X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wy już kończycie Kochane zakupy dla maluszków a ja tak naprawdę dopiero zaczynam...
    I będę Was zasypywać pytaniami :)
    Ile podkładów na materacyk do łóżeczka kupiłyście? i w jakich rozmiarach?
    Do wózka też się to przyda?

Ja żadnych podkładów nigdy nie kupowałam i nie kupuje w sensie takich jednorazowych, zawsze kupuje gruby podkład ceratkowy pod materac i zawsze zdaje egzamin 50x120 A na gemini kosztuje może 10 zl ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:53

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
    Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.

Itd itd itd ;-)

Nic nie mów. Wczoraj właśnie mówiłam mężowi że ja już doskonale rozumiem te obrazki z 3 trymestru „wyciągnijcie to ze mnie”. Robi mi się coraz ciężej, coraz czesciej twardnienia skurcze kopniaki w pęcherz. Do tego te wszystkie problemy i ciagle zastanawianie się co ja mogę zjeść nawet chleba normalnego człowiek nie może po prostu isc i kupić! Tzn kupic może ale i tak nie zje... xd już zapowiedziałam że w następnej ciąży on będzie chodził bo ja mam dosyć

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
    Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.

Itd itd itd ;-)

ej co z Wami laski? zdziwko.gif

weźcie nie smęćcie... chodźmy potańczyć :) zabawa.gif to Wam się humory poprawią

AniaKJ, mysla.nieskalana, Mama36, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ale jak wiosna i lato przychodzi to już nie macie prawda? Dobrze ze rodzimy w takim fajnym okresie :)
    Ostatbuo byłam w Krakowie na Metallice. Pięknie tam macie :)
    Wiosna lato wczesna jesień powietrze jest czyste. No wiadomo spaliny jak w każdym dużym mieście. Jak pada deszcz też powietrze czystsze i jak wieje halny :):) to mamy kilka dni krystaliczne niebo i powietrze :). No niestety w ciąży nie powinno się tego wdychać podobno te smogiem na starzenie łożyska wpływają więc jak syf to trzeba siedzieć w domu. I jak tu być aktywnym?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, ja juz nie moge, dzwonilam do ksiegowego i rozmawialam z baba ktora zajmuje sie moja sprawa. Nie czytala ani pisma z zusu ani nie wysylala drukow za styczen i luty, bo uwaza ze druk z3 wysyla sie tylko raz. I ze mam ja nie pouczac. Juz normalnie nie wiem co robic. Upewniam sie za kazde e zwolnienie musi pojsc druk z3?

Misiabela zgłoś to do PIP..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No niestety. W okolicach Kopernika było 660% :/ u mnie jest 404% słońce zachęca ale ja już siedzę w domu. Wieczorkiem skocze z mężem do Tesco :p
    u mnie wczoraj tez ponad 400%.. po tych slonecznych dniach wieczorem jest jeszcze zimno ale ja nie palilam w piecu i dzis juz jak cieplo nikt nie zmarzl.. a ludzie zaraz palą jakby jakas sroga zima szla.. nie idzie oddychac codziennie od godz 18...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ej co z Wami laski? zdziwko.gif

weźcie nie smęćcie... chodźmy potańczyć :) zabawa.gif to Wam się humory poprawią
    taniec pingwiów?
    daj spokoj z tym spojeniem ja bym sie poskladala zamiast tanczyc.. musieliby mnie zbierac z podlogi i laczyc w calosc.. bym sie rozeszla i rozpadla na kawalki :P

Lolka30 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    80% ciężarnych ma gbs najczęściej w odbycie. Nie ma się czym stresować. Nie raz kobieta po prostu zaczyna rodzić i a jeszcze nie miała badań ano podanego antybiotyku, wtedy robią dziecku podają antybiotyk. Antybiotyk podaje się co 4 godziny mamie od zaczęcia porodu jesli ma pozytywny GBS. Ja na początku ciąży miałam pobierany w pochwy mam ujemny ale teraz będę miała pobierany i z pochwy i z odbytu. Ciekawe czy ten patyczek się tam wkłada ...fujka

hahaha nie lubisz analnego Karmellka? 0crazysex.gif

Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 nie wiem ;) haha

Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    mi tez lekarz mowil ze jestem przed najwiekszym wzrostem.. takze wole jednak o tym nie myslec.
    i mam cos takiego ze mi jakas kosc przeskakuje tam na dole.. nie wiem czy to w biodrze.. ale jak z lezenia siadam czuje dlugo taki ucisk i bol i po chwili strzał i od razu siedzi sie lepiej.

Fasolka ja wczoraj na sloncu widzialam 30 stopni;p w cieniu 17.
    pierwszy raz nie palilismy w piecu na noc i dzis juz jest 25 stopni w pokoju.
    zawsze to jakas ulga.

nooooo zacna temp! 30st!!! u nas termometr w aucie pokazywał 14 ale i tak było cudownie :) ludzie już zaczęli sie pokazywać w krótkim rękawku... dziś o 6 u nas -1 a teraz +2.. więc szału nie ma

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka chyba czuje się najlepiej z nas wszystkich :D

Ja już też mam dość, czuje się jak orka i wszystko mnie boli :P

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezu dobijaciw mnie z tym wzrostem.. Chodź dobrze kojarzę że ze średnim miałam brzuch 120cm... Teraz mam 114.. Pewnie dobiije.
    Karmelka mi Lekarz gbs robił i ja nic nie czułam. Mam wrażenie że muskał patuczkiem o ile można tak napisać o odbycie hahha
    Fasolka Wrocław :) zawsze mamy najcieplej. LEZYMY w depresji. No i wyniki zawsze tego samego Dnia ;p
    Lolka!! Czekamy na super wieści!!! :*

najcieplejszm miastem w PL jest Tarnów :)
    ja też dziś będę miec wyniki.. ale jak Was nadrobię o chyba pójdę się zdrzemnąć jeszcze...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka a nie żałuj sobie!!
    Ja ze slonym karmelem mam problem.. Na początku ciazy.. Jadłam tonami a teraz patrzeć na słony karmel nie mogę. Nie ogarniam tego...

ja 5 miesięcy nie miałam lodów w ustach... 14.02 zjadłam jedną partię, dziś drugą i została trzecia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze szukac diablo innego na juz. do swojego sie nie dostane szybciej ze wzgledu na nie pasujace dojazdy.
    cukier po sniadaniu 219.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    idziemy z M razem;p stal biedny w kolejce do rejestracji 40min i udalo sie nam dostac do lekarza tego najlepszego jutro wiec wejdziemy sobie razem bo mamy numerki jeden po drugim.

no i fajnie :) Mąż też przeziebiony.gif?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

Ja już stwierdziłam że ludzie to na głowę poupadali ja wiem że u nas ciepło jest bardzo mało miesięcy ale bez jaj żeby w lutym chodzić w krótkim rękawie bluzie czy jeździć na rolkach w rozpietej kurtce... A za chwilę Ci wszyscy ludzie kolejce do lekarza bo grypa szaleje...A co się dziwić jak ludzie tacy lekkomyslni A raczej bezmyślni o.O

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no i fajnie :) Mąż też przeziebiony.gif?
    tak ale on sie lepiej trzyma nie rozlozylo go tak konkretnie.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka Kraków taki piękny a kurcze taki smog... O co chodzi z Waszym miastem?? Czemu tam takie przekroczenia :/

bo w centrum same piece węglowe, deweloperzy pobudowali blokowiska w kanałach wentylacyjnych, bo Kraków w niecce... ech Mama36.... szkoda gadać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    musze szukac diablo innego na juz. do swojego sie nie dostane szybciej ze wzgledu na nie pasujace dojazdy.
    cukier po sniadaniu 219.

Dafi koniecznie ! Kurczę skąd tak wysoki cukier ?? O.o

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi koniecznie ! Kurczę skąd tak wysoki cukier ?? O.o
    nie wiem czuje sie dzis znacznie gorzej.. poczulam jałowo w buzi i zaraz picie bez konca. ide sobie zrobic wody z cytryna... ale ja juz nie wiem co robic jak sie dostac do kogos u mnie w miescie nie ma diabetologa.

b2ujp2.png

‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ