X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś się stressant nie oddzywa ! Czy mi się wydaje

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa201 wrote:
    Dziewczyny sprobujcie sobie jak macie ochote plyn do prania BAMBI koszt ok.7zl w supermarkecie do tego jest plyn do plukania po ktorym ubranka sa jak jedwab, rewelacyjnie zmiekcza. Pachnie hmm tak dzidziusiowo ale bardzo delikatnie bo w zasadzie takie plyny dla maluchow nie powinny wogole pachniec. Przy 1 dziecku mialam yelpa po ktorym sypal sie bialy pyl a do tego nas uczulil, zmienilam na ten bambi i jestem zadowolona moze ktorejs z was podpasuje.

Patrzyłam w google jak ten bambi wyglada, kojarzy mi się z takim żółtym szamponem to chyba ta sama firma co? :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To wyobraź sobie że przez moje gadulstwo mnie Panie nie uprzedziły bo zapomniały na początku ciazy.juz wiesz co przeżywałam. Cała noc nie spałam!! CZYTAJĄC objawy kiły i HIV.. I dlaczego jestem na bank chora a nie ma objawów. Schiza na Maxa!
    No to ja bym miała to samo!! W sumie to ciekawe czemu te wyniki trzeba samemu odbierać. Przecież do internetowego wglądu też tylko ja zaglądam. A tak serio to ja bym wolała wiedzieć na kogo mam uważać ;)

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym wszystko zjadla, ale gotowac mi sie jakos nie chce. Ogolnie jakos przestalam zajmowac sie domem tak jak kiedys.
    Jeszcze niedawno mega przyjemnosc sprawialo mi, gdy maz wracal z pracy, a w domu juz pachnialo ciastem i mialam dla niego cieply domowy obiadek.
    Teraz role sie zamienily i to na mnie zawsze czeka w domu jedzonko:)

Mam nadzieje, ze jak juz pojde na macierzynski to mu sie odwdziecze, bo naprawde sie bardzo stara… No chociaz z te 2 tygodnie zanim urodzi sie dzidzius :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Patrzyłam w google jak ten bambi wyglada, kojarzy mi się z takim żółtym szamponem to chyba ta sama firma co? :)
    Ooooo nie mama mi tym włosy myla. Szczypalo w oczy i miałam włosy za pupę gdzie rozczesanie to był dramat

Właśnie mam pytanie do mamusiek z księżniczką w brzusiu . Bo ostatnio troszkę to przeżywam do męża, dziewczyny umiecie robić te super fryzurki? Bo moja chrzenice w styczniu uczesałam , bo miała fazę że tylko ja mogłam dotykac jej włosów i szczerze cierpliwe dziecko a wyszło mi to fatalnie. I tak troszkę szkoda mi tej mojej Leonki

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Czy Tobie też wyskakuje w Auchan litr 5zl??

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja tez tak uważam, po prostu ignorujecie te rzeczy które Was irytują. Myśle że właśnie dlatego mamy tu taki spokój, bo bardzo długo nikt nie dał się sprowokować. Mamy dużo na głowie warto sobie dokładać, że ktoś ma smutne życie i lubi czasem namieszać?

nic nie jest w stanie mnie bardziej obecnie wkurwić jak glukometr :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka moja uwielbia palmę na czubku głowy plus tył rozpuszczony hehe to jej ulubiona fryzura ;)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Boże mój robót (bo ciezko powiedzieć mi że ja hehe), chodź przepis zmodyfikowalam, ugotowal mi zupe ideał!! Matko boska!! Nie pamiętam zebym jadła tak pyszna zupę. Zjadłam już dwie miski... wygrywa nawet ze słodyczami!!

masz thermomixa? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/259cb43101c3.jpg

Omomoomomomom :-D :-D

KarmeLoVe, Wiewióreczka, martusiawp, Fasolka77, Kasionek, mysla.nieskalana, estrella, Tunia76, Kasiulka90, Lili90, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A jak wam pisalam, że proszek Lovela powoduje że ubranka pachną NICZYM, to mówiłyscie że perfumy że podrażniają hahaha, ale same teraz widziecie że temu praniu czegoś brakuje. Ja kupiłam płyn też do płukania z Lovela i guzik dało. Raczej zmienię proszek

no niestety pachną NICZYM.. dobrze to ujęłaś... a na co zmieniasz? myślisz, że inne będą bardziej "zapachowe"? ja pewnie szybko nie zmienię bo mam 2 wiaderka 6l loveli do białego i kolorów :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dzień dobry ;-)
    Kurcze jakie tu zamieszanie i to tylko przez jedną osobę, aż się w głowie nie mieści.
    Z moją córą już lepiej, zdrowieje z dnia na dzień. Za oknem wiosna, więc humory mamy znakomite;-)
    Co do jedzonka to ja na dziś i jutro ugotowałam fasolkę po bretońsku, szybko, przyjemnie a jak smacznie mmm... :D
    Dziś miałam spotkanie z położną, ale stwierdziłam, ze póki co bez sensu są te spotkania, większość rzeczy wiem z poprzedniej ciąży, wszystkie pytania jakie miałam już zadałam i umówiłyśmy się, że zacznę przychodzić w 36 tygodniu na ktg żeby nie płacić prywatnie. A później jak się Bianka urodzi to ona będzie przychodziła do nas.
    Co do płynu do płukania ja użyłam z Jelpa dla dzieci. Póki co zostało mi ostatnie pranie kołderek i pieluch. A później już tylko wszystko co będzie się dało wyprać po rozbrojeniu wózka i fotelika :D

lubię fasolkę :) :) :) po bretońsku też ale mnie fasola niestety nie służy przy cc... aż się zdziwiłam! w sobotę zjadłam zupę krem z fasoli u mamy ... i cukier 142... no byłam w szoku...

a swoją drogą coś jest na rzeczy bo Blue jakoś nagle ucichła...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelka moja uwielbia palmę na czubku głowy plus tył rozpuszczony hehe to jej ulubiona fryzura ;)
    To potrafię!!! Haha

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    masz thermomixa? ;)
    Mam tefal icompanion.
    Myśmy woleli ten, ale to to samo. Byłam nastawiona na nie takim urządzeniom.. A teraz uważam że każda kobieta powinna mieć w domu coś takiego. Dostawać od państwa w prezencie jak się dzieci rodzą! :D

DorotaAnna, Karmelllka90, martusiawp, Fasolka77, mysla.nieskalana, estrella, Tunia76, Lolka30 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Czy Tobie też wyskakuje w Auchan litr 5zl??

No faktycznie! Musiałam spojrzeć jeszcze raz bo tylko obrazki oglądałam xd
    Ale ja muszę najpierw powąchać.

Syska omniomniom chociaż ja też zjadłam właśnie lody xd takie z pudełka manhatann pomarańczowe mmm

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:

Ty tak serio???
    Jak po wizycie?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:

Matko boska!! Oszalałas. No to muszę zjeść teraz!!

• Anete Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam mleczko i płyn do płukania lovela. Ustawiam podwójne płukanie. Jak dla mnie to ciuszki pachną takim dzidziusiem <3 co do sztywności to nie wiem, moje są mięciusie, ale może dlatego, że suszone w suszarce s ona zmiękcza materiały

Z tym badaniem na hiv to chyba jest tak, że powinno się mieć konsultację z lekarzem z odbiorem wyników, bo jak jest pozytyw to ludzie się załamują i mogą popełnić nawet samobójstwo. U mnie w labo musiałam podpisać oświadczenie, że nie chcę konsultacji lekarskiej. Podobnie się odbiera wyniki w kierunku nowotworów, trzeba osobiście

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A ja zaraz muszę zjeść podwieczorek... I nie wiem coooo :(

Karmellka zdradzę Ci przepis na taki podwieczorek, którego jeszcze nie jadłaś...

jogurt nat, orzechy, kiwi

oszolomiony.gif
    mam nadzieję, że pomogłam tylko nie mów nikomu bo to przepis autorski ;)

Wiewióreczka, Karmelllka90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no niestety pachną NICZYM.. dobrze to ujęłaś... a na co zmieniasz? myślisz, że inne będą bardziej "zapachowe"? ja pewnie szybko nie zmienię bo mam 2 wiaderka 6l loveli do białego i kolorów :)
    Na razie też mam worek wie zużyje. Podobno didzius pachnie dzidziusiem haha

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ