X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A ja witam się przy kaszce mannie :) mąż mi zrobił o 5 rano przed pracą :) na pierwsze nie zjem takiego ale teraz już weszło :) za godzinę sprawdzę jak cukier po tym :)

Wczoraj siedliśmy do zamówienia wózka i model, który chcemy jest dostępny UWAGA na 4 kwietnia...Fuck!!!Siedzę i szukam na innych stronach...

A co za wózek wybrałaś że taki długi czas oczekiwania ? Myślałam że teraz już tak nie ma.. 7 lat temu jak zamawialam wózka to czekałam 10 tygodni :D hehe teraz kupiłam od ręki bez problemu :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zamawiałam wózek w listopadzie to czas oczekiwania był 5 tygodni. Po 3 zadzwonili że już można odebrać.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego tak się stresujesz? Masz już termin wyznaczony?

Nie terminu jeszcze nie mam ,lekarz mówił że w 34 tygodniu wystawi mi skierowanie żebym mogła się już spokojnie umówić czyli za miesiąc dopiero dostanę skierowanie. A stresuje się dlatego że panicznie boję się noży,sal operacyjnych i tej atmosfery i w ogóle wizja operacji mnie przeraża...od zawsze tak miałam..niby dwa cc mam za sobą ale i tak nie umiem do tego podejść na zasadzie jakoś to będzie...w sumie jak zdejma mnie że stołu to stres mi minie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:17

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trochę za wcześnie wyprałam pierwszą turę ubranek. Chciałam się wyrobić dziś,bo ma być piękne słońce..ale teraz jak wyszłam powiesić to jeszcze przymrozek :D
    Wymrozi wszystkie pozostałe bakterie! :D

Mama36 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o ten GBS, bo ja wydaje mi się że łapie wszystko, co popadnie :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Pytam o ten GBS, bo ja wydaje mi się że łapie wszystko, co popadnie :D

Nieee no coś ty nie będzie tak źle :) ja np. W żadnej ciąży nie miałam gbs+ więc.mysle że u w tej ciąży nie będę mieć,ty tak samo głowa do.gory :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie martw się na zapas. A może akurat nic ci nie wyjdzie :) A jak wyjdzie to podadzą odpowiednie leki.
    Ja to nawet o tym nie myślę jak idę na badania. Dopiero się martwię jak coś mi wyjedzie poza normą.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - spróbuj podzwonic po sklepach czy gdzieś nie mają tego modelu od ręki. Na nasz wózek też było 6-8 tygodni ROBOCZYCH.
    Facet nam mówił że szanujące się firmy nie wyrabiają już kilkuset wózków żeby stały. Starają się dostosować do klienta i to byłoby marnotrawstwo.

My w końcu kupiliśmy od ręki ;-) Ale u nas to dłuższą historia.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4223b2aafa3.jpg

Dziękuje już sobie zapisałam :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę,że na pewno będę mieć te wszystkie dziwne rzeczy..jak na początku ciąży robiłam toxo to oczywiście wyszło mi ,że własnie przechodzę...Poszłam powtórzyć badanie razem z awidnością,ale wtedy już wyszło,że nie przechodziłam nigdy,później powtarzałam raz jeszcze i też niby nie miałam.Ale jakieś dziwne to..

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna ciekawostka o mojej cukrzycy.
    Wczoraj zjadłam o 20:30 dwa naleśniki z nutellą, owocami i bitą śmietaną. Cukier po godzinie 121. Insulina i lulu. Wstałam o 2:30 głodna, cukier 93, zjadłam kromkę chleba z serem. Rano o 7 cukier 90.

I nie wiem jakie wnioski z tego wyciągnąć :-D haha

Nie czaje już tej cukrzycy

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wózek i za 2 dni był w domu. A cybex to bardzo szanująca się firma ;)

B_002 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wczoraj zjadłam o 20:30 dwa naleśniki z nutellą, owocami i bitą śmietaną. Cukier po godzinie 121. Insulina i lulu. Wstałam o 2:30 głodna, cukier 93, zjadłam kromkę chleba z serem. Rano o 7 cukier 90.

Ja bym wyciągnęła takie,ze musisz jeść dużo niezdrowych rzeczy cały czas... :D Mam nadzieje,że pomogłam ;) :D

Paula 90, B_002, estrella, Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

tak? a ja dzis 116 na czczo:)
    ide jutro jeszcze do lekarza innego tym razem i podpytam go rzeczywiscie jaki wplyw na mnie moze miec amoksycylina i niech ratuje molje gardlo i ucho bo jestem absolutnie głucha.
    jeszcze chwila moment i skonczymy mordege z cukrzyca. ja sie nie moge doczekac palenia glukometrow;p

Paula 90, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja bym wyciągnęła takie,ze musisz jeść dużo niezdrowych rzeczy cały czas... :D Mam nadzieje,że pomogłam ;) :D
    I takie wnioski ja lubię. Piątka :-)

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja zamówiłam wózek i za 2 dni był w domu. A cybex to bardzo szanująca się firma ;)
    Bo widocznie mieli akurat. Nie wydziwialas za dużo może :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tak? a ja dzis 116 na czczo:)
    ide jutro jeszcze do lekarza innego tym razem i podpytam go rzeczywiscie jaki wplyw na mnie moze miec amoksycylina i niech ratuje molje gardlo i ucho bo jestem absolutnie głucha.
    jeszcze chwila moment i skonczymy mordege z cukrzyca. ja sie nie moge doczekac palenia glukometrow;p
    Ja już na działce chrust zbieram. Zrobię ognisko na 2m. I będę patrzeć jak płonie sukinsyn

Daffi lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga - spróbuj podzwonic po sklepach czy gdzieś nie mają tego modelu od ręki. Na nasz wózek też było 6-8 tygodni ROBOCZYCH.
    Facet nam mówił że szanujące się firmy nie wyrabiają już kilkuset wózków żeby stały. Starają się dostosować do klienta i to byłoby marnotrawstwo.

My w końcu kupiliśmy od ręki ;-) Ale u nas to dłuższą historia.
    Ja jak zamawiałam w sklepie to wybieraliśmy kolor stelaża i tapicerki i pan w sklepie mówił że oni je robią dopiero wtedy na zamówienie bo raczej sklepy nie trzymają wózków na stanie bo nie miałyby miejsca na wszystkie modele.
    Ale i tak było o 2 tyg szybciej niż zapowiadali.

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Miałaś szczęście :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już na działce chrust zbieram. Zrobię ognisko na 2m. I będę patrzeć jak płonie sukinsyn
    u mnie na podworku juz gotowe :) mam nawet dolek wykopany. urodze, spale go na stosie, przetrwam polog i zaloze spirale.
    Ciaza mnie umeczyla psychicznie znow na 10 lat mam dosc.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ