Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Mam dokładnie tak samo jak ty,i chyba muszę poruszyc temat jedzenia tylko chleba z masłem lub srrkiem a na obiad ewenetualnie zupy z ginem bo precież takim odżywianiem to spustoszenie sieje się w organizmie.
Mi na wczirajszej wizycie hematolog kazał odstawić zastrzyki na ta zakrzepice no stwierdził, że ciąża nie jest wskazaniem do ich stosowania tym bardziej że moja mutacja dotyczy jednego genu wiec drugi działa prawidłowo. Zalecił tylko zeby ze szczególną uwagą się obserwowac i jak cos sie bedzie działo to do chirurga naczyniowego. I teraz bądź człowieku mądry jak gin kazał brać ale skonsultować to z hematologiem a ten odradza...Lili90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaMamaPatryka wrote:natalia to dobrze że nie przyjęli tego źle
też się bardziej stresowałam przed poinformowaniem a przyjęli dość dobrze. Wszyscy gratulują, ale ciężko powiedzieć co myślą tak na prawdę. -
nick nieaktualnyCześć ! Ja dzisiaj byłam na usg kontrolnym. Z maleństwem wszystko w porzadku tak skakał w brzuszku mam malutkiego krwiaczka za kosmowka 12x8mm ale Pani doktor powiedziała ze sie wchłonie bo malutki jest nawet schodzę na razie z 2 lutein na 1 i standardowo odpoczywać.
Dzisiaj pobierali mi tez cytologię i wymaz na GBS a i mam skierowanie do internisty bo to zakichane CRP mam wysokieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:22
teverde lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia* wrote:DoCelu, zawsze nie chciałaś znać płci czy tylko przy 3? Bo ja przy każdym i też byłam wyjątkiem. Raz facet od usg by się wygadał i powiedział, że nie jest przyzwyczajony, bo gdy tylko wchodzą to pytają o płeć
Teraz to czwarta ciąża. Mam już córki i syna wiec teraz mi wszystko jedno i chce niespodzianke wierze ze tym razem wytrzymam -
nick nieaktualnyKasionek wrote:Właśnie Lili chciałam zapytać co dali Ci na tą mutacje?
-
Lili90 wrote:Od gina dostałam zastrzyki neoparin i kazał skonsultować się z hematologiem bo on będzie najlepiej wiedział co robić. Teraz mam dwie sprzeczne informacje co do zastrzyków, ale 19 mam wizytę u jeszcze jednego hematologa poleconego przez gina i tak myśle, że do tego 19 będę brała te zastrzyki bo akurat do tego dnia mi ich wystarczy i zobaczymy co powie ten drugi hematolog czy odstawiamy czy zostawiamy.
-
nick nieaktualnyNie kazał mi nic badać, mowił o tych dimerach ale stwierdził że w ciazy i tak są podwyższone więc wynik nie będzie miarodajny. Jedynie mowił że mogę jeszcze raz wykonać badanie na obecność czynnika V Leiden żeby sprawdzić czy naprawdę mutacja wystepuje.
-
Hej!wszystko u nas dobrze. Dzidzia machała rączkami i nóżkami i ma 2.3cm;) gin się tylko śmiała z moich siniaków bo mam je na całej nodze... ostatnio wyliczyła ze dziś powinno być 8+6 dziś wyszło 8+5 wiec niewielka różnica:)
DoCelu 3, malutka_mycha, KasiaMamaPatryka, DorotaAnna, Natalia-tosia, estrella, Monia*, Kasionek, Nowakowa92, Wiewióreczka, teverde lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymelunia91 wrote:Hej. Sorki ale nie mialam glowy zeby pisac. Bylam dzis na usg. W poprzrdnim byl pechrzyk a dzis bylo cialko zoltkowe. Myslalam ze juz zaridek bedzie i teraz czekanie do 20.ego
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Nie kazał mi nic badać, mowił o tych dimerach ale stwierdził że w ciazy i tak są podwyższone więc wynik nie będzie miarodajny. Jedynie mowił że mogę jeszcze raz wykonać badanie na obecność czynnika V Leiden żeby sprawdzić czy naprawdę mutacja wystepuje.
-
nick nieaktualnymelunia91 wrote:Ale U Ciebie widać było tak samo? A teraz?
Ale na fb jest dziewczyna w tej samej sytuacji. W 7 tygodniu też miała tylko pecherzyk z ciałkiem. Wczoraj byla na usg (8 +4) i widziała zarodek i serduszko bardzo się po tym uspokoiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 14:06
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny