X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja jakoś nie mam sił i czasu pisać.
    Energii jakby troszkę więcej, ale szału nie ma. Zmuszam się, żeby cokolwiek robić. Dziś wolne, ale cały dom do sprzątania :/ na 12 basen z Synkiem, zakupy, obiad. Ehh nigdy mnie zwykle czynności codzienne tak nie meczyly.
    Mdłości u mnie cały czas... Chociaż jakby takie mniejsze. Wczoraj byłam u mojej endokrynolog i mówiła,że jedna z przyczyn tych mdłości jest bardzo niskie tsh. I że lada moment (2-3 tyg), powinno wzrastać i będzie lepiej. No oby,oby... Bo zwariuje.
    Zapisałam się na prenatalne na 8.10. A 24.09 mam wizytę u mojej gin.
    Muszę się zebrać :(
    Miłego, spokojnego i pełnego energii dnia! :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny pisalyscie kiedyś o aplikacji która pokazuje produkty z niskim indeksem glikemicznym
    Nazywa się Mój IG, tylko trzeba uważać na podpuchy typu twix;-) Ma dużo tłuszczu dlatego IG wychodzi niskie, ale ogólnie nie można jeść żadnych produktów które w składzie mają cukier i tego najlepiej się trzymać;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella dużo miłości dla Was :) my mieliśmy pierwsza tydz temu ale ze względu na mój tragiczny brak apetytu to też nigdzie nie pojechaliśmy. Odbije sobie w drugim trymestrze :)

Siamyrka mnie też dopadł brak energii i widocznie szybciej się męczę. Dostałam zadyszki jak przeszłam kilka metrów a wczoraj wieczorem nie umiałam utrzymać tempa podczas intensywnej nocy :D ja już na szczęście na l4 więc bardzo we znaki mi się to nie da

estrella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, kochajcie się i szanujcie :*

Laski, jestem kompletnie bez sił. Wiecznie mi niedobrze i tak od kilku tygodni. Już wysiadam...

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie wszystko dobrze. Maluch ma prawie 42 mm :) nasz mały człowieczek ma nieźle adhd ;) teraz czekanie do prenatalnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:59

Natalia-tosia, Kasionek, teverde, KasiaMamaPatryka, kamylalyt, siamyrka, estrella, Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella dużo miłości i zrozumienia na kolejne latka

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella dużo miłości dla Was! Wsparcia i wzajemnego szacunku!

Ja dzisiaj leżę tak nakazał maz :) on ogarnia zakupy obiad i sprzątanie domu jeszcze ma ogródek dzisiaj ogarnąć.

Wysłany: 8 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już powstało nawiązanie do obiadu :D ratujcie... co na obiad? Na nic nie mam ochoty :( ważne żeby nie stać w kuchni godzinami.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś ziemniaczki, schab i mizeria ;-)

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 8 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    U nas dziś ziemniaczki, schab i mizeria ;-)
    Marzy mi się! Niestety przy moim schorzeniu ziemniaki muszę gotować dzień wcześniej :D może ktoś ma pomysł na obiad bez ziemniaków, chodzi za mną kwaśny smak :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam ostatnio ogórkowa a teraz marzy mi się kwaśnica

Wysłany: 8 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Ogórkowa obowiązkowa, ale co na drugie :D myślałam o bigosie, ale jak pomyśle ile przy tym roboty:D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Małego będę robić kluseczki, kotlecik i brukselka, a ja zjem pomidorowej i sama brukselke hehe. mięso i kluchy raczej mi nie wchodzą :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Kwaśnica... oj tak... ja tez uwielbiam kwaśne. Chyba zrobie w przyszlym tygodniu :) dzisiaj ziemniaczki, pałeczki kurczaka, sosik i suroweczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 14:01

Wysłany: 8 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Ja dla Małego będę robić kluseczki, kotlecik i brukselka, a ja zjem pomidorowej i sama brukselke hehe. mięso i kluchy raczej mi nie wchodzą :(
    Ostatnio też czuję, że mięso nie jest dla mnie :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :*

Ja dziś prawie cały czas leże i odpoczywam. Obiad zamawiamy :) Będą naleśniki z kurczakiem w panierce przepominajacej tą z KFC :) Już nie mogę się doczekać.

Dzis znów lekko pozbawiony śluz... Ehh mam nadzieję, że krwiak się oczyszcza i to przez to te plamienia.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za mięsem teraz nie przepadam, a kiedyś dużo jadłam :)

Idę na grilla, zrobiłam zapiekane Kartofle z czosnkiem, serem i boczkiem. Pycha. Już się doczekać nie mogę. Kiedyś obok kiełbaski bym nie przeszła obojętnie a teraz może lezec

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na rybce w NordFishu, jadłam jakąś z tzatziki do tego ziemniaczki i duuużo suróweczek także obiad z głowy :D Ale powiem wam, że już nie mogę tyle po sklepach chodzić bo zaczyna mnie boleć kość ogonowa i spojenie łonowe i jakoś tak całe krocze, ogólnie szybko się męcze. A będzie tylko gorzej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 16:24

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 8 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu zjadłam kapuśniak :D ogórkową gotuje jutro ;-) mam dziś niepohamowany apetyt, zjem i po dwóch godzinach znowu jestem głodna... a jeszcze do wczoraj nie mogłam patrzeć na jedzenie.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tez mam tak z jedzeniem ze musze jeść często bo inaczej mam mdłości a jak zjem to przechodzą

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ