X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mozesz mi poprawic termin porodu z 23 na 22 :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    http://pantabletka.pl/octenisept-fenoksyetanol/ Ja jednak wolę go zastosować i uniknąć powikłań, jeśli rana nie będzie odpowiednio odkażona. Nie uważam go za syf, tylko za lek, każdy lek ma swoje skutki uboczne.
    No i masz do tego prawo. Od niedawna jest używany i wszyscy żyjemy.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka 21 wrzesnia następna wizyta. Dzięki dziewczyny, przetrawilam jest ok. Mam wolne i teraz będę się już tylko cieszyć :)

Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja psikalam krocze sprayem regenerującym motherlove (skład ma fajny, choć przeciwniczka octeniseptu nie jestem), rewelacja! Dostałam go od koleżanek w prezencie na babyshower. Teraz na pewno go zakupie. Krocze fajnie się goniło, ale oczywiście najważniejsze było żeby było czyso i sucho, no i wietrzenie wietrzenie wietrzenie. A odnośnie tormentioku- chyba poleca go pokolenie naszych mam, bo faktycznie jest hiper skuteczny. Na szczęście teraz są super zamienniki bez kwasu borowego, tormentalum i maść pieciornikowa, moja córka miała okropne odparzenia jak miała 2 tygodnie (kupka co pieluszka i taki efekt...) i nic nam nie pomagało, dopiero tormentalum uratował skore (dosłownie).

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps ten kto nazwał mdlosci ciążowe „porannymi Mdłościami” niech się goni.... właśnie znowu zaliczyłam pawia. I nie mogę nic jeść, suchy chleb z serkiem do smarowania i zupy, na tyle mnie stać. Czasem uda się wcisnąć jabłko żeby jakieś witaminy zjeść... mięso jaja - od tego mam mega odrzut, nawet jak to pisze odruch wymiotny. Trochę boje się o hemoglobinę :( jutro zrobię morfo i inne badania, zobaczymy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:01

DorotaAnna lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha polubiłam bo masz racje- mnie tez mdli rano i wieczorem :( i z jedzeniem nadal podobnie jak u Ciebie. A mama co chwile dzwoni i pyta na co mam ochotę to ona mi coś ugotuje... a ja nic nie mogę wcisnąć. Chlebek czy bułkę to tylko z jakaś pastą albo czymś takim do smarowania bo nie dam rady zjeść nic „suchego”

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pozalic... wracam z córka ze sklepu przez park i wyjechał na nas strasznie szybko dzieciak na rowerze oczywiście chronilam córkę wiec wpadł we mnie z impetem tak ze aż kłapnęłam na ziemie... na szczęście kierownica dostałam w w górne zebra a nie w brzuch ale i tak się boje co z maluszkiem... nie mogę uwierzyć w takiego pecha!!!!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a boli Cię brzuch? Może na wszelki wypadek podjedź na IP ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Aga a boli Cię brzuch? Może na wszelki wypadek podjedź na IP ?
    Nie boli mnie tylko siniak a brzuch ok żadnego krwawienia. Na szczęście jutro wizyta wiec już poczekam! Takie dodatkowy stres zawsze potrzebny...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png

Wysłany: 6 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki żeby jutro wszystko wyszło ok. Faktycznie pecha miałaś.
    we mnie dzisiaj w pracy dziecko wparowalo, prawie się przewróciłam. Też się wystraszylam

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, najważniejsze, że w brzuszek nie dostałaś. Biedne żebra, ale dobrze, że to im się oberwało :) Ja 2 tygodnie temu w kuchni wstałam z impetem i tak walnęłam w kant szafki, że też wylądowałam na podłodze plus śliwa na głowie. I wszystko jest dobrze. Nie martw się :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Wizyta o 11 wiec dam znac:)

Wiewióreczka, KasiaMamaPatryka, estrella, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie☺
    Po plamieniu nie ma śladu tylko infekcja się przyplątała ale to mam nadzieję nic groźnego ☺
    Wyniki badań w porządku, tsh i glukoza super, przeciwciał toksoplazmozy brak więc będziemy jeszcze kontrolować.
    A na usg zaskoczenie ☺ dzisiaj powinno być równo 9 tygodni A tu nagle Pani doktor mówi "jaki duży człowiek" ☺ okazuje się że człowiek urósł sporo przez tydzień bo wychodzi 9tc+4dni
    Teraz czekamy na usg prenatalne i Pappa

Nie chce zapeszac ale to były na prawdę dobre wieści ☺☺☺ pozdrawiamy

Kasionek, Natalia-tosia, Wiewióreczka, DorotaAnna, malutka_mycha, teverde, KasiaMamaPatryka, estrella, Martusiazabka, DoCelu 3, Sansivieria lubią tę wiadomość

74di20mmhhjfjws7.png

Wysłany: 6 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Aga, najważniejsze, że w brzuszek nie dostałaś. Biedne żebra, ale dobrze, że to im się oberwało :) Ja 2 tygodnie temu w kuchni wstałam z impetem i tak walnęłam w kant szafki, że też wylądowałam na podłodze plus śliwa na głowie. I wszystko jest dobrze. Nie martw się :)
    Też tak kiedyś zrobiłam :D śmiać mi się później z siebie chciało ale w ciąży wiadomo każdy uraz trzeba obserwowac

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja nie chcę znać :D i myślałam, że tylko ja :D

A octaniseptu używałam i do ran swoich i do pępka małego też.

U nas ocetenisept wszystkim w domu ślimaczy rany. Nie kupuję od narodzin córki. Pępek miała 8 tygodni i podszedł aż krwią bo octenisept nic nie goił. U nas polecane są gaziki leko do pępka.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Nie boli mnie tylko siniak a brzuch ok żadnego krwawienia. Na szczęście jutro wizyta wiec już poczekam! Takie dodatkowy stres zawsze potrzebny...

Współczuję. Do mnie ostatnio podeszła dziewczynka i bez pardonu walnęła mnie w brzuch.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    nie golą w szpitalu.

Zależy w którym.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ja psikalam krocze sprayem regenerującym motherlove (skład ma fajny, choć przeciwniczka octeniseptu nie jestem), rewelacja! Dostałam go od koleżanek w prezencie na babyshower. Teraz na pewno go zakupie. Krocze fajnie się goniło, ale oczywiście najważniejsze było żeby było czyso i sucho, no i wietrzenie wietrzenie wietrzenie. A odnośnie tormentioku- chyba poleca go pokolenie naszych mam, bo faktycznie jest hiper skuteczny. Na szczęście teraz są super zamienniki bez kwasu borowego, tormentalum i maść pieciornikowa, moja córka miała okropne odparzenia jak miała 2 tygodnie (kupka co pieluszka i taki efekt...) i nic nam nie pomagało, dopiero tormentalum uratował skore (dosłownie).
    Dla niektórych lekarzy czy pielęgniarek liczy się skuteczność i tyle. Nieważne, że polecą syf. Tormentiol w wielu krajach jest zabroniony do lat 3. Mam fioła na punkcie zdrowia, zwłaszcza moich dzieci :D

Ja też mam mdłości naokrągło, nie radzę już sobie.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Zależy w którym.
    W Warszawie nie słyszałam, aby gdzieś praktykowali, tak samo z lewatywą.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    W Warszawie nie słyszałam, aby gdzieś praktykowali, tak samo z lewatywą.
    Ja lewatywę miałam 2razy i golenie też było w szpitalu.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ