X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super ze powiedziałaś! Ja chyba powiem za tydzień bo rodzina przyjeżdża na weekend to ukrywanie jeszcze z moja dieta przez 24h bedzie trudne... Milego poniedziałku;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów, ja w pierwszej ciazy czułam się super, zero mdłości, wymiotów, tylko większe niż zazwyczaj zmęczenie. Córka urodziła się w terminie. Teraz lekkie mdłości od początku a jednak nie jest idealnie więc objawy nic nie znaczą.

Ja tez mam żółtawy śluz, czasem przezroczysty ale najczęściej gesty żółtawy. Ale mam go dość mało.

Dzis w pracy mówię przełożonym o ciąży i uprzedze o możliwości l4. Troche się stresuję chociaż nie wiem dlaczego... Przecież to super ludzie i mam z nimi świetny kontakt. Dziwna jestem :)

Martita25, malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzinie powiedzieliśmy w ten weekend uprzedzajac że ciąża jest zagrożona i jeszcze różnie może być. Wszyscy mega szczęśliwi, gotowi pomoc żebym mogła się oszczędzać więc w sumie dobrze że już wiedzą.

A dziś zaczynamy 9 tydzień :)

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Sorki za pytanie, ale powiedzcie proszę jaki macie śluz? Ja zwykle biały/kremowy, a dziś dodatkowo takie żółte przezroczyste glutki... Biorę luteinę. Martwi mnie to :(

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w nadchodzącym tygodniu :)
    Też zauważyłam u siebie żółty śluz, ale wyczytałam gdzieś, że przy luteinę to normalne także odetchnęłam :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heya dziewczyny.A ja dzisiaj obudziłam się przeziębiona .Głowa boli, gardło boli i jeszcze mąż chory.Teraz pozostaje kuracja wodą z cytryną i modlić się żeby dzidzi nie zaszkodzić.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w sobotę obudziłam się z bólem gardła i katar em. Cały dzień piłam herbatki z cytrynka i przeszło jak ręką odjal :) zdrówka :)

f1d9680377.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Heya dziewczyny.A ja dzisiaj obudziłam się przeziębiona .Głowa boli, gardło boli i jeszcze mąż chory.Teraz pozostaje kuracja wodą z cytryną i modlić się żeby dzidzi nie zaszkodzić.
    czosnek mnie zawsze stawia na nogi.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Nie zaszkodzisz, u Ciebie już prawie koniec I trymestru :) Czosnek koniecznie. I myślę, że Tantum Verde do gardła w psikaczu też nie zaszkodzi, bo działa miejscowo - ten zestaw ratował mnie z najmocniejszego bólu gardła.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nie zaszkodzisz, u Ciebie już prawie koniec I trymestru :) Czosnek koniecznie. I myślę, że Tantum Verde do gardła w psikaczu też nie zaszkodzi, bo działa miejscowo - ten zestaw ratował mnie z najmocniejszego bólu gardła.
    Pani w aptece też polecała tantum Verde ale ja boje się zupełnie brać leków.Narazie cytryna nawet miodu nie mogę bo cukrzyca ;-) Ogólnie nie jest źle, tylko mi zawsze po przeziębieniu robi się zapalenie pęcherza.No a to jest zmora jak się przypalęta to nie chce odpuścić.No ale taki sezon.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie dzisiaj zaczęłam 11 tydzień .Wizyta w następny poniedziałek nie mogę się już doczekać .Mój suwaczek stoi w miejscu muszę coś innego chyba wstawić bo ten do bani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 10:36

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Sorki za pytanie, ale powiedzcie proszę jaki macie śluz? Ja zwykle biały/kremowy, a dziś dodatkowo takie żółte przezroczyste glutki... Biorę luteinę. Martwi mnie to :(

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w nadchodzącym tygodniu :)
    Ten śluz jest od luteiny tez go miałam nawet jeszcze czasen troszkę se zdarzy i spanikowałam ale to właśnie od luteiny jest

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    No w sumie dzisiaj zaczęłam 11 tydzień .Wizyta w następny poniedziałek nie mogę się już doczekać .Mój suwaczek stoi w miejscu muszę coś innego chyba wstawić bo ten do bani.
    Tez mam ten suwaczek i jest do pupci! Ciagle sie zawiesza

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Kasionku, skoro zaczęłaś 11 tc, to masz 10t0d? Bo ja myślałam, że Ty właśnie kończysz 11 tc i zaczynasz 12 tc.
    Jeśli Ci się rozhula ten ból gardła, to się nie zastanawiaj, tylko kupuj tantum. Gorsza przecież infekcja niż psiknięcie w gardło lekiem, który tylko miejscowo zadziała.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam śluz, a raczej miałam dwa dni, a nic nie biorę...

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    To ja mam śluz, a raczej miałam dwa dni, a nic nie biorę...
    Pytałam siostry, która rodziła 2 lata temu - też miała żółty śluz a nie brała luteiny. Także chyba to normalne :) Może faktycznie od wysokiego progesteronu.

Monia* lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kasionku, skoro zaczęłaś 11 tc, to masz 10t0d? Bo ja myślałam, że Ty właśnie kończysz 11 tc i zaczynasz 12 tc.
    Jeśli Ci się rozhula ten ból gardła, to się nie zastanawiaj, tylko kupuj tantum. Gorsza przecież infekcja niż psiknięcie w gardło lekiem, który tylko miejscowo zadziała.
    No ja zawsze liczę ten tydzień który zaczynam .Mam dzisiaj 11 tydzien 1 dzień.Narazie jest ogólnie ok.Wystarczają hallsy.:-P Bardziej głową boli.A co do śluzu to żółty jest chyba prawidłowy.W tamtej ciąży taki miałam i lekarz zawsze mówił ,że ok.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sprawdziłam na kiedy termin masz ;) I wychodzi mi Kochana, że masz 11 tygodni + 0 dni. Czyli nie zaczęłaś 11-ego tygodnia tylko go skończyłaś :) Ostatnio ginekologa męczyłam o to - i na podstawie tego co mówił jesteś w 12 tc, a skończyłaś 11 i dla ginów liczy się właśnie to, ile mamy za sobą pełnych tygodni. Mówi się, że jak badanie usg po 11 tc nie wykaże nic niepokojącego, to najgorszy czas ma się za sobą :)
    Ja dziś mam 10t+2d, czyli skończyłam 10 a jestem w 11-tym.
    Też mam wizytę w następny poniedziałek...i potem w środę prenatalne. W tym tygodniu mam zrobić test pappa.
    Czyli żółty śluz to norma...jak dobrze, że jest to forum!:)
    Ktoś dziś ma wizytę?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Aż sprawdziłam na kiedy termin masz ;) I wychodzi mi Kochana, że masz 11 tygodni + 0 dni. Czyli nie zaczęłaś 11-ego tygodnia tylko go skończyłaś :) Ostatnio ginekologa męczyłam o to - i na podstawie tego co mówił jesteś w 12 tc, a skończyłaś 11 i dla ginów liczy się właśnie to, ile mamy za sobą pełnych tygodni. Mówi się, że jak badanie usg po 11 tc nie wykaże nic niepokojącego, to najgorszy czas ma się za sobą :)
    Ja dziś mam 10t+2d, czyli skończyłam 10 a jestem w 11-tym.
    Też mam wizytę w następny poniedziałek...i potem w środę prenatalne. W tym tygodniu mam zrobić test pappa.
    Czyli żółty śluz to norma...jak dobrze, że jest to forum!:)
    Ktoś dziś ma wizytę?
    No im dalej tym lepiej brzmi.;-)Ja się sugeruje aplikacją .No cały tydzień do wizyty.Wieworeczka a ja mam wizytę na 19 50.Sama siebie katuję ;-) .Ostania prosta a potem też mam prenatalne.W mojej klinice jest praktyka że papa robi się tego samego dnia co USG.Szkoda bo tak dłużej się czeka.Chociaż ja jak na USG nie wyjdą nieprawidłowości to pewnie już się uspokoję.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam na pobraniu krwi na genetyczne. Być może w tym tygodniu będę miała wyniki, a jak nie to w poniedziałek. W czwartek mam prenatalne na 16sta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 13:35

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poinformowałam przełożonych i tak jak się spodziewałam, nawet jeśli za chwilę pójdę na zwolnienie to nie będą mieć pretensji. Ogólnie bardzo dobrze to przyjęli, pogratulowali, jedyne o co prosili to żebym postarala się do końca września wytrzymać :)

Koleżanka, która przejmie moje obowiązki też już wie więc będę ją powoli wdrażać żeby mogła mnie godnie zastąpić :)

Dziewczyny biorące dupka wy też macie jakiś czas po tych tabletkach taki zjazd...? Ja normalnie zasypiam na siedząco. Oczy mi się same zamykają.

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ