WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam mail w sobotę. Jak zaczyna się niby 34 tydz (33+0) to przysyłja mail i idzie się do ROSSMAN z aplikacją i za 1 gr jest paczka 22 pampersy. Mily gest :)
    Paula ja w necie czytałam że podczas cc też a jak jest w moim szpitalu nawet nie wiem. :)

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A o co chodzi z tymi gratisowymi pampersamo bo ja nie w temacie ?
    jak zapiszesz sie do programu rossne w aplikacji rosman to otrzymasz 1 paczke pamperosw premium care 22szt za 1gr od rossmana.

Blue2019 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80% ciężarnych ma gbs najczęściej w odbycie. Nie ma się czym stresować. Nie raz kobieta po prostu zaczyna rodzić i a jeszcze nie miała badań ano podanego antybiotyku, wtedy robią dziecku podają antybiotyk. Antybiotyk podaje się co 4 godziny mamie od zaczęcia porodu jesli ma pozytywny GBS. Ja na początku ciąży miałam pobierany w pochwy mam ujemny ale teraz będę miała pobierany i z pochwy i z odbytu. Ciekawe czy ten patyczek się tam wkłada ...fujka

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam napisać. Dzisiaj rano z łóżka za szybko chyba wstać chciałam i tak jakoś zarzuciłam prawa nogą. Jak mnie w prawym boku zabolało to myślałam że zerwałam wszystkie ścięgna. Matko, co za ból.
    Potem chciałam wysmarkać nos i to samo, ale po obu stronach.
    Od rana chodzę taka wygięta bo się boję żeby znowu nie zaczęło.
    I obstawiam że winna temu jestem sama bo przedwczoraj zapomniałam o magnezie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Wzrost brzuszka + 3,5 cm! Rośnie moja dziecinka. Dzisiaj Pani doktor powiedziała, no to jesteśmy przed największym wzrostem ... Bo zamarudzilam na więzadła jak wstawałam z tej leżanki.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ha! Wzrost brzuszka + 3,5 cm! Rośnie moja dziecinka. Dzisiaj Pani doktor powiedziała, no to jesteśmy przed największym wzrostem ... Bo zamarudzilam na więzadła jak wstawałam z tej leżanki.
    Weź mnie nie dobijaj już :-D
    Bo właśnie zaczynam narzekać że już chyba dość a Ty mi teraz mówisz że to dopiero początek...

:-D :-D :-D

mysla.nieskalana, B_002, espoir lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi współczuję.. Już niedługo zgagi mina! Zobaczycie :*
    Ja mam stresa... Leżę w łóżku i mam wrażenie że nie chce mi się siusiu a potrzebuje do kubeczka... Hahaha... Przez to nie mogę jeszcze zasnąć a o 7 się budzi my do szkoły. Jakieś głupoty znów się przyczepiły.
    Dziś u Nas 13 st jeszcze, jutro też.. Okno w nocy otwarte... Super się śpi tak. Kocham!
    Fasolka powodzenia w labo!! Ja też enelmed :)

gdzie tak ciepło Mama36? :) w jakim mieście robisz badania? ja właśnie wróciłam :) czekam na wyniki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez lekarz mowil ze jestem przed najwiekszym wzrostem.. takze wole jednak o tym nie myslec.
    i mam cos takiego ze mi jakas kosc przeskakuje tam na dole.. nie wiem czy to w biodrze.. ale jak z lezenia siadam czuje dlugo taki ucisk i bol i po chwili strzał i od razu siedzi sie lepiej.

Fasolka ja wczoraj na sloncu widzialam 30 stopni;p w cieniu 17.
    pierwszy raz nie palilismy w piecu na noc i dzis juz jest 25 stopni w pokoju.
    zawsze to jakas ulga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:22

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Ja właśnie ten ból mam jak.gwaltownie wstanę albo.przewroce.sie z boku na bok, ale ból.jest okropny nie cierpię tego :/

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
    Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.

Itd itd itd ;-)
    Współczuję Paula tobie i wszystkim dziewczynom które muszą brać jakieś leki i kłuć się co chwilę.
    Ja się wam zupełnie nie dziwię że macie już dość. Sama czasem mam dość tego że nie wolno się schylić, że po schodach łapię zadyszkę i ogólnie czuć że się nosi więcej kilogramów. Na szczęście ja bez leków, a i tak już zaczynam być tą ciążą zmęczona.
    Także podziwiam was, bo musicie więcej znieść i dajecie radę. Głowa do góry, to już prawie koniec :)

Paula 90, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mistella powodzenia w labo :)

Karmellka trzymam kcuki za wizytę w Koperniku!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę i czekam na usg trym, potem jeszcze do endokrynologa jadę, zakupy, SR.
    Mi póki co tylko kg znów ruszyły A obwód brzucha stoi od początku stycznia.

Daffi, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ojej suwaczek pokazuje mi juz 8 miesiac??
    Ja mam ostatnio problem rano z siusiu.. Czuje ze bardzo chce ale cos mi go hamuje i wyduszam po pare kropli az sie uda calosci pozbyć.

Dzis gardlo jakby lepiej ale zatkalo mi ucho i nic nie słyszę na prawe. Zastanawiam sie czy odwiedzic jeszcze raz lekarza..

miałam pytać Daffi jak zdrówko! lepiej się wybierz do lekarza z tym uchem... cholera ja niezmiennie od stycznia cały czas jestem przeziębiona :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja już po misji ;) jem bułkę w nagrodę w domu i czeka paczek w kolejce ;)

mnie sie jest wstyd pochwalić czym sie nagrodziłam po mojej misji :) musialam wstać o 5:50, jechać godzinę w jedną stronę, na głodniaka... przed chwilą wróciłam i jem.... lody słony karmel .... niegrzeczny.gif

Mama36, Daffi, B_002, DorotaAnna, Franka2104, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dobijaciw mnie z tym wzrostem.. Chodź dobrze kojarzę że ze średnim miałam brzuch 120cm... Teraz mam 114.. Pewnie dobiije.
    Karmelka mi Lekarz gbs robił i ja nic nie czułam. Mam wrażenie że muskał patuczkiem o ile można tak napisać o odbycie hahha
    Fasolka Wrocław :) zawsze mamy najcieplej. LEZYMY w depresji. No i wyniki zawsze tego samego Dnia ;p
    Lolka!! Czekamy na super wieści!!! :*

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mnie sie jest wstyd pochwalić czym sie nagrodziłam po mojej misji :) musialam wstać o 5:50, jechać godzinę w jedną stronę, na głodniaka... przed chwilą wróciłam i jem.... lody słony karmel .... niegrzeczny.gif
    Fasolka a nie żałuj sobie!!
    Ja ze slonym karmelem mam problem.. Na początku ciazy.. Jadłam tonami a teraz patrzeć na słony karmel nie mogę. Nie ogarniam tego...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    W enelmedzie nawet Wit D na którą się czeka niby 4 dni jest tego samego dnia. Dziś kolejka.. Nawet jak na mój enelmed to jest dziwne.. Ale małe dzieci czekały to przecież przepuscilam a potem faceta same wołały.. Więc dalej siedzę.
    Gorzej bo potem zakupy na glodniaka.. A wiecie jak to się kończy :p

ja jeszcze nigdy nie czekałam... wchodzę, rejestruję się i od razu pobierają krew... ja wzięłam kanapkę :) i zjadłam po pobraniu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula daj spokój, ja jak słyszę że największy wzrost przed nami też jestem przerażona. Tym bardziej, że dziudziutki nasze cukrzycowe mogą mieć teraz na prawdę duże skoki. Ale 33 tygodnie zlecimy to i te ostatnie tygodnie szybko zleca. Ale nie ukrywam już bym chciała przynajmniej połowę marca.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    miałam pytać Daffi jak zdrówko! lepiej się wybierz do lekarza z tym uchem... cholera ja niezmiennie od stycznia cały czas jestem przeziębiona :(
    idziemy z M razem;p stal biedny w kolejce do rejestracji 40min i udalo sie nam dostac do lekarza tego najlepszego jutro wiec wejdziemy sobie razem bo mamy numerki jeden po drugim.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się nie martwię tym GBS, tylko wolę wiedzieć co w razie W :)

Ja niedługo biorę się za robienie gofrów :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1779 1780 1781 1782 1783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ