Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie martwcie się brakiem objawów, ja w pierwszej ciazy czułam się super, zero mdłości, wymiotów, tylko większe niż zazwyczaj zmęczenie. Córka urodziła się w terminie. Teraz lekkie mdłości od początku a jednak nie jest idealnie więc objawy nic nie znaczą.
Ja tez mam żółtawy śluz, czasem przezroczysty ale najczęściej gesty żółtawy. Ale mam go dość mało.
Dzis w pracy mówię przełożonym o ciąży i uprzedze o możliwości l4. Troche się stresuję chociaż nie wiem dlaczego... Przecież to super ludzie i mam z nimi świetny kontakt. Dziwna jestemMartita25, malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy rodzinie powiedzieliśmy w ten weekend uprzedzajac że ciąża jest zagrożona i jeszcze różnie może być. Wszyscy mega szczęśliwi, gotowi pomoc żebym mogła się oszczędzać więc w sumie dobrze że już wiedzą.
A dziś zaczynamy 9 tydzieńmalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Sorki za pytanie, ale powiedzcie proszę jaki macie śluz? Ja zwykle biały/kremowy, a dziś dodatkowo takie żółte przezroczyste glutki... Biorę luteinę. Martwi mnie to
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w nadchodzącym tygodniuWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Heya dziewczyny.A ja dzisiaj obudziłam się przeziębiona .Głowa boli, gardło boli i jeszcze mąż chory.Teraz pozostaje kuracja wodą z cytryną i modlić się żeby dzidzi nie zaszkodzić.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Heya dziewczyny.A ja dzisiaj obudziłam się przeziębiona .Głowa boli, gardło boli i jeszcze mąż chory.Teraz pozostaje kuracja wodą z cytryną i modlić się żeby dzidzi nie zaszkodzić.
-
Wiewióreczka wrote:Nie zaszkodzisz, u Ciebie już prawie koniec I trymestru Czosnek koniecznie. I myślę, że Tantum Verde do gardła w psikaczu też nie zaszkodzi, bo działa miejscowo - ten zestaw ratował mnie z najmocniejszego bólu gardła.
-
No w sumie dzisiaj zaczęłam 11 tydzień .Wizyta w następny poniedziałek nie mogę się już doczekać .Mój suwaczek stoi w miejscu muszę coś innego chyba wstawić bo ten do bani.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 10:36
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Sorki za pytanie, ale powiedzcie proszę jaki macie śluz? Ja zwykle biały/kremowy, a dziś dodatkowo takie żółte przezroczyste glutki... Biorę luteinę. Martwi mnie to
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w nadchodzącym tygodniuWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:No w sumie dzisiaj zaczęłam 11 tydzień .Wizyta w następny poniedziałek nie mogę się już doczekać .Mój suwaczek stoi w miejscu muszę coś innego chyba wstawić bo ten do bani.
-
Kasionek wrote:No w sumie dzisiaj zaczęłam 11 tydzień .Wizyta w następny poniedziałek nie mogę się już doczekać .Mój suwaczek stoi w miejscu muszę coś innego chyba wstawić bo ten do bani.
Jeśli Ci się rozhula ten ból gardła, to się nie zastanawiaj, tylko kupuj tantum. Gorsza przecież infekcja niż psiknięcie w gardło lekiem, który tylko miejscowo zadziała. -
Monia* wrote:To ja mam śluz, a raczej miałam dwa dni, a nic nie biorę...
Monia* lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Kasionku, skoro zaczęłaś 11 tc, to masz 10t0d? Bo ja myślałam, że Ty właśnie kończysz 11 tc i zaczynasz 12 tc.
Jeśli Ci się rozhula ten ból gardła, to się nie zastanawiaj, tylko kupuj tantum. Gorsza przecież infekcja niż psiknięcie w gardło lekiem, który tylko miejscowo zadziała. -
Aż sprawdziłam na kiedy termin masz I wychodzi mi Kochana, że masz 11 tygodni + 0 dni. Czyli nie zaczęłaś 11-ego tygodnia tylko go skończyłaś Ostatnio ginekologa męczyłam o to - i na podstawie tego co mówił jesteś w 12 tc, a skończyłaś 11 i dla ginów liczy się właśnie to, ile mamy za sobą pełnych tygodni. Mówi się, że jak badanie usg po 11 tc nie wykaże nic niepokojącego, to najgorszy czas ma się za sobą
Ja dziś mam 10t+2d, czyli skończyłam 10 a jestem w 11-tym.
Też mam wizytę w następny poniedziałek...i potem w środę prenatalne. W tym tygodniu mam zrobić test pappa.
Czyli żółty śluz to norma...jak dobrze, że jest to forum!
Ktoś dziś ma wizytę? -
Wiewióreczka wrote:Aż sprawdziłam na kiedy termin masz I wychodzi mi Kochana, że masz 11 tygodni + 0 dni. Czyli nie zaczęłaś 11-ego tygodnia tylko go skończyłaś Ostatnio ginekologa męczyłam o to - i na podstawie tego co mówił jesteś w 12 tc, a skończyłaś 11 i dla ginów liczy się właśnie to, ile mamy za sobą pełnych tygodni. Mówi się, że jak badanie usg po 11 tc nie wykaże nic niepokojącego, to najgorszy czas ma się za sobą
Ja dziś mam 10t+2d, czyli skończyłam 10 a jestem w 11-tym.
Też mam wizytę w następny poniedziałek...i potem w środę prenatalne. W tym tygodniu mam zrobić test pappa.
Czyli żółty śluz to norma...jak dobrze, że jest to forum!
Ktoś dziś ma wizytę? -
nick nieaktualnyNo to poinformowałam przełożonych i tak jak się spodziewałam, nawet jeśli za chwilę pójdę na zwolnienie to nie będą mieć pretensji. Ogólnie bardzo dobrze to przyjęli, pogratulowali, jedyne o co prosili to żebym postarala się do końca września wytrzymać
Koleżanka, która przejmie moje obowiązki też już wie więc będę ją powoli wdrażać żeby mogła mnie godnie zastąpić
Dziewczyny biorące dupka wy też macie jakiś czas po tych tabletkach taki zjazd...? Ja normalnie zasypiam na siedząco. Oczy mi się same zamykają.
malutka_mycha lubi tę wiadomość