WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja jak zamawiałam w sklepie to wybieraliśmy kolor stelaża i tapicerki i pan w sklepie mówił że oni je robią dopiero wtedy na zamówienie bo raczej sklepy nie trzymają wózków na stanie bo nie miałyby miejsca na wszystkie modele.
    Ale i tak było o 2 tyg szybciej niż zapowiadali.
    No to też właśnie nam mówili, że to 6-8 roboczych ale zwykle już po 4-6 tygodniach kalendarzowych już jest. Taki dupochron sobie robią w razie W.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domku. Podobno straszyłam maska w szpitalu ;) w dupie to mam
    Oczywiście ciężarne z obstawa, kichaja parskają tatusiowie kinole czerwone. Ale to ja straszyłam :)

U nas wszystko prawidlowo, nawet nie było potrzeby ktg więc po USG następna wizyta za 3 tygodnie.
    A wiecie co jest najśmieszniejsze ich pomiary! W sobotę no powiedzmy w nocy na IP Leonka miała około 2160g a dzisiaj około 2500g haha :) ale dzisiaj pomiar robiła jakaś siksa stażystka chyba, albo jak oni tam nazywają tych starszych studentów. A jeszcze dwóch studentów się przyglądało i rozpatrywało mój przypadek bo jest ciekawy ;) w sensie to CRP, i moim zdaniem nic z tych studentów nie będzie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:45

Lolka30, DorotaAnna, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kolejna ciekawostka o mojej cukrzycy.
    Wczoraj zjadłam o 20:30 dwa naleśniki z nutellą, owocami i bitą śmietaną. Cukier po godzinie 121. Insulina i lulu. Wstałam o 2:30 głodna, cukier 93, zjadłam kromkę chleba z serem. Rano o 7 cukier 90.

I nie wiem jakie wnioski z tego wyciągnąć :-D haha

Nie czaje już tej cukrzycy
    I znowu od rana o nutelli, owocach i bitej śmietanie.
    Idę coś zjeść...
    słodkiego na pewno :)

Paula 90, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mnie na podworku juz gotowe :) mam nawet dolek wykopany. urodze, spale go na stosie, przetrwam polog i zaloze spirale.
    Ciaza mnie umeczyla psychicznie znow na 10 lat mam dosc.
    Mogę się podłączyć i spalić na Twoim chruście mój glukometr,pen od insuliny,zastrzyki heparyny i czopki :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Miałaś szczęście :)
    Tak bo ja kupowałam w sklepie internetowym, który bierze bezpośrednio od cybexa ale sam jest jakby hurtownia dla swoich stacjonarnych. Jakoś tak ;)

B_002 lubi tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też wizytuje o 14.30 :-P

Paula 90, Karmelllka90, Daffi, martusiawp, estrella, Fasolka77, KarmeLoVe, malutka_mycha lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mnie na podworku juz gotowe :) mam nawet dolek wykopany. urodze, spale go na stosie, przetrwam polog i zaloze spirale.
    Ciaza mnie umeczyla psychicznie znow na 10 lat mam dosc.

Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
    Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.

Itd itd itd ;-)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi..jak ktoś nie w temacie i przeczyta "urodze,spale go na stosie" to moze być śmiesznie :D

Paula 90, martusiawp, DorotaAnna, KarmeLoVe, malutka_mycha, Tunia76, espoir lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam będę po ciąży patrzyła jakie mam tę cukry :p haha
    Jutro mam diebetologa wieczorem, obstawiam jakieś dwie wizyty jeszcze u niego...dam radę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:48

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja juz nie moge, dzwonilam do ksiegowego i rozmawialam z baba ktora zajmuje sie moja sprawa. Nie czytala ani pisma z zusu ani nie wysylala drukow za styczen i luty, bo uwaza ze druk z3 wysyla sie tylko raz. I ze mam ja nie pouczac. Juz normalnie nie wiem co robic. Upewniam sie za kazde e zwolnienie musi pojsc druk z3?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Mogę się podłączyć i spalić na Twoim chruście mój glukometr,pen od insuliny,zastrzyki heparyny i czopki :)
    zapraszam. mozemy to zerobic komisyjnie jestem na TAK.
    mysla.nieskalana wrote:
    Daffi..jak ktoś nie w temacie i przeczyta "urodze,spale go na stosie" to moze być śmiesznie :D
    buahaha rzeczywiscie ale sie zlozylo;p oczywiscie spale glukometr ;p

mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to stawiamy na Cybexa i tu zonk bo edycje limitowane malo gdzie są dostępne od ręki a już na pewno nie u nas :) w Hamburgu są w kilku ale wystawowe i nie będziemy jechać do HH a dwa to moze po prostu...zmienimy model bo mąż mi napisal TERAZ że nie jest przekonany do końca czy chce ten konkretny...
    ręce mi opadły...bo cycki to już dawno temu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:53

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, ja juz nie moge, dzwonilam do ksiegowego i rozmawialam z baba ktora zajmuje sie moja sprawa. Nie czytala ani pisma z zusu ani nie wysylala drukow za styczen i luty, bo uwaza ze druk z3 wysyla sie tylko raz. I ze mam ja nie pouczac. Juz normalnie nie wiem co robic. Upewniam sie za kazde e zwolnienie musi pojsc druk z3?
    niestety tak. przy elektronicznych zwolnieniach jest tak poniewaz nie trafiaja w rece pracodawcy tylko do kadr ktore moga znajdowac sie w roznych miejscach i nie zawsze kierownik moze wiedziec ze jestes chora i wtedy tez nalezy ich poinformowac o swojej nieobecnosci. u nas tego wymagaja ale my to taki przypadek ze firma tu a ksiegowosc 90km stad.
    i teraz tak.. jak mialas papierowe nosilas do firmy i firma wysylala dale do zusu.. to bylo dla nich potwierdzeniem ze chory pzostaje nadalw zatrudnieniu i skorzystal ze zwolneinia.
    w e-ZLA nie ma tego bo trafia to od razu do ksiegowosci i zusu z automatu. a nie kazdy korzysta z wystawionego zwolnienia i dlatego potrzeba im od pracodawcy potwierdzenia. w przypadku ciazy tylko raz wypelnia sie caly Z3 a pozniej tylko pierwsza i druga strone do kazdego zwolneinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:53

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Co do wózka to stawiamy na Cybexa i tu zonk bo edycje limitowane malo gdzie są dostępne od ręki a już na pewno nie u nas :) w Hamburgu są w kilku ale wystawowe i nie będziemy jechać do HH a dwa to moze po prostu...zmienimy model bo mąż mi napisal TERAZ że nie jest przekonany do końca czy chce ten konkretny...
    ręce mi opadły...bo cycki to już dawno temu :)
    Z cybexem nie pomogę, mi kompletnie takie "kwadraciki" nie podchodzą. Ja jestem bardziej okrągłolubna :-D
    Te okrągłe to się chyba "mydelniczki" zwą, ale nie ogarniam nomenklatury do końca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też w domku. Po zakupach i pampersy z rossmana odebrałam te gratisowe :)
    Ja się tym Gbs em nie martwię, chyba to i tak najlepsze żeby mieć z tych wszystkich kił toxo rozyczek HIV itd. Dadzą antybiotyk najwyżej. Mi mały przez kanał rodny nie będzie przechodził.

mysla.nieskalana, martusiawp, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja się tym Gbs em nie martwię, chyba to i tak najlepsze żeby mieć z tych wszystkich kił toxo rozyczek HIV itd. Dadzą antybiotyk najwyżej. Mi mały przez kanał rodny nie będzie przechodził.
    No jak mam do wyboru GBS a HIV to też wybieram to pierwsze :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Przy CC podają ten antybiotyk też w razie gbs?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    juz mialas do odbioru?

to fakt ten gbs to chyba najmniejsze zmartwienie posrod tych wszystkich chorob. nawet rodzace sn nie maja sie co martwic bo beda dostawac antybiotyk.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

A o co chodzi z tymi gratisowymi pampersamo bo ja nie w temacie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wózków ja tak jak Paula ,"kwadratowe" wózki nie są w akurat w moim guście i też wolę te "okragle" :)

A Apropo prawdy o ciąży to ja od samego początku mam.dosc... najgorzej znoszę ta ciążę że wszystkich i już marzę żeby minęły te dwa miesiące żebym pozbyla się tego sloniowego ciala

malutka_mycha lubi tę wiadomość

‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ