X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    nie wiem czy nie za wcześnie mnie na to usg zapisali, ale nie proponowali innego terminu tym bardziej że to za darmo w gyn centrum.
    jak będę na usg to będzie 11t6d. myślicie że wszystko będzie dobrze widać?
    w poprzedniej ciąży byłam tydzień później.
    Kasiu, ja mam mieć prenatalne jak będę mieć 11t4d...więc chyba widać, nie umawialiby za szybko. Gin obliczał, czy będzie skończone 11 tygodni i tak mnie umówił.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ta kropka obok zarodka to najpewniej ciałko żółte którym odżywia się zarodek do czasu wytworzenia łożyska. Potem ono zanika.
    U mnie w 7+1 było wyraźnie widać zarówno zarodek jak i ciałko żółte obok.
    Nie stresuj się.

Co do lekarza to ja bym się zastanowiła nad zmianą. Z tego co piszesz twój nie jest ani zbyt miły ani dokładny skoro nawet nie sprawdził przyczyny swędzenia.
    U mnie została wykryta infekcja zupełnie bez objawów i od razu dostałam lek na receptę, bo infekcji w ciąży nie powinno się lekceważyć.

Ale najważniejszy jest spokój :) Nie wolno panikować :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A różnie .To zależy od budowy i gdzie osadził się maluch.Mi przyłożyli sondę do brzucha i Pani powiedziala tak nic nie zobaczę i zrobiła waginalne.Kolezanki miały pół na pół ,albo tak jak ja albo tylko przez brzuch.Takze depilacja wskazana ;)
    Ja jestem strasznie wychudzona, bo dużo stresów miałam ostatnio - poważna choroba w rodzinie, więc może zrobią przez brzuch. Ale na wszelki wypadek wydepiluję się tu i ówdzie ;) Dzięki!

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 uprzedzila mnie z odpowiedzią o ciałko żółtym :)
    Ja sie zastanawiam, czy jest możliwe żeby mały zarodek schował się za nim ;) wiecie, próbuje się chwytac wszystkich możliwych tłumaczeń dlaczego u mnie nie było to widać ;)
    Ja do śniadania kupiłam sobie dzisiaj pepsi. Podobno pomaga na mdłości więc próbuje. Narazie jest ok. Ale wczoraj od południa aż do pójścia spać to byłam jak wycieraczka. Leżałam plackiem i wegetowalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna ja sie nie depiluje tylko przy wejściu do pochwy przycinam moja ginekolog tak mi zaleciła. Dodatkowo w domu chodzę cały czas bez bielizny śpię bez bielizny ( nie chodzi o to zeby chodzić z gola pupa) to bardzo pomaga, mino brania luteiny mam na prawde bardzo mało wydzieliny a włoski chronią kanał rodny przed infekcjami. Nawet czytałam ostatnio artykuł ze do porodu nie zaleca sie golenia krocza tylko przycięcia na krótka pomaga to w gojeniu sie rany

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    B_002 uprzedzila mnie z odpowiedzią o ciałko żółtym :)
    Ja sie zastanawiam, czy jest możliwe żeby mały zarodek schował się za nim ;) wiecie, próbuje się chwytac wszystkich możliwych tłumaczeń dlaczego u mnie nie było to widać ;)
    Ja do śniadania kupiłam sobie dzisiaj pepsi. Podobno pomaga na mdłości więc próbuje. Narazie jest ok. Ale wczoraj od południa aż do pójścia spać to byłam jak wycieraczka. Leżałam plackiem i wegetowalam.
    Ok uwierz ze moze tak być! Jak mnie wystraszył lekarz na początku jak poszłam i na monitorze duży pęcherzyk i czarno w środku nic zero kropki nic i on mowi ze wyglada na pusty po czym robił zdjęcie pęcherzyka i pomiar i mu soe kamera jakoś tak przekrzywiła a tam zarodek i mowi o jest wszytsko w porzadku wyglada na to ze ma serduszko tylko kamerę pod katem trzeba było ustawić . Na prawde dużo bardzo dużo zależy od umiejętności lekarza. Dlaczego nie chcesz iść do innego lekarza?

• Aasha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, z tego, co piszesz, to jakiś dziwny ten Twój lekarz. Ja w poprzedniej ciąży jak moja gin widziała, że wydzielina niebardzo to przepisywała mi Macmiror na receptę, jak miałam swędzenie i dolegliwości bardziej grzybicze - clotrimazolum. Nigdy nie lekceważyła. Lactovaginal to tylko probiotyk, on może zapobiegać ale to nie lek. Poza tym co to niby za badania krwi, które miałyby określić prawdopodobieństwo poronienia? Pierwsze słyszę...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 5 godzin do końca pracy.
    dziś o tyle dobrze że tak mocno brzuch nie boli jak wczoraj. Ale w sumie jeszcze troche posiedzę w niewygodnej pozycji. W tej firmie zaświadczenie o ciąży w niczym nie pomaga.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyna ja sie nie depiluje tylko przy wejściu do pochwy przycinam moja ginekolog tak mi zaleciła. Dodatkowo w domu chodzę cały czas bez bielizny śpię bez bielizny ( nie chodzi o to zeby chodzić z gola pupa) to bardzo pomaga, mino brania luteiny mam na prawde bardzo mało wydzieliny a włoski chronią kanał rodny przed infekcjami. Nawet czytałam ostatnio artykuł ze do porodu nie zaleca sie golenia krocza tylko przycięcia na krótka pomaga to w gojeniu sie rany
    Piszesz samą prawdę.Ale ja jokos nie wydepilowana u lekarza czuje się nie swojo.O ile spanie bez majtek super pomaga to do przycinania nie mogę się przyzwyczaić w.Chociaż wiem ze golenie jest głównym powodem infekcji.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka też o tym czytałam i do porodu pewnie tak zrobię, swoją droga w depilacji pewnie i tak będzie mi w końcu przeszkadzał brzuch :D ale na razie depiluje no po prostu tak lubię. „Wietrzenie@ dobra sprawa tez się naczytałam, że bardzo korzystne zwłaszcza jak ktoś ma infekcje nawracające. Tez staram się urządzać sobie takie wietrzenie :) ale śpię w gatkach bo pies śpi z nami w łóżku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 10:12

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Stresant, z tego, co piszesz, to jakiś dziwny ten Twój lekarz. Ja w poprzedniej ciąży jak moja gin widziała, że wydzielina niebardzo to przepisywała mi Macmiror na receptę, jak miałam swędzenie i dolegliwości bardziej grzybicze - clotrimazolum. Nigdy nie lekceważyła. Lactovaginal to tylko probiotyk, on może zapobiegać ale to nie lek. Poza tym co to niby za badania krwi, które miałyby określić prawdopodobieństwo poronienia? Pierwsze słyszę...

Mieszkam za granica dlatego moze w PL tych badan nie robia jest to badania T limfocytow....

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oczywiście. Po coś nam je natura dała. Ale człowiek musi po swojemu. Ja nigdy się na zero nie goliłam, zresztą często ginekolodzy opieprzają. Ja zawsze bikini golę i też podcinam.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym oswojeniem sie to prawda, ale dla ginekologa to taka codzienność ze na prawde nie robi mu to różnicy. Ja usg 1 trym. Bede miala w 11+6

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ok uwierz ze moze tak być! Jak mnie wystraszył lekarz na początku jak poszłam i na monitorze duży pęcherzyk i czarno w środku nic zero kropki nic i on mowi ze wyglada na pusty po czym robił zdjęcie pęcherzyka i pomiar i mu soe kamera jakoś tak przekrzywiła a tam zarodek i mowi o jest wszytsko w porzadku wyglada na to ze ma serduszko tylko kamerę pod katem trzeba było ustawić . Na prawde dużo bardzo dużo zależy od umiejętności lekarza. Dlaczego nie chcesz iść do innego lekarza?
    Idę kochana do innego lekarza. Do mojego. 12 września. Ta teraz to była taka z przypadku. Trzymała każdą pacjentek ok pół godziny. Przez to miałam wizytę na 11.20 a weszłam do gabinetu ok 14.30. Myślałam że jest taka dokładna, a teraz się zastanawiam czy może ona tak wolno bada bo nie bardzo umie. Sama nie wiem. Niby ja chwalą ale mojego zaufania nie wzbudziła. Zamiast powiedzieć mi czy pecherzyk wygląda prawidłowo i na który tydzień to ona tylko ze widzi pecherzyk i widzi ciałko żółte, nie widzi zarodka. To jest do obserwacji -i tyle mi powiedziała.
    Już w środę pójdę do mojej gin i do niej mam zaufanie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 10:54

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do golenia tam, to ja gole od pierwszego porodu. Wtedy jak się sama nie ogolilas, to golili w szpitalu. Może teraz się to zmieniło, choć wiem, ze do porodu lepiej podgolic, bo w razie szycia jest zaś problem z tymi wloskami :)
    Teraz już się przyzwyczaiłam i jak nie ogole to mnie tam swedzi i przeszkadza. Ale ja nie miewam infekcji na szczęście. Miałam może dwa razy w życiu :)

Natalia-tosia, Adonis_26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja golę od zawsze i od zawsze w stringach chodzę. Nigdy nie miałam infekcji jeszcze. Po domu na golasa ;)

u nas cukier się wyrównał z dietą, jestem bardzo zadowolona :)

KasiaMamaPatryka, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hej Dziewczyny, ja golę od zawsze i od zawsze w stringach chodzę. Nigdy nie miałam infekcji jeszcze. Po domu na golasa ;)

u nas cukier się wyrównał z dietą, jestem bardzo zadowolona :)
    No widzisz jak szybko sie uporałaś? A tak się martwiłaś :)

• india Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant przepraszam, ale okropny jest Twoj lekarz. Ja sobie nie wyobrażam takiej "opieki".
    Ja mam prenatalne 12+4.
    Do tej pory usg mialam dopochwowe, ciekawe jak bedzie jutro. Jestem szczupła i póki co brzuch mi nie wystaje

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    A co do golenia tam, to ja gole od pierwszego porodu. Wtedy jak się sama nie ogolilas, to golili w szpitalu. Może teraz się to zmieniło, choć wiem, ze do porodu lepiej podgolic, bo w razie szycia jest zaś problem z tymi wloskami :)
    Teraz już się przyzwyczaiłam i jak nie ogole to mnie tam swedzi i przeszkadza. Ale ja nie miewam infekcji na szczęście. Miałam może dwa razy w życiu :)
    nie golą w szpitalu.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 - jak będziesz miała chwilkę to dopisz na pierwszej stronie moją wizytę na 12 września :) to najważniejsza wizyta w moim życiu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 14:05

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ