X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek już widoczny. A dopiero zaczęłam 11 tc. Strach co będzie dalej

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez już widać jak stoję, jak leżę jest płaski :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuszek, ale pewnie to mój prywatny :) ciężko będzie mi stwierdzić kiedy będzie ten ciążowy bo ja zawsze wyglądam jak w ciąży :D
    Ale spodnie mi uwieraja, wiec cos tam sie w środku dzieje...

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już widać chociaż to moje 1 dzieciątko, kupiłam już spodnie ciążowe jeansy w hm i dresowe bo mi w zwykłych ciasno, dopinam się ale jest niewygodnie :/

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tygodniu wizytuję, tak bardzo się stresuję, nie wiem jak się ma moja dwójka.

kamylalyt lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja w tygodniu wizytuję, tak bardzo się stresuję, nie wiem jak się ma moja dwójka.
    A ja mam w środę moje być albo nie być :( tez sie boję.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    A ja mam w środę moje być albo nie być :( tez sie boję.

Wszystko będzie dobrze kochana, zobaczysz! Dzieciątko na pewno już się ujawni :)

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze wizyty :) wszystko musi być dobrze

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wizyta w tym tygodniu. Będzie w czwartek. Zobaczymy czy przedłużamy L4, ale raczej tak, bo dobre wyniki cukru mam tylko dzięki diecie. A w pracy nie ma szans żebym pilnowała diety i kłuła się po każdym posiłku żeby zmierzyć cukier.

Wczoraj sobie zrobiłam kuku niedopieczona cebula. Brzuch mi wzdelo tak jakbym miała zaraz rodzić. I bolało cholernie. Zastanawiałam się nad espumisanem ale nie byłam pewna i nie wzięłam.
    A dzisiaj zatwardzenie i czuje że żołądek mam podrażniony.
    Już do końca ciąży nie spojrzę na cebulę.

• india Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie brzuszka nie widać. Ale po 8h w pracy przy kompie brzuch jednak troszke twardnieje i sie lekko uwypukla. W weekend w domku jest jednak wiekszy komfort :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to weszłam sobie dziś na stronę Smyka a tam tyle pieknych ubranek. Z chęcią wykupiłabym już połowę sklepu :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawow uważam ze nie maja one znaczenia ! Każda ciąża jest inna każdy organizm na wszytsko inaczej reaguje. Mnie piersi juz nie bolą stwierdzam ze flaczki sa mdłości mnie męczą dzisiaj na przykład bardzo. Ja tez leżę dwa tygodnie chociaż nie mam tego zaleconego mam sie oszczędzać ale ja jak to ja położyłam sie aż sie boje ze odleżyn dostanę ale poducha bardzo pomaga. I netfix !!! :)

Martita25 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, a mnie jednak mdłości dopadły. Dzisiaj lekki dramat.

Trzymam kciuki za wszystkie ciąże kochane! Będzie dobrze :)

f1d9680377.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chora, przedszkolak przyniósł do domu jakieś wirusisko. Sprzedała mi , sama już zdrowa a ja zdycham na ból gardła i katar, ogólne rozbicie. Działam czym mogę , może przejdzie szybko ...

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze to już końcówka 1 trymestru , to nie ma tak dużego zagrożenia tymi przeziębieniami przedszkolnymi

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dobrze ze wszystko w porządku :) oszczędzaj się :)

Siamyrka a co będziesz ćwiczyć? Bo zastanawiam się czy na zajęcia się jakieś zapisac

U mnie waga prawie stoi, niebagatelne 200g mniej ;) ale ja się bez mdłości i wymiotów obywam, tylko apetyt tak nie dopisuje. Ale też wieczorami już mi brzuch odstaje. W tym tyg muszę się już w jakieś luzniejsze rzeczy zaopatrzyć bo jeansy mnie cisna.

Koleżanka ma płytę Lewandowskiej - pożyczę i przetestuje. I jeszcze Anna Dziedzic ma fajne ćwiczenia podobno. Na basen też bym chciała iść, na zajęcia w wodzie, ale za bardzo czasu nie mam jeździć, więc w domu będę się ruszać.
    Pół dnia przelezalam. Synus bawił się ładnie, trochę pogralismy w gry planszowe. A wieczorem udało mi się zebrać i poszliśmy na spory spacer. Teraz do spania. Od jutra znowu praca :/
    A mnie mdłości wykoncza :((( już chyba 4/5 tydzień jak dzień w dzień, praktycznie 24 h jest mi mega niedobrze... W pierwszej ciąży aż tak nie miałam :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za pytanie, ale powiedzcie proszę jaki macie śluz? Ja zwykle biały/kremowy, a dziś dodatkowo takie żółte przezroczyste glutki... Biorę luteinę. Martwi mnie to :(

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w nadchodzącym tygodniu :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółty moja gin mówiła ze jest przy wysokim progesteronie bo ja taki miewam i pytałam, a progesteron faktycznie wysoki byl

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać. Bo ja raz na jakiś czas mam żółty śluz. Nie mam żadnych objawów, nic nie swędzi, nie piecze. Byłam kilka dni temu i ginekologa, badał mnie i nic nie było. Ale zmartwił mnie ten śluz. I nie wiedziałam czy lecieć już do lekarza. Ale też nie mam co dziennie, tylko co jakiś czas.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    U mnie ostatni raz mdłości były w 9+0, a od tamtego tygodnia to już czuję, że już wraca mi energia. Czuję się wręcz świetnie.
    Pozostałe objawy jak zgaga od czasu do czasu czy lekkie pobolewanie podbrzusza wieczorami nadal się zdarza.
    Brzuszek też jakby taki troszkę bardziej odstający, zwykle miałam delikatnie odstający, ale mogłam wciągnąć do wklęsłego, teraz już tak się nie da, zawsze lekko odstaje.

U mnie dziś dowiedziała się rodzina, jak się często widujemy to niestety nie da się ukrywać dłużej. Już zbyt długo odmawiałam alkoholu przy jakichś rodzinnych spotkaniach i w końcu zaczęły się pytania ;) Moja mama tak się cieszy, że w końcu już sama zmiękłam i pozwoliłam jej się chwalić, zwłaszcza że było mnóstwo podejerzeń.
    W sumię to się cieszę, że już wiedzą. Na razie wszystko dotąd było w porządku.
    USG za tydzień w poniedziałek, jeszcze trochę poczekam, ale jestem dobrej myśli.
    A w środę zaczynam 12 tydzień.

Natalia-tosia, DoCelu 3, Wiewióreczka, Adonis_26 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ