X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili90 wpisz mnie na termin porodu 5.04.2019 :)

• kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem się golilam tuż przed wyjściem z domu do szpitala. Cieszyłam się bo pielęgniarka chciała mnie golić i się ucieszyła ze nie musi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie zgodze na golenie. Dzięki zarostowi szybciej sie rana goi po nacięciu czy pęknięciu. W sumie to mój pierwszy poród to powiem wam ze ja sie nie boje nie myśle o tym jeszcze. Ostatnio mam raczej mysli typu jak to możliwe ze jestem w ciazy a tego nie czuje. Ok mam gorsze samopoczucie zemdli mnie itp ale wiecie to jak na kacu czy kiedyś tam zawsze cos podobnego sie przytrafiło ale ja myślałam ze wiecie ze to sie czuje jakoś zupełnie inaczej a tu nic

kamylalyt, KasiaMamaPatryka, Paula 90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka zaczniesz się czuć inaczej jak ci maluszek zacznie nogi pod żebra wciskać :D

kamylalyt lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem ogoliłam się tego samego dnia. Rana zagoiła się idealnie, zszyta też została bardzo dobrze. Polecam octanisept po nacięciu, przynosi ulgę i dzięki niemu rana się szybciej goi :-)
    PS.: siedzę pod gabinetem, przede mną kilka Pań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:27

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie, 15 mm, wg tego usg równe 8 tyg a nie 8+2. Kwestia innego lekarza, umiejętności, sprzętu? Czy za słabo się rozwija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:48

Natalia-tosia, DorotaAnna, siamyrka, estrella, teverde lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Byłam na wizycie, 15 mm, wg tego usg równe 8 tyg a nie 8+2. Kwestia innego lekarza, umiejętności, sprzętu? Czy za słabo się rozwija?
    Pewnie inaczej wymierzył.To są takie milimetry ,że mogą się mylić.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Ja też mam ciążę wg usg młodszą o 2 dni. Owu była później, albo błąd pomiaru, nie martw się. Ważne, żeby serduszko biło skoro dzidziuś ma już 15 mm :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochane e-ciocie, mam już 27 mm i macham rączkami i nóżkami tak, że sam lekarz się śmiał :)

Wszystko super, jestem przeszczęśliwa :) Czyli brak objawów to nie jest zły objaw - miałyście rację!
    Mój lekarz ma dobry sprzęt i było nawet widać jak krew płynie przez pępowinę...niesamowity widok. Żałuję, że nie wzięłam męża na badania, ale jakoś tak mam opory...wezmę go na prenatalne :)

Pytałam lekarza kiedy minie najbardziej niebezpieczny okres, bo jeszcze nie powiedziałam rodzinie. Odpowiedział, że już za nami, ale po 12-tym tygodniu ryzyko poronienia spada do minimum, więc jak chcę to mogę poczekać do prenatalnych. Mam 20.09. Myślicie, że jest szansa zobaczyć płeć?

Aha, i kazał mi nie czytać internetu ;)
    Wiewiórcza u mnie w pierwszej ciąży na prenatalnych lekarz teoretycznie nie mógł określić płci dziecka, ale powiedział, że nie widzi nic więc nie może określić po czym dodał, że jak nie widzi to na 70-80% szans że dziewczynka, bo jak chłopak to już w tym tygodniu widać. No i potem w 17 tygodniu już zostało to oficjalnie potwierdzone :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, już wcześniej biło, przy 6 mm. Tylko właśnie jedno usg wskazuję na 8+2 a drugie na 8

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Martita, w takim razie może już niedługo wszystkie poznamy płeć dzieciątek, a przynajmniej te z nas, które chcą :) Ja chcę :)

Malutka Mycha, nie martw się. Rozbieżność o 2 dni to jest nic. W zależności gdzie lekarz postawi kursor, czy nieco powyżej zarodka, czy poniżej (a różnicy nie widać gołym okiem), wychodzą właśnie takie milimetry.
    Kiedy masz następną wizytę? Powinna Cię uspokoić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 17:40

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha mi lekarz powiedział ze takie rozbieżności sie zdążają bo to zależy od tego jak lekarz zmierzy

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja przed porodem ogoliłam się tego samego dnia. Rana zagoiła się idealnie, zszyta też została bardzo dobrze. Polecam octanisept po nacięciu, przynosi ulgę i dzięki niemu rana się szybciej goi :-)
    PS.: siedzę pod gabinetem, przede mną kilka Pań.
    Niestety octenisept ma syfiasty skład. Ja niczym nie psikałam, myłam tylko wodą, dużo wietrzyłam i szybciutko się zagoiło. I w jednej i drugiej ciąży.

A któraś jeszcze nie chce znać płci? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 18:07

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    A któraś jeszcze nie chce znać płci? :P
    Ja nie chcę znać :D i myślałam, że tylko ja :D

A octaniseptu używałam i do ran swoich i do pępka małego też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 18:43

Wysłany: 6 września 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Niestety octenisept ma syfiasty skład. Ja niczym nie psikałam, myłam tylko wodą, dużo wietrzyłam i szybciutko się zagoiło. I w jednej i drugiej ciąży.

Jak to syfiasty? To w szpitalach syfem przemywają nam rany?

My po wizycie, dzidziak się rozwija serducho bije, ale niestety dalej jest zagrożenie, dostałam L4 na miesiąc... jutro muszę powiedzieć w pracy, tak się boję :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a dlaczego Octanisept ma syfiasty sklad?

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Monia* wrote:

Jak to syfiasty? To w szpitalach syfem przemywają nam rany?

My po wizycie, dzidziak się rozwija serducho bije, ale niestety dalej jest zagrożenie, dostałam L4 na miesiąc... jutro muszę powiedzieć w pracy, tak się boję :(
    Tormentiol też dzieciom polecają ;)

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma1985 wrote:
    Monia a dlaczego Octanisept ma syfiasty sklad?
    Chodzi o fenoksyetanol.

gannyx8dgwh2yzmc.png

Wysłany: 6 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pantabletka.pl/octenisept-fenoksyetanol/ Ja jednak wolę go zastosować i uniknąć powikłań, jeśli rana nie będzie odpowiednio odkażona. Nie uważam go za syf, tylko za lek, każdy lek ma swoje skutki uboczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 19:19

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ