna masz, współczuję mocno. Skoro kolacja już w piekarniku to Ty się wyciagnij wygodnie, nóżki na podusie I może jakiś masaż na pobudzenie krażenia?
    Leze odpoczywam ale o masazu moge pomarzyć bo maz w pracy do 22 :( zaraz zrobie sobie zimny oklad i jutro bedzie lepiej. Za dużo dzis w pozycji stojacej i siedzacej.

KAROLINIA zapraszam:) Julka mowi ze pycha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 19:57

Karollinax26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolacje miałam krewetki <3 ale wyszły mi takie ostre że ledwo oddycham...

Próbuje też chleb IG z piekusia. Zobaczymy :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    O pochwal się co fajnego zamówiłas :)?
    Wózek 2w1, wanienkę ze stelażem i przewijakiem, łóżeczko dostawne, masę rzeczy z gemini, 3 rzeczy z motherlove, rożek z dedykowanym prześcieradłem i matą do przewijania z pakamery, otulacze, kocyki, pieluszki z mamaville, kilka ubranek i koszule do karmienia ze strony slodkisen.com.pl.
    Oszaleję ze szczęścia jak mi to wszystko poprzychodzi :D Ubranka kupowałam na bieżąco przez ostatni miesiąc, więc póki co się wstrzymuję, chyba już potem na bieżąco będziemy dokupować. Pieluch też mam 5 paczek, jedną 1 i cztery 2, więc póki co starczy.
    Chyba będę Wam wstawiała zdjęcia na bieżąco :D

DorotaAnna, Blue2019, Franka2104, malutka_mycha, Wiewióreczka, estrella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy jeszcze tylko fotelika, bo dopiero pod koniec marca będziemy mieć nowe auto. Mam nadzieję, że zdążymy to załatwić :O Bo wyczytałam, że fotelik powinno się dobrać do konkretnego samochodu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Nie mamy jeszcze tylko fotelika, bo dopiero pod koniec marca będziemy mieć nowe auto. Mam nadzieję, że zdążymy to załatwić :O Bo wyczytałam, że fotelik powinno się dobrać do konkretnego samochodu.

Ja fotelika jescze też nie mam kupionego póki co dopiero będę szukać :) narazie z wózkiem wzięłam nosidełko bo w czymś do lekarza czy że szpitala dziecko muszę zabrać to mi się przyda. A masz już jakiś konkretny model?? Może ktoś coś poleca ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

Kurczę to faktycznie przerabane :/ no praca stojącą mocno obciąża organizm zwłaszcza że to robota wymuszona jedna pozycja i w bezruchu..mam nadzieję że Ci to zejdzie i będziesz funkcjonować ! Sciskam Cię mocno lez i odpoczywaj :)

Daffi lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja fotelika jescze też nie mam kupionego póki co dopiero będę szukać :) narazie z wózkiem wzięłam nosidełko bo w czymś do lekarza czy że szpitala dziecko muszę zabrać to mi się przyda. A masz już jakiś konkretny model?? Może ktoś coś poleca ?
    O model samochodu Ci chodzi? W lipcu zamówiliśmy z mężem volkswagena t-roca. Od razu nam powiedzieli, że na nowe vw się długo czeka. 9 miesięcy. Mąż bierze w leasing na firmę. Mamy póki co Seata Ibizę, super autko, świetnie się spisuje i jest totalnie bezawaryjne, bo kupiliśmy jak miało przejechane 17 tys. km. Ale to trzydrzwiówka, więc ciasno by było z dzieckiem :( Już nawet mnie się coraz trudniej wsiada i wysiada z brzuchem.
    A jeśli chodzi o foteliki to ponoć jest jedna dobra firma tylko modele różne. Nie pamiętam nazwy teraz, zaćmienie ciążowe xD Ale w planie wyprawkowym mam założone ok. 900 zł na ten cel. Mniej więcej tyle kosztuje dobry fotelik, mam rację?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, maz szuka usg z 28 tc naszego pierwszego syna, ale w 32 tc mial ponad 1800 gr. W 36 tc mial 2400 i dostalam skierowanie do szpitala z podejrzeniem hipotrofii, tam stwierdzili ze nie jest to hipotrofia bo przeplywy dobre i lozysko wyglada na ok, bo byl ciagle 2 stopien w skali graunma czy jak to sie pisze. Ale wage w momencie porodu oszacowali na 2700 gr z ryzykiem bledu do 300 gr. Michalek wazyl 3,5 w momencie narodzin. Jego braciszek w 30 lub 29 tc - bo wiecie ze oni nadal sie zastanawiaja wazy 1200 gr, w 32 to moze najwyzej do 1600 dociagnac przy sprzyjajacych okolicznosciach. Troche mnie to zmartwilo. Tylko pocieszajace jest to ze Michaś byl szacowany na 2700 a wazyl 3,5.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od sąsiadów powiem wam że siedziałam u nich i brzuch spiety tak że myślałam że wybuchnie jak przyszłam to poszłam do WC i tak troszkę jakbym biegunkę miała aż się wystraszylam. Nalalam do wanny wody i polezalam brzuszek puścił, ale przy wychodzeniu sznowu skala położyłam się i jest lepiej ale wzielam znowu 2 x nospe tak żeby jeszcze poluzowac zaraz wypije podwójna meliske. Mam nadzieję że jutro już będzie bez takich akcji a w poniedziałek powiem lekarzom

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka

No ja właśnie nad fotelikiem się zastanawiam jakie w ogóle brać pod uwagę :)

Ja też zmieniłam samochód na większy bo też miałam 3 drzwiowe A.wiekszym jeździ i mąż.ale.przy 3 dziwić 3 drzwiowe.auto nie zda egzaminu i foteliki się nie zmieszczą

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela

Rozumiem twój niepokój..Ale.wydsje mi się.ze porównywanie dzieci jest bez sensu...nic to nie zmieni A dodatkowo będzie Cię stresować A każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie. Zaufaj lekarzom mam nadzieję że jesteś w dobrych rękach i wszystko niebawem się wyjaśni A młodego waga poszybuje w górę. Tule,głowa do góry :*

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka prosimy zdjęcia tych cudów.. No chociaż wózka!!
    My zamówiliśmy dziś nowa Toyote Corolle kombi.. I przez Nasze czekanie będziemy mieć srebrna bo na inne kolory to połowa czerwca i nie było wyjścia.fajny ten VW!!
    Daffi bidulko Nasza forumowa.. Przesyłam dużo pozytywnej energii!! Postaw Ty się już na nogi! :*
    DorotaAnna aż mi ślina na te krewetki pociekla!!

Kasiulka90, Daffi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka bez straszenia Nas tutaj!! Ty już lez i odpoczywaj. Nastepna Nasza forumowa dzidzia będzie najwcześniej w marcu! :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella ja się nie dziwie że porównujesz ja sama pytam przyjaciółek i bratowej ile ważyły ich dzieci w danym tyg chociaż wiem że nie powinnambo nawet nie jesteśmy spokrewnione. Takie maluszki też się rodzą i też sobie radzą!

Kasiulka a bedziecie kupować z bazą czy bez?

Ja też musiałam sprzedać moja ukochaną 3 drzwiową micre i w zamian dostałam forda focusa 5 drzwiowego. Powiem Wam że jak sprzedawaliśmy moja micre to się popłakałam (może to hormony? Xd) ale naprawdę samochód za 6 tys a nigdy nie miałam z nim problemu i wszędzie się nim wcisnęłam

Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka bez straszenia Nas tutaj!! Ty już lez i odpoczywaj. Nastepna Nasza forumowa dzidzia będzie najwcześniej w marcu! :)
    Ja nie mam zamiaru rodzić. Ale takich twardnień to jeszcze nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna my będziemy sprzedawać mojego punciaka a mi się już chce płakać. A kosztował mnie 5 tys.! Tak samo.. Mało palił.. Świetnie jeździł. Prawie bezawaryjny... No ale co zrobić

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    DorotaAnna my będziemy sprzedawać mojego punciaka a mi się już chce płakać. A kosztował mnie 5 tys.! Tak samo.. Mało palił.. Świetnie jeździł. Prawie bezawaryjny... No ale co zrobić

O ja jak tankowałam micre za 200 zł to jeździłam cały miesiąc! :D a focusa zalałam za 100 to gdzieś na dno tylko wpadło xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia

I jaki wózek wybrałaś ??

Dziewczyny mówcie jakie macie foteliki do auta bo muszę zacząć szperac żeby coś wybrać :)

‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ