X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezu dobijaciw mnie z tym wzrostem.. Chodź dobrze kojarzę że ze średnim miałam brzuch 120cm... Teraz mam 114.. Pewnie dobiije.
    Karmelka mi Lekarz gbs robił i ja nic nie czułam. Mam wrażenie że muskał patuczkiem o ile można tak napisać o odbycie hahha
    Fasolka Wrocław :) zawsze mamy najcieplej. LEZYMY w depresji. No i wyniki zawsze tego samego Dnia ;p
    Lolka!! Czekamy na super wieści!!! :*
    ja mialam gbs z pochwy narazie. moze i odbytowy mnie czeka jeszcze... nie wiem..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wrocław ma super zawsze tam najcieplej. Za to w Krakowie dzisiaj pogoda piękna ale w radiu mówili żeby nie wychodzić bo I stopień zanieczyszczenia powietrza :/ normy przekroczone 500%

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mnie sie jest wstyd pochwalić czym sie nagrodziłam po mojej misji :) musialam wstać o 5:50, jechać godzinę w jedną stronę, na głodniaka... przed chwilą wróciłam i jem.... lody słony karmel .... niegrzeczny.gif
    Fasolka jak mogłaś! Chyba pójdę dziś na lody, mam niedaleko :)
    Słońce świeci to zrobię sobie spacer.
    Słony karmel to moje ulubione (a dziewczyny z Krakowa pewnie znają te z Good Lood, najlepsze <3 ).

Skończcie już dziewczyny dzisiaj o słodyczach, bo już jestem po dwóch kromkach z nutellą :P

Fasolka77, Lolka30, Paula 90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A ja witam się przy kaszce mannie :) mąż mi zrobił o 5 rano przed pracą :) na pierwsze nie zjem takiego ale teraz już weszło :) za godzinę sprawdzę jak cukier po tym :)

Wczoraj siedliśmy do zamówienia wózka i model, który chcemy jest dostępny UWAGA na 4 kwietnia...Fuck!!!Siedzę i szukam na innych stronach...

oj pewnie będzie kiepsko... drobne kasze nie są wskazane w cukrzycy- daj znać jaki wynik :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka Kraków taki piękny a kurcze taki smog... O co chodzi z Waszym miastem?? Czemu tam takie przekroczenia :/

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A ja witam w 34 tyg i pierwszym dniu.Brzuch rośnie coraz bardziej.Wczoraj pierwszy raz czułam ból pachwin w nocy. Naprawdę bolesne.Wczoraj ostro posypałam z jedzeniem i dzisiaj cukier na czczo94.Nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałku i wizyty.Ej A moja nie ma czkawek.Az mi przykro.

Kasionek na suwaczku masz 30tc :) coś się zacięło :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka Kraków taki piękny a kurcze taki smog... O co chodzi z Waszym miastem?? Czemu tam takie przekroczenia :/
    Nie wiem, dzisiaj rozmawiałam o tym z dwoma taxówkarzami. Zawsze jak piękna pogoda największy smog następnego dnia. W nocy było zimno więc rozpalili jakiś syf po dwóch ciepłych dniach i efekt jest w powietrzu. A drugi powód jest taki, ze Kraków jest "w dołku" i smog wisi nad miastem bo nie ma jak wywiać tego syfu.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak Wrocław ma super zawsze tam najcieplej. Za to w Krakowie dzisiaj pogoda piękna ale w radiu mówili żeby nie wychodzić bo I stopień zanieczyszczenia powietrza :/ normy przekroczone 500%
    O nie! Karmelka, to mnie zmartwiłaś. A już sobie wyobrażałam dzisiaj ten spacer i lody :( Będę sprawdzać stan powietrza, ale w moim rejonie rzeczywiście teraz 350% normy. Jednak zostanę w domu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kolejna ciekawostka o mojej cukrzycy.
    Wczoraj zjadłam o 20:30 dwa naleśniki z nutellą, owocami i bitą śmietaną. Cukier po godzinie 121. Insulina i lulu. Wstałam o 2:30 głodna, cukier 93, zjadłam kromkę chleba z serem. Rano o 7 cukier 90.

I nie wiem jakie wnioski z tego wyciągnąć :-D haha

Nie czaje już tej cukrzycy

haha Paula.. ja w sobotę kolacja o 20 a o 23 insulina i rano po 8 h po podaniu insuliny o 7:10 78 :), wczoraj kolacja o 20 o 22:30 insulina i rano dziś o 6:20 92... o 6:40 po prysznicu etc czyli ruchu 105!!! a przed pobraniem krwi na czczo o 8 87.... też nie czaję ...jakbym wstawała zawsze na ten szczyt pomiarowy to miałabym pewnie 40j insuliny. ROSYJSKA RULETKA i tyle... oszolomiony.gif

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oj pewnie będzie kiepsko... drobne kasze nie są wskazane w cukrzycy- daj znać jaki wynik :)
    121 po godzinie :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie wiem, dzisiaj rozmawiałam o tym z dwoma taxówkarzami. Zawsze jak piękna pogoda największy smog następnego dnia. W nocy było zimno więc rozpalili jakiś syf po dwóch ciepłych dniach i efekt jest w powietrzu. A drugi powód jest taki, ze Kraków jest "w dołku" i smog wisi nad miastem bo nie ma jak wywiać tego syfu.
    Ale jak wiosna i lato przychodzi to już nie macie prawda? Dobrze ze rodzimy w takim fajnym okresie :)
    Ostatbuo byłam w Krakowie na Metallice. Pięknie tam macie :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już na działce chrust zbieram. Zrobię ognisko na 2m. I będę patrzeć jak płonie sukinsyn

chrust? tłusty czwartek za ponad tydzień dopiero Paula :) wyjscie-z-ukrycia.gif

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    chrust? tłusty czwartek za ponad tydzień dopiero Paula :) wyjscie-z-ukrycia.gif
    Jeju!! Przypomniałas mi że moja młodzież chciała chrusty!! Muszę im przyjemność zrobić :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już kończycie Kochane zakupy dla maluszków a ja tak naprawdę dopiero zaczynam...
    I będę Was zasypywać pytaniami :)
    Ile podkładów na materacyk do łóżeczka kupiłyście? i w jakich rozmiarach?
    Do wózka też się to przyda?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    O nie! Karmelka, to mnie zmartwiłaś. A już sobie wyobrażałam dzisiaj ten spacer i lody :( Będę sprawdzać stan powietrza, ale w moim rejonie rzeczywiście teraz 350% normy. Jednak zostanę w domu.
    No niestety. W okolicach Kopernika było 660% :/ u mnie jest 404% słońce zachęca ale ja już siedzę w domu. Wieczorkiem skocze z mężem do Tesco :p

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy możecie od rana o lodach mówić ? :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja już w domku. Podobno straszyłam maska w szpitalu ;) w dupie to mam
    Oczywiście ciężarne z obstawa, kichaja parskają tatusiowie kinole czerwone. Ale to ja straszyłam :)

U nas wszystko prawidlowo, nawet nie było potrzeby ktg więc po USG następna wizyta za 3 tygodnie.
    A wiecie co jest najśmieszniejsze ich pomiary! W sobotę no powiedzmy w nocy na IP Leonka miała około 2160g a dzisiaj około 2500g haha :) ale dzisiaj pomiar robiła jakaś siksa stażystka chyba, albo jak oni tam nazywają tych starszych studentów. A jeszcze dwóch studentów się przyglądało i rozpatrywało mój przypadek bo jest ciekawy ;) w sensie to CRP, i moim zdaniem nic z tych studentów nie będzie :p

no to im zorganizowałas niezły egzamin :) ja jak byłam w X.2018 w szpitalu i mówiłam przy usg, że robiłam testy prenatalne to lekarka zaczęła studentów przesłuchiwać z chorób genetycznych jakie te testy obejmują.. smiech na sali... wymienili tylko zespól Downa :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam dziś kilka spraw do załatwienia,dałam do krawcowej zamek u młodej w kurtce do wymiany miałam odebrać w piątek i zapomniałam haha A moja córka się dziś pyta mamo A gdzie moja kurtka ? Yyyyy.... No pamięć mnie nie zawodzi nie ma co :) muszę ogarnąć bank i zakupy ale czekam na męża aż wróci z pracy bo młody antybiotyk ma to napewno nigdzie z nim nie wyjdę z domu. A mimo zaawansowanej ciąży ja wolę na zakupy iść sama wszystko pomacac i kupić co potrzebuje bo mój mąż to oprócz tego co mu napiszę to nie kupi nic więcej o.O

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Mogę się podłączyć i spalić na Twoim chruście mój glukometr,pen od insuliny,zastrzyki heparyny i czopki :)

a czopki na co bierzesz? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wy już kończycie Kochane zakupy dla maluszków a ja tak naprawdę dopiero zaczynam...
    I będę Was zasypywać pytaniami :)
    Ile podkładów na materacyk do łóżeczka kupiłyście? i w jakich rozmiarach?
    Do wózka też się to przyda?
    Ja kupiłam jeden. Nie pamiętam czy w ogóle przy chlopakach miałam więc wzięłam jeden.. O wózku nie pomyślałam szczerze mówiąc. Nie głupie.. Na szczescie jest wyciągany materacyk więc wypiore raz dwa.

‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ