Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue2019 wrote:A ja robię..uwaga.... hit dnia ... spagetti haha
nic innego mi się nie chce robić ani stać przy garach zresztą jak cały czas w tej ciąży xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:50
Blue2019 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dzwoniłam dziś do żłobka,zapytać sie jak wygląda struktura organizacyjną jak zapisy miejsca itd i dowiedziałam się że przyjmowanie wniosków jest do końca kwietnia, jeśli mamy urodzi się w kwietniu/początku maja to mogę już złożyć wniosek taki wstępny z przyjęciem dziecka na przyszły rok od momentu powrotu do pracy czyli teoretycznie od maja ,i wtedy tylko w przyszłym roku aktualizacje ze nadal chce dziecko dac do żłobka składam i jeśli by np. Nie było miejsc od maja to dziecko będzie przyjęte z nowym rokiem szkolnym od września 2020 więc tak zrobię i złożę wniosek jednak miejski żłobek to też niższe opłaty niż w prywatnym A tam w sumie punktuja wiele czynników np. Ile dziecko ma rodzeństwa,pierwszeństwo mają rodziny wielodzietne to że oboje rodzice pracują itd. A ja że będę mieć trzecie dziecko to uwaga będę rodzina wielodzietna i przysługiwać mi będzie karta dużej rodziny haha
malutka_mycha, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Bo mam dwie ciążę za sobą i obserwuje swój organizm i tempo w jakim.przybieram na masie. Jak urodzisz więcej dzieci to pewne rzeczy porostu będziesz już zauważać. Nikt nie mówi że ktoś wywrozy z kart że przytyje 2 kg czy 5 ,ale mając dwie ciążę za sobą dużo rzeczy które tobie wydają się absurdalne są naprawdę bardzo realne
AniaKJ, KarmeLoVe, Fasolka77, Paula 90, Lili90, espoir lubią tę wiadomość
-
U mnie też zgaga praktycznie po wszystkim ale po słodkim to już tragedia
Przed ciąża nawet nie wiedziałam co to zgaga i jak ktoś mi mówił, że ma to się zastanawiałam jak to jest, teraz już wiem, mam nadzieję że po ciąży minie
Ja ryby jem tylko wędzone, no i wiadomo smażone czy pieczone. A surowego mięsa typu tatar, nigdy nie jadłam i nigdy nie zjem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Karmelka
Ja nigdzie nie napisałam że jestem ekspertem. Nie widzę sensu wdawać się z Tobą w głębsze dyskusję bez obrazymasz swoje zdanie swoje teorie na kazdy temat i ja to szanuje , ja mam swoje i tyle
i z tego powodu wiem czemu z majówek wyleciałas.
mysla.nieskalana, KarmeLoVe, Paula 90, Lili90, espoir lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Zauważyłam
i z tego powodu wiem czemu z majówek wyleciałas.
Możesz sobie myśleć co chcesz,nie jest to dla mnie istotne. Nie musisz odpisywać na moje posty jak zauważyłaś ja twoje omijam i nie wywołuje Ciebie bo dla mnie ejst to pozbawione sensu. Nikt tu nie ma po pięć lat żeby wdawać się w dziwne dyskusje.
A pozatym nie znasz mnie,nic na mój temat nie wiesz nigdy na żywo nie rozmawiałyśmy więc myślę że twoje wypowiedzi są niestosowne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:19
-
nick nieaktualnyTunia ja nawet nie wiem jak to się ma w Krakowie. Sąsiedzi dostali się do żłobka państwowego mały ma 2 lata ale ich "katorga" trwała tydzień i zrezygnowali. To co się działo rano jak go zaprowadzali to masakra była. Ale koszt żłobka z wyżywieniem 330 zł prawie pod nosem od 6-17 czynny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Faktycznie... Ja też będę miała kartę dużej rodziny
Może faktycznie będzie szansa na państwowy żłobek. Wow!!
Mi pani dyrektor właśnie powiedizala że dzieci z rodzin wielodzietnych są dodatkowo punktowane i są na liście jednej z kilku pozycji dzieci przyjmowanych w pierwszej kolejności -
nick nieaktualnyJa dziś na obiad aż wstyd.. Ale przyznam się żeby każdemu kto idzie czasem na łatwiznę było lżej, że nie jest sam. Dla dzieci Kupiłam pyzy z mięsem, gotowe (!). Jedni je z boczkiem smażonym drugie samo. Dla Nas robot mi robi zupę krem z cukinii i ziemniaków i dziekuje. To wsio! Chciałam sobie dziś leniuchowac! :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:22
DorotaAnna, Tunia76, Blue2019, estrella, Karmelllka90, MamaAga85, Kasiulka90, martusiawp, Lolka30, espoir lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:No ja zrobiłam sobie pancejki z syropem klonowym i posypałam małymi marsami. AŻ boję się zerknąć na glukometr.
Ja się zastanawiam w jakim sklepie dostanę takie mini Prince polo albo mini grzeski normalnie wafelki bo nie rzuciły mi się w oczy hmm widzial ktoś może gdzieś ?