X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Miałam wewnętrzne i lekarz powiedział, że do 12 tygodnia takie będzie robić.
    A teraz pewnie głupie pytanie - prenatalne są przez brzuch? :)
    Ja te w 12tc w poprzednich ciążach miałam dopochwowo. Lekarze mówili, że lepiej widać.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w pierwszej ciąży przez brzuch, ale w sumie byłam bardzo szczupła. Brzuch pojawił się dopiero koło 18 tc. Teraz nie wiem jak będzie ale wolałabym przez brzuch, chciałam zabrać syna i mojego. Nic zobaczę jak to będzie. Gin już na wizycie 27.09 chciał zrobić usg przez brzuch, ale w tej ciąży nie jestem taka szczupła jak w poprzedniej.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Dziś dzień wizyty u mnie, stres jest ogromny, ale co ma być to będzie, nie mam na to wpływu. Nie mogę spać od 5:00 przez to wszystko. Tydzień temu aż tak się nie stresowałam, ale wtedy nie wiedziałam o krwiaku i o tym, że mam torbiel. Trzymajcie kciuki proszę! Miłego i spokojnego dnia Wam życzę!

Wojna, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia będę trzymać kciuki!
    Ja zaraz do pracy jadę. I byle do 15:00

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia powodzenia!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia powodzenia. Czekamy na wieści.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia powodzenia. 3mam kciuki:)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

I tak i tak. Ja miałam w poprzedniej ciąży przez brzuch a moja przyjaciółka tydzień temu miała wewnętrzne, bo lekarz powiedział, że lepiej widać wtedy

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Witam z rana. Dziś dzień wizyty u mnie, stres jest ogromny, ale co ma być to będzie, nie mam na to wpływu. Nie mogę spać od 5:00 przez to wszystko. Tydzień temu aż tak się nie stresowałam, ale wtedy nie wiedziałam o krwiaku i o tym, że mam torbiel. Trzymajcie kciuki proszę! Miłego i spokojnego dnia Wam życzę!

Powodzenia :*
    Będzie wszystko dobrze :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko chyba zależy od postury. Te szczuplejsze osoby mogą mieć szybciej usg przez brzuch. A jak ktoś ma trochę cialka to raczej robią te vaginalne, bo są dokładniejsze

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A różnie .To zależy od budowy i gdzie osadził się maluch.Mi przyłożyli sondę do brzucha i Pani powiedziala tak nic nie zobaczę i zrobiła waginalne.Kolezanki miały pół na pół ,albo tak jak ja albo tylko przez brzuch.Takze depilacja wskazana ;)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy nie za wcześnie mnie na to usg zapisali, ale nie proponowali innego terminu tym bardziej że to za darmo w gyn centrum.
    jak będę na usg to będzie 11t6d. myślicie że wszystko będzie dobrze widać?
    w poprzedniej ciąży byłam tydzień później.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoretycznie od 11+0 do 13+6 jest ok. Ja mam w 12+0.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie teoretycznie. ehh no nic liczę że będzie wszystko fajnie widać. Że kropek podrośnie.
    Z synem jak byłam na prenatalnych to miał już ponad 7 cm ale to było też na pewno z tydzień później.

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Ja miałam w pierwszej ciąży przez brzuch, ale w sumie byłam bardzo szczupła. Brzuch pojawił się dopiero koło 18 tc. Teraz nie wiem jak będzie ale wolałabym przez brzuch, chciałam zabrać syna i mojego. Nic zobaczę jak to będzie. Gin już na wizycie 27.09 chciał zrobić usg przez brzuch, ale w tej ciąży nie jestem taka szczupła jak w poprzedniej.
    Mój Mąż był ze mną.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy mi żeby syn był z nami. Jak się nie będzie dało, no to trudno.
    chciałabym żeby dowiedział się, że będzie starszym bratem.

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam do lekarza po tygodniu od ostatniej kontroli....nie byl zachwycony moja wizyta, ale wymówiłam sie na te plamienia i swedzenie.....zrobil usg.....serduszko bije :) mowil ze to 7 tyg.

swedzeniem wogole sie nie zajal, Lakovaginal mam brac jak mi pomaga(ten biore raz w tygodniu nawet bez jego rady)
    na plamienia wzruszył ramionami i powiedział ze z moim wywiadem (4 poronienia) to moze oznaczac cos zlego ale wcale nie musi
    Pobral krew na badania ktore maja okreslic ryzyko poronienia....w poniedzialek wyniki.....

Mam jedno pytanie...na obrazie usg widzialam taka wieksza kropke w ktorej byl dzidzius z serduszkiem a obok tego byla taka mała kropka......nie zapytałm sie co to i dlaczego tam jest....ale pierwszy raz w moich ciazach cos takiego widzialam.....na usg tydzien temu byla tylko jedna kropka.....spotkałyscie sie z takim obrazem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w ciąży z synem po krwawieniu też była ciemna plama, podobno to była krew.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam skierowanie na cito do endokrynologa, jakiś tydzień temu dzwoniłam pytać czy mnie przyjmą, powiedzieli że tak, żeby przyjechać ze skierowaniem, zapiszą i lekarz w ciągu tygodnia przyjmie. Mój M. w tym tygodniu był żeby mnie zapisać to go babka odesłała, bo nie ma pieczątki przy „cito” a i tak mogą mnie zapisać na przyszły rok ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli jesteś w ciąży muszą cię przyjąć w ciągu 7 dni

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ