Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHmm w sumie z tego co wiem to w większości szpitali sugerują się terminem okresu... Ja jak z synem przyjechałam to mimo że wyraźnie an karcie miałam zapisany termin z usg 1 trymestru i zaznacozny w ramce to lekarz który mnie przyjmował nie brał tego pod uwagę wiek ciąży wpisał wg terminu om i według terminu om rozwiązali ciaze i tak wpisali w wypisie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 14:19
-
MamaAga85 wrote:A mój Mały od czasu jak.jest główka na dole tk jezt bardzo mało aktywny...
czuję ruchy ale takie naprawdę baaaaardzo delikatne...jak był poprzecznie ułożony to na maxa obydwa boki miałam skopane a teraz tak mało...
a moze to nie ma związku z Jego pozycją?sama nie wiem...
Jak mój mały się przekręcił głowa w dół to też te ruchy były takie delikatniejsze i w innych miejscach. Trzeba się na nowo przyzwyczajac.
Lili ja jak czytam te niektóre porady na fb na grupie kwietniówek (ale nie tej naszej tylko ogólnej) albo na rodzę w 2019 to ręce opadają, zastanawiam się skąd one biorą takie rewelacjeMamaAga85, Lili90 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja mam wg om na 11.04 i tak mam w karcie ciąży a wg pierwszego usg prenatalnego 10.04 wiec w zasadzie nie ma różnicy i dobrze że nie mam takiego dylematu jak karmelka bo faktycznie te 5 dni to dość sporo
Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Jeszcze widzę że ta wydzielina jest taka jakby lekko beżowa a nie biała. Ale to nie głęboki brąz jak wczoraj.
Widzisz, jak my to potrafimy same sobie narobićA może obtarcie po seksie a nie paznokieć?
Już przeszło
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytałam co tam Amerykanie wyniuchali odnośnie wiosny. I te jakies tam wyże i inne podgodowe sprawy, mówią że wiosną późno do nas przyjdzie.malo tego w marcu kwietniu spodziewać się mamy opadów śniegów ... Za to Francja i UK będą pławić się w słońcu...
Kupować zimowy śpiwór hahaha???? -
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Nawet jeśli to drugie, to też nie panikuję, zdarza się
Już przeszło
-
Karmelllka90 wrote:Mam wpisane wg Okresu i wg usg mam dwie daty :p a moja ginekolog nie wpisuje mi dokładnie dni tylko ropoczęty tydzień.
Ja mam wpisany 23.04 a wg om mam 21.04 i liczę ten 21.04 -
DorotaAnna wrote:Ja mam wg om na 11.04 i tak mam w karcie ciąży a wg pierwszego usg prenatalnego 10.04 wiec w zasadzie nie ma różnicy i dobrze że nie mam takiego dylematu jak karmelka bo faktycznie te 5 dni to dość sporo
Całe szczęście wszystkie usg udało mi się wywalczyć tak, żeby były w dobrych terminach - wg owulacji. Np. usg 3 trymestru chcieli mi zrobić wcześniej, ale podkreślili, że ma być 30 tydzień skończony, więc powiedziałam, że nie mogę mieć wcześniej niż 19 lutego. Położna mi poszła na rękę i wpisała właśnie na ten dzień
Może nauczona doświadczeniem wiedziała, że nie można się sprzeczać z ciężarną xD
DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ja sobie dwa razy przetarłam papierem bo za mocno tarlam haha jak a zobaczylam ta maleńka kreseczkę to serce mi chciało wyskoczyć ale mąż zapuścił żurawia i znalazł obtarcie na wardze :p
To już pewnie żaden poród mu nie straszny skoro zna Cię na wylot
Mój mnie nie chce oglądać tam na dole, ja też sobie tego nie życzę, więc jak będę czuła, że akcja porodowa przybrała na sile, to na pewno go wygonię z sali
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Czytałam co tam Amerykanie wyniuchali odnośnie wiosny. I te jakies tam wyże i inne podgodowe sprawy, mówią że wiosną późno do nas przyjdzie.malo tego w marcu kwietniu spodziewać się mamy opadów śniegów ... Za to Francja i UK będą pławić się w słońcu...
Kupować zimowy śpiwór hahaha????Ja często sprawdzam tą prognozę jak chcę wiedzieć do przodu (np. jak wyjeżdżam na wakacje) bo dość często się sprawdza. Wiadomo, że nie aż tak dokładnie jak w tym momencie podają, ale jest nadzieja na ciepłe dni wkrótce
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Blue2019 wrote:Kasiulka
To jak ty dajesz rady z goleniem? U mnie lusterko i rozkroku już się nie sprawdzają wynajelam męża A ten jak się z tego cieszy A ja ogolona dokladnien jak nigdy hahaMojej ginekolożce to nie przeszkadza. Ja nigdy w życiu nie goliłam się tam na zero. Czasem jak miałam ochotę, to zostawiałam tylko trójkąt, wargi goliłam dokładnie, ale to rzadko. W ciąży mam o wiele delikatniejsze owłosienie, więc nogi golę średnio raz na 2 tygodnie (dzięki, Pani zimo!), a jeśli chodzi o myszkę, to tylko z góry i w pachwinach trochę zgarniam, reszta zostaje.
-
india wrote:Jestesmy po badaniach. U nas malutki sukces. Polcia zaczęła troszke przybierać na wadze - juz ma 2090
żółtaczka odpuszcza wiec mam nadzieje, ze z dnia na dzień bedzie coraz lepiej
dalej trzymajcie za nas kciuki
Wlaśnie zauważyłam, ze India ma jeszcze aktywny suwaczeki jest w 35 tc
Fasolka77
-
Ja się po obiedzie położyłam, bo jakoś mnie tak brzuch rozbolał po prawej stronie, jakby jakiś ucisk na nerw czy coś
Ja odkąd pamiętam golę się na zero, tak lubię, lepiej się czuje. Na ostatnią wizytę u ginekologa jeszcze nie miałam z tym problemuciekawe jak będzie teraz ... zrobię na „oko”, później tylko zerknę czy dobrze
mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość