Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa sie nie zgodze na golenie. Dzięki zarostowi szybciej sie rana goi po nacięciu czy pęknięciu. W sumie to mój pierwszy poród to powiem wam ze ja sie nie boje nie myśle o tym jeszcze. Ostatnio mam raczej mysli typu jak to możliwe ze jestem w ciazy a tego nie czuje. Ok mam gorsze samopoczucie zemdli mnie itp ale wiecie to jak na kacu czy kiedyś tam zawsze cos podobnego sie przytrafiło ale ja myślałam ze wiecie ze to sie czuje jakoś zupełnie inaczej a tu nic
kamylalyt, KasiaMamaPatryka, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja przed porodem ogoliłam się tego samego dnia. Rana zagoiła się idealnie, zszyta też została bardzo dobrze. Polecam octanisept po nacięciu, przynosi ulgę i dzięki niemu rana się szybciej goi
PS.: siedzę pod gabinetem, przede mną kilka Pań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:27
-
Byłam na wizycie, 15 mm, wg tego usg równe 8 tyg a nie 8+2. Kwestia innego lekarza, umiejętności, sprzętu? Czy za słabo się rozwija?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:48
Natalia-tosia, DorotaAnna, siamyrka, estrella, teverde lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Byłam na wizycie, 15 mm, wg tego usg równe 8 tyg a nie 8+2. Kwestia innego lekarza, umiejętności, sprzętu? Czy za słabo się rozwija?
Ja też mam ciążę wg usg młodszą o 2 dni. Owu była później, albo błąd pomiaru, nie martw się. Ważne, żeby serduszko biło skoro dzidziuś ma już 15 mm -
Wiewióreczka wrote:Kochane e-ciocie, mam już 27 mm i macham rączkami i nóżkami tak, że sam lekarz się śmiał
Wszystko super, jestem przeszczęśliwa Czyli brak objawów to nie jest zły objaw - miałyście rację!
Mój lekarz ma dobry sprzęt i było nawet widać jak krew płynie przez pępowinę...niesamowity widok. Żałuję, że nie wzięłam męża na badania, ale jakoś tak mam opory...wezmę go na prenatalne
Pytałam lekarza kiedy minie najbardziej niebezpieczny okres, bo jeszcze nie powiedziałam rodzinie. Odpowiedział, że już za nami, ale po 12-tym tygodniu ryzyko poronienia spada do minimum, więc jak chcę to mogę poczekać do prenatalnych. Mam 20.09. Myślicie, że jest szansa zobaczyć płeć?
Aha, i kazał mi nie czytać internetuWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
To super Martita, w takim razie może już niedługo wszystkie poznamy płeć dzieciątek, a przynajmniej te z nas, które chcą Ja chcę
Malutka Mycha, nie martw się. Rozbieżność o 2 dni to jest nic. W zależności gdzie lekarz postawi kursor, czy nieco powyżej zarodka, czy poniżej (a różnicy nie widać gołym okiem), wychodzą właśnie takie milimetry.
Kiedy masz następną wizytę? Powinna Cię uspokoićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 17:40
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia-tosia wrote:Ja przed porodem ogoliłam się tego samego dnia. Rana zagoiła się idealnie, zszyta też została bardzo dobrze. Polecam octanisept po nacięciu, przynosi ulgę i dzięki niemu rana się szybciej goi
PS.: siedzę pod gabinetem, przede mną kilka Pań.
A któraś jeszcze nie chce znać płci?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 18:07
-
nick nieaktualny
-
Monia* wrote:Niestety octenisept ma syfiasty skład. Ja niczym nie psikałam, myłam tylko wodą, dużo wietrzyłam i szybciutko się zagoiło. I w jednej i drugiej ciąży.
Jak to syfiasty? To w szpitalach syfem przemywają nam rany?
My po wizycie, dzidziak się rozwija serducho bije, ale niestety dalej jest zagrożenie, dostałam L4 na miesiąc... jutro muszę powiedzieć w pracy, tak się boję -
Natalia-tosia wrote:Monia* wrote:Niestety octenisept ma syfiasty skład. Ja niczym nie psikałam, myłam tylko wodą, dużo wietrzyłam i szybciutko się zagoiło. I w jednej i drugiej ciąży.
Jak to syfiasty? To w szpitalach syfem przemywają nam rany?
My po wizycie, dzidziak się rozwija serducho bije, ale niestety dalej jest zagrożenie, dostałam L4 na miesiąc... jutro muszę powiedzieć w pracy, tak się boję -
http://pantabletka.pl/octenisept-fenoksyetanol/ Ja jednak wolę go zastosować i uniknąć powikłań, jeśli rana nie będzie odpowiednio odkażona. Nie uważam go za syf, tylko za lek, każdy lek ma swoje skutki uboczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 19:19