X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olymphia wrote:
    Dziewczyny, schudłam już 4 kg, trochę mnie to niepokoi. Nie wymiotuję, jem mniej z powodu braku apetytu. Czy u was jest podobnie?
    Waga stoi w miejscu. Ja jestem chuda i chyba bym się załamała jakbym jeszcze schudła. I mam teraz mega apetyt. Przed ciążą do 14:00 zjadłam z jedną kanapkę, teraz 2 śniadania i 2 obiady :D Mama się śmieje, że organizm musi nadrobić. Zauważyłam, że przez ostatnie dni mam co drugi dzień fatalny nastrój. Dziś jest trochę lepiej.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam, że mam mega mdłości i raz na jakiś wymioty.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha na pewno najadlas się strachu. Dobrze, ze wszystko w porządku :)

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olymphia wrote:
    Dziewczyny, schudłam już 4 kg, trochę mnie to niepokoi. Nie wymiotuję, jem mniej z powodu braku apetytu. Czy u was jest podobnie?
    Ja schudłam 6 kg w ciągu pierwszych 5 tygodni .Teraz waga stoi w miejscu.Ale ja ze względu na cukier musialam odstawić wszystko co źle i smaczne także u mnie dlatego taki spadek wagi.Na początku ponoć często się chudnie .Pewnie za 3 miesiące bedzimy płakać jak będziemy wchodzić na wagę ;-)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dopiero za 2 tygodnie, ale z drugiej strony przyspieszanie niczego nie zmieni. Wczoraj widziałam, ze jest ok. Miejmy nadzieje, ze tak pozostanie, chociaż doświadczenia życiowe mam takie, ze może być po prostu różnie ...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha trzymam kciuki:)
    U mnie tez póki co kilo w dół ale dobrze ze nie więcej bo ogólnie naleze do chudych;)
    dieta cukrzycowa przy mdlosciac jest dużo łatwiejsza bo i tak nie mam na nic ochoty;p miałam dwa dni przerwy w mdlosciach ale wróciły...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mdłości są cały czas mimo ze już 11 tc zaczęłam. Ciagle zdarza mi się wymiotować a ciągu dnia. Np w pracy wystarczyło ze koleżanka postawiła przede mną pączka, nawet go nie jadłam a i tak zwróciłam wszystko co zjadłam wcześniej.

Schudłam 2 kg. Ale kompletnie po mnie tego nie widać. Brzuch już odstaje jak stoję czy siedzę. Ale jak leżę płasko to go nie widac.

U mnie cały czas bóle brzucha, jutro idę do gina bo te bóle zaczynaja mnie martwić

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    A my po nocce z przygodami... obudziłam się o 23 na siku, idę do toalety a tu krew na piżamie... aż mnie zmroziło. Pojechaliśmy z mężem na sor, ale miałam już czarne myśli, bo równo 2 lata temu tez mieliśmy taka sytuacje i okazało się, ze serduszko nie bije. Na szczęście wszystko ok, nie wiadomo jaka przyczyna krwawienia/plamienia, nie zostawili mnie w szpitalu bo powiedzieli ze nie zaprioponuja mi nic innego niż leżenie i duphaston, który i tak brałam już. Serduszko bije, 2,6cm zarodek. Mam leżeć i nie dźwigać. Ciężko będzie z ta moja Helenka, no nic zobaczymy. Ważne, ze wszystko dobrze...
    Dobrze ze wszystko w porządku :) oszczędzaj się :)

Siamyrka a co będziesz ćwiczyć? Bo zastanawiam się czy na zajęcia się jakieś zapisac

U mnie waga prawie stoi, niebagatelne 200g mniej ;) ale ja się bez mdłości i wymiotów obywam, tylko apetyt tak nie dopisuje. Ale też wieczorami już mi brzuch odstaje. W tym tyg muszę się już w jakieś luzniejsze rzeczy zaopatrzyć bo jeansy mnie cisna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 11:32

f1d9680377.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie widzę macie mdłości, czy wymioty a u mnie NIC. Do tego nawet piersi przestały mnie boleć. Cieszcie się, że macie te mdłości, bo mnie niepokoi brak objawów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 11:42

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też na początku schudłam. 4 kg w 3 miesiące za to potem nadrobiłam i przytyłam 20. Także nie martwcie się że chudniecie :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Wszystkie widzę macie mdłości, czy wymioty a u mnie NIC. Do tego nawet piersi przestały mnie boleć. Cieszcie się, że macie te mdłości, bo mnie niepokoi brak objawów.
    Nie wszystkie. I też mnie to martwi :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, mdłości miałam nieduże. A teraz jest masakra

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Ja też nie wymiotuje, piersi też bolą mnie już znacznie mniej niż na początku, ale przestałam się tym zamartwiac, co ma być to będzie, nie można dać się zwariować.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia zdrowe podejście. Chyba muszę też przestać o tym tak myśleć, ale przez te moje plamienia leżę już 5 dzień i czas się dłuży a jak się nie ma zajęcia to się zamartwia człowiek i nakręca. A jeszcze 2 tyg lezane bo do wizyty :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 13:21

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Natalia-tosia zdrowe podejście. Chyba muszę też przestać o tym tak myśleć, ale przez te moje plamienia leżę już 5 dzień i czas się dłuży a jak się nie ma zajęcia to się zamartwia człowiek i nakręca. A jeszcze 2 tyg lezane bo do wizyty :o
    Świetnie Cię rozumiem, ja co prawda nie plamie, ale przez spłaszczony pęcherzyk też mam jak najwięcej leżeć. W domu mąż ciągle goni mnie do łóżka córka też, jeszcze gdybym się źle czuła a ja mam tyle energii, ze mogłabym góry przenosić, więc wariuje w łóżku, ale czego się nie robi dla dzidzi : )

Martita25 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro miałam robić test NIFTY, ale właśnie przeczytałam, że od 6 września został on zastąpiony testem SANCO. Cena jest niższa o 300 zł, jutro będę dzwonić do przychodni i się dowiem czy mam przychodzić i czy oni robią to badanie.. Na wynik czeka się tylko 6 dni

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja jutro miałam robić test NIFTY, ale właśnie przeczytałam, że od 6 września został on zastąpiony testem SANCO. Cena jest niższa o 300 zł, jutro będę dzwonić do przychodni i się dowiem czy mam przychodzić i czy oni robią to badanie.. Na wynik czeka się tylko 6 dni
    O sanco pierwsze co słyszę .A te same chromosomy bada co nifty ?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te same i ma podobno jeszcze większą dokładność i niższą cenę, wszystkie informacje są na stronie Nifty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 14:07

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Świetnie Cię rozumiem, ja co prawda nie plamie, ale przez spłaszczony pęcherzyk też mam jak najwięcej leżeć. W domu mąż ciągle goni mnie do łóżka córka też, jeszcze gdybym się źle czuła a ja mam tyle energii, ze mogłabym góry przenosić, więc wariuje w łóżku, ale czego się nie robi dla dzidzi : )
    Ja to samo pełni sił, nawet sprzatac mam ochotę :) ale mus to mus więc leżę :) jaka przyjemność wstać do toalety :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widać już u Was brzuszek ? Chwalcie się :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ