WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezu dobijaciw mnie z tym wzrostem.. Chodź dobrze kojarzę że ze średnim miałam brzuch 120cm... Teraz mam 114.. Pewnie dobiije.
    Karmelka mi Lekarz gbs robił i ja nic nie czułam. Mam wrażenie że muskał patuczkiem o ile można tak napisać o odbycie hahha
    Fasolka Wrocław :) zawsze mamy najcieplej. LEZYMY w depresji. No i wyniki zawsze tego samego Dnia ;p
    Lolka!! Czekamy na super wieści!!! :*
    ja mialam gbs z pochwy narazie. moze i odbytowy mnie czeka jeszcze... nie wiem..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wrocław ma super zawsze tam najcieplej. Za to w Krakowie dzisiaj pogoda piękna ale w radiu mówili żeby nie wychodzić bo I stopień zanieczyszczenia powietrza :/ normy przekroczone 500%

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mnie sie jest wstyd pochwalić czym sie nagrodziłam po mojej misji :) musialam wstać o 5:50, jechać godzinę w jedną stronę, na głodniaka... przed chwilą wróciłam i jem.... lody słony karmel .... niegrzeczny.gif
    Fasolka jak mogłaś! Chyba pójdę dziś na lody, mam niedaleko :)
    Słońce świeci to zrobię sobie spacer.
    Słony karmel to moje ulubione (a dziewczyny z Krakowa pewnie znają te z Good Lood, najlepsze <3 ).

Skończcie już dziewczyny dzisiaj o słodyczach, bo już jestem po dwóch kromkach z nutellą :P

Fasolka77, Lolka30, Paula 90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A ja witam się przy kaszce mannie :) mąż mi zrobił o 5 rano przed pracą :) na pierwsze nie zjem takiego ale teraz już weszło :) za godzinę sprawdzę jak cukier po tym :)

Wczoraj siedliśmy do zamówienia wózka i model, który chcemy jest dostępny UWAGA na 4 kwietnia...Fuck!!!Siedzę i szukam na innych stronach...

oj pewnie będzie kiepsko... drobne kasze nie są wskazane w cukrzycy- daj znać jaki wynik :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka Kraków taki piękny a kurcze taki smog... O co chodzi z Waszym miastem?? Czemu tam takie przekroczenia :/

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A ja witam w 34 tyg i pierwszym dniu.Brzuch rośnie coraz bardziej.Wczoraj pierwszy raz czułam ból pachwin w nocy. Naprawdę bolesne.Wczoraj ostro posypałam z jedzeniem i dzisiaj cukier na czczo94.Nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałku i wizyty.Ej A moja nie ma czkawek.Az mi przykro.

Kasionek na suwaczku masz 30tc :) coś się zacięło :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka Kraków taki piękny a kurcze taki smog... O co chodzi z Waszym miastem?? Czemu tam takie przekroczenia :/
    Nie wiem, dzisiaj rozmawiałam o tym z dwoma taxówkarzami. Zawsze jak piękna pogoda największy smog następnego dnia. W nocy było zimno więc rozpalili jakiś syf po dwóch ciepłych dniach i efekt jest w powietrzu. A drugi powód jest taki, ze Kraków jest "w dołku" i smog wisi nad miastem bo nie ma jak wywiać tego syfu.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak Wrocław ma super zawsze tam najcieplej. Za to w Krakowie dzisiaj pogoda piękna ale w radiu mówili żeby nie wychodzić bo I stopień zanieczyszczenia powietrza :/ normy przekroczone 500%
    O nie! Karmelka, to mnie zmartwiłaś. A już sobie wyobrażałam dzisiaj ten spacer i lody :( Będę sprawdzać stan powietrza, ale w moim rejonie rzeczywiście teraz 350% normy. Jednak zostanę w domu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kolejna ciekawostka o mojej cukrzycy.
    Wczoraj zjadłam o 20:30 dwa naleśniki z nutellą, owocami i bitą śmietaną. Cukier po godzinie 121. Insulina i lulu. Wstałam o 2:30 głodna, cukier 93, zjadłam kromkę chleba z serem. Rano o 7 cukier 90.

I nie wiem jakie wnioski z tego wyciągnąć :-D haha

Nie czaje już tej cukrzycy

haha Paula.. ja w sobotę kolacja o 20 a o 23 insulina i rano po 8 h po podaniu insuliny o 7:10 78 :), wczoraj kolacja o 20 o 22:30 insulina i rano dziś o 6:20 92... o 6:40 po prysznicu etc czyli ruchu 105!!! a przed pobraniem krwi na czczo o 8 87.... też nie czaję ...jakbym wstawała zawsze na ten szczyt pomiarowy to miałabym pewnie 40j insuliny. ROSYJSKA RULETKA i tyle... oszolomiony.gif

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oj pewnie będzie kiepsko... drobne kasze nie są wskazane w cukrzycy- daj znać jaki wynik :)
    121 po godzinie :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie wiem, dzisiaj rozmawiałam o tym z dwoma taxówkarzami. Zawsze jak piękna pogoda największy smog następnego dnia. W nocy było zimno więc rozpalili jakiś syf po dwóch ciepłych dniach i efekt jest w powietrzu. A drugi powód jest taki, ze Kraków jest "w dołku" i smog wisi nad miastem bo nie ma jak wywiać tego syfu.
    Ale jak wiosna i lato przychodzi to już nie macie prawda? Dobrze ze rodzimy w takim fajnym okresie :)
    Ostatbuo byłam w Krakowie na Metallice. Pięknie tam macie :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już na działce chrust zbieram. Zrobię ognisko na 2m. I będę patrzeć jak płonie sukinsyn

chrust? tłusty czwartek za ponad tydzień dopiero Paula :) wyjscie-z-ukrycia.gif

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    chrust? tłusty czwartek za ponad tydzień dopiero Paula :) wyjscie-z-ukrycia.gif
    Jeju!! Przypomniałas mi że moja młodzież chciała chrusty!! Muszę im przyjemność zrobić :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już kończycie Kochane zakupy dla maluszków a ja tak naprawdę dopiero zaczynam...
    I będę Was zasypywać pytaniami :)
    Ile podkładów na materacyk do łóżeczka kupiłyście? i w jakich rozmiarach?
    Do wózka też się to przyda?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    O nie! Karmelka, to mnie zmartwiłaś. A już sobie wyobrażałam dzisiaj ten spacer i lody :( Będę sprawdzać stan powietrza, ale w moim rejonie rzeczywiście teraz 350% normy. Jednak zostanę w domu.
    No niestety. W okolicach Kopernika było 660% :/ u mnie jest 404% słońce zachęca ale ja już siedzę w domu. Wieczorkiem skocze z mężem do Tesco :p

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy możecie od rana o lodach mówić ? :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja już w domku. Podobno straszyłam maska w szpitalu ;) w dupie to mam
    Oczywiście ciężarne z obstawa, kichaja parskają tatusiowie kinole czerwone. Ale to ja straszyłam :)

U nas wszystko prawidlowo, nawet nie było potrzeby ktg więc po USG następna wizyta za 3 tygodnie.
    A wiecie co jest najśmieszniejsze ich pomiary! W sobotę no powiedzmy w nocy na IP Leonka miała około 2160g a dzisiaj około 2500g haha :) ale dzisiaj pomiar robiła jakaś siksa stażystka chyba, albo jak oni tam nazywają tych starszych studentów. A jeszcze dwóch studentów się przyglądało i rozpatrywało mój przypadek bo jest ciekawy ;) w sensie to CRP, i moim zdaniem nic z tych studentów nie będzie :p

no to im zorganizowałas niezły egzamin :) ja jak byłam w X.2018 w szpitalu i mówiłam przy usg, że robiłam testy prenatalne to lekarka zaczęła studentów przesłuchiwać z chorób genetycznych jakie te testy obejmują.. smiech na sali... wymienili tylko zespól Downa :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam dziś kilka spraw do załatwienia,dałam do krawcowej zamek u młodej w kurtce do wymiany miałam odebrać w piątek i zapomniałam haha A moja córka się dziś pyta mamo A gdzie moja kurtka ? Yyyyy.... No pamięć mnie nie zawodzi nie ma co :) muszę ogarnąć bank i zakupy ale czekam na męża aż wróci z pracy bo młody antybiotyk ma to napewno nigdzie z nim nie wyjdę z domu. A mimo zaawansowanej ciąży ja wolę na zakupy iść sama wszystko pomacac i kupić co potrzebuje bo mój mąż to oprócz tego co mu napiszę to nie kupi nic więcej o.O

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Mogę się podłączyć i spalić na Twoim chruście mój glukometr,pen od insuliny,zastrzyki heparyny i czopki :)

a czopki na co bierzesz? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wy już kończycie Kochane zakupy dla maluszków a ja tak naprawdę dopiero zaczynam...
    I będę Was zasypywać pytaniami :)
    Ile podkładów na materacyk do łóżeczka kupiłyście? i w jakich rozmiarach?
    Do wózka też się to przyda?
    Ja kupiłam jeden. Nie pamiętam czy w ogóle przy chlopakach miałam więc wzięłam jeden.. O wózku nie pomyślałam szczerze mówiąc. Nie głupie.. Na szczescie jest wyciągany materacyk więc wypiore raz dwa.

‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ