X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licz wg tego jaki masz wpisany w karte ciazy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm w sumie z tego co wiem to w większości szpitali sugerują się terminem okresu... Ja jak z synem przyjechałam to mimo że wyraźnie an karcie miałam zapisany termin z usg 1 trymestru i zaznacozny w ramce to lekarz który mnie przyjmował nie brał tego pod uwagę wiek ciąży wpisał wg terminu om i według terminu om rozwiązali ciaze i tak wpisali w wypisie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 14:19

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A mój Mały od czasu jak.jest główka na dole tk jezt bardzo mało aktywny...
    czuję ruchy ale takie naprawdę baaaaardzo delikatne...jak był poprzecznie ułożony to na maxa obydwa boki miałam skopane a teraz tak mało...
    a moze to nie ma związku z Jego pozycją?sama nie wiem...

Jak mój mały się przekręcił głowa w dół to też te ruchy były takie delikatniejsze i w innych miejscach. Trzeba się na nowo przyzwyczajac.

Lili ja jak czytam te niektóre porady na fb na grupie kwietniówek (ale nie tej naszej tylko ogólnej) albo na rodzę w 2019 to ręce opadają, zastanawiam się skąd one biorą takie rewelacje

MamaAga85, Lili90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wg om na 11.04 i tak mam w karcie ciąży a wg pierwszego usg prenatalnego 10.04 wiec w zasadzie nie ma różnicy i dobrze że nie mam takiego dylematu jak karmelka bo faktycznie te 5 dni to dość sporo

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Z Pessarem to w 41 jeszcze ci wywolywac będą ! Kiedy kolejna wizyta?
    We wtorek, mam nadzieje tylko, że przepływy się nie pogorszyły i kolejne 2 tyg rez spedze w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Licz wg tego jaki masz wpisany w karte ciazy.
    Mam wpisane wg Okresu i wg usg mam dwie daty :p a moja ginekolog nie wpisuje mi dokładnie dni tylko ropoczęty tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    We wtorek, mam nadzieje tylko, że przepływy się nie pogorszyły i kolejne 2 tyg rez spedze w domu.
    Trzymam mocno kciuki i wierze, że przepływy będą prawidłowe!

Lili90 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeszcze widzę że ta wydzielina jest taka jakby lekko beżowa a nie biała. Ale to nie głęboki brąz jak wczoraj.

Widzisz, jak my to potrafimy same sobie narobić :-) A może obtarcie po seksie a nie paznokieć?
    Nawet jeśli to drugie, to też nie panikuję, zdarza się ;) Już przeszło :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam co tam Amerykanie wyniuchali odnośnie wiosny. I te jakies tam wyże i inne podgodowe sprawy, mówią że wiosną późno do nas przyjdzie.malo tego w marcu kwietniu spodziewać się mamy opadów śniegów ... Za to Francja i UK będą pławić się w słońcu...
    Kupować zimowy śpiwór hahaha????;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Nawet jeśli to drugie, to też nie panikuję, zdarza się ;) Już przeszło :)
    Ja sobie dwa razy przetarłam papierem bo za mocno tarlam haha jak a zobaczylam ta maleńka kreseczkę to serce mi chciało wyskoczyć ale mąż zapuścił żurawia i znalazł obtarcie na wardze :p

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mam wpisane wg Okresu i wg usg mam dwie daty :p a moja ginekolog nie wpisuje mi dokładnie dni tylko ropoczęty tydzień.
    Aaa chyba ze. Roznica duza nie jest :)
    Ja mam wpisany 23.04 a wg om mam 21.04 i liczę ten 21.04

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam wg om na 11.04 i tak mam w karcie ciąży a wg pierwszego usg prenatalnego 10.04 wiec w zasadzie nie ma różnicy i dobrze że nie mam takiego dylematu jak karmelka bo faktycznie te 5 dni to dość sporo
    Ja mam aż 8 dni różnicy, dlatego denerwuje mnie, jak ktokolwiek mi liczy wg ostatniej miesiączki :/ Całe szczęście wszystkie usg udało mi się wywalczyć tak, żeby były w dobrych terminach - wg owulacji. Np. usg 3 trymestru chcieli mi zrobić wcześniej, ale podkreślili, że ma być 30 tydzień skończony, więc powiedziałam, że nie mogę mieć wcześniej niż 19 lutego. Położna mi poszła na rękę i wpisała właśnie na ten dzień ;) Może nauczona doświadczeniem wiedziała, że nie można się sprzeczać z ciężarną xD

DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja sobie dwa razy przetarłam papierem bo za mocno tarlam haha jak a zobaczylam ta maleńka kreseczkę to serce mi chciało wyskoczyć ale mąż zapuścił żurawia i znalazł obtarcie na wardze :p
    Hahahaha o matko, ale masz odważnego męża :D To już pewnie żaden poród mu nie straszny skoro zna Cię na wylot :D Mój mnie nie chce oglądać tam na dole, ja też sobie tego nie życzę, więc jak będę czuła, że akcja porodowa przybrała na sile, to na pewno go wygonię z sali :P

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka

To jak ty dajesz rady z goleniem? U mnie lusterko i rozkroku już się nie sprawdzają wynajelam męża A ten jak się z tego cieszy A ja ogolona dokladnien jak nigdy haha :D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czytałam co tam Amerykanie wyniuchali odnośnie wiosny. I te jakies tam wyże i inne podgodowe sprawy, mówią że wiosną późno do nas przyjdzie.malo tego w marcu kwietniu spodziewać się mamy opadów śniegów ... Za to Francja i UK będą pławić się w słońcu...
    Kupować zimowy śpiwór hahaha????;)
    Na accuweather jest prognoza na 3 miesiące do przodu i wynika z niej, że już w kwietniu będzie ciepło :) Ja często sprawdzam tą prognozę jak chcę wiedzieć do przodu (np. jak wyjeżdżam na wakacje) bo dość często się sprawdza. Wiadomo, że nie aż tak dokładnie jak w tym momencie podają, ale jest nadzieja na ciepłe dni wkrótce :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Kasiulka

To jak ty dajesz rady z goleniem? U mnie lusterko i rozkroku już się nie sprawdzają wynajelam męża A ten jak się z tego cieszy A ja ogolona dokladnien jak nigdy haha :D
    Olewam system :P Mojej ginekolożce to nie przeszkadza. Ja nigdy w życiu nie goliłam się tam na zero. Czasem jak miałam ochotę, to zostawiałam tylko trójkąt, wargi goliłam dokładnie, ale to rzadko. W ciąży mam o wiele delikatniejsze owłosienie, więc nogi golę średnio raz na 2 tygodnie (dzięki, Pani zimo!), a jeśli chodzi o myszkę, to tylko z góry i w pachwinach trochę zgarniam, reszta zostaje.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Jestesmy po badaniach. U nas malutki sukces. Polcia zaczęła troszke przybierać na wadze - juz ma 2090 ;) żółtaczka odpuszcza wiec mam nadzieje, ze z dnia na dzień bedzie coraz lepiej :) dalej trzymajcie za nas kciuki

<3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Jestesmy po badaniach. U nas malutki sukces. Polcia zaczęła troszke przybierać na wadze - juz ma 2090 ;) żółtaczka odpuszcza wiec mam nadzieje, ze z dnia na dzień bedzie coraz lepiej :) dalej trzymajcie za nas kciuki

Wlaśnie zauważyłam, ze India ma jeszcze aktywny suwaczek ;) i jest w 35 tc ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się po obiedzie położyłam, bo jakoś mnie tak brzuch rozbolał po prawej stronie, jakby jakiś ucisk na nerw czy coś :)

Ja odkąd pamiętam golę się na zero, tak lubię, lepiej się czuje. Na ostatnią wizytę u ginekologa jeszcze nie miałam z tym problemu :D ciekawe jak będzie teraz ... zrobię na „oko”, później tylko zerknę czy dobrze :D

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale ten z ekspresu? Ja go piłam nawet mi cukru nie podnosił ale zaczełam się zastanawiać czy to nie sama chemia...

Ja pije tylko gorzkie, naturalne ale rzadko bo korzuch mnie obrzydza i musze miec mega ochote :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ