Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Ja jak zamawiałam w sklepie to wybieraliśmy kolor stelaża i tapicerki i pan w sklepie mówił że oni je robią dopiero wtedy na zamówienie bo raczej sklepy nie trzymają wózków na stanie bo nie miałyby miejsca na wszystkie modele.
Ale i tak było o 2 tyg szybciej niż zapowiadali.B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już w domku. Podobno straszyłam maska w szpitalu
w dupie to mam
Oczywiście ciężarne z obstawa, kichaja parskają tatusiowie kinole czerwone. Ale to ja straszyłam
U nas wszystko prawidlowo, nawet nie było potrzeby ktg więc po USG następna wizyta za 3 tygodnie.
A wiecie co jest najśmieszniejsze ich pomiary! W sobotę no powiedzmy w nocy na IP Leonka miała około 2160g a dzisiaj około 2500g hahaale dzisiaj pomiar robiła jakaś siksa stażystka chyba, albo jak oni tam nazywają tych starszych studentów. A jeszcze dwóch studentów się przyglądało i rozpatrywało mój przypadek bo jest ciekawy
w sensie to CRP, i moim zdaniem nic z tych studentów nie będzie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:45
Lolka30, DorotaAnna, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Kolejna ciekawostka o mojej cukrzycy.
Wczoraj zjadłam o 20:30 dwa naleśniki z nutellą, owocami i bitą śmietaną. Cukier po godzinie 121. Insulina i lulu. Wstałam o 2:30 głodna, cukier 93, zjadłam kromkę chleba z serem. Rano o 7 cukier 90.
I nie wiem jakie wnioski z tego wyciągnąćhaha
Nie czaje już tej cukrzycy
Idę coś zjeść...
słodkiego na pewnoPaula 90, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Daffi wrote:u mnie na podworku juz gotowe
mam nawet dolek wykopany. urodze, spale go na stosie, przetrwam polog i zaloze spirale.
Ciaza mnie umeczyla psychicznie znow na 10 lat mam dosc.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:u mnie na podworku juz gotowe
mam nawet dolek wykopany. urodze, spale go na stosie, przetrwam polog i zaloze spirale.
Ciaza mnie umeczyla psychicznie znow na 10 lat mam dosc.
Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.
Itd itd itd
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja juz nie moge, dzwonilam do ksiegowego i rozmawialam z baba ktora zajmuje sie moja sprawa. Nie czytala ani pisma z zusu ani nie wysylala drukow za styczen i luty, bo uwaza ze druk z3 wysyla sie tylko raz. I ze mam ja nie pouczac. Juz normalnie nie wiem co robic. Upewniam sie za kazde e zwolnienie musi pojsc druk z3?
-
Kasionek wrote:Mogę się podłączyć i spalić na Twoim chruście mój glukometr,pen od insuliny,zastrzyki heparyny i czopki
mysla.nieskalana wrote:Daffi..jak ktoś nie w temacie i przeczyta "urodze,spale go na stosie" to moze być śmieszniemysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Co do wózka to stawiamy na Cybexa i tu zonk bo edycje limitowane malo gdzie są dostępne od ręki a już na pewno nie u nas
w Hamburgu są w kilku ale wystawowe i nie będziemy jechać do HH a dwa to moze po prostu...zmienimy model bo mąż mi napisal TERAZ że nie jest przekonany do końca czy chce ten konkretny...
ręce mi opadły...bo cycki to już dawno temuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:53
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Dziewczyny, ja juz nie moge, dzwonilam do ksiegowego i rozmawialam z baba ktora zajmuje sie moja sprawa. Nie czytala ani pisma z zusu ani nie wysylala drukow za styczen i luty, bo uwaza ze druk z3 wysyla sie tylko raz. I ze mam ja nie pouczac. Juz normalnie nie wiem co robic. Upewniam sie za kazde e zwolnienie musi pojsc druk z3?
i teraz tak.. jak mialas papierowe nosilas do firmy i firma wysylala dale do zusu.. to bylo dla nich potwierdzeniem ze chory pzostaje nadalw zatrudnieniu i skorzystal ze zwolneinia.
w e-ZLA nie ma tego bo trafia to od razu do ksiegowosci i zusu z automatu. a nie kazdy korzysta z wystawionego zwolnienia i dlatego potrzeba im od pracodawcy potwierdzenia. w przypadku ciazy tylko raz wypelnia sie caly Z3 a pozniej tylko pierwsza i druga strone do kazdego zwolneinia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:53
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Co do wózka to stawiamy na Cybexa i tu zonk bo edycje limitowane malo gdzie są dostępne od ręki a już na pewno nie u nas
w Hamburgu są w kilku ale wystawowe i nie będziemy jechać do HH a dwa to moze po prostu...zmienimy model bo mąż mi napisal TERAZ że nie jest przekonany do końca czy chce ten konkretny...
ręce mi opadły...bo cycki to już dawno temu
Te okrągłe to się chyba "mydelniczki" zwą, ale nie ogarniam nomenklatury do końca. -
nick nieaktualnyJa już też w domku. Po zakupach i pampersy z rossmana odebrałam te gratisowe
Ja się tym Gbs em nie martwię, chyba to i tak najlepsze żeby mieć z tych wszystkich kił toxo rozyczek HIV itd. Dadzą antybiotyk najwyżej. Mi mały przez kanał rodny nie będzie przechodził.mysla.nieskalana, martusiawp, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Ja już też w domku. Po zakupach i pampersy z rossmana odebrałam te gratisowe
Ja się tym Gbs em nie martwię, chyba to i tak najlepsze żeby mieć z tych wszystkich kił toxo rozyczek HIV itd. Dadzą antybiotyk najwyżej. Mi mały przez kanał rodny nie będzie przechodził.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Ja już też w domku. Po zakupach i pampersy z rossmana odebrałam te gratisowe
Ja się tym Gbs em nie martwię, chyba to i tak najlepsze żeby mieć z tych wszystkich kił toxo rozyczek HIV itd. Dadzą antybiotyk najwyżej. Mi mały przez kanał rodny nie będzie przechodził. -
Mama36 wrote:Ja już też w domku. Po zakupach i pampersy z rossmana odebrałam te gratisowe
Ja się tym Gbs em nie martwię, chyba to i tak najlepsze żeby mieć z tych wszystkich kił toxo rozyczek HIV itd. Dadzą antybiotyk najwyżej. Mi mały przez kanał rodny nie będzie przechodził.
to fakt ten gbs to chyba najmniejsze zmartwienie posrod tych wszystkich chorob. nawet rodzace sn nie maja sie co martwic bo beda dostawac antybiotyk. -
nick nieaktualnyMama36 wrote:Ja już też w domku. Po zakupach i pampersy z rossmana odebrałam te gratisowe
Ja się tym Gbs em nie martwię, chyba to i tak najlepsze żeby mieć z tych wszystkich kił toxo rozyczek HIV itd. Dadzą antybiotyk najwyżej. Mi mały przez kanał rodny nie będzie przechodził.
A o co chodzi z tymi gratisowymi pampersamo bo ja nie w temacie ? -
nick nieaktualnyApropo wózków ja tak jak Paula ,"kwadratowe" wózki nie są w akurat w moim guście i też wolę te "okragle"
A Apropo prawdy o ciąży to ja od samego początku mam.dosc... najgorzej znoszę ta ciążę że wszystkich i już marzę żeby minęły te dwa miesiące żebym pozbyla się tego sloniowego cialamalutka_mycha lubi tę wiadomość