X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    To już jestem spokojna... Ale powiem że już zdąrzyłam się popłakać i wyrzyć na wszystkich domownikach :(
    Ja też płakałam. Ale wierzę, że będzie wszystko ok. Nasze dzieci po prostu będą mistrzami zabawy w chowanego; )

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cyste na jajniku i przepisał mi dupka... zobaczymy. Do 20ego mam czas zeby wytrwac do kolejnego usg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 5 dni. Tylko i aż 5.
    Musimy być dobrej myśli.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu do 20ego jest 13 dni :)

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia i DoCelu, mocno trzymam kciuki i naprawdę czuję, że będzie u Was wszystko dobrze!

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    DoCelu do 20ego jest 13 dni :)
    Wiem kochaną. :) do mojej wizyty zostało 5 dni :)

• Aasha Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Mam dokładnie tak samo jak ty,i chyba muszę poruszyc temat jedzenia tylko chleba z masłem lub srrkiem a na obiad ewenetualnie zupy z ginem bo precież takim odżywianiem to spustoszenie sieje się w organizmie.
    Mi na wczirajszej wizycie hematolog kazał odstawić zastrzyki na ta zakrzepice no stwierdził, że ciąża nie jest wskazaniem do ich stosowania tym bardziej że moja mutacja dotyczy jednego genu wiec drugi działa prawidłowo. Zalecił tylko zeby ze szczególną uwagą się obserwowac i jak cos sie bedzie działo to do chirurga naczyniowego. I teraz bądź człowieku mądry jak gin kazał brać ale skonsultować to z hematologiem a ten odradza...
    No to prawda, ale chyba bierzesz jakieś witaminy? Zawsze to uzupełnienie... ja jedynie śniadania mam normalne, tzn jogurt naturalny z musli i jakimś owoce , chociaż to ... i pocieszam się ze jeszcze ze 4 tyg i powinno się skończyć :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez myślałam, że pożegnałam mdłości, a od 2 dni znowu mieli mnie w żołądku :( ech chciałabym juz mieć ten etap za sobą.

Melunia i DoCelu wierzę, że na następnym USG zobaczycie maluszki i pięknie bijące serduszka :)

DoCelu 3, DorotaAnna lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Hej. Sorki ale nie mialam glowy zeby pisac. Bylam dzis na usg. W poprzrdnim byl pechrzyk a dzis bylo cialko zoltkowe. Myslalam ze juz zaridek bedzie :( i teraz czekanie do 20.ego
    Melunia, idziemy łeb w łeb, więc możemy porównywać nasze wyniki :) Ja byłam na usg przedwczoraj i było widać pęcherzyk, ciałko żółte i zarodek, ale dosłownie taka cienka igiełka, że łatwo przeoczyć. Także spokojnie. Wystarczy że zagnieżdżenie było później i ciąża może być kilka dni opóźniona.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Melunia, idziemy łeb w łeb, więc możemy porównywać nasze wyniki :) Ja byłam na usg przedwczoraj i było widać pęcherzyk, ciałko żółte i zarodek, ale dosłownie taka cienka igiełka, że łatwo przeoczyć. Także spokojnie. Wystarczy że zagnieżdżenie było później i ciąża może być kilka dni opóźniona.
    Owulacja mogła być pózniej i stad młodsza ciąża. Zagnieżdżenie nie ma wpływu na wiek ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie w mieszanym nastroju... Dzidziuś jest i ma 11 mm, serduszko bije. Niestety mam krwiaka przez którego odkleja się kosmowka, stąd moje plamienia. Dostałam luteine, duphaston i zalecenie aby dużo odpoczywać i się oszczędzać. Cóż... Trzeba wierzyć że będzie dobrze i damy radę!

Kasionek, DoCelu 3, Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella bedzie dobrze. Musisz sporo odpoczywać i dbać o siebie. Krwiak się wchłonie, kosmówka przyklei i będzie wszystko ok.. :)

estrella lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszałam od koleżanek o krwiakach 4 i 5 centymetrowych i dobrze się skończyło :) Dużo odpoczywajcie, a jeśli się da, to większość dnia leżcie.
    Gratuluję szczęśliwych wizyt i serduszek, oby same dobre wieści na naszym wątku były.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:48

Emma1985, estrella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwierzcie mi ja mam dużego krwiaka- nie pamietam w cm ale w każdym razie jest większy niż ten pęcherzyk w którym jest zarodek itd. Ale będzie dobrze, musi być :) tyle już się naczytałam ze dziewczynom po kilka razy pękały krwiaki a i tak rodziły zdrowe dzieci :) także my tez damy radę! I ja już nie plamie od jakiegoś czasu ale gin mówi ze różnie bywa wiec nie nastawiam się że już plamić nie będę. Po prostu trzeba bardzo uważać na siebie.

Wiewióreczka, Natalia-tosia, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluje serduszka:) a ja tak z ciekawości się chciałam zapytać skąd biorą się takie krwiaki? To jest poprostu skłonność do tego cyz jakaś przyczyna?

A prpps infekcji nic nie widziała w wymazie i zaleca tylko brać probiotyk. Jaki bierzecie?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... Jestem trochę przejęta bo w pierwszej ciazy nie miałam żadnych problemów ale staram się myśleć pozytywnie. Trochę żałuję że nie wzięłam l4, no ale ginka nie naciskala bo w urzędzie to jednak spokój mam i się nie przemeczam. Ale myślę żeby w pon pogadać w pracy jak wygląda sytuacja i uprzedzić że jeśli coś się będzie działo to idę na zwolnienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:26

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ja po wizycie w mieszanym nastroju... Dzidziuś jest i ma 11 mm, serduszko bije. Niestety mam krwiaka przez którego odkleja się kosmowka, stąd moje plamienia. Dostałam luteine, duphaston i zalecenie aby dużo odpoczywać i się oszczędzać. Cóż... Trzeba wierzyć że będzie dobrze i damy radę!
    Kochana też miałam krwiaka, co prawda nie plamiłam, ale dostałam od lekarza większą dawkę duphastonu, zwolniłam tępo życia i krwiaka po tygodniu praktycznie już nie ma :) Kolejna wizyta 20.09, lekarz powiedział, że już zupełnie powinno być dobrze.
    Niestety u mnie teraz pęcherzyk był spłaszczony, lekarz twierdzi, że to niedobór progesteronu i zobaczymy na następnej wizycie czy trzeba więcej leków wprowadzać. Dostałam jednak L4, bo lekarz stwierdził, że jednak jeszcze bardziej muszę zwolnić tępo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 08:43

estrella lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja tez sie wczoraj dowiedziałam o krwiaki nie wiem jak duży jest twój mój ma 12x8 mm jest pod kosmowka ale doktor nie powiedziała ze sie odkleja tylko ze mam sie nie przejmować ze jest malutki i sie wchłonie luteinę teraz juz biorę tylko wieczorem i duphaston 2x1 moja przyjaciółka miała na tym samym etapie krwiaka wykrytego większego ciut od mojego wchłonął sie ona miała jakieś plamienie do tego ja na szczęście nie mam
    A miałam robione usg przez dwóch lekarzy tego dnia i pierwszy lekarz nie zauwazyl tego krwiaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 08:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisalyscie kiedyś o aplikacji która pokazuje produkty z niskim indeksem glikemicznym

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 16x6 więc taki średni ponoć... Lekarka ani nie straszyla ani nie pocieszala, powiedziała tylko co robić no i zapisala mnie na wizytę za 4 tygodnie, nie nakazała leżeć plackiem więc chyba tragicznie nie jest. Ja miałam śluz brązowy i różowy ale na razie od środy czysto, wczoraj podczas badania też nic nie widziała więc tym bardziej jestem pozytywnie nastawiona :) ja mam brać luteine tylko na noc a dupka rano na dzień więc dawka nie jest duża. Będzie dobrze! Musi być!

A dziś mamy 6 rocznicę ślubu i mieliśmy iść coś zjeść ale chyba wolę zostać w domu i coś zamówić.

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ