X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A ja robię..uwaga.... hit dnia ... spagetti haha :D nic innego mi się nie chce robić ani stać przy garach zresztą jak cały czas w tej ciąży xD
    Też mam dziś spaghetti. Z obiadami lecę po najmniejszej linii oporu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:50

Blue2019 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzwoniłam dziś do żłobka,zapytać sie jak wygląda struktura organizacyjną jak zapisy miejsca itd i dowiedziałam się że przyjmowanie wniosków jest do końca kwietnia, jeśli mamy urodzi się w kwietniu/początku maja to mogę już złożyć wniosek taki wstępny z przyjęciem dziecka na przyszły rok od momentu powrotu do pracy czyli teoretycznie od maja ,i wtedy tylko w przyszłym roku aktualizacje ze nadal chce dziecko dac do żłobka składam i jeśli by np. Nie było miejsc od maja to dziecko będzie przyjęte z nowym rokiem szkolnym od września 2020 więc tak zrobię i złożę wniosek jednak miejski żłobek to też niższe opłaty niż w prywatnym A tam w sumie punktuja wiele czynników np. Ile dziecko ma rodzeństwa,pierwszeństwo mają rodziny wielodzietne to że oboje rodzice pracują itd. A ja że będę mieć trzecie dziecko to uwaga będę rodzina wielodzietna i przysługiwać mi będzie karta dużej rodziny haha :D

malutka_mycha, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Bo mam dwie ciążę za sobą i obserwuje swój organizm i tempo w jakim.przybieram na masie. Jak urodzisz więcej dzieci to pewne rzeczy porostu będziesz już zauważać. Nikt nie mówi że ktoś wywrozy z kart że przytyje 2 kg czy 5 ,ale mając dwie ciążę za sobą dużo rzeczy które tobie wydają się absurdalne są naprawdę bardzo realne :)
    Ale napisałaś że tamte ciążę są inne niż ta obecna. Nawet przyrost wagi jest inny. Urodzenie dwójki dzieci nie czyni z nikogo eksperta. Bo jak widać praktycznie każda z dziewczyn każda ciążę przeżywa inaczej. Nie da się przewidzieć tego czy się szykuje czy się nie szykuje spektakularny wzrost wagi. Jedynie co lekarze mówią, to w dobrze rozwijającej się ciąży właśnie teraz będą największe wzrosty wagowe dzieciaczków. A dlaczego tutaj też napisałam że w prawidłowo rozwijającej dlatego, że mają na to wpływ przepływy i to w jakim dobrostanie jest nasze dziecko. Nie da się wywróżyć ile będzie wazylo dziecko przy porodzie i żadna z nas nie wie tak na prawdę ile będzie miała na wadze w dniu porodu. Bo nawet długość ciąży na to wpływa.

AniaKJ, KarmeLoVe, Fasolka77, Paula 90, Lili90, espoir lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o koszule z Bonprix.
    Mam 3 rodzaje rozmiar 48/50.
    Pod pachami mają ok. 125- 130cm.
    Ale są miękkie i się ciągną.
    W brzuchu mają bardzo dużo.
    Mam czarną Born to...; fioletowo- różowe paski; popielatą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do żłobka yrzeba już zapisywać????

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zgaga praktycznie po wszystkim ale po słodkim to już tragedia :)

Przed ciąża nawet nie wiedziałam co to zgaga i jak ktoś mi mówił, że ma to się zastanawiałam jak to jest, teraz już wiem, mam nadzieję że po ciąży minie :)

Ja ryby jem tylko wędzone, no i wiadomo smażone czy pieczone. A surowego mięsa typu tatar, nigdy nie jadłam i nigdy nie zjem :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ja dopiero dzisiaj się dodzwonilam do położnej. Mamy się spotkać za jakieś 2 tygodnie. Przez telefon wydaje się bardzo miła.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka

Ja nigdzie nie napisałam że jestem ekspertem. Nie widzę sensu wdawać się z Tobą w głębsze dyskusję bez obrazy :) masz swoje zdanie swoje teorie na kazdy temat i ja to szanuje , ja mam swoje i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja te nigdy tatara nie jadłam i pewnie dlatego nie mam toxo przebytej, bo najczęściej toxo jest z surowizny.
    A mój mąż stwierdzil, że przed kolejna ciąża przydałoby się pobawić w kociej kuwecie...ja do niego mówię że chyba ja zjeść :/ haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To do żłobka yrzeba już zapisywać????

Zależy jakie u was w miescie są kolejki i kryteria przyjmowania, ja wiedząc od koleżanek że trudno o miejsca już się zorientowałam w tym temacie żeby potem mieć ułatwione powrót do pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka

Ja nigdzie nie napisałam że jestem ekspertem. Nie widzę sensu wdawać się z Tobą w głębsze dyskusję bez obrazy :) masz swoje zdanie swoje teorie na kazdy temat i ja to szanuje , ja mam swoje i tyle :)
    Zauważyłam ;) i z tego powodu wiem czemu z majówek wyleciałas.

mysla.nieskalana, KarmeLoVe, Paula 90, Lili90, espoir lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słyszałam że najlepiej od razu po narodzinach zapisywać. Są mega duże problemy żeby dziecko się dostało do miejskiego żłobka. Ale pewnie co miasto to inaczej

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zauważyłam ;) i z tego powodu wiem czemu z majówek wyleciałas.

Możesz sobie myśleć co chcesz,nie jest to dla mnie istotne. Nie musisz odpisywać na moje posty jak zauważyłaś ja twoje omijam i nie wywołuje Ciebie bo dla mnie ejst to pozbawione sensu. Nikt tu nie ma po pięć lat żeby wdawać się w dziwne dyskusje.

A pozatym nie znasz mnie,nic na mój temat nie wiesz nigdy na żywo nie rozmawiałyśmy więc myślę że twoje wypowiedzi są niestosowne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja nawet nie wiem jak to się ma w Krakowie. Sąsiedzi dostali się do żłobka państwowego mały ma 2 lata ale ich "katorga" trwała tydzień i zrezygnowali. To co się działo rano jak go zaprowadzali to masakra była. Ale koszt żłobka z wyżywieniem 330 zł prawie pod nosem od 6-17 czynny

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie... Ja też będę miała kartę dużej rodziny :D
    Może faktycznie będzie szansa na państwowy żłobek. Wow!!

Blue2019, malutka_mycha, Daffi, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Faktycznie... Ja też będę miała kartę dużej rodziny :D
    Może faktycznie będzie szansa na państwowy żłobek. Wow!!

Mi pani dyrektor właśnie powiedizala że dzieci z rodzin wielodzietnych są dodatkowo punktowane i są na liście jednej z kilku pozycji dzieci przyjmowanych w pierwszej kolejności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad aż wstyd.. Ale przyznam się żeby każdemu kto idzie czasem na łatwiznę było lżej, że nie jest sam. Dla dzieci Kupiłam pyzy z mięsem, gotowe (!). Jedni je z boczkiem smażonym drugie samo. Dla Nas robot mi robi zupę krem z cukinii i ziemniaków i dziekuje. To wsio! Chciałam sobie dziś leniuchowac! :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:22

DorotaAnna, Tunia76, Blue2019, estrella, Karmelllka90, MamaAga85, Kasiulka90, martusiawp, Lolka30, espoir lubią tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zrobiłam sobie pancejki z syropem klonowym i posypałam małymi marsami. AŻ boję się zerknąć na glukometr.

Blue2019, Mama36, Karmelllka90, Fasolka77, AniaKJ lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    No ja zrobiłam sobie pancejki z syropem klonowym i posypałam małymi marsami. AŻ boję się zerknąć na glukometr.

Ja się zastanawiam w jakim sklepie dostanę takie mini Prince polo albo mini grzeski normalnie wafelki bo nie rzuciły mi się w oczy hmm widzial ktoś może gdzieś ?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś wpada, czy mam zeżreć sama ? :D

121e4445c4ee09ecmed.jpg

Mama36, Kasionek, estrella, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Tunia76, Syska2202, KarmeLoVe, MamaAga85, Fasolka77, Daffi, B_002, martusiawp, AniaKJ, Lili90, Lolka30, Franka2104, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ