X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to widziałam to na tych sierpniówkach.

Ale w sumie już raz to przerabialiśmy. I ja się powtórzę: ja bym chciała żeby tutaj było prostu tak jak do tej pory <3

mysla.nieskalana, Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja się nad tym zastanawiałam już jakiś czas temu. Dla mnie taka osoba to po prostu smutny człowiek, który nie ma swojego życia i chce wprowadzić zamieszanie, żeby "coś się działo". My nie dajemy się sprowokować i zaczyna sobie coraz śmielej poczynać.
    Najlepiej ignorować docinki, znudzi się.

Ja tez tak uważam, po prostu ignorujecie te rzeczy które Was irytują. Myśle że właśnie dlatego mamy tu taki spokój, bo bardzo długo nikt nie dał się sprowokować. Mamy dużo na głowie warto sobie dokładać, że ktoś ma smutne życie i lubi czasem namieszać?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Z przyjemnością :) Nigdy nie byłam na Mazurach, kiedyś trzeba będzie się wybrać.

Koniecznie Basia!
    Zapoznamy Zosię z Marcyśką <3

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje zmienic temat

np. na JEDZONKO :D

mysla.nieskalana, Mama36, Fasolka77, Lolka30, malutka_mycha lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka 77 dokładnie o to chodzi, obrabiają nam dupę i nas obrażała została wypierdzielona z forum majowek to w łaski z nowym kontem przyszła, ale i tutaj zaczęło jej chamstwo wychodzić, ja tego wcześniej nie widzialam, ale jak dziewczyny ja wydaly, a ona zaczęła pokazywać w swoich wypowiedziach chamstwo- ja jestem z tych, które doskonale czytają między wersami- zaczęłam szukać. I to jest ta sama osoba. Mało tego! Laska odtrąciła swoje dziecko żeby nam się w łaski wkupić. Sorry jakim trzeba być człowiekiem?? Może mi wariują hormony ale gdyby kiedyś ta dziewczynka to przeczytała serce by jej pękło. Bo mi tego dziecka szkoda! Samej siebie mi szkoda, że dałam się na to nabrać! I jeszcze jej współczułam!! Fasolka jakbyś poczytała jak ta laska się wypowiada o innych kiedy nie udaje to być jej na żywo w twarz napluła z twoim temperament email ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja wyprałam w LOVELI w samym proszku i tez jakoś tak mi dziwnie, że nie pachnie tak cudownie... ale wstrzymam się z kupnem płynu. Przetestuję jak się dzisia urodzi, żebym ewentulanie wiedziała jako coś zaszkodzi- ze to proszek a nie płyn i odwrotnie...
    No właśnie dobrze to ujelas!! Może masz rację.. Lepiej poczekać.. Zresztą jak pomyślę że miałabym prac jescze raz.. Boże nie!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja się nad tym zastanawiałam już jakiś czas temu. Dla mnie taka osoba to po prostu smutny człowiek, który nie ma swojego życia i chce wprowadzić zamieszanie, żeby "coś się działo". My nie dajemy się sprowokować i zaczyna sobie coraz śmielej poczynać.
    Najlepiej ignorować docinki, znudzi się.
    No właśnie jak nie przeczytałam jej wcześniejszych wypowiedzi to to olewalam. Ale jak już wiem kto to jest... To na prawdę człowiek dno. I tak jak Paula piszesz pozwala sobie na coraz więcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Proponuje zmienic temat

np. na JEDZONKO :D
    Boże mój robót (bo ciezko powiedzieć mi że ja hehe), chodź przepis zmodyfikowalam, ugotowal mi zupe ideał!! Matko boska!! Nie pamiętam zebym jadła tak pyszna zupę. Zjadłam już dwie miski... wygrywa nawet ze słodyczami!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wam pisalam, że proszek Lovela powoduje że ubranka pachną NICZYM, to mówiłyscie że perfumy że podrażniają hahaha, ale same teraz widziecie że temu praniu czegoś brakuje. Ja kupiłam płyn też do płukania z Lovela i guzik dało. Raczej zmienię proszek

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Boże mój robót (bo ciezko powiedzieć mi że ja hehe), chodź przepis zmodyfikowalam, ugotowal mi zupe ideał!! Matko boska!! Nie pamiętam zebym jadła tak pyszna zupę. Zjadłam już dwie miski... wygrywa nawet ze słodyczami!!

Podejrzewam, ze pewnie jakas zupa krem skoro 'gotowal' robot? :) jaka to zupka?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz muszę zjeść podwieczorek... I nie wiem coooo :(

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jaką zupę, tą z cukinii?
    Przepis proszę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa z cukini? Ja też chce przepis :D

Ja też piorę w Lovela i pachnie mi świeżym powietrzem bo susze na dworzu :D ale ja się cieszę że nie jest zaperfumowana naj pierwsze pranienidealnie a potem będę po kolei sprawdzac na co mogę sobie pozwolić żeby dzidzia nie miała uczulenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:33

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Kurcze jakie tu zamieszanie i to tylko przez jedną osobę, aż się w głowie nie mieści.
    Z moją córą już lepiej, zdrowieje z dnia na dzień. Za oknem wiosna, więc humory mamy znakomite;-)
    Co do jedzonka to ja na dziś i jutro ugotowałam fasolkę po bretońsku, szybko, przyjemnie a jak smacznie mmm... :D
    Dziś miałam spotkanie z położną, ale stwierdziłam, ze póki co bez sensu są te spotkania, większość rzeczy wiem z poprzedniej ciąży, wszystkie pytania jakie miałam już zadałam i umówiłyśmy się, że zacznę przychodzić w 36 tygodniu na ktg żeby nie płacić prywatnie. A później jak się Bianka urodzi to ona będzie przychodziła do nas.
    Co do płynu do płukania ja użyłam z Jelpa dla dzieci. Póki co zostało mi ostatnie pranie kołderek i pieluch. A później już tylko wszystko co będzie się dało wyprać po rozbrojeniu wózka i fotelika :D

mysla.nieskalana, Daffi, martusiawp, Fasolka77, AniaKJ, malutka_mycha lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzielę się świadomie z przepisem.. Jak dla mnie zupa obłed!!
    Tylko ja robiłam w tefal companion, jak ktoś ma termomixa to to samo. Ale samemu się zrobi tylko trzeba zblendowac!
    Litr bulionu (ja sobie wekuje buliony i mam gotowe w sloikach ale w przepisie jest litr wody plus kostka)
    4 cukinie (tak żeby było powiedzmy 800gr)
    Dwa duże ziemniaki.. Dałam naprawde duże
    Zabek czosnku.
    Ja ustawiam program na zupę krem i mam z głowy, ale normalnie to ugotować i jak warzywa będą miękkie to zblendowac.
    Do gorącej zupy dodać serek topiony. Taka kostkę wiecie.. Jak do smarowania chleba. Chyba 100 gr miała moja. Sól pieprz +tymianek(!) robi robotę!
    Zmiksować jescze raz.
    Jest tak zajebista!! Ze wstyd ale ja jem trzecia miskę!!

mysla.nieskalana, chce_byc_mama, Wiewióreczka, martusiawp, Paula 90, DorotaAnna, Fasolka77, Natalia-tosia, Tunia76, Lolka30, Franka2104 lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove no nie są hiper miękkie, ale Lovela nie uczulala mojej starszej córki i gdy susze pranie w domu to nie przeszkadza mi zapach wiec używam hehe

• Salamandra1 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36 moja w sobotę miała 3 razy czkawkę.
    Ja zaraz wstaje szykuje się na Kopernika. Mam nadzieję że nie zostawia mnie w szpitalu. :/
    A dzisiaj w nocy śnił mi się pająk boże obudziłam się zestresowana a serce chciało wyskoczyć...
    Można wiedzieć na kiedy masz termin i czy planujesz poród na Kopernika? Podejrzewam że możemy spotkać się. ..☺

m3sxdqk301rvw7js.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Zupa z cukini? Ja też chce przepis :D

Ja też piorę w Lovela i pachnie mi świeżym powietrzem bo susze na dworzu :D ale ja się cieszę że nie jest zaperfumowana naj pierwsze pranienidealnie a potem będę po kolei sprawdzac na co mogę sobie pozwolić żeby dzidzia nie miała uczulenia
    Kochana świeże powietrze? W Krk mój pies jak wyjdzie siku na ogródek to jak wraca śmierdzi jak cap

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do prania mleczko lovela ale tak mysle wlasnie nad jakims plynem. Ktory ładnie pachnie z tych dla maluszkow?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dziewczyny dzielę się świadomie z przepisem.. Jak dla mnie zupa obłed!!
    Tylko ja robiłam w tefal companion, jak ktoś ma termomixa to to samo. Ale samemu się zrobi tylko trzeba zblendowac!
    Litr bulionu (ja sobie wekuje buliony i mam gotowe w sloikach ale w przepisie jest litr wody plus kostka)
    4 cukinie (tak żeby było powiedzmy 800gr)
    Dwa duże ziemniaki.. Dałam naprawde duże
    Zabek czosnku.
    Ja ustawiam program na zupę krem i mam z głowy, ale normalnie to ugotować i jak warzywa będą miękkie to zblendowac.
    Do gorącej zupy dodać serek topiony. Taka kostkę wiecie.. Jak do smarowania chleba. Chyba 100 gr miała moja. Sól pieprz +tymianek(!) robi robotę!
    Zmiksować jescze raz.
    Jest tak zajebista!! Ze wstyd ale ja jem trzecia miskę!!
    Ooo jest pomysł na obiad.Jutro zrobię.koedys na serki robiłam podobną zupę ale z pora i jeszcze było mięso mielone smażone.Takze moja była mega kaloryczna A Twoja brzmi całkiem całkiem:)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 1792 1793 1794 1795 1796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ