Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malutka mycha
Szczerze to nie - bralam w ciemno:) kuracja ujedrniajaca po porodzie, jakies balsamy do ciala po porodzie, balsamy do biustu. Nie wiem, ile to jest warte, ale napewno jak urodze to bede sie dalej kremowac min 2x dziennie. Na pewno nie zaszkodzimalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny zwłaszcza cukrzycowe. Moja lodówka już prawie pusta. Dzisiaj pojadę z mężem na zakupy proszę podpowiedzcie co kupować... Brak mi pomysłów jem strasznie monotonnie
łosoś na parze... łazanki na makaronie pełnoziarnistym, sadzone z brokułem, parówki, jajocha, kurczak na mleczku kokosowym, pieczone udko, batatyFasolka77
-
Daffi ja mam contour plus glukometr i nie narzekam, mierzylam kilka razy pod rzad zeby sprawdzic jego miarodajnosc i nie bylo znaczacych roznic. A raz mierzylam z jednego i drugiego palca i pomiar byl taki sam. Dostalam za free od diabetologa.
-
Daffi wrote:Ja mialam pierwszy wynik 5.1% a drugi 3.49%. W przyszlym tyg robie te moje badania zlecone na ostatniej wizycie i hba1c tez jest na spisie to sie okaze co w trawie piszczy.
Watpie ze cie zaszczepia. Ja bym nawet nie ryzykowala z przeziębieniem.
Bratowa dzis dzwoniła do przychodni bo Ala tez jeszcze kaszle zeby przestawić szczepienie bo maja na czwartek ale sa u nas zawieszone ze wzgledu na epidemie grypy. Jest tak duza zachorowalnosc ze nie chca tych dzieci na stronie zdrowej przyjmować i szczepic z obaw ze to wszystko tam wiruje.
no właśnie tak samo się czułam w zeszłą środę... bez gorączki, troche zatkany nos, kaszel.. lekarz mnie osłuchał, płuca i gardło czyste i dał zgodę na szczepienie ale poprosiłam o badania jeszcze... ciekawe...Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Basiu ale się wkurzyłam! Dzisiaj ma być 14 stopni w cieniu już jest 9.... A tu powietrze zatrzymuje w domu. A ja dzisiaj mam taki dzień że z chęcią bym dupkę ruszyła
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyFasolka makaron pełnoziarnisty odpada po nim mi cukier wywala. Parówki jem już jako danie wytrawne :p bataty mi nie podchodzą resztę mam już przejedzona ...
Jogurty już kupuję typu skyr są słodzone ale mi cukru nie świrują po nich. Zwykle serki wiejskie, szybka chleb ser parówki ileż można -
Daffi jak kupisz w aptece paski to dostaniesz glukometr. Mi w luxmedzie diabetolog nie dał glukometru tylko dał receptę na paski i właśnie mówił ze w aptece mam powiedzieć ze nie mam glukometru. I pani dała mi bez problemu. Pamiętaj ze jesteś w ciąży i powinni Ci przyjąć w ciągu 7 dni, ale z tego co mowisz to żadnego diabetologa nie ma u Ciebie w mieście ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Fasolka makaron pełnoziarnisty odpada po nim mi cukier wywala. Parówki jem już jako danie wytrawne :p bataty mi nie podchodzą resztę mam już przejedzona ...
Jogurty już kupuję typu skyr są słodzone ale mi cukru nie świrują po nich. Zwykle serki wiejskie, szybka chleb ser parówki ileż można
no niestety... za dużego wyboru nie ma... może gołąbki, papryka faszerowana?Fasolka77
-
B_002 wrote:Dziewczyny, czy miałyście już jakieś spotkania z położnymi środowiskowymi, albo planujecie takie?
Jakie pytania zadawałyście położnej na takiej wizycie?
ja się zbieram, żeby zadzwonić i jakoś nie mogęChyba w marcu się umówię jak już skończymy szkołę rodzenia...
B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Fasolka makaron pełnoziarnisty odpada po nim mi cukier wywala. Parówki jem już jako danie wytrawne :p bataty mi nie podchodzą resztę mam już przejedzona ...
Jogurty już kupuję typu skyr są słodzone ale mi cukru nie świrują po nich. Zwykle serki wiejskie, szybka chleb ser parówki ileż można
Ja dzisiaj na drugie śniadanie zblendowałam sobie kefir trochę mrożinych malin pół banana i starłam trochę gorzkiej czekolady. Mam jeszcze mrożone truskawki dla odmiany xd ale u mnie tez ciagle te same zakupy warzywa, jabłka, gruszki, szczypiorek, jajka, wędliny ser, jogurty naturalne, płatki owsiane no w kółko to samoKarmelllka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dzisiaj na obiad mam naleśniki z masłem orzechowym które ostatnio mogę jeść łyżkami, a jutro tortillę z kurczakiem i warzywami jeśli to coś Ci pomoże
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Dziewczyny, czy miałyście już jakieś spotkania z położnymi środowiskowymi, albo planujecie takie?
Ja mam z moją szkolenia. Teraz miałam to z pierwszej pomocy a w czwartek z karmienia piersią. Możesz pytać o wszystko co Ci przyjdzie do głowy. Dla nich nie ma tematów tabu.
A umawiamy się telefonicznie albo przez SMSWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:26
B_002 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:ja się zbieram, żeby zadzwonić i jakoś nie mogę
Chyba w marcu się umówię jak już skończymy szkołę rodzenia...
-
nick nieaktualnyChyba nie tylko.mamy cukrzycowe jedzą w kolo to samo...Ja tak samo mam.wrazenie że moja lodówka i zakupy są nudne ... jabłka gruszki banany winogrona, parówki,kiełbasa,jajka.szczypiorek,rzodkiewka twaróg smietana,łosoś,mozarella,feta pomidory...na obiad mam ciągle spagetti albo filet z kurczaka totalne odmozdzenie i brak chec i do gotwania
-
B_002 ja w marcu mam wizyte z polozna w domu. Wizyta jak kazda inna tylko tym razem to nie ja jade do osrodka, tylko ona ma przyjechac do mnie.
Bedzie sprawdzac lozeczko, gdzie Maluszek bedzie spal i ma tez tak ogolnie sprawdzic, czy mam podstawowe rzeczy do pielegnacji, podstawowe ubranka itd.
Mamy ustalic plan porodu, powie cos o karmieniu piersia itd. Wiecej dowiem sie jak bede juz poWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:27
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Dziewczyny, czy miałyście już jakieś spotkania z położnymi środowiskowymi, albo planujecie takie?
Ja nie miałam ale z tego względu że przyjdzie ta sama położna którą wybrałam przy synku więc tylko do niej zadzwonię jak urodze bo deklarację że ja wybrałam złożyłam już w listopadzie więc ona wie że będzie u nas oatronazowac młodego -
malutka_mycha wrote:Lolka który to centyl?
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI