X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A ja robię..uwaga.... hit dnia ... spagetti haha :D nic innego mi się nie chce robić ani stać przy garach zresztą jak cały czas w tej ciąży xD
    Też mam dziś spaghetti. Z obiadami lecę po najmniejszej linii oporu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:50

Blue2019 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzwoniłam dziś do żłobka,zapytać sie jak wygląda struktura organizacyjną jak zapisy miejsca itd i dowiedziałam się że przyjmowanie wniosków jest do końca kwietnia, jeśli mamy urodzi się w kwietniu/początku maja to mogę już złożyć wniosek taki wstępny z przyjęciem dziecka na przyszły rok od momentu powrotu do pracy czyli teoretycznie od maja ,i wtedy tylko w przyszłym roku aktualizacje ze nadal chce dziecko dac do żłobka składam i jeśli by np. Nie było miejsc od maja to dziecko będzie przyjęte z nowym rokiem szkolnym od września 2020 więc tak zrobię i złożę wniosek jednak miejski żłobek to też niższe opłaty niż w prywatnym A tam w sumie punktuja wiele czynników np. Ile dziecko ma rodzeństwa,pierwszeństwo mają rodziny wielodzietne to że oboje rodzice pracują itd. A ja że będę mieć trzecie dziecko to uwaga będę rodzina wielodzietna i przysługiwać mi będzie karta dużej rodziny haha :D

malutka_mycha, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Bo mam dwie ciążę za sobą i obserwuje swój organizm i tempo w jakim.przybieram na masie. Jak urodzisz więcej dzieci to pewne rzeczy porostu będziesz już zauważać. Nikt nie mówi że ktoś wywrozy z kart że przytyje 2 kg czy 5 ,ale mając dwie ciążę za sobą dużo rzeczy które tobie wydają się absurdalne są naprawdę bardzo realne :)
    Ale napisałaś że tamte ciążę są inne niż ta obecna. Nawet przyrost wagi jest inny. Urodzenie dwójki dzieci nie czyni z nikogo eksperta. Bo jak widać praktycznie każda z dziewczyn każda ciążę przeżywa inaczej. Nie da się przewidzieć tego czy się szykuje czy się nie szykuje spektakularny wzrost wagi. Jedynie co lekarze mówią, to w dobrze rozwijającej się ciąży właśnie teraz będą największe wzrosty wagowe dzieciaczków. A dlaczego tutaj też napisałam że w prawidłowo rozwijającej dlatego, że mają na to wpływ przepływy i to w jakim dobrostanie jest nasze dziecko. Nie da się wywróżyć ile będzie wazylo dziecko przy porodzie i żadna z nas nie wie tak na prawdę ile będzie miała na wadze w dniu porodu. Bo nawet długość ciąży na to wpływa.

AniaKJ, KarmeLoVe, Fasolka77, Paula 90, Lili90, espoir lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o koszule z Bonprix.
    Mam 3 rodzaje rozmiar 48/50.
    Pod pachami mają ok. 125- 130cm.
    Ale są miękkie i się ciągną.
    W brzuchu mają bardzo dużo.
    Mam czarną Born to...; fioletowo- różowe paski; popielatą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do żłobka yrzeba już zapisywać????

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zgaga praktycznie po wszystkim ale po słodkim to już tragedia :)

Przed ciąża nawet nie wiedziałam co to zgaga i jak ktoś mi mówił, że ma to się zastanawiałam jak to jest, teraz już wiem, mam nadzieję że po ciąży minie :)

Ja ryby jem tylko wędzone, no i wiadomo smażone czy pieczone. A surowego mięsa typu tatar, nigdy nie jadłam i nigdy nie zjem :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ja dopiero dzisiaj się dodzwonilam do położnej. Mamy się spotkać za jakieś 2 tygodnie. Przez telefon wydaje się bardzo miła.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka

Ja nigdzie nie napisałam że jestem ekspertem. Nie widzę sensu wdawać się z Tobą w głębsze dyskusję bez obrazy :) masz swoje zdanie swoje teorie na kazdy temat i ja to szanuje , ja mam swoje i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja te nigdy tatara nie jadłam i pewnie dlatego nie mam toxo przebytej, bo najczęściej toxo jest z surowizny.
    A mój mąż stwierdzil, że przed kolejna ciąża przydałoby się pobawić w kociej kuwecie...ja do niego mówię że chyba ja zjeść :/ haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To do żłobka yrzeba już zapisywać????

Zależy jakie u was w miescie są kolejki i kryteria przyjmowania, ja wiedząc od koleżanek że trudno o miejsca już się zorientowałam w tym temacie żeby potem mieć ułatwione powrót do pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka

Ja nigdzie nie napisałam że jestem ekspertem. Nie widzę sensu wdawać się z Tobą w głębsze dyskusję bez obrazy :) masz swoje zdanie swoje teorie na kazdy temat i ja to szanuje , ja mam swoje i tyle :)
    Zauważyłam ;) i z tego powodu wiem czemu z majówek wyleciałas.

mysla.nieskalana, KarmeLoVe, Paula 90, Lili90, espoir lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słyszałam że najlepiej od razu po narodzinach zapisywać. Są mega duże problemy żeby dziecko się dostało do miejskiego żłobka. Ale pewnie co miasto to inaczej

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zauważyłam ;) i z tego powodu wiem czemu z majówek wyleciałas.

Możesz sobie myśleć co chcesz,nie jest to dla mnie istotne. Nie musisz odpisywać na moje posty jak zauważyłaś ja twoje omijam i nie wywołuje Ciebie bo dla mnie ejst to pozbawione sensu. Nikt tu nie ma po pięć lat żeby wdawać się w dziwne dyskusje.

A pozatym nie znasz mnie,nic na mój temat nie wiesz nigdy na żywo nie rozmawiałyśmy więc myślę że twoje wypowiedzi są niestosowne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja nawet nie wiem jak to się ma w Krakowie. Sąsiedzi dostali się do żłobka państwowego mały ma 2 lata ale ich "katorga" trwała tydzień i zrezygnowali. To co się działo rano jak go zaprowadzali to masakra była. Ale koszt żłobka z wyżywieniem 330 zł prawie pod nosem od 6-17 czynny

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie... Ja też będę miała kartę dużej rodziny :D
    Może faktycznie będzie szansa na państwowy żłobek. Wow!!

Blue2019, malutka_mycha, Daffi, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Faktycznie... Ja też będę miała kartę dużej rodziny :D
    Może faktycznie będzie szansa na państwowy żłobek. Wow!!

Mi pani dyrektor właśnie powiedizala że dzieci z rodzin wielodzietnych są dodatkowo punktowane i są na liście jednej z kilku pozycji dzieci przyjmowanych w pierwszej kolejności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad aż wstyd.. Ale przyznam się żeby każdemu kto idzie czasem na łatwiznę było lżej, że nie jest sam. Dla dzieci Kupiłam pyzy z mięsem, gotowe (!). Jedni je z boczkiem smażonym drugie samo. Dla Nas robot mi robi zupę krem z cukinii i ziemniaków i dziekuje. To wsio! Chciałam sobie dziś leniuchowac! :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:22

DorotaAnna, Tunia76, Blue2019, estrella, Karmelllka90, MamaAga85, Kasiulka90, martusiawp, Lolka30, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zrobiłam sobie pancejki z syropem klonowym i posypałam małymi marsami. AŻ boję się zerknąć na glukometr.

Blue2019, Mama36, Karmelllka90, Fasolka77, AniaKJ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    No ja zrobiłam sobie pancejki z syropem klonowym i posypałam małymi marsami. AŻ boję się zerknąć na glukometr.

Ja się zastanawiam w jakim sklepie dostanę takie mini Prince polo albo mini grzeski normalnie wafelki bo nie rzuciły mi się w oczy hmm widzial ktoś może gdzieś ?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś wpada, czy mam zeżreć sama ? :D

121e4445c4ee09ecmed.jpg

Mama36, Kasionek, estrella, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Tunia76, Syska2202, KarmeLoVe, MamaAga85, Fasolka77, Daffi, B_002, martusiawp, AniaKJ, Lili90, Lolka30, Franka2104, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ