X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jak to przed największym wzrostem? Myślałam, że w 7 miesiącu tyje się najwięcej.
    Oj to chyba jakieś spodnie ciążowe muszę kupić.
    A no teraz będzie największy skok wagowy naszych maluszków. Ale ja to zauważyłam. Bo +3,5 cm w pasie widać i ten wzrost apetytu. Dziecko ciągnie więcej to i ja ciągle na głodzie :p

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jak to przed największym wzrostem? Myślałam, że w 7 miesiącu tyje się najwięcej.
    Oj to chyba jakieś spodnie ciążowe muszę kupić.

A.ta waga to chyba indywidualnie bo np. W dwóch poprzednich ciazach do 25 tygodnia tyłam.2,3 kg A faktycznie w ostatnie fazie nagle +15 czego efektem był brzuch zebry i ogromne głębokie rozstępy...A teraz tylam od samego początku niemalże i teraz mamy 30.tydzień i mam.+10.kg i nie zapowiada się na jakiś spektakularny skok wagi i też nie pojawiły mi się prawie w ogóle nowe rozstępy jedynie te białe się uwidocznily,także nie ma reguły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:13

• Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka jak mogłaś! Chyba pójdę dziś na lody, mam niedaleko :)
    Słońce świeci to zrobię sobie spacer.
    Słony karmel to moje ulubione (a dziewczyny z Krakowa pewnie znają te z Good Lood, najlepsze <3 ).

Skończcie już dziewczyny dzisiaj o słodyczach, bo już jestem po dwóch kromkach z nutellą :P
    Byłam wczoraj. Oczywiście już była kolejka, ledwo troszkę słońca wyszło.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A.ta waga to chyba indywidualnie bo np. W dwóch poprzednich ciazach do 25 tygodnia tyłam.2,3 kg A faktycznie w ostatnie fazie nagle +15 czego efektem był brzuch zebry i ogromne głębokie rozstępy...A teraz tylam od samego początku niemalże i teraz mamy 30.tydzień i mam.+10.kg i nie zapowiada się na jakiś spektakularny skok wagi i też nie pojawiły mi się prawie w ogóle nowe rozstępy jedynie te białe się uwidocznily,także nie ma reguły :)
    Jak możesz przewidzieć to, czy zapowiada się czy nie skok wagi? Może się uchronienie przed tym ;) haha w sumie ja nie jestem w stanie przewidzieć czy rano będę miała katar czy nie, a gdzie tam to czy zapowiada się na skok wagi...

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A no teraz będzie największy skok wagowy naszych maluszków. Ale ja to zauważyłam. Bo +3,5 cm w pasie widać i ten wzrost apetytu. Dziecko ciągnie więcej to i ja ciągle na głodzie :p
    Już myślałam, że tylko ja tak mam :O Jestem ciągle głodna!!! A najbardziej niestety wieczorem. O właśnie, Monte mi się skończyło :(

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce nic mówić, żeby nie było, że ze mnie zła matka ale jem praktycznie wszystko ;)

KarmeLoVe, Lili90, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja też nie mam specjalnej diety. Chodzi bardziej o to, że nie jem serków typu danio, Monte fantazje itd. ale już mam dość tych kanapek parówek :p
    Dzisiaj zjadłam maca właśnie zamówiłam na Uber i to już ostatni grzech w ciąży :p bo wiem, że będą wzdęcia a brzuch już za duży na wzdęcia hahaha :)

A i o to, że mi się kompletnie nie chce gotować :/ jak mąż jest w domu to gotuje ja już nie gotuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:23

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni Wam mówię ze coś jest ze mną nie tak bo jestem ciagle głodna a już najbardziej w nocy! A Wy mi dopiero dzisiaj mówicie ze to jakiś skok wagowy xd

KarmeLoVe, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka ja też nie mam specjalnej diety. Chodzi bardziej o to, że nie jem serków typu danio, Monte fantazje itd. ale już mam dość tych kanapek parówek :p
    Dzisiaj zjadłam maca właśnie zamówiłam na Uber i to już ostatni grzech w ciąży :p bo wiem, że będą wzdęcia a brzuch już za duży na wzdęcia hahaha :)

A i o to, że mi się kompletnie nie chce gotować :/ jak mąż jest w domu to gotuje ja już nie gotuje.

Ja mam ostatnio fazę na Fantazję właśnie :D
    Kasia, ja też nie mam pomysłów, dziś mam obiad z wczoraj jeszcze a jutro zrobię takie talarki ziemniaczane smażone i do tego jajka sadzone i gotowany brokuł :)
    A śniadania to u mnie ciągle to samo, kanapki z wędlina albo z serem albo z jajkiem, do tego zawsze warzywa, ogórek, pomidor albo jakiś twarożek, wczoraj zjadłam parówki, dawno tez ich nie jadłam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na obiad robię naleśniki, bo już od kilku dni o nich piszecie :P Kupiłam do nich szpinak i ser żółty, więc będą wytrawne i treściwe :) A w razie smaczka mamy jeszcze krem wedlowski ;D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja nie chce nic mówić, żeby nie było, że ze mnie zła matka ale jem praktycznie wszystko ;)
    Ja też jem prawie wszystko. Pilnowałam się z surowa ryba, i mlekiem niepasteryowanym i to wsio.
    Ja teraz przez długi czas malo przutylam.wieczorami nie mam apetytu ale od kiedy brzuch mi opadł.. I odblokowal się żołądek... Czyli około tygodnia.. O matko!!! W ciągu dnia buzia by mi się nie zamykała... A najgorzej to na słodkie

• Mistella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszytsko poza surowizna ;)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja od samego początku nie jem za dużo. Śniadanie (pieczywo +dodatki), owoc, mała porcja obiadu i później jakieś grzeszki słodkie. I tzazwyczaj byłoby na tyle. Najlepsze są owoce i lody, tak wchodzą że nawet nie wiem kiedy, a nie za dużo miejsca w żołądku zajmują :)

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też jem wszystko i tak jak pisze Mama36 pilnuję się tylko żeby unikać produktów z niepasteryzowanego mleka, surowych jaj i surowej ryby czy mięsa.
    Poza tym wszystko :) Na początku ciąży szukałam informacji na temat każdego produktu, a potem uznałam że to bez sensu. Bo jakbym tak czytała i wierzyła we wszystko co piszą w internecie to nic nie można :P

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ale ja jem zupełnie tyle co Ty, śniadanie to mój największy posiłek dnia. Później zjem obiad, taka średnia porcja, jakiś owoc później i czasem jogurt, kolacja mi w ogóle nie wchodzi i nie jem nic konkretnego. Słodycze omijam tylko i wyłącznie ze względu na zgagę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak możesz przewidzieć to, czy zapowiada się czy nie skok wagi? Może się uchronienie przed tym ;) haha w sumie ja nie jestem w stanie przewidzieć czy rano będę miała katar czy nie, a gdzie tam to czy zapowiada się na skok wagi...

Bo mam dwie ciążę za sobą i obserwuje swój organizm i tempo w jakim.przybieram na masie. Jak urodzisz więcej dzieci to pewne rzeczy porostu będziesz już zauważać. Nikt nie mówi że ktoś wywrozy z kart że przytyje 2 kg czy 5 ,ale mając dwie ciążę za sobą dużo rzeczy które tobie wydają się absurdalne są naprawdę bardzo realne :)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj byłam później niż ostatnio. Jakos 7:50, bardzo szybko mnie zawołali bo dużo osób było pierwszy raz, więc pierw 10 potem gabinet potem okienko znowu 10 i dopiero badanie. A ja weszłam chyba byłam 7 w kolejce i zaraz mnie zawołali do gabinetu. Więc dzisiaj na prawdę szybciutko
    Myślałam, że byłaś już ok. 7.00 bo załatwiłaś expresem. Ja jestem tam ok. 8.00.
    Robię zastrzyk o 7.00 i wychodzę. Ale dotarcie zajmuje mi prawie 1h.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    A ja dzisiaj na obiad robię naleśniki, bo już od kilku dni o nich piszecie :P Kupiłam do nich szpinak i ser żółty, więc będą wytrawne i treściwe :) A w razie smaczka mamy jeszcze krem wedlowski ;D

A ja robię..uwaga.... hit dnia ... spagetti haha :D nic innego mi się nie chce robić ani stać przy garach zresztą jak cały czas w tej ciąży xD

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

A ja danio codziennie no i kiwi oczywiście. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mycha ale ja jem zupełnie tyle co Ty, śniadanie to mój największy posiłek dnia. Później zjem obiad, taka średnia porcja, jakiś owoc później i czasem jogurt, kolacja mi w ogóle nie wchodzi i nie jem nic konkretnego. Słodycze omijam tylko i wyłącznie ze względu na zgagę.
    W sumie ja codziennie zgagę mam ale nie chce mi się szukać po czym. Może też po słodkim :D ale nie jest na tyle upierdliwa żebym miała rezygnować z jedynej przyjemności jaka mi pozostała :D

f1d9680377.png
‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ