X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też na allegro kupowałam i było napisane, że można zamontować zarówno na komodzie jak i na łóżeczku. Jeszcze nie przyszła przesyłka, będzie w przyszłym tygodniu to sobie zobaczę jak to się montuje.
    No mnie już przyszedł,osobno są nóżki i jakieś śruby..:D ja to rozumiem tak,ze montujesz sobie te nóżki na taką szerokość jaką ma łóżeczko czy komoda,tak żeby je "zahaczyć",żeby to nie zjechało ewentualnie...Ale to moj pierwszy przewijak to mogę się mylić :D Ja mam z szarym szopem praczem :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Malutka mycha

Nie każdy kto zostaje matka w wieku 20 lat nie zajmuje się swoim dzieckiem i imprezuje...bez przesady nie ma co podawać takich przykładow i generalizowac bo to nie w porządku.
    Oj w ogóle nie o to mi chodziło. Jasne że nie. Tylko chodziło mi o to że nie ważne w jakim wieku ta matka się zostaje to ważna jest jakość tego czasu a nie ilość. Wiesz jak to jest jak się coś pisze, nie da się wyrazić wszystkiego tak jak trzeba.
    Ja sama chętnie zostałabym wcześniej mama ale wszystko musiało mieć swój czas i miejsce. I pewnych rzeczy nie można było przyspieszyc

f1d9680377.png

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    on mnie kopie caly czas... to jest cos w stylu jakby "obcy" probowal sie uwolnic :D
    i naczytalam sie ze jak teraz aktywnosc dziecka sobie zapamietam to podobnie moze byc po porodzie. wiec jednak wole nie zapamietywac bo on ruza sie caly czas.. ja nie jestem w stanie dostrzec kiedy on spi. w nocy za kazdym radzem po przebudzeniu jeszcze sie nie rusze dobrze a on tam walczy sam ze soba. :P
    no ale wole tak niz sie martwic ze go nie czuję.
    Mam podobnie,cały czas mnie gdzieś bije..Ostatnio przeżywałam,że chyba troche przesadza,bo to aż boli..To następnego dnia był jakiś ospały,więc tym razem przeżywałam żeby jednak już lepiej mnie kopał..:D bądź tu mądry :D

Daffi lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u ciebie tez ksylitol kosztuje 16zl za 250g?
    Tak. Ale mi takie 250g wystarcza na rok. Nic nie słodzę oprócz właśnie kakao i naleśników. A naleśniki i kakao są u mnie raczej rzadko

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    on mnie kopie caly czas... to jest cos w stylu jakby "obcy" probowal sie uwolnic :D
    i naczytalam sie ze jak teraz aktywnosc dziecka sobie zapamietam to podobnie moze byc po porodzie. wiec jednak wole nie zapamietywac bo on ruza sie caly czas.. ja nie jestem w stanie dostrzec kiedy on spi. w nocy za kazdym radzem po przebudzeniu jeszcze sie nie rusze dobrze a on tam walczy sam ze soba. :P
    no ale wole tak niz sie martwic ze go nie czuję.
    Też się obawiam że nie będę miała spokojnego dziecka po porodzie. Czytałam że teraz obserwując ich aktywność można się spodziewać co nas czeka po porodzie :)

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No mnie już przyszedł,osobno są nóżki i jakieś śruby..:D ja to rozumiem tak,ze montujesz sobie te nóżki na taką szerokość jaką ma łóżeczko czy komoda,tak żeby je "zahaczyć",żeby to nie zjechało ewentualnie...Ale to moj pierwszy przewijak to mogę się mylić :D Ja mam z szarym szopem praczem :D
    Myślę że dobrze rozumiesz ten montaż, tak chyba nawet jest pokazane na zdjęciach na allegro przy tego typu przewijakach.
    To jak z szopem to wiem który wzięłaś, ja mam tego samego typu tylko z innym wzorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 11:55

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    A w ogóle to wczoraj wieczorem mąż mi mówi że ma w samochodzie łóżeczko turystyczne o którym mi mowil...Ja się na niego patrzę i zgłupiałam, bo pierwsze słyszę o łóżeczku turystycznym i nigdy tego tematu nie poruszaliśmy, moi rodzice kupili zwykle łóżeczko dla Filipa do siebie do domu a o innych podróżach jeszcze nie myslalam. i się okazuje że mąż dostał od kolegi łóżeczko i blokady do szuflad, a ja mam niespodziankę bo On chyba miał mi o tym powiedzieć jak kolega się zdeklarował że mu to da, ale zapomniał :D.
    Ja się przestałam kłócić że ktoś mi czegoś nie powiedział bo kilka razy mi udowodnili że jednak nie mam racji. Nie wiem o co chodzi z tą ciąża ale ja się czasami potrafię tak wyłączyć że nawet nie wiem że ktoś jakiś dźwięk wydaje a co dopiero jeszcze go przyswoić. Mam nadzieję że ta papka z mózgu minie po porodzie.

Tunia76 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też się obawiam że nie będę miała spokojnego dziecka po porodzie. Czytałam że teraz obserwując ich aktywność można się spodziewać co nas czeka po porodzie :)
    Moja Julka byla bardzo aktywna. spala po 15 min. dopiero jak byla starsza to potrafila w dzien isc spac 2-4godz.
    ale za to jak miala 4tyg spala cale n oce.. to ten dzien zawsze latwiej przetrwac z wymagajacym maluchem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Też mam ten z szopem. Tam w dnie są ukryte dziurki, na instrukcji masz napisane w jakiej odległości od krawędzi te dziurki są. Tam przykręcana nozki.
    Mi idealnie wszedł w drewniane łóżeczko 120/60. I ani drgnie w żadną stronę. Więc jestem pewna że będzie bezpiecznie :-)

mysla.nieskalana, B_002, Tunia76, Franka2104 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja się przestałam kłócić że ktoś mi czegoś nie powiedział bo kilka razy mi udowodnili że jednak nie mam racji. Nie wiem o co chodzi z tą ciąża ale ja się czasami potrafię tak wyłączyć że nawet nie wiem że ktoś jakiś dźwięk wydaje a co dopiero jeszcze go przyswoić. Mam nadzieję że ta papka z mózgu minie po porodzie.
    Czyli w ciąży stajemy się trochę mężczyznami :-D

Oni potrafią się tak wyłączać.

Mam tak samo :-D

malutka_mycha, Tunia76 lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czyli w ciąży stajemy się trochę mężczyznami :-D

Oni potrafią się tak wyłączać.

Mam tak samo :-D
    Haha, tej zależności wcześniej nie zauważyłam :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spokojnym czy niespokojnym dzieckiem po porodzie to myślę że nie ma reguły.
    A teraz ważne żeby się dzieciaczki się ruszały, przynajmniej je czujemy i jesteśmy spokojniejsze.
    Daffi ja czuję to dokładnie tak jak opisujesz. Też więcej jest tego ruchu niż przerw, ale mnie to bardzo cieszy :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Też mam ten z szopem. Tam w dnie są ukryte dziurki, na instrukcji masz napisane w jakiej odległości od krawędzi te dziurki są. Tam przykręcana nozki.
    Mi idealnie wszedł w drewniane łóżeczko 120/60. I ani drgnie w żadną stronę. Więc jestem pewna że będzie bezpiecznie :-)
    Super,dziękuję! :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a747bc210b8d0a54med.jpg

Cała prawda! :)

malutka_mycha, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, B_002, DorotaAnna, Lili90, Tunia76, Kasiulka90, martusiawp, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Przeszło mi to przez myśl że to jednak może być moja ciążowa ulomnosc umysłowa ale jakoś ciężko mi się z tym pogodzić ;). A biorąc pod uwagę moja pamięć i bystrosc umysłu sprzed ciąży mąż póki co łyka że to on zapomniał a nie ja haha.

AniaKJ, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A jakie sa dla nas normy te minimalne? Nawet sie nad tym nigdy nie zastanawiałam.. Moze to ta choroba tak wpłynęła.. Moze ten moj antybiotyk.. Tylko on mial zawyzac a nie zanizac. Tak 2 pomiary mialam i pokazal 66 i 68. Jak M wstanie ukluje i jego i zobacze czy glukometr sie nie zepsul czasem.[/QUOT

Daffi normy na czczo to 70-90

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże zmuscie mnie żebym poszła umyć głowe...

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu
    Wstałam o 6.00 i myślałam o Was. Piękne zdjęcia będzie mieli. :)

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Boże zmuscie mnie żebym poszła umyć głowe...
    Ja wczoraj tak walczyłam ze sobą przez 6 godzin. W końcu jak już musiałam za godzinę wyjść to ogarnęłam dupę i poszłam.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam codziennie rano wstaje, jem śniadanie, ścielę łóżko i idę się myć, łącznie z włosami :D

I tak codziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 12:26

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ