Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licz wg tego jaki masz wpisany w karte ciazy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm w sumie z tego co wiem to w większości szpitali sugerują się terminem okresu... Ja jak z synem przyjechałam to mimo że wyraźnie an karcie miałam zapisany termin z usg 1 trymestru i zaznacozny w ramce to lekarz który mnie przyjmował nie brał tego pod uwagę wiek ciąży wpisał wg terminu om i według terminu om rozwiązali ciaze i tak wpisali w wypisie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 14:19

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A mój Mały od czasu jak.jest główka na dole tk jezt bardzo mało aktywny...
    czuję ruchy ale takie naprawdę baaaaardzo delikatne...jak był poprzecznie ułożony to na maxa obydwa boki miałam skopane a teraz tak mało...
    a moze to nie ma związku z Jego pozycją?sama nie wiem...

Jak mój mały się przekręcił głowa w dół to też te ruchy były takie delikatniejsze i w innych miejscach. Trzeba się na nowo przyzwyczajac.

Lili ja jak czytam te niektóre porady na fb na grupie kwietniówek (ale nie tej naszej tylko ogólnej) albo na rodzę w 2019 to ręce opadają, zastanawiam się skąd one biorą takie rewelacje

MamaAga85, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wg om na 11.04 i tak mam w karcie ciąży a wg pierwszego usg prenatalnego 10.04 wiec w zasadzie nie ma różnicy i dobrze że nie mam takiego dylematu jak karmelka bo faktycznie te 5 dni to dość sporo

nick nieaktualny, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Z Pessarem to w 41 jeszcze ci wywolywac będą ! Kiedy kolejna wizyta?
    We wtorek, mam nadzieje tylko, że przepływy się nie pogorszyły i kolejne 2 tyg rez spedze w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Licz wg tego jaki masz wpisany w karte ciazy.
    Mam wpisane wg Okresu i wg usg mam dwie daty :p a moja ginekolog nie wpisuje mi dokładnie dni tylko ropoczęty tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    We wtorek, mam nadzieje tylko, że przepływy się nie pogorszyły i kolejne 2 tyg rez spedze w domu.
    Trzymam mocno kciuki i wierze, że przepływy będą prawidłowe!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeszcze widzę że ta wydzielina jest taka jakby lekko beżowa a nie biała. Ale to nie głęboki brąz jak wczoraj.

Widzisz, jak my to potrafimy same sobie narobić :-) A może obtarcie po seksie a nie paznokieć?
    Nawet jeśli to drugie, to też nie panikuję, zdarza się ;) Już przeszło :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam co tam Amerykanie wyniuchali odnośnie wiosny. I te jakies tam wyże i inne podgodowe sprawy, mówią że wiosną późno do nas przyjdzie.malo tego w marcu kwietniu spodziewać się mamy opadów śniegów ... Za to Francja i UK będą pławić się w słońcu...
    Kupować zimowy śpiwór hahaha????;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Nawet jeśli to drugie, to też nie panikuję, zdarza się ;) Już przeszło :)
    Ja sobie dwa razy przetarłam papierem bo za mocno tarlam haha jak a zobaczylam ta maleńka kreseczkę to serce mi chciało wyskoczyć ale mąż zapuścił żurawia i znalazł obtarcie na wardze :p

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mam wpisane wg Okresu i wg usg mam dwie daty :p a moja ginekolog nie wpisuje mi dokładnie dni tylko ropoczęty tydzień.
    Aaa chyba ze. Roznica duza nie jest :)
    Ja mam wpisany 23.04 a wg om mam 21.04 i liczę ten 21.04

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam wg om na 11.04 i tak mam w karcie ciąży a wg pierwszego usg prenatalnego 10.04 wiec w zasadzie nie ma różnicy i dobrze że nie mam takiego dylematu jak karmelka bo faktycznie te 5 dni to dość sporo
    Ja mam aż 8 dni różnicy, dlatego denerwuje mnie, jak ktokolwiek mi liczy wg ostatniej miesiączki :/ Całe szczęście wszystkie usg udało mi się wywalczyć tak, żeby były w dobrych terminach - wg owulacji. Np. usg 3 trymestru chcieli mi zrobić wcześniej, ale podkreślili, że ma być 30 tydzień skończony, więc powiedziałam, że nie mogę mieć wcześniej niż 19 lutego. Położna mi poszła na rękę i wpisała właśnie na ten dzień ;) Może nauczona doświadczeniem wiedziała, że nie można się sprzeczać z ciężarną xD

DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja sobie dwa razy przetarłam papierem bo za mocno tarlam haha jak a zobaczylam ta maleńka kreseczkę to serce mi chciało wyskoczyć ale mąż zapuścił żurawia i znalazł obtarcie na wardze :p
    Hahahaha o matko, ale masz odważnego męża :D To już pewnie żaden poród mu nie straszny skoro zna Cię na wylot :D Mój mnie nie chce oglądać tam na dole, ja też sobie tego nie życzę, więc jak będę czuła, że akcja porodowa przybrała na sile, to na pewno go wygonię z sali :P

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka

To jak ty dajesz rady z goleniem? U mnie lusterko i rozkroku już się nie sprawdzają wynajelam męża A ten jak się z tego cieszy A ja ogolona dokladnien jak nigdy haha :D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czytałam co tam Amerykanie wyniuchali odnośnie wiosny. I te jakies tam wyże i inne podgodowe sprawy, mówią że wiosną późno do nas przyjdzie.malo tego w marcu kwietniu spodziewać się mamy opadów śniegów ... Za to Francja i UK będą pławić się w słońcu...
    Kupować zimowy śpiwór hahaha????;)
    Na accuweather jest prognoza na 3 miesiące do przodu i wynika z niej, że już w kwietniu będzie ciepło :) Ja często sprawdzam tą prognozę jak chcę wiedzieć do przodu (np. jak wyjeżdżam na wakacje) bo dość często się sprawdza. Wiadomo, że nie aż tak dokładnie jak w tym momencie podają, ale jest nadzieja na ciepłe dni wkrótce :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Kasiulka

To jak ty dajesz rady z goleniem? U mnie lusterko i rozkroku już się nie sprawdzają wynajelam męża A ten jak się z tego cieszy A ja ogolona dokladnien jak nigdy haha :D
    Olewam system :P Mojej ginekolożce to nie przeszkadza. Ja nigdy w życiu nie goliłam się tam na zero. Czasem jak miałam ochotę, to zostawiałam tylko trójkąt, wargi goliłam dokładnie, ale to rzadko. W ciąży mam o wiele delikatniejsze owłosienie, więc nogi golę średnio raz na 2 tygodnie (dzięki, Pani zimo!), a jeśli chodzi o myszkę, to tylko z góry i w pachwinach trochę zgarniam, reszta zostaje.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Jestesmy po badaniach. U nas malutki sukces. Polcia zaczęła troszke przybierać na wadze - juz ma 2090 ;) żółtaczka odpuszcza wiec mam nadzieje, ze z dnia na dzień bedzie coraz lepiej :) dalej trzymajcie za nas kciuki

<3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Jestesmy po badaniach. U nas malutki sukces. Polcia zaczęła troszke przybierać na wadze - juz ma 2090 ;) żółtaczka odpuszcza wiec mam nadzieje, ze z dnia na dzień bedzie coraz lepiej :) dalej trzymajcie za nas kciuki

Wlaśnie zauważyłam, ze India ma jeszcze aktywny suwaczek ;) i jest w 35 tc ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się po obiedzie położyłam, bo jakoś mnie tak brzuch rozbolał po prawej stronie, jakby jakiś ucisk na nerw czy coś :)

Ja odkąd pamiętam golę się na zero, tak lubię, lepiej się czuje. Na ostatnią wizytę u ginekologa jeszcze nie miałam z tym problemu :D ciekawe jak będzie teraz ... zrobię na „oko”, później tylko zerknę czy dobrze :D

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale ten z ekspresu? Ja go piłam nawet mi cukru nie podnosił ale zaczełam się zastanawiać czy to nie sama chemia...

Ja pije tylko gorzkie, naturalne ale rzadko bo korzuch mnie obrzydza i musze miec mega ochote :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ