X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka dzieci potrafią być okropne.. Bardzo mi szkoda Twojego synka. Sama pamiętam jeszcze jak chodziłam do podstawówki i było to samo, wytykanie nowych.. Często takie dzieci wtedy znajdowały sobie kolegę/koleżankę, która też nikogo nie zna a inne dzieci z czasem zaakceptowały je i klasa była bardzo zgrana. Najlepiej wspominam ze wszystkich lat szkolnych podstawówkę właśnie. Może przez ten miesiąc sytuacja się zmieni, to dopiero 2 dni szkoły.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta dzięki za odpowiedz. Potrzebowałam innego spojrzenia na to wszystko. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Ale strasznie się martwię o syna

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka ja też byłam takim dzieckiem, w 4 klasie podstawówki. Przeprowadziliśmy się, nikogo nie znałam. A mam bardzo ciężki charakter, do nikogo nie podeszłam, nie lubię nawiązywać nowych znajomości. Na pewno nie jest łatwo, ani Tobie ani synkowi. Daj mu chwilkę a jeżeli ma Was to uspokoić to przepisz. Najważniejsze byście się dobrze czuli z tą decyzja, jaka by ona nie była. Ale rzadko jest tak, że nikogo do przyjaźni dziecko nie znajduje, zwłaszcza że on jest otwarty i chętny. Takie milczki maja dużo gorzej. Powodzenia :)

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka Nie dziwię się, serce się kraja.. A syn Twojej koleżanki zamiast wprowadzić kolegę do swojej grupy to się wypiął, gdyby on ich poznał to na pewno by od razu się zakolegowali i stworzyli paczkę.. Może spróbuj z koleżanką porozmawiać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 16:09

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Hej. Melduję się i ja po wczorajszej wizycie. Zarodek jest, wielkością odpowiada 8+4dni. Widać już zarys główki o zalążki rączek i nóżek. Serduszko bije. Wszystko rozwija się prawidłowo.

Także poprzednią pani doktor po prosty wykazała się mega niekompetencja i niepotrzebnie mnie nastraszyła, bo już wtedy musiało się wszystko prawidłowo rozwijać
    Cudowne dzisiaj wiadomości :)
    Martusiazabka oby i u mnie tak było...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    U nas na wizycie wszystko dobrze, wyniki badan dobre, serduszko bije a maluch rośnie. Oby tak dalej :) milego dnia dziewczyny ;)
    Bardzo sie cieszę☺ ja tez dzis widzialam moje maleństwo, będzie córcia

malutka_mycha, KasiaMamaPatryka lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też dzisiaj powiedziałam w pracy, super reakcja. Pogratulować pani dyrektor i od razu kazała iść na l4. Więc jutro ostatni dzień pracy, po południu lekarz i wolne.
    I bardzo dobrze, ja tez juz na wolnym

malutka_mycha lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Hej. Melduję się i ja po wczorajszej wizycie. Zarodek jest, wielkością odpowiada 8+4dni. Widać już zarys główki o zalążki rączek i nóżek. Serduszko bije. Wszystko rozwija się prawidłowo.

Także poprzednią pani doktor po prosty wykazała się mega niekompetencja i niepotrzebnie mnie nastraszyła, bo już wtedy musiało się wszystko prawidłowo rozwijać
    Oby wiecej takich dobrych wiadomości☺

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Melduję sie po wizycie:)
    Jest moj mały cudowny kropeczek mierzy 11mm! i widzialam pieknie bijace serduszko. co za widok:)
    zycze kazdemu tego doswiadczyc. Ciaza zywa prawidlowa wszystko w jak najlepszym porzadku.
    lekarz super.. tak sie balam tej wizyty i jego docinek a tymczasem byl mega profesjonalny i wykazal sie wzgledem mnie wysoką kulturą osobistą. Ale może hajs tak na niego dziala nie wiem... mam watpliwosci na kogo sie zdecydowac.. tego mojego poprzedniego czy tego nowego ktory jest ordynatorem u nas na oddziale. Termin porodu przeskoczyl mi na 22 kwietnia. Wg OM mam 7+3 wg USG 7+2.
    zalaczam zdj mojego kropeczka.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b2faaf4c4cf.jpg
    Cudownie☺☺

Daffi lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka czekamy na wieści!☺

202312226851.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:

Skąd wiesz na tak wczesnym etapie, że będzie córcia? Przeczucie ? :D

Mała8 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    Ja przez plemienia pojechałam do szpitala bo spanikowalam, że znowu coś jest nie tak. W pierwszej ciąży żadnych bóli, plamien a dzieciątko nie dało rady... Teraz jak zobaczyłam po powrocie z pracy od razu na IP. Zostawili mnie na 3 dni, dali luteine, kazali leżeć. I tak od 22 sierpnia jestem na zwolnieniu. W poprzedni czwartek byłam u swojej gin no i powiedziała że takie plemienia mogą być do 16 tygodnia, trochę mnie uspokoila bo żadnego krwiaka nie było widać.. Natomiast od wczoraj znowu się coś pojawiło, staram się nie panikowac i czekam na jutrzejszą wizyte, bo leżeć to leżę prawie od 2 tygodni, luteine biorę... Chyba Więcej zrobić nie mogę.

A twoja ginka mówiła co powinno niepokoic przy takich plamieniach i czy każdorazowo wymagają konsultacji z lekarzem? Ja pisałam do swojej ale na razie nie odp... Chyba zaczekam do tego piątku, co na być to będzie...

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:

Tak wcześnie znacie płeć? :O wow

Mała8 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My badalismy genetycznie zarodek przed transferem i lekarz już dZiś mógł nam zdradzić płeć. Embriolog ma takie informacje w karcie☺

siamyrka, valetta94, DorotaAnna, DoCelu 3, B_002, KasiaMamaPatryka, teverde lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, no to pięknie, że wszystko wiecie już tak wcześnie :) ja się zastanawiam, czy na prenatalnych już coś mi lekarz zasugeruje hehe

Mała8 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A twoja ginka mówiła co powinno niepokoic przy takich plamieniach i czy każdorazowo wymagają konsultacji z lekarzem? Ja pisałam do swojej ale na razie nie odp... Chyba zaczekam do tego piątku, co na być to będzie...

Moja ginka i w szpitalu powiedzieli mi że plamienie może być spowodowane pęknięciem naczynka, jakiego naczynka to nie mam pojęcia. Żywo czerwona krew może być objawem opróżniania się krwiaka, tylko że podobno krwiaka nie mam.
    Moja teściowa powiedziała mi że w każdej z trzech ciąż plamila do 4 miesiąca i nie było stwierdzone dlaczego.
    Może po prostu tak musi być. Tak sobie tłumaczę i staram się nie denerwować, bo z tego wszystkiego boli mnie już brzuch i nie wiem czy to kwestia wzdęć czy jest tam coś nie tak..

74di20mmhhjfjws7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was prowadzi ciąże w Luxmedzie?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    My badalismy genetycznie zarodek przed transferem i lekarz już dZiś mógł nam zdradzić płeć. Embriolog ma takie informacje w karcie☺

Suuper gratuluje córeczki! Macie już imię ? :) Ja się dowiem jaka płeć za równe 2 tyg, bo wtedy dostanę wynik badań genetycznych. Emocje są :D

DorotaAnna, siamyrka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    syn trafił do pierwszej klasy od poniedziałku, wszyscy się znają z przedszkola. A on chodził do innego, na innym osiedlu w tym samym mieście.
    a teraz biedny żali się bo mimo że chce z kimś się bawić, rozmawiać, nikt nie chce go poznać. Wystarcza im że siebie znają.
    Jest mi strasznie żal, specjalnie zapisałam z synem koleżanki żeby miał łatwiej. A jej syn w ogóle nie chce się do niego odzywać, nawet gdy mój podchodzi, podpytuje, proponuje.
    Dam mu czas do końca miesiąca, jeśli nic się nie zmieni - zmienię mu szkołę na taką, w której są jego koledzy z przedszkola. Żeby nie czuł się jak piąte koło u wozu.
    Tym bardziej że on się stara, próbuje zagadywać, a dzieci go zbywają, udają że go nie ma. Rozmawiałam z koleżanką, i ona uważa że przesadzam. Ale to nie jej syn nikogo nie zna, i nie mój syn udaje że nie zna kolegi, którego zna od małego.

przepraszam że tak narzekam i marudzę. Jest mi przykro, i chce mi się płakać.
    Czuję wielką bezsilność :(

Powiem Ci z perspektywy rodzica, który zmieniał dziecku szkołę-córka 1,5 roku chodziła do szkoły, którą widzę z okna, przez niekompetencję nauczycieli i ignorancję dyrektorki zabrałam ją do szkoły na innym osiedlu, w styczniu. Pierwszt tydzień taki był-włączanie do zajęć przez nauczycielkę, ale z dziećmi średnio bo niektórzy znali się już od dawna. Rozmawiałam z nauczycielką, a po 2 -3 tygodniach wszystko było normalne. Moja córka to typowa kierowniczka, dusza towarzystwa a mimo wszystko miała problem. Powiem Ci też, ze jako nauczyciel i matka po takiej sytuacji mam zdanie,że nie powinno się ingerować w dziecięcy świat. Nie możemy na siłę oczekiwać od innych, że polubią nasze dzieci. Dzisiaj nie miał kolegi za 2 dni będzie go miał a za tydzień znowu spędzi dzień sam. Tak to wygląda. Trzeba trzymać rękę na pulsie, ale nie wypytywać nachalnie dziecka tylko trochę okrężną drogą by nie czuło, że ten temat jest ważny. Zmieniają się zasady funkcjonowania, to już nie jest przedszkole-kolejna zmiana mogłaby wprowadzić mętlik. W klasie mojej córki jest zasada- dzieci, które chodziły razem do zerówki siedzą z nowymi by sie mieszali, socjalizowali. Wczoraj dzieci były przerażone, niektóre płakały(nowi)a dziś kazdy miał parę z kolegą z lawki i szedł chętnie bo ktoś na niego czekał.

Powodzenia dla syna!

valetta94 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was prowadzi ciąże w Luxmedzie?
    Tak, ja chodzę do Luxmedu :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ