X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Nie terminu jeszcze nie mam ,lekarz mówił że w 34 tygodniu wystawi mi skierowanie żebym mogła się już spokojnie umówić czyli za miesiąc dopiero dostanę skierowanie. A stresuje się dlatego że panicznie boję się noży,sal operacyjnych i tej atmosfery i w ogóle wizja operacji mnie przeraża...od zawsze tak miałam..niby dwa cc mam za sobą ale i tak nie umiem do tego podejść na zasadzie jakoś to będzie...w sumie jak zdejma mnie że stołu to stres mi minie :)
    No właśnie wiem że już miałaś cc ale nie pamiętałam czy z tfu tfu komplikacjami. A mąż będzie przy Tobie?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Jeżu Anaszpanie - znowu czkawka

Karollinax26, mysla.nieskalana, Lolka30, Syska2202, Franka2104, espoir lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mnie na podworku juz gotowe :) mam nawet dolek wykopany. urodze, spale go na stosie, przetrwam polog i zaloze spirale.
    Ciaza mnie umeczyla psychicznie znow na 10 lat mam dosc.
    Haha, jakbym miała drugie dziecko to też bym tak zrobiła :D a tak żyje że świadomością że za 2/3 lata czeka mnie pewnie to samo :D

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    mam w luxmed ale tu gdzie mam w gorzowie najblizej nie ma diabetologa.
    a co on mi powie online jak mnie nie bedzie w stanie zobaczyc bo najblizej w Poznaniu jest diablo z luxmedu.

czy ja moge jakos gratis dostac inny glukometr do zakupu np paskow?
    ten moj jest mi podejrzany. 3 pomiary .. 219, 154 i 114 ktory prawdziwy?

Ja bym spróbowała Daffi nawet online skonsultować .... i może faktycznie lepiej zmienić glukometr, ja mam ACCU CHEK performa nano i mierzy dokładnie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już jak mam być szczera tak w 100% też mam dość. Już skończył się zachwyt nad słodkimi kopniakami i uroczym zmęczeniem. Teraz jestem po prostu zmęczona. Mam zadyszkę jak mówię ostatnio, brzuch się podniósł.
    Uda od insuliny mam całe w siniakach i bolą. Palce mają setki kropeczek/blizn.

Itd itd itd ;-)
    Piona :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dobry Jeżu Anaszpanie - znowu czkawka

mój tylko raz czkał :) mam się bać? :)
    moja mama mi mówiła, że my nie miewaliśmy bezdechów ani się nie krztusiliśmy :) mam nadzieję, że to idzie w gienach i mój Gałgan nie będzie mnie stresował :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jaki masz gluko Daffi? co to za płytka ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c90e5d064e.jpg

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi,

Czy umylas dokładnie ręce mydłem i splukalas przed sprawdzeniem cukru?

Ja już się nie wypowiem w ogóle jeśli chodzi o diabetologa bo Ci ciosam kolki na głowie o to już od dawna ;-)
    myje bez mydla bo wyczytalam ze nie powinno uzywac sie mydla... dokladnie woda i mocno osuszam.

zanim sie do niego dostane wolalabym miec drugi i mierzyc zeby zobaczyc.. sie stresu najadlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:47

b2ujp2.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ha! Wzrost brzuszka + 3,5 cm! Rośnie moja dziecinka. Dzisiaj Pani doktor powiedziała, no to jesteśmy przed największym wzrostem ... Bo zamarudzilam na więzadła jak wstawałam z tej leżanki.
    To teraz dopiero się zacznie? 036.gif

nick nieaktualny, espoir lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No właśnie wiem że już miałaś cc ale nie pamiętałam czy z tfu tfu komplikacjami. A mąż będzie przy Tobie?

Ja miałam poród sn ponad 22 godziny zakończony cc z powodu nieprawidłowej budowy miednicy dziecko nie mogło przejść przez kanał, to było siedem lat temu A syn cc na zimno właśnie przez w/w wadę urodziny trzy lata temu, i teraz będzie trzecie cc.

Mąż na sali nie będzie bo u nas nie może być na sali nikt poza personelem będzie czekał jak zawsze pod drzwiami przy sali operacyjnej bo zaraz jak syna ogarną to mu zaraz go pokażą:)

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wy już kończycie Kochane zakupy dla maluszków a ja tak naprawdę dopiero zaczynam...
    I będę Was zasypywać pytaniami :)
    Ile podkładów na materacyk do łóżeczka kupiłyście? i w jakich rozmiarach?
    Do wózka też się to przyda?
    Ja jeszcze nie kupowałam ale chce po jednym do kosza, łóżka i wozka

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mój tylko raz czkał :) mam się bać? :)
    moja mama mi mówiła, że my nie miewaliśmy bezdechów ani się nie krztusiliśmy :) mam nadzieję, że to idzie w gienach i mój Gałgan nie będzie mnie stresował :)
    U mnie już chyba 4 albo 5 raz dzisiaj...

Czkawka nie ma nic wspólnego z bezdechem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

My byliśmy właśnie miesiąc temu z mężem jak wyszliśmy na spacer to weszliśmy na "zdrowe" żarcie i mimo że byłam najedzona tym super zdrowym makdonaldowym burgerem to mcflury musiałam zjeść o.O i dziś już tak się nakrecilam że mam plan ! w tajemnicy wracając z banku wjade na drive i w ukryciu go zamówię i zjem :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak siedziałam na poczekalni, miałam obok położnictwo. I zszokowana byłam raz jak zobaczyłam dziewczynę w piżamce z płaskim brzuchem! Niedowierzałam, że ona urodziła. Serio!
    I szok, że bardzo dużo dzidziusiów na noc jest zabierane. Rano mamusie prosiły o przywiezienie. I dziwne, że badają i pobierają krew bez obecności matki.

A dzieciaczki wszystkie miały rożki i były przykryte jeszcze na prawdę grubymi kocykami, ale nie wszystkie miały czapeczki. A ciepło tam jest. Więc dobrze, że zaplanowałam zabranie i rożka i kocyka
    Ja widziałam na fb moja koleżankę, która wrzuciła zdjęcie tydzień przed porodem i tydzień po. Nie uwierxylybyscie że rodziła. Kiedyś dużo ćwiczyła ale przed ciąża miała dłuższą przerwę. A efekt był pozwalający. Więc nie tylko celwbrytki tak potrafią :)

nick nieaktualny, espoir lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Przypomnialo mi sie jeszcze. Na tej szkole rodzenia byly kobiety w 31-36 tygodniu ciazy a ja.... mialam tam najwiekszy brzuch ze wszytkich a zaczelam dopiero 32 tydzien.

Mowie do meza na ucho 'Kotek ja mam tu najwiekszy brzuch ze wszystkich', a on mi na to 'No wlasnie to samo zauwazylem'

haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:59

nick nieaktualny, Fasolka77, nick nieaktualny, Franka2104, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    MamaAga ja kupiłam 2 ochraniacze do łóżeczka i 2 do kołyski. Do wózka nie brałam.

Na usg wszystko ok. Filip waży 1750g. Usg jak to e luxmedzie bez szału, dobrze że bylam wcześniej prywatnie. Mam więcej pić bo AFI 8.
    Lolka który to centyl?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zwłaszcza cukrzycowe. Moja lodówka już prawie pusta. Dzisiaj pojadę z mężem na zakupy proszę podpowiedzcie co kupować... Brak mi pomysłów jem strasznie monotonnie :(

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    hej Dziewczyny, zaraz bede Was nadrabiac, ale w miedzyczasie sie przywitam :)

Probowalam napisac w weekend, ale za kazdym razem ,gdy sie rozpisalam to ucinalo mi post w polowie pierwszego zdania i musialam go usuwac bo byl bez sensu.

Zrobilam wczoraj zamowienie na Gemini - poza rzeczami wyprawkowymi kupilam tez kilka z kategorii 'Dla Mamy i Kobiety w Ciazy'. Dorzucilam kilka balsamow na rozstepy, kuracje ujedrniajace po porodzie, herbatki na laktacje itp itd.

W piatek kupilismy tez w monitor oddechu i zamontowalismy go juz na lozeczku - dziala spoko wiec mam nadzieje, ze bede moga zasnac bez stresu, ze Maluch przestanie mi w nocy oddychac, a ja w pore nie zareaguje.

Poza tym bylismy wczoraj na Szkole Rodzenia - w sumie bylo nawet ok, ale zszokowalo mnie to, ze gdy kazano nam zmienic pampersa lalce to tam w srodku bylo cos, co wygladalo i smierdzialo jak prawdziwa kupa. Cala pupa byla umazana, ubranko tez sie ufajdalo fujj - bylo bardzo realistyczne :)
    Do umycia mielismy tylko waciki i ciepla wode bo nie zalecaja uzywania mokych husteczek u noworodkow. Wszystko sie mazalo, waciki sie nam skonczyly, a pupa dalej brudna..
    Latwo nie bedzie hehe :D
    To Wam tam zrobili szkole rodzenia czy szkole przetrwania? :D
    A te kuracje ujędrniające po porodzie to masz z polecenia? Bo ja też chętnie bym coś zaczęła szukac

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c90e5d064e.jpg

nie mam w swoim takiego paska...
    właśnie dostałam wyniki hemoglobiny glikowanej... 30.11 miałam 4,9 (do września brałam metforminę) a teraz na diecie od grudnia wynik 5,4.... ciekawe....

CRP mam 8... jestem przeziębiona... ciekawe czy mnie będą chcieli zaszczepić...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie mam w swoim takiego paska...
    właśnie dostałam wyniki hemoglobiny glikowanej... 30.11 miałam 4,9 (do września brałam metforminę) a teraz na diecie od grudnia wynik 5,4.... ciekawe....

CRP mam 8... jestem przeziębiona... ciekawe czy mnie będą chcieli zaszczepić...
    Ja mialam pierwszy wynik 5.1% a drugi 3.49%. W przyszlym tyg robie te moje badania zlecone na ostatniej wizycie i hba1c tez jest na spisie to sie okaze co w trawie piszczy.

Watpie ze cie zaszczepia. Ja bym nawet nie ryzykowala z przeziębieniem.

Bratowa dzis dzwoniła do przychodni bo Ala tez jeszcze kaszle zeby przestawić szczepienie bo maja na czwartek ale sa u nas zawieszone ze wzgledu na epidemie grypy. Jest tak duza zachorowalnosc ze nie chca tych dzieci na stronie zdrowej przyjmować i szczepic z obaw ze to wszystko tam wiruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:07

b2ujp2.png

‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ