X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Nie terminu jeszcze nie mam ,lekarz mówił że w 34 tygodniu wystawi mi skierowanie żebym mogła się już spokojnie umówić czyli za miesiąc dopiero dostanę skierowanie. A stresuje się dlatego że panicznie boję się noży,sal operacyjnych i tej atmosfery i w ogóle wizja operacji mnie przeraża...od zawsze tak miałam..niby dwa cc mam za sobą ale i tak nie umiem do tego podejść na zasadzie jakoś to będzie...w sumie jak zdejma mnie że stołu to stres mi minie :)
    No właśnie wiem że już miałaś cc ale nie pamiętałam czy z tfu tfu komplikacjami. A mąż będzie przy Tobie?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Jeżu Anaszpanie - znowu czkawka

Karollinax26, mysla.nieskalana, Lolka30, Syska2202, Franka2104, espoir lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mnie na podworku juz gotowe :) mam nawet dolek wykopany. urodze, spale go na stosie, przetrwam polog i zaloze spirale.
    Ciaza mnie umeczyla psychicznie znow na 10 lat mam dosc.
    Haha, jakbym miała drugie dziecko to też bym tak zrobiła :D a tak żyje że świadomością że za 2/3 lata czeka mnie pewnie to samo :D

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    mam w luxmed ale tu gdzie mam w gorzowie najblizej nie ma diabetologa.
    a co on mi powie online jak mnie nie bedzie w stanie zobaczyc bo najblizej w Poznaniu jest diablo z luxmedu.

czy ja moge jakos gratis dostac inny glukometr do zakupu np paskow?
    ten moj jest mi podejrzany. 3 pomiary .. 219, 154 i 114 ktory prawdziwy?

Ja bym spróbowała Daffi nawet online skonsultować .... i może faktycznie lepiej zmienić glukometr, ja mam ACCU CHEK performa nano i mierzy dokładnie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
    Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.

Itd itd itd ;-)
    Piona :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dobry Jeżu Anaszpanie - znowu czkawka

mój tylko raz czkał :) mam się bać? :)
    moja mama mi mówiła, że my nie miewaliśmy bezdechów ani się nie krztusiliśmy :) mam nadzieję, że to idzie w gienach i mój Gałgan nie będzie mnie stresował :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jaki masz gluko Daffi? co to za płytka ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c90e5d064e.jpg

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi,

Czy umylas dokładnie ręce mydłem i splukalas przed sprawdzeniem cukru?

Ja już się nie wypowiem w ogóle jeśli chodzi o diabetologa bo Ci ciosam kolki na głowie o to już od dawna ;-)
    myje bez mydla bo wyczytalam ze nie powinno uzywac sie mydla... dokladnie woda i mocno osuszam.

zanim sie do niego dostane wolalabym miec drugi i mierzyc zeby zobaczyc.. sie stresu najadlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:47

b2ujp2.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ha! Wzrost brzuszka + 3,5 cm! Rośnie moja dziecinka. Dzisiaj Pani doktor powiedziała, no to jesteśmy przed największym wzrostem ... Bo zamarudzilam na więzadła jak wstawałam z tej leżanki.
    To teraz dopiero się zacznie? 036.gif

Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No właśnie wiem że już miałaś cc ale nie pamiętałam czy z tfu tfu komplikacjami. A mąż będzie przy Tobie?

Ja miałam poród sn ponad 22 godziny zakończony cc z powodu nieprawidłowej budowy miednicy dziecko nie mogło przejść przez kanał, to było siedem lat temu A syn cc na zimno właśnie przez w/w wadę urodziny trzy lata temu, i teraz będzie trzecie cc.

Mąż na sali nie będzie bo u nas nie może być na sali nikt poza personelem będzie czekał jak zawsze pod drzwiami przy sali operacyjnej bo zaraz jak syna ogarną to mu zaraz go pokażą:)

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wy już kończycie Kochane zakupy dla maluszków a ja tak naprawdę dopiero zaczynam...
    I będę Was zasypywać pytaniami :)
    Ile podkładów na materacyk do łóżeczka kupiłyście? i w jakich rozmiarach?
    Do wózka też się to przyda?
    Ja jeszcze nie kupowałam ale chce po jednym do kosza, łóżka i wozka

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mój tylko raz czkał :) mam się bać? :)
    moja mama mi mówiła, że my nie miewaliśmy bezdechów ani się nie krztusiliśmy :) mam nadzieję, że to idzie w gienach i mój Gałgan nie będzie mnie stresował :)
    U mnie już chyba 4 albo 5 raz dzisiaj...

Czkawka nie ma nic wspólnego z bezdechem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

My byliśmy właśnie miesiąc temu z mężem jak wyszliśmy na spacer to weszliśmy na "zdrowe" żarcie i mimo że byłam najedzona tym super zdrowym makdonaldowym burgerem to mcflury musiałam zjeść o.O i dziś już tak się nakrecilam że mam plan ! w tajemnicy wracając z banku wjade na drive i w ukryciu go zamówię i zjem :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak siedziałam na poczekalni, miałam obok położnictwo. I zszokowana byłam raz jak zobaczyłam dziewczynę w piżamce z płaskim brzuchem! Niedowierzałam, że ona urodziła. Serio!
    I szok, że bardzo dużo dzidziusiów na noc jest zabierane. Rano mamusie prosiły o przywiezienie. I dziwne, że badają i pobierają krew bez obecności matki.

A dzieciaczki wszystkie miały rożki i były przykryte jeszcze na prawdę grubymi kocykami, ale nie wszystkie miały czapeczki. A ciepło tam jest. Więc dobrze, że zaplanowałam zabranie i rożka i kocyka
    Ja widziałam na fb moja koleżankę, która wrzuciła zdjęcie tydzień przed porodem i tydzień po. Nie uwierxylybyscie że rodziła. Kiedyś dużo ćwiczyła ale przed ciąża miała dłuższą przerwę. A efekt był pozwalający. Więc nie tylko celwbrytki tak potrafią :)

Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Przypomnialo mi sie jeszcze. Na tej szkole rodzenia byly kobiety w 31-36 tygodniu ciazy a ja.... mialam tam najwiekszy brzuch ze wszytkich a zaczelam dopiero 32 tydzien.

Mowie do meza na ucho 'Kotek ja mam tu najwiekszy brzuch ze wszystkich', a on mi na to 'No wlasnie to samo zauwazylem'

haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:59

Paula 90, Fasolka77, Karmelllka90, Franka2104, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    MamaAga ja kupiłam 2 ochraniacze do łóżeczka i 2 do kołyski. Do wózka nie brałam.

Na usg wszystko ok. Filip waży 1750g. Usg jak to e luxmedzie bez szału, dobrze że bylam wcześniej prywatnie. Mam więcej pić bo AFI 8.
    Lolka który to centyl?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zwłaszcza cukrzycowe. Moja lodówka już prawie pusta. Dzisiaj pojadę z mężem na zakupy proszę podpowiedzcie co kupować... Brak mi pomysłów jem strasznie monotonnie :(

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    hej Dziewczyny, zaraz bede Was nadrabiac, ale w miedzyczasie sie przywitam :)

Probowalam napisac w weekend, ale za kazdym razem ,gdy sie rozpisalam to ucinalo mi post w polowie pierwszego zdania i musialam go usuwac bo byl bez sensu.

Zrobilam wczoraj zamowienie na Gemini - poza rzeczami wyprawkowymi kupilam tez kilka z kategorii 'Dla Mamy i Kobiety w Ciazy'. Dorzucilam kilka balsamow na rozstepy, kuracje ujedrniajace po porodzie, herbatki na laktacje itp itd.

W piatek kupilismy tez w monitor oddechu i zamontowalismy go juz na lozeczku - dziala spoko wiec mam nadzieje, ze bede moga zasnac bez stresu, ze Maluch przestanie mi w nocy oddychac, a ja w pore nie zareaguje.

Poza tym bylismy wczoraj na Szkole Rodzenia - w sumie bylo nawet ok, ale zszokowalo mnie to, ze gdy kazano nam zmienic pampersa lalce to tam w srodku bylo cos, co wygladalo i smierdzialo jak prawdziwa kupa. Cala pupa byla umazana, ubranko tez sie ufajdalo fujj - bylo bardzo realistyczne :)
    Do umycia mielismy tylko waciki i ciepla wode bo nie zalecaja uzywania mokych husteczek u noworodkow. Wszystko sie mazalo, waciki sie nam skonczyly, a pupa dalej brudna..
    Latwo nie bedzie hehe :D
    To Wam tam zrobili szkole rodzenia czy szkole przetrwania? :D
    A te kuracje ujędrniające po porodzie to masz z polecenia? Bo ja też chętnie bym coś zaczęła szukac

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c90e5d064e.jpg

nie mam w swoim takiego paska...
    właśnie dostałam wyniki hemoglobiny glikowanej... 30.11 miałam 4,9 (do września brałam metforminę) a teraz na diecie od grudnia wynik 5,4.... ciekawe....

CRP mam 8... jestem przeziębiona... ciekawe czy mnie będą chcieli zaszczepić...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie mam w swoim takiego paska...
    właśnie dostałam wyniki hemoglobiny glikowanej... 30.11 miałam 4,9 (do września brałam metforminę) a teraz na diecie od grudnia wynik 5,4.... ciekawe....

CRP mam 8... jestem przeziębiona... ciekawe czy mnie będą chcieli zaszczepić...
    Ja mialam pierwszy wynik 5.1% a drugi 3.49%. W przyszlym tyg robie te moje badania zlecone na ostatniej wizycie i hba1c tez jest na spisie to sie okaze co w trawie piszczy.

Watpie ze cie zaszczepia. Ja bym nawet nie ryzykowala z przeziębieniem.

Bratowa dzis dzwoniła do przychodni bo Ala tez jeszcze kaszle zeby przestawić szczepienie bo maja na czwartek ale sa u nas zawieszone ze wzgledu na epidemie grypy. Jest tak duza zachorowalnosc ze nie chca tych dzieci na stronie zdrowej przyjmować i szczepic z obaw ze to wszystko tam wiruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:07

b2ujp2.png

‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ