Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Wy już kończycie Kochane zakupy dla maluszków a ja tak naprawdę dopiero zaczynam...
I będę Was zasypywać pytaniami
Ile podkładów na materacyk do łóżeczka kupiłyście? i w jakich rozmiarach?
Do wózka też się to przyda?
Ja żadnych podkładów nigdy nie kupowałam i nie kupuje w sensie takich jednorazowych, zawsze kupuje gruby podkład ceratkowy pod materac i zawsze zdaje egzamin 50x120 A na gemini kosztuje może 10 zl ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:53
-
Paula 90 wrote:Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.
Itd itd itd
Nic nie mów. Wczoraj właśnie mówiłam mężowi że ja już doskonale rozumiem te obrazki z 3 trymestru „wyciągnijcie to ze mnie”. Robi mi się coraz ciężej, coraz czesciej twardnienia skurcze kopniaki w pęcherz. Do tego te wszystkie problemy i ciagle zastanawianie się co ja mogę zjeść nawet chleba normalnego człowiek nie może po prostu isc i kupić! Tzn kupic może ale i tak nie zje... xd już zapowiedziałam że w następnej ciąży on będzie chodził bo ja mam dosyć👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.
Itd itd itd
ej co z Wami laski?
weźcie nie smęćcie... chodźmy potańczyćto Wam się humory poprawią
AniaKJ, mysla.nieskalana, Mama36, espoir lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Ale jak wiosna i lato przychodzi to już nie macie prawda? Dobrze ze rodzimy w takim fajnym okresie
Ostatbuo byłam w Krakowie na Metallice. Pięknie tam macieto mamy kilka dni krystaliczne niebo i powietrze
. No niestety w ciąży nie powinno się tego wdychać podobno te smogiem na starzenie łożyska wpływają więc jak syf to trzeba siedzieć w domu. I jak tu być aktywnym?
-
Misiabella wrote:Dziewczyny, ja juz nie moge, dzwonilam do ksiegowego i rozmawialam z baba ktora zajmuje sie moja sprawa. Nie czytala ani pisma z zusu ani nie wysylala drukow za styczen i luty, bo uwaza ze druk z3 wysyla sie tylko raz. I ze mam ja nie pouczac. Juz normalnie nie wiem co robic. Upewniam sie za kazde e zwolnienie musi pojsc druk z3?
Misiabela zgłoś to do PIP..Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:No niestety. W okolicach Kopernika było 660%
u mnie jest 404% słońce zachęca ale ja już siedzę w domu. Wieczorkiem skocze z mężem do Tesco :p
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:
daj spokoj z tym spojeniem ja bym sie poskladala zamiast tanczyc.. musieliby mnie zbierac z podlogi i laczyc w calosc.. bym sie rozeszla i rozpadla na kawalkiLolka30 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:80% ciężarnych ma gbs najczęściej w odbycie. Nie ma się czym stresować. Nie raz kobieta po prostu zaczyna rodzić i a jeszcze nie miała badań ano podanego antybiotyku, wtedy robią dziecku podają antybiotyk. Antybiotyk podaje się co 4 godziny mamie od zaczęcia porodu jesli ma pozytywny GBS. Ja na początku ciąży miałam pobierany w pochwy mam ujemny ale teraz będę miała pobierany i z pochwy i z odbytu. Ciekawe czy ten patyczek się tam wkłada ...fujka
hahaha nie lubisz analnego Karmellka?Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:mi tez lekarz mowil ze jestem przed najwiekszym wzrostem.. takze wole jednak o tym nie myslec.
i mam cos takiego ze mi jakas kosc przeskakuje tam na dole.. nie wiem czy to w biodrze.. ale jak z lezenia siadam czuje dlugo taki ucisk i bol i po chwili strzał i od razu siedzi sie lepiej.
Fasolka ja wczoraj na sloncu widzialam 30 stopni;p w cieniu 17.
pierwszy raz nie palilismy w piecu na noc i dzis juz jest 25 stopni w pokoju.
zawsze to jakas ulga.
nooooo zacna temp! 30st!!! u nas termometr w aucie pokazywał 14 ale i tak było cudownieludzie już zaczęli sie pokazywać w krótkim rękawku... dziś o 6 u nas -1 a teraz +2.. więc szału nie ma
Fasolka77
-
Mama36 wrote:Jezu dobijaciw mnie z tym wzrostem.. Chodź dobrze kojarzę że ze średnim miałam brzuch 120cm... Teraz mam 114.. Pewnie dobiije.
Karmelka mi Lekarz gbs robił i ja nic nie czułam. Mam wrażenie że muskał patuczkiem o ile można tak napisać o odbycie hahha
Fasolka Wrocławzawsze mamy najcieplej. LEZYMY w depresji. No i wyniki zawsze tego samego Dnia ;p
Lolka!! Czekamy na super wieści!!! :*
najcieplejszm miastem w PL jest Tarnów
ja też dziś będę miec wyniki.. ale jak Was nadrobię o chyba pójdę się zdrzemnąć jeszcze...Fasolka77
-
Mama36 wrote:Fasolka a nie żałuj sobie!!
Ja ze slonym karmelem mam problem.. Na początku ciazy.. Jadłam tonami a teraz patrzeć na słony karmel nie mogę. Nie ogarniam tego...
ja 5 miesięcy nie miałam lodów w ustach... 14.02 zjadłam jedną partię, dziś drugą i została trzeciaFasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka
Ja już stwierdziłam że ludzie to na głowę poupadali ja wiem że u nas ciepło jest bardzo mało miesięcy ale bez jaj żeby w lutym chodzić w krótkim rękawie bluzie czy jeździć na rolkach w rozpietej kurtce... A za chwilę Ci wszyscy ludzie kolejce do lekarza bo grypa szaleje...A co się dziwić jak ludzie tacy lekkomyslni A raczej bezmyślniFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Karmelka Kraków taki piękny a kurcze taki smog... O co chodzi z Waszym miastem?? Czemu tam takie przekroczenia
bo w centrum same piece węglowe, deweloperzy pobudowali blokowiska w kanałach wentylacyjnych, bo Kraków w niecce... ech Mama36.... szkoda gadaćFasolka77
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:Dafi koniecznie ! Kurczę skąd tak wysoki cukier ??