X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też się obawiam że nie będę miała spokojnego dziecka po porodzie. Czytałam że teraz obserwując ich aktywność można się spodziewać co nas czeka po porodzie :)
    O to ja będę miała grzecznego aniołeczka.
    Ciekawe, czy się sprawdzi.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    MamaAga zobacz sobie może na DOZ jak Cię wyniosą te zakupy, wydaje mi się że internetowo mają spoko ceny i mają wysyłkę za granicę nawet za darmo chyba powyżej jakiejś kwoty.
    Nie ma z tym problemu z tym,ze płatność moze byc tylko z polskiego konta a ja takiego nie mam...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem, moja jest chyba jakaś nadpobudliwa albo ma syndrom niespokojnych nóg po ojcu :P

Ja bardzo mocno odczuwam te ruchy, naprawdę są mega bolesne, czuć że mała przybiera na wadze.
    Moja uspokaja się koło 23 ale jak się przebudzam w nocy na siku to też delikatnie się porusza.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacy chyba próbuje mi dać do zrozumienia że on sobie nie życzy jeździć po szpitalach. Jak wczoraj zaczął w trakcie KTG kopać tak przerwę zrobił sobie dosłownie kilka razy.
    I kopie mnie w żołądek że aż mi niedobrze już. Mdli i jakby zgaga się chciała robić. Mąż jedzie pograć w piłkę a ja cały poranek przeleżałam na balkonie w słonku.

A ukladacie już na materac sobie podkłady? Ja tak się zastanawiam czy to nie jest dobry pomysł w razie gdyby wody odeszły w nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam oponki pół miski już zjedzone,teraz pije kawę i odpoczywam :) może dziś się zbiorę na prasowanie w sumie nie mam żadnych planów syn chory z antybiotykiem to i tak musi w domu siedzieć A ja nie cierpię siedzieć bezczynnie....to mnie bardziej zmęczyć jak bym cały dom wysorzatala:)

Co dziś robicie na obiad ??

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

A ukladacie już na materac sobie podkłady? Ja tak się zastanawiam czy to nie jest dobry pomysł w razie gdyby wody odeszły w nocy
    Ja już mam ułożony. Ale wiecie ja to juz sama nie wiem czy to juz sie spodziewać czy co :) wczesniej mnie lekarz straszył, żebym aby do 34 wytrzymała to będzie super i proszę dzisiaj mamy 34+O :) teraz to bym chciała ze 3 tyg jeszcze chociaż tak pochodzić w dwupaku.

Kasiulka90, malutka_mycha, Paula 90, AniaKJ, Wiewióreczka, B_002, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    To ja chyba powrócę aktywnością do czasów studenckich, kiedy to miewałam noce projektowe i chodziło się spać baaardzo późno, ale za to odsypiałam sobie rano.
    Moja Zosia właśnie wieczorem szaleje najbardziej, a rano jest raczej spokój :)
    B_002 to ja na studiach i po tez mialam noce projektowe, a do niespania dzien w dzien nie moglam sie przyzwyczaic. Musialam bardzo uwazac zeby zalewajac kawe nie wylac sobie wrzatku na reke;)

AniaKJ, B_002 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili widzę że optymistycznie podchodzisz do sprawy, oby Ci się te przypuszczenia sprawdziły :)

MamaAga u mnie też zauważyłam różnice w siłę ciosów jak mi się córka obróciła. Tylko ja w drugą strone: była glowkowo więc czułam że się rusza ale raczej nie kopała (tylko sie w zebra wbijał :/) a teraz jak sobie usiadła to kopie tak że kilka razy krzyknęła z zaskoczenia. Więc pozycja ma pewnie znaczenie :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykapana, włosy umyte, nawet się jakimś cudem ogolilam.. Ale zacielam się jak cholercia. Trochę pasuje a potem ja na balkon z książką pod kocyk.. I czekamy na skoki. Obiad zrobiony. Posprzatane :)

Kasiulka90, martusiawp, Tunia76, B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Nie ma z tym problemu z tym,ze płatność moze byc tylko z polskiego konta a ja takiego nie mam...
    Wydaje mi się że w payU jest opcja przelew tradycyjny i wtedy dostajesz dane do przelewu i możesz go zrobić z jakiego konta chcesz.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj taka piękna pogoda, to i na forum od rana widać, że jesteście rześkie i pełne pozytywnych emocji :) Ja już łapałam witaminę D na słońcu, teraz odpoczywam, bo oczywiście się zasapałam.
    U nas dzisiaj na obiad fasolka po bretońsku. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie wieczorem wietrzyć mieszkania hahaha

Paula, mam nadzieję, że plamienie się skończyło i dzisiaj masz już czysto. Ja rano miałam seksik i po nim zaaplikowałam luteinę i trochę krwi poszło, ale myślę, że paznokciem gdzieś drasnęłam, bo byłam bardzo ciasna. Od razu nożyczki poszły w ruch i skróciłam paznokcie maksymalnie :P

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam cukier rano 95, po insulinie 6j, w nocy sie obudzilam i chwycil mnie myslotok i stres i do rana juz nie spalam. Przyszla ta ukrainska lekarka i dopierdzielila mi 9j insuliny, bo cukry nadal „niedobryje”. Wczoraj byla lekarka starej daty i chwalila mnie, ze cukry dobre :) Mi tam to juz zwisa ta insulina, mysle tylko o tym jak sie stad wydostac ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90, uwazam ze postapilas slusznie. U mnie odmowa niestety nie bylaby juz racjonalna. Teraz uwazam ze bez sensu leze ale w razie co, chce postapic jak oni uwazaja, chociaz sprawa sie wyjasni po dwoch tygodniach, ktore moglabym spedzic w domu.

Paula 90 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    U mojej siostry w brzuchu był spokojny, przeciągający się delikatnie słodziak, a teraz jest największym łobuzem na świecie, masakra co oni z nim mają - pierwsza pomoc potrzebna przynajmniej raz w miesiącu ;)

Karmelka, dobry happy end wczorajszego strachu. A próbowałaś jakoś rozruszać Leonkę? Szymcio reaguje jak delikatnie zanurzę łapę w brzuchu ;)
    Tak właśnie ani potrząsanie brzuchem co ja zawsze budzi. Śpią ja mój stres. Bo jak się rozluznilam w szpitalu to dała czadu aż czkawki na KTG dostała. I nawet lekarz robi USG wylał ten żel a tu taka skóra w górę a on dalej pani nie czuję? Bo mi prawie oko wybiła. Było mi glupio, ale tak jak powiedział, że walsnie stres matki potrafi tak wpłynąć na maluszka. Za to dzisiaj nadrabia.

Wysłałam męża po kakao kupił nesqiuk no niech będzie wypiłam dwa kubki! A małej smakuje ewidentnie.
    Dzisiaj lezakujemy bo spojenie się odezwało wczoraj jednak spacerek potem posiedowka u sąsiadów i dzisiaj boli. A pogoda z oknem az wola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 13:49

Wiewióreczka, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało! Po tych wczorajszych dużych zakupach dzisiaj pół nocy śniły mi się te wszystkie strony internetowe, ciuszki dla bobasów, otulacze, pieluchy, leki itp. Hahahha taka byłam wczoraj tym wszystkim przejęta, że mózg nie mógł odrzucić natłoku myśli :D

AniaKJ, Paula 90, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tego co napisala Karmelka o liczeniu wieku ciazy to dzis powinnam byc w 29 tc i 4 dniu :) Trzeba bylo sie nie awanturowac, ze jest inaczej ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja już mam ułożony. Ale wiecie ja to juz sama nie wiem czy to juz sie spodziewać czy co :) wczesniej mnie lekarz straszył, żebym aby do 34 wytrzymała to będzie super i proszę dzisiaj mamy 34+O :) teraz to bym chciała ze 3 tyg jeszcze chociaż tak pochodzić w dwupaku.
    Z Pessarem to w 41 jeszcze ci wywolywac będą ! Kiedy kolejna wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 13:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dzisiaj taka piękna pogoda, to i na forum od rana widać, że jesteście rześkie i pełne pozytywnych emocji :) Ja już łapałam witaminę D na słońcu, teraz odpoczywam, bo oczywiście się zasapałam.
    U nas dzisiaj na obiad fasolka po bretońsku. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie wieczorem wietrzyć mieszkania hahaha

Paula, mam nadzieję, że plamienie się skończyło i dzisiaj masz już czysto. Ja rano miałam seksik i po nim zaaplikowałam luteinę i trochę krwi poszło, ale myślę, że paznokciem gdzieś drasnęłam, bo byłam bardzo ciasna. Od razu nożyczki poszły w ruch i skróciłam paznokcie maksymalnie :P

Jeszcze widzę że ta wydzielina jest taka jakby lekko beżowa a nie biała. Ale to nie głęboki brąz jak wczoraj.

Widzisz, jak my to potrafimy same sobie narobić :-) A może obtarcie po seksie a nie paznokieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Paula90, uwazam ze postapilas slusznie. U mnie odmowa niestety nie bylaby juz racjonalna. Teraz uwazam ze bez sensu leze ale w razie co, chce postapic jak oni uwazaja, chociaz sprawa sie wyjasni po dwoch tygodniach, ktore moglabym spedzic w domu.

No moje podplamianie to pierdoła. Bo w sumie byłam przekonana że to nic takiego. Ale wolałam żeby mi ktoś tam zajrzał ;-)
    A jakbym została to pewnie bym przeleżała całą noc, dzisiaj by mi zrobili KTG albo i nie i dopiero jutro wypisali. A tak leżę sobie we własnym salonie.

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella ja to już głupia jestem z tym wiekiem w ciąży.
    Teraz będę chodziła z kartką i dawała rozpiskę :p
    Data porodu wg okresu 8.04 wiek ciąży 33+0
    Data wg USG I trymestru 10.04 wiek ciąży 32+ 4
    Data wg owulacji i USG pierwszych tygodni 13.04 wiek ciąży 32+2
    Proszę sobie wybrać :) :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 13:54

B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ