WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A ja witam się przy kaszce mannie :) mąż mi zrobił o 5 rano przed pracą :) na pierwsze nie zjem takiego ale teraz już weszło :) za godzinę sprawdzę jak cukier po tym :)

Wczoraj siedliśmy do zamówienia wózka i model, który chcemy jest dostępny UWAGA na 4 kwietnia...Fuck!!!Siedzę i szukam na innych stronach...

A co za wózek wybrałaś że taki długi czas oczekiwania ? Myślałam że teraz już tak nie ma.. 7 lat temu jak zamawialam wózka to czekałam 10 tygodni :D hehe teraz kupiłam od ręki bez problemu :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zamawiałam wózek w listopadzie to czas oczekiwania był 5 tygodni. Po 3 zadzwonili że już można odebrać.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego tak się stresujesz? Masz już termin wyznaczony?

Nie terminu jeszcze nie mam ,lekarz mówił że w 34 tygodniu wystawi mi skierowanie żebym mogła się już spokojnie umówić czyli za miesiąc dopiero dostanę skierowanie. A stresuje się dlatego że panicznie boję się noży,sal operacyjnych i tej atmosfery i w ogóle wizja operacji mnie przeraża...od zawsze tak miałam..niby dwa cc mam za sobą ale i tak nie umiem do tego podejść na zasadzie jakoś to będzie...w sumie jak zdejma mnie że stołu to stres mi minie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:17

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trochę za wcześnie wyprałam pierwszą turę ubranek. Chciałam się wyrobić dziś,bo ma być piękne słońce..ale teraz jak wyszłam powiesić to jeszcze przymrozek :D
    Wymrozi wszystkie pozostałe bakterie! :D

Mama36 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o ten GBS, bo ja wydaje mi się że łapie wszystko, co popadnie :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Pytam o ten GBS, bo ja wydaje mi się że łapie wszystko, co popadnie :D

Nieee no coś ty nie będzie tak źle :) ja np. W żadnej ciąży nie miałam gbs+ więc.mysle że u w tej ciąży nie będę mieć,ty tak samo głowa do.gory :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie martw się na zapas. A może akurat nic ci nie wyjdzie :) A jak wyjdzie to podadzą odpowiednie leki.
    Ja to nawet o tym nie myślę jak idę na badania. Dopiero się martwię jak coś mi wyjedzie poza normą.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - spróbuj podzwonic po sklepach czy gdzieś nie mają tego modelu od ręki. Na nasz wózek też było 6-8 tygodni ROBOCZYCH.
    Facet nam mówił że szanujące się firmy nie wyrabiają już kilkuset wózków żeby stały. Starają się dostosować do klienta i to byłoby marnotrawstwo.

My w końcu kupiliśmy od ręki ;-) Ale u nas to dłuższą historia.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4223b2aafa3.jpg

Dziękuje już sobie zapisałam :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę,że na pewno będę mieć te wszystkie dziwne rzeczy..jak na początku ciąży robiłam toxo to oczywiście wyszło mi ,że własnie przechodzę...Poszłam powtórzyć badanie razem z awidnością,ale wtedy już wyszło,że nie przechodziłam nigdy,później powtarzałam raz jeszcze i też niby nie miałam.Ale jakieś dziwne to..

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna ciekawostka o mojej cukrzycy.
    Wczoraj zjadłam o 20:30 dwa naleśniki z nutellą, owocami i bitą śmietaną. Cukier po godzinie 121. Insulina i lulu. Wstałam o 2:30 głodna, cukier 93, zjadłam kromkę chleba z serem. Rano o 7 cukier 90.

I nie wiem jakie wnioski z tego wyciągnąć :-D haha

Nie czaje już tej cukrzycy

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wózek i za 2 dni był w domu. A cybex to bardzo szanująca się firma ;)

B_002 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wczoraj zjadłam o 20:30 dwa naleśniki z nutellą, owocami i bitą śmietaną. Cukier po godzinie 121. Insulina i lulu. Wstałam o 2:30 głodna, cukier 93, zjadłam kromkę chleba z serem. Rano o 7 cukier 90.

Ja bym wyciągnęła takie,ze musisz jeść dużo niezdrowych rzeczy cały czas... :D Mam nadzieje,że pomogłam ;) :D

Paula 90, B_002, estrella, Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

tak? a ja dzis 116 na czczo:)
    ide jutro jeszcze do lekarza innego tym razem i podpytam go rzeczywiscie jaki wplyw na mnie moze miec amoksycylina i niech ratuje molje gardlo i ucho bo jestem absolutnie głucha.
    jeszcze chwila moment i skonczymy mordege z cukrzyca. ja sie nie moge doczekac palenia glukometrow;p

Paula 90, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja bym wyciągnęła takie,ze musisz jeść dużo niezdrowych rzeczy cały czas... :D Mam nadzieje,że pomogłam ;) :D
    I takie wnioski ja lubię. Piątka :-)

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja zamówiłam wózek i za 2 dni był w domu. A cybex to bardzo szanująca się firma ;)
    Bo widocznie mieli akurat. Nie wydziwialas za dużo może :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tak? a ja dzis 116 na czczo:)
    ide jutro jeszcze do lekarza innego tym razem i podpytam go rzeczywiscie jaki wplyw na mnie moze miec amoksycylina i niech ratuje molje gardlo i ucho bo jestem absolutnie głucha.
    jeszcze chwila moment i skonczymy mordege z cukrzyca. ja sie nie moge doczekac palenia glukometrow;p
    Ja już na działce chrust zbieram. Zrobię ognisko na 2m. I będę patrzeć jak płonie sukinsyn

Daffi lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga - spróbuj podzwonic po sklepach czy gdzieś nie mają tego modelu od ręki. Na nasz wózek też było 6-8 tygodni ROBOCZYCH.
    Facet nam mówił że szanujące się firmy nie wyrabiają już kilkuset wózków żeby stały. Starają się dostosować do klienta i to byłoby marnotrawstwo.

My w końcu kupiliśmy od ręki ;-) Ale u nas to dłuższą historia.
    Ja jak zamawiałam w sklepie to wybieraliśmy kolor stelaża i tapicerki i pan w sklepie mówił że oni je robią dopiero wtedy na zamówienie bo raczej sklepy nie trzymają wózków na stanie bo nie miałyby miejsca na wszystkie modele.
    Ale i tak było o 2 tyg szybciej niż zapowiadali.

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Miałaś szczęście :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już na działce chrust zbieram. Zrobię ognisko na 2m. I będę patrzeć jak płonie sukinsyn
    u mnie na podworku juz gotowe :) mam nawet dolek wykopany. urodze, spale go na stosie, przetrwam polog i zaloze spirale.
    Ciaza mnie umeczyla psychicznie znow na 10 lat mam dosc.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ