X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella trzymam kciuki :) będzie dobrze

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Mam dokładnie tak samo jak ty,i chyba muszę poruszyc temat jedzenia tylko chleba z masłem lub srrkiem a na obiad ewenetualnie zupy z ginem bo precież takim odżywianiem to spustoszenie sieje się w organizmie.
    Mi na wczirajszej wizycie hematolog kazał odstawić zastrzyki na ta zakrzepice no stwierdził, że ciąża nie jest wskazaniem do ich stosowania tym bardziej że moja mutacja dotyczy jednego genu wiec drugi działa prawidłowo. Zalecił tylko zeby ze szczególną uwagą się obserwowac i jak cos sie bedzie działo to do chirurga naczyniowego. I teraz bądź człowieku mądry jak gin kazał brać ale skonsultować to z hematologiem a ten odradza...
    Właśnie Lili chciałam zapytać co dali Ci na tą mutacje?

Lili90 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu też lewatywy nie było, golic też nie gola ;-)
    Dziś powiedziałam w pracy więcej się stresowalam niż to warte. Ogólnie zachwyceni nie byli, ale pogratulowali i życzyli powodzenia ;-)

malutka_mycha, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia to dobrze że nie przyjęli tego źle :)

też się bardziej stresowałam przed poinformowaniem a przyjęli dość dobrze. Wszyscy gratulują, ale ciężko powiedzieć co myślą tak na prawdę.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    natalia to dobrze że nie przyjęli tego źle :)

też się bardziej stresowałam przed poinformowaniem a przyjęli dość dobrze. Wszyscy gratulują, ale ciężko powiedzieć co myślą tak na prawdę.
    Dokładnie to samo sobie myślę ;-) ale najważniejsze jest teraz zdrowie naszych maluszków ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! Ja dzisiaj byłam na usg kontrolnym. Z maleństwem wszystko w porzadku tak skakał w brzuszku mam malutkiego krwiaczka za kosmowka 12x8mm ale Pani doktor powiedziała ze sie wchłonie bo malutki jest nawet schodzę na razie z 2 lutein na 1 i standardowo odpoczywać.
    Dzisiaj pobierali mi tez cytologię i wymaz na GBS a i mam skierowanie do internisty bo to zakichane CRP mam wysokie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:22

teverde lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    DoCelu, zawsze nie chciałaś znać płci czy tylko przy 3? Bo ja przy każdym i też byłam wyjątkiem. Raz facet od usg by się wygadał i powiedział, że nie jest przyzwyczajony, bo gdy tylko wchodzą to pytają o płeć :P
    Dwa razy chcialam znać. Za trzecim nie, ale nie wytrzymałam bo miałam w domu dwie dziewczyny i marzyłam o chłopaku.
    Teraz to czwarta ciąża. Mam już córki i syna wiec teraz mi wszystko jedno i chce niespodzianke :D wierze ze tym razem wytrzymam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Właśnie Lili chciałam zapytać co dali Ci na tą mutacje?
    Od gina dostałam zastrzyki neoparin i kazał skonsultować się z hematologiem bo on będzie najlepiej wiedział co robić. Teraz mam dwie sprzeczne informacje co do zastrzyków, ale 19 mam wizytę u jeszcze jednego hematologa poleconego przez gina i tak myśle, że do tego 19 będę brała te zastrzyki bo akurat do tego dnia mi ich wystarczy i zobaczymy co powie ten drugi hematolog czy odstawiamy czy zostawiamy.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Od gina dostałam zastrzyki neoparin i kazał skonsultować się z hematologiem bo on będzie najlepiej wiedział co robić. Teraz mam dwie sprzeczne informacje co do zastrzyków, ale 19 mam wizytę u jeszcze jednego hematologa poleconego przez gina i tak myśle, że do tego 19 będę brała te zastrzyki bo akurat do tego dnia mi ich wystarczy i zobaczymy co powie ten drugi hematolog czy odstawiamy czy zostawiamy.
    A kazał Ci zrobić badanie anty xa? Dimery ,białko s? Bo mnie tak prowadzą .Jeśli tamten hematolog kazał nie brać bez badań to naprawdę bym go zmieniła.A znowu brać je na zapas też bez sensu.Czasami wystraczy sam acard.Ja wczoraj byłam u mojej immunolog i ona mi powiedziała że neoprain jest do dupy.brac clexane.I zaś 100 zł więcej.Ale w kurzylam się bo ginekolog i babki w aptece mówią że to jest to samo a tylko ona uwaza inaczej.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazał mi nic badać, mowił o tych dimerach ale stwierdził że w ciazy i tak są podwyższone więc wynik nie będzie miarodajny. Jedynie mowił że mogę jeszcze raz wykonać badanie na obecność czynnika V Leiden żeby sprawdzić czy naprawdę mutacja wystepuje.

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!wszystko u nas dobrze. Dzidzia machała rączkami i nóżkami i ma 2.3cm;) gin się tylko śmiała z moich siniaków bo mam je na całej nodze... ostatnio wyliczyła ze dziś powinno być 8+6 dziś wyszło 8+5 wiec niewielka różnica:)

DoCelu 3, malutka_mycha, KasiaMamaPatryka, DorotaAnna, Natalia-tosia, estrella, Monia*, Kasionek, Nowakowa92, Wiewióreczka, teverde lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi moja ostatnio wyliczyła że wczoraj powinnam mieć 8+2 a wyszło równe 8 :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wyliczaniem to różnie bywa. :) ja na poprzedniej wizycie w 7 tc miałam wymiary idealnie na ten dzień, a teraz tydzień temu już jeden dzień do przodu. Ale to się zmieni jeszcze wiele razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Sorki ale nie mialam glowy zeby pisac. Bylam dzis na usg. W poprzrdnim byl pechrzyk a dzis bylo cialko zoltkowe. Myslalam ze juz zaridek bedzie :( i teraz czekanie do 20.ego

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Hej. Sorki ale nie mialam glowy zeby pisac. Bylam dzis na usg. W poprzrdnim byl pechrzyk a dzis bylo cialko zoltkowe. Myslalam ze juz zaridek bedzie :( i teraz czekanie do 20.ego
    Czyli masz tą samą sytuację co ja. Tylko moja ciąża e dniu usg była ok dwa dni starsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale U Ciebie widać było tak samo? A teraz?

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Nie kazał mi nic badać, mowił o tych dimerach ale stwierdził że w ciazy i tak są podwyższone więc wynik nie będzie miarodajny. Jedynie mowił że mogę jeszcze raz wykonać badanie na obecność czynnika V Leiden żeby sprawdzić czy naprawdę mutacja wystepuje.
    No są podwyższone ale i tak trzeba je monitorować.Koniecznie zasięgnij rady innego lekarza bo z tym nie ma żartów.Ja przy braniu zastrzyków robię badanie anty xa i ono pokazuje czy dawka heparyny w krwi jest za duże czy za małe.Wiec myślę ,że na oko nie może Ci powiedzieć że nie potrzebujesz tego czy tego.Ale ogólnie jest maskara z lekarzami.Ja wczoraj byłam u immunolog ,wcześniej chodziłam do niej prywatnie bo na NFZ kolejka na rok.Teraz w ciąży dopisali mnie na wcześniejszy termin i dokotr była oburzona że przyszłam na NFZ a nie prywatnie .No kurde kogo stać ,żeby płacić co 6 tyg 160 zł za wizytę i jeszcze robić badania za 300 zł .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Ale U Ciebie widać było tak samo? A teraz?
    Tak. Byłam ok 7 tygodnia ( 6+5,może 6+6) i było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Teraz ide na usg we środę.
    Ale na fb jest dziewczyna w tej samej sytuacji. W 7 tygodniu też miała tylko pecherzyk z ciałkiem. Wczoraj byla na usg (8 +4) i widziała zarodek i serduszko :D bardzo się po tym uspokoiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 14:06

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jestem spokojna... Ale powiem że już zdąrzyłam się popłakać i wyrzyć na wszystkich domownikach :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia lekarz co powiedział? Skomentowal to jakoś?

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ