Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy dodatnim gbs podawali co 4 h antybiotyk w trakcie porodu , dziecku po porodzie nie był potrzebny już , corka się nie zaraziła

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    To chyba tylko ja chodzę na ostatnia chwile ;) bo wizytę mam dziś wieczorem

Zależy też jakie masz badania bo jak podstawowe krew morfologia mocz to bez problemu rano można zrobić jak wieczorem się ma wizytę :)

Mistella lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ignas ma tak często czkawkę że już zaczyna mnie to drażnić ;-)
    Mam to samo..pare ,parenaście razy dziennie. Było to urocze chwile..ale po którymś razie zaczynam się wkurzać :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W enelmedzie nawet Wit D na którą się czeka niby 4 dni jest tego samego dnia. Dziś kolejka.. Nawet jak na mój enelmed to jest dziwne.. Ale małe dzieci czekały to przecież przepuscilam a potem faceta same wołały.. Więc dalej siedzę.
    Gorzej bo potem zakupy na glodniaka.. A wiecie jak to się kończy :p

• Mistella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawie blue na ta wizytę , podejrzewam ze teraz dostanę plik skierowań na kolejna już tych do porodu

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    W enelmedzie nawet Wit D na którą się czeka niby 4 dni jest tego samego dnia. Dziś kolejka.. Nawet jak na mój enelmed to jest dziwne.. Ale małe dzieci czekały to przecież przepuscilam a potem faceta same wołały.. Więc dalej siedzę.
    Gorzej bo potem zakupy na glodniaka.. A wiecie jak to się kończy :p
    Powiedz im,że wcale Ci się nie spieszy,do porodu masz jeszcze czas.. :D

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy przyjęciu do szpitala ,lekarz i tak zleca wszystkie badania na świeżo...w każdej ciąży tak miałam, wszystkie totalnie mi robili nawet hiv,hcv i grupe krwi mimo że miałam wyniki , też od szpitala chyba zależy :)

Mistella, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 16:00 mam USG tarczycy. Endokrynolog mnie wysłał na ostatniej wizycie,gdzie stwierdził Hashimoto. A wizyte u niego mam pod koniec marca-optymista :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym ostatnim usg lekarz nie dał mi wydruku z tymi plwszystkini pomiarami i siatkami centylowymi- pamietam ile dzidziuś waży ale chciałabym sobie to dokładnie na siatce sprawdzić macie jakieś ? Bo w google znalazłam dwie różne tabele i nie wiem która się sugerować

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką z wagą dziecka. Już ja kiedyś wstawiłam.Ale tam tylko jaka wagą w danym tygodniu na na 10 50 I 90c.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4223b2aafa3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 08:56

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie wczoraj rozczulił :) powiedział że to niesprawiedliwe że tylko ja trzymam Leosia i że on też już chętnie by go ponosił poprzytulał poczuł.... ciekawe czy taki chętny będzie jak mały będzie się darł :D

nick nieaktualny, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jakie jest postępowanie przy dodatnim ?

Karolinka tak jak pisze Mistella, w trakcie porodu podaje się matce antybiotyk aby zapobiec przeniesieniu paciorkowca na dziecko. U nas na szczęście córka też się nie zaraziła.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja mam taką z wagą dziecka. Już ja kiedyś wstawiłam.Ale tam tylko jaka wagą w danym tygodniu na na 10 50 I 90c.

A dałabyś radę wstawić jeszcze raz jeśli to nie problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 08:56

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mąż mnie wczoraj rozczulił :) powiedział że to niesprawiedliwe że tylko ja trzymam Leosia i że on też już chętnie by go ponosił poprzytulał poczuł.... ciekawe czy taki chętny będzie jak mały będzie się darł :D

Jeszcze trochę i się doczeka :)

Mnie za to rozczula moja córka, co chwile całuje mnie po brzuchu, przytula się i pyta kiedy dzidzia wreszcie się urodzi :) zobaczymy czy taka miła będzie dla dzidzi po porodzie...

B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się przy kaszce mannie :) mąż mi zrobił o 5 rano przed pracą :) na pierwsze nie zjem takiego ale teraz już weszło :) za godzinę sprawdzę jak cukier po tym :)

Wczoraj siedliśmy do zamówienia wózka i model, który chcemy jest dostępny UWAGA na 4 kwietnia...Fuck!!!Siedzę i szukam na innych stronach...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam w 34 tyg i pierwszym dniu.Brzuch rośnie coraz bardziej.Wczoraj pierwszy raz czułam ból pachwin w nocy. Naprawdę bolesne.Wczoraj ostro posypałam z jedzeniem i dzisiaj cukier na czczo94.Nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałku i wizyty.Ej A moja nie ma czkawek.Az mi przykro.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A dałabyś radę wstawić jeszcze raz jeśli to nie problem?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4223b2aafa3.jpg

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja insulinę około 22 biorę a mierze rano cukier jak wstanę. Zwykle między 6 a 8. Ale zazwyczaj w okolicach 7.

Ja rozumiem to tak, że na czczo nie powinno mi przekroczyć tych 90-95 bez względu na to jak bardzo na czczo jestem (ile godzin). W wyrównaniu cukrzycy przecież chodzi o to, żeby danych wartości nie przekraczać bez względu na okoliczności.
    U mnie jak widza ze wyskoczy 95, bo powyzej u nich nie mialam nigdy powyzej to mi zwiekszaja dawke. Dzis mialam 92, no to tez im sie nie podobalo ;) jak zapytalam o to kiedy mi zrobia przeplywy, to dobiero stwierdzili ze moze dzisiaj.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze ich konik to jest moja cukrzyca.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanych wizyt i dobrych wyników badań dzisiaj. Widzę że w poniedziałek dużo was się zebrało na te badania.
    Ja idę robić za tydzień :)
    Wy już niektóre wracacie do domu, a ja dopiero z łóżka będę wstawać. Tak mi się dziś dobrze leży że aż mi się nie chce. No ale trzeba coś zjeść.
    Wczoraj mi przyjechał mój wymarzony fotel i sofa, a dziś będą meble do sypialni. Cieszę się jak dziecko :) Wszystko już nabiera ostatecznego kształtu.
    Miłego dnia wszystkim życzę :) Znów piękna pogoda dzisiaj.

mysla.nieskalana, Franka2104, martusiawp, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ