X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jak to przed największym wzrostem? Myślałam, że w 7 miesiącu tyje się najwięcej.
    Oj to chyba jakieś spodnie ciążowe muszę kupić.
    A no teraz będzie największy skok wagowy naszych maluszków. Ale ja to zauważyłam. Bo +3,5 cm w pasie widać i ten wzrost apetytu. Dziecko ciągnie więcej to i ja ciągle na głodzie :p

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jak to przed największym wzrostem? Myślałam, że w 7 miesiącu tyje się najwięcej.
    Oj to chyba jakieś spodnie ciążowe muszę kupić.

A.ta waga to chyba indywidualnie bo np. W dwóch poprzednich ciazach do 25 tygodnia tyłam.2,3 kg A faktycznie w ostatnie fazie nagle +15 czego efektem był brzuch zebry i ogromne głębokie rozstępy...A teraz tylam od samego początku niemalże i teraz mamy 30.tydzień i mam.+10.kg i nie zapowiada się na jakiś spektakularny skok wagi i też nie pojawiły mi się prawie w ogóle nowe rozstępy jedynie te białe się uwidocznily,także nie ma reguły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:13

• Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka jak mogłaś! Chyba pójdę dziś na lody, mam niedaleko :)
    Słońce świeci to zrobię sobie spacer.
    Słony karmel to moje ulubione (a dziewczyny z Krakowa pewnie znają te z Good Lood, najlepsze <3 ).

Skończcie już dziewczyny dzisiaj o słodyczach, bo już jestem po dwóch kromkach z nutellą :P
    Byłam wczoraj. Oczywiście już była kolejka, ledwo troszkę słońca wyszło.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A.ta waga to chyba indywidualnie bo np. W dwóch poprzednich ciazach do 25 tygodnia tyłam.2,3 kg A faktycznie w ostatnie fazie nagle +15 czego efektem był brzuch zebry i ogromne głębokie rozstępy...A teraz tylam od samego początku niemalże i teraz mamy 30.tydzień i mam.+10.kg i nie zapowiada się na jakiś spektakularny skok wagi i też nie pojawiły mi się prawie w ogóle nowe rozstępy jedynie te białe się uwidocznily,także nie ma reguły :)
    Jak możesz przewidzieć to, czy zapowiada się czy nie skok wagi? Może się uchronienie przed tym ;) haha w sumie ja nie jestem w stanie przewidzieć czy rano będę miała katar czy nie, a gdzie tam to czy zapowiada się na skok wagi...

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A no teraz będzie największy skok wagowy naszych maluszków. Ale ja to zauważyłam. Bo +3,5 cm w pasie widać i ten wzrost apetytu. Dziecko ciągnie więcej to i ja ciągle na głodzie :p
    Już myślałam, że tylko ja tak mam :O Jestem ciągle głodna!!! A najbardziej niestety wieczorem. O właśnie, Monte mi się skończyło :(

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce nic mówić, żeby nie było, że ze mnie zła matka ale jem praktycznie wszystko ;)

KarmeLoVe, Lili90, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja też nie mam specjalnej diety. Chodzi bardziej o to, że nie jem serków typu danio, Monte fantazje itd. ale już mam dość tych kanapek parówek :p
    Dzisiaj zjadłam maca właśnie zamówiłam na Uber i to już ostatni grzech w ciąży :p bo wiem, że będą wzdęcia a brzuch już za duży na wzdęcia hahaha :)

A i o to, że mi się kompletnie nie chce gotować :/ jak mąż jest w domu to gotuje ja już nie gotuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:23

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni Wam mówię ze coś jest ze mną nie tak bo jestem ciagle głodna a już najbardziej w nocy! A Wy mi dopiero dzisiaj mówicie ze to jakiś skok wagowy xd

KarmeLoVe, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka ja też nie mam specjalnej diety. Chodzi bardziej o to, że nie jem serków typu danio, Monte fantazje itd. ale już mam dość tych kanapek parówek :p
    Dzisiaj zjadłam maca właśnie zamówiłam na Uber i to już ostatni grzech w ciąży :p bo wiem, że będą wzdęcia a brzuch już za duży na wzdęcia hahaha :)

A i o to, że mi się kompletnie nie chce gotować :/ jak mąż jest w domu to gotuje ja już nie gotuje.

Ja mam ostatnio fazę na Fantazję właśnie :D
    Kasia, ja też nie mam pomysłów, dziś mam obiad z wczoraj jeszcze a jutro zrobię takie talarki ziemniaczane smażone i do tego jajka sadzone i gotowany brokuł :)
    A śniadania to u mnie ciągle to samo, kanapki z wędlina albo z serem albo z jajkiem, do tego zawsze warzywa, ogórek, pomidor albo jakiś twarożek, wczoraj zjadłam parówki, dawno tez ich nie jadłam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na obiad robię naleśniki, bo już od kilku dni o nich piszecie :P Kupiłam do nich szpinak i ser żółty, więc będą wytrawne i treściwe :) A w razie smaczka mamy jeszcze krem wedlowski ;D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja nie chce nic mówić, żeby nie było, że ze mnie zła matka ale jem praktycznie wszystko ;)
    Ja też jem prawie wszystko. Pilnowałam się z surowa ryba, i mlekiem niepasteryowanym i to wsio.
    Ja teraz przez długi czas malo przutylam.wieczorami nie mam apetytu ale od kiedy brzuch mi opadł.. I odblokowal się żołądek... Czyli około tygodnia.. O matko!!! W ciągu dnia buzia by mi się nie zamykała... A najgorzej to na słodkie

• Mistella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszytsko poza surowizna ;)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja od samego początku nie jem za dużo. Śniadanie (pieczywo +dodatki), owoc, mała porcja obiadu i później jakieś grzeszki słodkie. I tzazwyczaj byłoby na tyle. Najlepsze są owoce i lody, tak wchodzą że nawet nie wiem kiedy, a nie za dużo miejsca w żołądku zajmują :)

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też jem wszystko i tak jak pisze Mama36 pilnuję się tylko żeby unikać produktów z niepasteryzowanego mleka, surowych jaj i surowej ryby czy mięsa.
    Poza tym wszystko :) Na początku ciąży szukałam informacji na temat każdego produktu, a potem uznałam że to bez sensu. Bo jakbym tak czytała i wierzyła we wszystko co piszą w internecie to nic nie można :P

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ale ja jem zupełnie tyle co Ty, śniadanie to mój największy posiłek dnia. Później zjem obiad, taka średnia porcja, jakiś owoc później i czasem jogurt, kolacja mi w ogóle nie wchodzi i nie jem nic konkretnego. Słodycze omijam tylko i wyłącznie ze względu na zgagę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak możesz przewidzieć to, czy zapowiada się czy nie skok wagi? Może się uchronienie przed tym ;) haha w sumie ja nie jestem w stanie przewidzieć czy rano będę miała katar czy nie, a gdzie tam to czy zapowiada się na skok wagi...

Bo mam dwie ciążę za sobą i obserwuje swój organizm i tempo w jakim.przybieram na masie. Jak urodzisz więcej dzieci to pewne rzeczy porostu będziesz już zauważać. Nikt nie mówi że ktoś wywrozy z kart że przytyje 2 kg czy 5 ,ale mając dwie ciążę za sobą dużo rzeczy które tobie wydają się absurdalne są naprawdę bardzo realne :)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj byłam później niż ostatnio. Jakos 7:50, bardzo szybko mnie zawołali bo dużo osób było pierwszy raz, więc pierw 10 potem gabinet potem okienko znowu 10 i dopiero badanie. A ja weszłam chyba byłam 7 w kolejce i zaraz mnie zawołali do gabinetu. Więc dzisiaj na prawdę szybciutko
    Myślałam, że byłaś już ok. 7.00 bo załatwiłaś expresem. Ja jestem tam ok. 8.00.
    Robię zastrzyk o 7.00 i wychodzę. Ale dotarcie zajmuje mi prawie 1h.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    A ja dzisiaj na obiad robię naleśniki, bo już od kilku dni o nich piszecie :P Kupiłam do nich szpinak i ser żółty, więc będą wytrawne i treściwe :) A w razie smaczka mamy jeszcze krem wedlowski ;D

A ja robię..uwaga.... hit dnia ... spagetti haha :D nic innego mi się nie chce robić ani stać przy garach zresztą jak cały czas w tej ciąży xD

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

A ja danio codziennie no i kiwi oczywiście. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mycha ale ja jem zupełnie tyle co Ty, śniadanie to mój największy posiłek dnia. Później zjem obiad, taka średnia porcja, jakiś owoc później i czasem jogurt, kolacja mi w ogóle nie wchodzi i nie jem nic konkretnego. Słodycze omijam tylko i wyłącznie ze względu na zgagę.
    W sumie ja codziennie zgagę mam ale nie chce mi się szukać po czym. Może też po słodkim :D ale nie jest na tyle upierdliwa żebym miała rezygnować z jedynej przyjemności jaka mi pozostała :D

f1d9680377.png
‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ