X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja jakoś nie mam sił i czasu pisać.
    Energii jakby troszkę więcej, ale szału nie ma. Zmuszam się, żeby cokolwiek robić. Dziś wolne, ale cały dom do sprzątania :/ na 12 basen z Synkiem, zakupy, obiad. Ehh nigdy mnie zwykle czynności codzienne tak nie meczyly.
    Mdłości u mnie cały czas... Chociaż jakby takie mniejsze. Wczoraj byłam u mojej endokrynolog i mówiła,że jedna z przyczyn tych mdłości jest bardzo niskie tsh. I że lada moment (2-3 tyg), powinno wzrastać i będzie lepiej. No oby,oby... Bo zwariuje.
    Zapisałam się na prenatalne na 8.10. A 24.09 mam wizytę u mojej gin.
    Muszę się zebrać :(
    Miłego, spokojnego i pełnego energii dnia! :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny pisalyscie kiedyś o aplikacji która pokazuje produkty z niskim indeksem glikemicznym
    Nazywa się Mój IG, tylko trzeba uważać na podpuchy typu twix;-) Ma dużo tłuszczu dlatego IG wychodzi niskie, ale ogólnie nie można jeść żadnych produktów które w składzie mają cukier i tego najlepiej się trzymać;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella dużo miłości dla Was :) my mieliśmy pierwsza tydz temu ale ze względu na mój tragiczny brak apetytu to też nigdzie nie pojechaliśmy. Odbije sobie w drugim trymestrze :)

Siamyrka mnie też dopadł brak energii i widocznie szybciej się męczę. Dostałam zadyszki jak przeszłam kilka metrów a wczoraj wieczorem nie umiałam utrzymać tempa podczas intensywnej nocy :D ja już na szczęście na l4 więc bardzo we znaki mi się to nie da

estrella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, kochajcie się i szanujcie :*

Laski, jestem kompletnie bez sił. Wiecznie mi niedobrze i tak od kilku tygodni. Już wysiadam...

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie wszystko dobrze. Maluch ma prawie 42 mm :) nasz mały człowieczek ma nieźle adhd ;) teraz czekanie do prenatalnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:59

Natalia-tosia, Kasionek, teverde, KasiaMamaPatryka, kamylalyt, siamyrka, estrella, Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella dużo miłości i zrozumienia na kolejne latka

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella dużo miłości dla Was! Wsparcia i wzajemnego szacunku!

Ja dzisiaj leżę tak nakazał maz :) on ogarnia zakupy obiad i sprzątanie domu jeszcze ma ogródek dzisiaj ogarnąć.

Wysłany: 8 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już powstało nawiązanie do obiadu :D ratujcie... co na obiad? Na nic nie mam ochoty :( ważne żeby nie stać w kuchni godzinami.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś ziemniaczki, schab i mizeria ;-)

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 8 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    U nas dziś ziemniaczki, schab i mizeria ;-)
    Marzy mi się! Niestety przy moim schorzeniu ziemniaki muszę gotować dzień wcześniej :D może ktoś ma pomysł na obiad bez ziemniaków, chodzi za mną kwaśny smak :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam ostatnio ogórkowa a teraz marzy mi się kwaśnica

Wysłany: 8 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Ogórkowa obowiązkowa, ale co na drugie :D myślałam o bigosie, ale jak pomyśle ile przy tym roboty:D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Małego będę robić kluseczki, kotlecik i brukselka, a ja zjem pomidorowej i sama brukselke hehe. mięso i kluchy raczej mi nie wchodzą :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Kwaśnica... oj tak... ja tez uwielbiam kwaśne. Chyba zrobie w przyszlym tygodniu :) dzisiaj ziemniaczki, pałeczki kurczaka, sosik i suroweczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 14:01

Wysłany: 8 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Ja dla Małego będę robić kluseczki, kotlecik i brukselka, a ja zjem pomidorowej i sama brukselke hehe. mięso i kluchy raczej mi nie wchodzą :(
    Ostatnio też czuję, że mięso nie jest dla mnie :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :*

Ja dziś prawie cały czas leże i odpoczywam. Obiad zamawiamy :) Będą naleśniki z kurczakiem w panierce przepominajacej tą z KFC :) Już nie mogę się doczekać.

Dzis znów lekko pozbawiony śluz... Ehh mam nadzieję, że krwiak się oczyszcza i to przez to te plamienia.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za mięsem teraz nie przepadam, a kiedyś dużo jadłam :)

Idę na grilla, zrobiłam zapiekane Kartofle z czosnkiem, serem i boczkiem. Pycha. Już się doczekać nie mogę. Kiedyś obok kiełbaski bym nie przeszła obojętnie a teraz może lezec

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na rybce w NordFishu, jadłam jakąś z tzatziki do tego ziemniaczki i duuużo suróweczek także obiad z głowy :D Ale powiem wam, że już nie mogę tyle po sklepach chodzić bo zaczyna mnie boleć kość ogonowa i spojenie łonowe i jakoś tak całe krocze, ogólnie szybko się męcze. A będzie tylko gorzej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 16:24

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 8 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu zjadłam kapuśniak :D ogórkową gotuje jutro ;-) mam dziś niepohamowany apetyt, zjem i po dwóch godzinach znowu jestem głodna... a jeszcze do wczoraj nie mogłam patrzeć na jedzenie.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tez mam tak z jedzeniem ze musze jeść często bo inaczej mam mdłości a jak zjem to przechodzą

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ